RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.6.2013 19:59:22)

Koliko treba vremena da sirup kad se popije udje u sistem? Povratila je nakon 25 minuta od paracetamola pa ne znam je li to bilo dovoljno vremena da udje u sistem da odradi svoje [sm=zmeden.gif]

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.6.2013 22:45:40)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Koliko treba vremena da sirup kad se popije udje u sistem? Povratila je nakon 25 minuta od paracetamola pa ne znam je li to bilo dovoljno vremena da udje u sistem da odradi svoje [sm=zmeden.gif]

rado bih ti pomogla ali stvarno ne znam, mada onako nekom logikom mislim da je OK 25 minuta.....

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.6.2013 22:47:39)

Ne znam jesam li jednom vec pitala!?

Kako oprati zute fleke sa bijelih lanenih stvari? Ne znam od cega su,kao da su od stajanja jer se nisam nicim uflekala, i imam identicne na jednoj haljini i na hlacama - onako promjera nekih 4-5 cm i samo po 1 fleka

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.6.2013 22:53:11)

IZVORNA PORUKA: vila_7

Ne znam jesam li jednom vec pitala!?

Kako oprati zute fleke sa bijelih lanenih stvari? Ne znam od cega su,kao da su od stajanja jer se nisam nicim uflekala, i imam identicne na jednoj haljini i na hlacama - onako promjera nekih 4-5 cm i samo po 1 fleka

jesi probala otkuhati uz dodoavnje weniša...ili da prije toga na njih utrljaš malo sapuna il nečega ono za fleke pa na pranje...
meni je bilo na bjelim hlačama...al sa dm sapunom i otkuhavanjem se uklonilo...od stajanja se pojave

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.6.2013 23:03:40)

kupila sam DM sapun pa cu probati, ali kako cu otkuhati? Zar smiju lanene hlace?

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.6.2013 23:36:55)

IZVORNA PORUKA: vila_7

kupila sam DM sapun pa cu probati, ali kako cu otkuhati? Zar smiju lanene hlace?

ja bijeli lan otkuham regularno smao ne pretrpam mašinu radi gužvanja...kad izvadim iz mašine porvučem kroz toplu vodi i stavim da se cijene na štik...

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 8:20:34)

Hitno mi treba pomoc!!! Kako oprati krv sa namjestaja? Meni proslo na kauc, jao uzasa kao da mi je 15god., toliko mi je obilno, sinoc sam cistila i valjda dok je bilo mokro nije se vidjelo, a jutros kako se osusilo ostala fleka [sm=smiley13.gif] izgleda ne gine mi dubinsko ciscenje!

tajra26 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 8:31:23)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Hitno mi treba pomoc!!! Kako oprati krv sa namjestaja? Meni proslo na kauc, jao uzasa kao da mi je 15god., toliko mi je obilno, sinoc sam cistila i valjda dok je bilo mokro nije se vidjelo, a jutros kako se osusilo ostala fleka [sm=smiley13.gif] izgleda ne gine mi dubinsko ciscenje!

pokusaj sa kiselom vodom ili sa zasoljenom vodom ali hladnom... poslije mozes i na krpu soli pa istrljaj..

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 8:32:27)

Jesi li probala da stavis onog wenisha za napjestaj i tepihe pa da ostane satak pa onda da istrljas? Ili da uzmes ono dm-ovo sredstvo za fleke u spreju pa da obilno naspricas i ostavis da odstoji i opet ocistis.

maja78 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 9:12:35)

kod krvi ti je najbitnija hladna voda, to sta dog budes radila hladnom vodom

smajli80 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:18:34)

Molim poooooomoć

Kako da operem dječije bjele štarample od trave,trebaju mi sutra a nekupuju mi se nove jer su ove obučene svega 2x.

Zna li ko[sm=smiley13.gif]

MicoTico -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:20:42)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Molim poooooomoć

Kako da operem dječije bjele štarample od trave,trebaju mi sutra a nekupuju mi se nove jer su ove obučene svega 2x.

Zna li ko[sm=smiley13.gif]

Znam ja - nikako ![sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:22:21)

Smajli, bez zeze sada, probaj sa limunom istrljati, mada ako su onako nježnije i tanje, teško da ćeš uspjeti.

inaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:24:33)

smajli ja sam negde procitala istrljati fleku sa deterdzentom pa oprati u masini ili ako je vuna razblaziti alkohol sa vodom...

smajli80 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:25:15)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Smajli, bez zeze sada, probaj sa limunom istrljati, mada ako su onako nježnije i tanje, teško da ćeš uspjeti.

Ma one fine Astrine.Danas ih obukla u vrtić i bili napolju a sutra joj trebaju za neki nastup sa muzičkom.Šmrc[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Aj probat ću,pa ako ništa moram kupiti nove.

Hvala Mico[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:32:55)

probaj s venišem.....[sm=zmeden.gif]

smajli80 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2013 20:38:13)

IZVORNA PORUKA: bebaa

probaj s venišem.....[sm=zmeden.gif]

Probaću,ništa me nekošta

mayra -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.6.2013 20:46:23)

Vjerovatno je bilo pitanje, ali nemogu sad traziti. Jeli neko od vas kupovao ove jeftine vakum vrece za odlaganje odjece? Ako jeste, kakve su? Isplati li mi se uzimati ih. Vidim ima ih po 1,5 do 2 KM, pa neznam kakve su.

zvončica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.6.2013 20:50:10)

IZVORNA PORUKA: mayra

Vjerovatno je bilo pitanje, ali nemogu sad traziti. Jeli neko od vas kupovao ove jeftine vakum vrece za odlaganje odjece? Ako jeste, kakve su? Isplati li mi se uzimati ih. Vidim ima ih po 1,5 do 2 KM, pa neznam kakve su.

Ja kupila nedavno u Fis-u dodju tri razlicite velicine, a cijena oko 10km za sve tri i dobre su.

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.6.2013 23:50:08)

Ja sam uzimala u yisku prosle godine, tri dodju i nesto su bas jeftine bile i super su mi. Cak ta mala mi stane u kofer pa mi super kad gdje idem sa djecom, a da menje kofera nosim.

mala_sa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 9:22:50)

Zenice imam pitanje i bas mi je hitno: ove koje su putovale relaciju Sarajevo - Banja Luka; koliko vam je vremenski trajao put; sa autom???? Mm i ja bismo da isprobamo sada taj put, al ako je los da ne rizikujemo????

maja78 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 9:28:16)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zenice imam pitanje i bas mi je hitno: ove koje su putovale relaciju Sarajevo - Banja Luka; koliko vam je vremenski trajao put; sa autom???? Mm i ja bismo da isprobamo sada taj put, al ako je los da ne rizikujemo????

koji put? imas dva puta, preko vlasica, onako je put jer kad se pocne spustati iz knezeva prema banjaluci su krivine i ko ne podnosi obavezno mucnina -taj put traje 3-3,5 sati

i imas preko doboja mislim on traje jedan sat duze otprilike

mama2009 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 9:28:25)

nekih 2,5 sata preko vlasica, super put....samo opleti, sretno

ja idem bar 1 u dva mjeseca....kolegice i cesce

maja78 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 9:31:16)

IZVORNA PORUKA: mama2009

ma kakva 2,5 sata, nema sanse, kod nas voze profi vozaci i jedan jako brzo i njemu treba tri sata

mala_sa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2013 9:35:33)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: mama2009

ma kakva 2,5 sata, nema sanse, kod nas voze profi vozaci i jedan jako brzo i njemu treba tri sata

Mi smo inace isli na Sl Brod, Derventa i Sa. Sada bismo robali taj autoput do BL; al ako je dalje od BL do Sa losiji put nego ovamo onda da ne rizikujemo; jer haman da traje isto vremena???

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>