lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (7.7.2013 13:27:55)
|
IZVORNA PORUKA: mala86 IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR Mi smo kupili sredstvo koje se razrijedi i izgleda kao mlijeko, u poljoprivrednoj apoteci. Jako je dosta, tako da ti definitivno ne bi trebala to spricati vec neko drugi. I mora se dobro zastititi sa rukavicama i ostalim da sredstvo ne dodje u dodir s ocima, kozom ili da udje u usta. Mi smo sa stim sredstvom doslovno natopili stan. Fasadu, mislim oko prozora, ulaznih vrata. Ako nas je iko gledao kako to radimo dok smo spricali prozore mogu misliti sta je pomislio jer smo se zamaskirali totalno [sm=smiley36.gif] Nama se pokazalo efikasnim zaista. ovo se i kod nas u nekom stanu pokazalo odlicno mama donjela s posla,i u bolnici se koristi mm je nasprico navece oko 5-6 kad smo krenuli na neki rodjendan,i sve smo prozore zatvorili,ujutro kad smo dosli samo mrtve smo samo nasli,i hB tu ih nikad vise nismo vidjeli mama i ja otišle u poljpo. apoteku i kažemo teti za žohare i ona nam da KUGLICE mi dođemo kući a ono neka smjesa izgleda kao razmazano govance da izvinete, i hajd kontamo mama i ja da same trebamo napraviti kuglice , mama napravi kuglice i stavi ih u kupatilo ( pošto ih ima samo u kupatilu - zasad ) , i piše tamo na uputstvu da ćemo ih naći mrtve NO mi idalje nalazimo žohare ali ŽIVE , življe nego ja što sam [sm=smiley36.gif] , što znači od tih kuglica ništa... sad ću probati ovo sredstvo što pominjete, ali sam mužu rekla da našprica sad kad ja odem u bolnicu , taman me neće biti 3 dana. ako to ne upali , ja ne znam šta dalje da se radi, ostale komšije ne pristaju na dezinsekciju [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|