RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

mama2009 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 9:39:45)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: mama2009

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zenice imam pitanje i bas mi je hitno: ove koje su putovale relaciju Sarajevo - Banja Luka; koliko vam je vremenski trajao put; sa autom???? Mm i ja bismo da isprobamo sada taj put, al ako je los da ne rizikujemo????

nekih 2,5 sata preko vlasica, super put....samo opleti, sretno

ja idem bar 1 u dva mjeseca....kolegice i cesce

ma kakva 2,5 sata, nema sanse, kod nas voze profi vozaci i jedan jako brzo i njemu treba tri sata

hajde recimo 3.....3,5 ako vozis 60na sat

maja78 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 10:42:29)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zenice imam pitanje i bas mi je hitno: ove koje su putovale relaciju Sarajevo - Banja Luka; koliko vam je vremenski trajao put; sa autom???? Mm i ja bismo da isprobamo sada taj put, al ako je los da ne rizikujemo????

nekih 2,5 sata preko vlasica, super put....samo opleti, sretno

ja idem bar 1 u dva mjeseca....kolegice i cesce

ma kakva 2,5 sata, nema sanse, kod nas voze profi vozaci i jedan jako brzo i njemu treba tri sata

hajde recimo 3.....3,5 ako vozis 60na sat

hajd dobro reli vozacu

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:18:07)

Ovako, po jednom receptu, trebam odvojiti sok od malina ručnom pasirkom.
Ja su mističnu spravu nemam i treba mi neka alternativa....blender pa procijediti ili šta već? Ima li ko ideju?

ananas_ze -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:23:49)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja su mističnu spravu nemam i treba mi neka alternativa....blender pa procijediti ili šta već? Ima li ko ideju?

ja bih to kasikom i cjediljkom uradila

DM -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:25:49)

Imaš li neki "đevđir"?
Ovo je baš zahmetli posao

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:26:37)

IZVORNA PORUKA: DM

Imaš li neki "đevđir"?
Ovo je baš zahmetli posao

Imam đevđir...može li se štapnim mikserom, pa procijediti? Ili da pravim džem s košpicama, ko ga šiša [sm=smiley36.gif]

DM -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:26:44)

Je li nemaš za krompir pire onu pasirku?
Ja time uradim i onda muku mučim kroz gazu da odvojim košpice

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:28:14)

Je li nemaš za krompir pire onu pasirku?
Ja time uradim i onda muku mučim kroz gazu da odvojim košpice

Imam to prvo. Imam i gazu.
A ima i da se napatim :D

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:28:50)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Probat cu, pa ako mi dosadi sve poslat u strininu [sm=jezicek.gif]

DM -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:36:57)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Probat cu, pa ako mi dosadi sve poslat u strininu [sm=jezicek.gif]

Sve ćeš praviti i govoriti-e neću iduće godine, nem ašanse, a kad dođe iduća, tebi žao , pa se opet zadaš u posao[sm=jezicek.gif]

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:39:40)

Je li ti nešto ovako praviš...mene baš mami...
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-malina-na-francuski-nacin/

DM -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:44:56)

Jesam nekada davno i odustala
Ja napravim sok i kad mi dodije više pasirati ubacim sve u šerpu i napravim džem(sa košpicama) djeca jedu, a mm ronda[sm=jezicek.gif]
Samo -kod mene je hit kompot od malina(maline u tegle, šećer , voda i kuhati u teglama)-to mi nekako najlakše, vole ga ....

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:49:42)

i ja košpe ne vadim...nekad sam kroz gazu al bogami više na gazi ostane...bjež ba...[sm=smiley36.gif]
sve pojedu ukuhano[sm=smiley36.gif]

a i ja najviše kompota napravim u tegle...to najbolje ide i kod nas[sm=bravo.gif]

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 14:52:44)

Jesam nekada davno i odustala
Ja napravim sok i kad mi dodije više pasirati ubacim sve u šerpu i napravim džem(sa košpicama) djeca jedu, a mm ronda[sm=jezicek.gif]
Samo -kod mene je hit kompot od malina(maline u tegle, šećer , voda i kuhati u teglama)-to mi nekako najlakše, vole ga ....

Lani sam, po tvom receptu, napravila tih kompota od raznog voća [sm=bravo.gif] a sve po 1-2 teglice, nama dosta :)

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 15:40:40)

Palachinken ako imas sokovnik, ja na njega sve kospice odvojim, tako i paradaiz kad sta pravim od njega i maline.

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 15:44:12)

IZVORNA PORUKA: AnLu

Palachinken ako imas sokovnik, ja na njega sve kospice odvojim, tako i paradaiz kad sta pravim od njega i maline.

[sm=smiley27.gif]

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.6.2013 21:19:02)

[sm=smiley27.gif]

ako ti nije kasno, ako nisi vec zavrsila, onaj otpad sto izbaci sokovnik jos jednom vrati, ostanje u njemu jos soka.

HAHA -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 9:29:57)

Nije hitno,ali da pitam,kako očistiti peglu,slučajno pređoh preko neke aplikacije na majici i ostao crni trag,pa se bojim da ne pokvarim ostalu odjeću.

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 9:33:05)

IZVORNA PORUKA: HAHA

Nije hitno,ali da pitam,kako očistiti peglu,slučajno pređoh preko neke aplikacije na majici i ostao crni trag,pa se bojim da ne pokvarim ostalu odjeću.

zagrijes je i onda predjes s njoj preko novinskog papira

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 9:33:57)

[sm=smiley27.gif]

ako ti nije kasno, ako nisi vec zavrsila, onaj otpad sto izbaci sokovnik jos jednom vrati, ostanje u njemu jos soka.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] a ja sad dumanam kako da odvojim kospice[sm=smiley36.gif]

HAHA -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 9:39:05)

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: HAHA

zagrijes je i onda predjes s njoj preko novinskog papira

Hvala[sm=smiley31.gif]

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 9:46:30)

Koliko ispadne dzema recimo od 3 kile jagoda?

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 10:06:53)

MYA ja sam pravila marmeladu, nisam ovako od cjelih jagoda i otprilike bi trebalo u pola da ispadne, znaci neka tegla i po, ali sve zavisi koliko hoces da ga ukuhas, koju hoces gustocu.

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 10:10:18)

Davno je bilo kad sam pravila, ni ne sjecam se vise [sm=smiley36.gif]
Ma, neka srednja gustoca s komadicima [sm=smiley36.gif]
Treba mi jedno 10tak manjih teglica, pa reko okvirno da znam koliko da uzmem kilograma.

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 10:15:09)

Nemoj me uzeti za rjec ali ako mislis na one teglice od 400-450grama onda 6-7kg, mada ja bih i vise stavila, po onom principu bolje da ostane, nego da fali[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>