RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice



Poruka


vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.5.2013 14:14:33)

ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru [sm=smiley36.gif] - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige! [sm=smiley1.gif]




henna ze -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.5.2013 14:16:24)

običnim koncem..uvijek..dobro ispadne




MicoTico -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.5.2013 14:25:30)


IZVORNA PORUKA: vila_7

kako vi precizno i lijepo prerezete kore za tortu na 2 dijela?

Najobičnijem koncem




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (23.5.2013 14:29:46)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Lejla Ka -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.5.2013 14:34:26)


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: vila_7

ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru [sm=smiley36.gif] - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige! [sm=smiley1.gif]


Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju.
Ne znam kontaš li me [sm=smiley36.gif]


I ja ovako.




vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.5.2013 20:54:56)

skontala sam al ne uradih [sm=smiley36.gif] . Torta je u obliku srca, a i pomala je tako da sam uspjela samo nozem..al nek znam za sljedeci put [sm=smiley1.gif]




ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 10:57:33)

Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?

ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!




EEDITH -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 11:01:41)

ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........
oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji)
odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi




ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 11:03:52)


IZVORNA PORUKA: eldinky

ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........
oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji)
odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi


Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.

a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?




Lejla Ka -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 11:07:56)


IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?

ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!


Bez kuhanja! Kraće stoji al bude tako dobar da se brzo i popije :) A i zdraviji je kad ne staviš puno šećera. Moja svekrva kad hoće da joj duže ostane (koju sedmicu) ne dodaje šećer već šećeri po potrebi kad nekom pravi sok, ili ne stavlja onima koji ne vole i li nesmiju šećer (svekar mi je dijabetičar)




tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 11:09:49)


IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?

ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!

ja isto planiram praviti sok od zove,ja pravim 40 cvjetova u 4l vode,odstoji 24h,procijedim,dodam 4kg šećera,4 limuntusa i ostavim opet 24h,miješam povremeno.e sad ima varijanti gdje neko stavi limun unutra ili više limuntusa




tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 11:11:56)


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: vila_7

ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru [sm=smiley36.gif] - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige! [sm=smiley1.gif]


Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju.
Ne znam kontaš li me [sm=smiley36.gif]

i ja tako nožem obilježim da bude jednako i uzmem lijevi i desni kraj konca običnog i pomjeram




EEDITH -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.5.2013 11:20:02)


IZVORNA PORUKA: ninuska


IZVORNA PORUKA: eldinky

ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........
oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji)
odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi


Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.

a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?



40-45 cvjetova,5 l vode,5 limuntosa,1 limun isječeš,i to odstoji 24 h
šećera 4 kg,ili 4,5 koliko voliš slatko




bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.5.2013 12:29:03)

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24[sm=zmeden.gif]
al koji kockasti




Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.5.2013 12:33:05)


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24[sm=zmeden.gif]
al koji kockasti

http://www.kupime.hr/ponuda/torta-po-izboru/5298

promjer 26 cm, okrugla torta za 12 do 15 osoba




palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.5.2013 12:34:06)


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24[sm=zmeden.gif]
al koji kockasti

Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24.
Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.




bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.5.2013 12:34:15)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24[sm=zmeden.gif]
al koji kockasti

http://www.kupime.hr/ponuda/torta-po-izboru/5298

promjer 26 cm, okrugla torta za 12 do 15 osoba


[sm=smiley31.gif]




bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.5.2013 12:35:08)


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24[sm=zmeden.gif]
al koji kockasti

Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24.
Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.


aha,skonta
ma tema je zasta BiH,pa kontam bolje neka kockasta,odnosno provougaonik




gvendolina -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 18:12:17)

moze li mi neko napisati provjeren recept za dzem od jagoda plizz.kupila sam jagode,sta dalje [sm=smiley36.gif]




koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 18:15:50)

isjeci,ukuhaj sa secerom i dodaj džemfix...zacas




gvendolina -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 18:21:50)

nisam mislila dodavati dzemfix,samo secer. da li treba vodu dodati kada se pravi sok?




koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 18:24:27)

za sok ne znam




AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 18:37:15)

Gvendolina ja sam pravila marmeladu i ovako sam. Stavila jagode i secer, izblendala, dodala jedan limun i to ukuhala, skidas pjenu dok se kuha i mjesas, dezuras pored serpe da ti ne pokipi jer se pjena "digne" i kad se ukuha to je to, jedno sat-dva sam ja kuhala otprilike.


A ako hoces da su ti jagode u komadima onda mozes da stavljas red jagoda, red secera i ostavis da prenoci u frizideru, sutradan dodas vode kad provri kuhati desetak minuta, procjediti to sto procjedis je dok, a ostalo jos ukuhas i imas dzem, tj po meni vise slatko od jagoda.




AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 18:59:20)

Mislila sam to sto procjedis je sok, ne dok[sm=smiley36.gif]

A sok sam pravila tako sto sam posecerila jagode i ostavila da odstoje par sati, dodala malo vode i kuhala jedno satak dok jagode nisu "pobjelile" procjedila i eto ga gotov sok.




gvendolina -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.6.2013 21:21:33)

e AnLu hvala ti, nasla sam recept slican ovom drugom sto si pisala. jer bi zeljela da ih sto manje kuham i da bude vise kao slatko, da zadrze aromu. evo sve do sad sam cistila jagode,posula ih secerom i ostavicu preko noci. sutra ide drugi dio "operacije" . ako gdje zapne javicu se[sm=smiley1.gif] a kad zavrsim postavim sliku i recept ( naravno ako eksperiment uspije[sm=smiley36.gif] )




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>