ananas_ze -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (2.8.2013 3:16:17)
|
IZVORNA PORUKA: milenium umjesto fine crne,hlače su na kraju ispale sive[sm=smiley13.gif].a bila sam uvjerena da će biti crne jer sam na početku dežurala pored mašine i gledala kako se boji,i bile su potpuno crne da crnje ne mogu biti,ali kako je vrijeme odmicalo i mašina dalje prala i ispirala boja je nestajala i hlače su bivale sve svjetlije[sm=smiley19.gif] možda sam trebala zaustavit mašinu i izvuć ih nakon 10 min pranja dok su bile crne[sm=zmeden.gif] da sutra pokušam ponovo,možda na manjoj temperaturi ili sva isto samo da ih izvadim ranije i ne ispirem[sm=zmeden.gif] ima li itko kakav savjet,je li itko ovo radio?[sm=smiley13.gif] ako se radi o boji iz DMa: ja u kantu sipam vodu iz bojlera, ne vrelu ali vrucu, stavim boju i so, pokvasim ono sto farbam i stavim u farbu 40-45min i povremeno mijesam ili provucem kroz tu boju, onda to fino stavim u masinu na ispiranje i centrifugu, kad masina zavrsi vodoravno odjecu susim na susilniku negdje u hladu ne direktno na suncu, nakon susenja peglam i nosim, slijedece pranje opet u masinu kao i sav ostali ves, s tim da naravno odvajam svijetli i tamni sareni ves, zao mi je sto se nisam javila ranije...
|
|
|
|