RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

aazra -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 12:04:33)

Ja srecom nemam nikakav kontakt s komsilukom [sm=smiley36.gif]

Ali ne zbog cascavanja [sm=smiley36.gif]

Pa ne znam logicno je pocastiti, necu na tom skrtariti, mislim kada nam dolaze prijatelji, da ne govorim rodbina...mada ne volim ono iznosenje sto jela na sto, pa i u varijantama kada mi odemo u goste, na kraju sati prođu u natezanju "sto ne probas", pa se onda moras pravdati, osjecati krivicu jer se neko trudi radi tebe a tebi nije do jela...[sm=smiley13.gif]

Vec duze vrijeme i izbjegavam tako te situacije..ne volim da nekom budem na teretu [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 12:10:36)

IZVORNA PORUKA: bebaa

a mene opet interesuje da li komšijama kad dođu na kafu svaki put poslužite i sok i nešto od slatkiša...kao da nisu bili tu mjesec a ne par noći prije i tako kad mi odemo na kafu isto...meni je to zamorno razmišljati da li imam trenutno sok ili neki keks u kući da bi ih zvala na kafu...ali oni svi uveli to pa nam glupo staviti samo kafu...da s erazumijemo nismo cicije bože sačuvaj...nego jednostavno opterećuje čovjeka bespotrebno...

Od komsija dolazi mi samo jedan par, inace se sa komsijama samo pozdravljamo[sm=smiley36.gif]
I kuci uvijek imam voca, neke pakovane slatkise, a vrlo cesto i pravljene, voca, soka...Jednostavno ne volim da mi neceg nestane od zaliha kuci...Ne moze me niko iznenaditi...Iznosim gostima sta ima, voce, kafu, sok, grickalice, nesto slatko...Pa sve da mi dolaze svaki dan.

Medić* -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 12:14:01)

Jedino sa dvije komsinice u zgradi se obidjemo s vremena na vrijeme, djeca se malo druze. I jednu stariju baku i deda obidjem vidim da li im sta treba i sl.
Sto se posluzivanje tice bude sok, kafa, voca uvijek ima na stolu, slanisa i slatkisa se nadje. Za porodicu koje nemamo puno ovdje bude uvijek rucak kao i nama kod njih.
Slabo rostiljamo dva puta godisnje[sm=smiley36.gif] Odemo cesto na gotov rostilj, rucak sa prijateljima. Uglavnom dobro je :)

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 12:15:20)

IZVORNA PORUKA: aazra

Ja srecom nemam nikakav kontakt s komsilukom [sm=smiley36.gif]

Ali ne zbog cascavanja [sm=smiley36.gif]

Pa ne znam logicno je pocastiti, necu na tom skrtariti, mislim kada nam dolaze prijatelji, da ne govorim rodbina...mada ne volim ono iznosenje sto jela na sto, pa i u varijantama kada mi odemo u goste, na kraju sati prođu u natezanju "sto ne probas", pa se onda moras pravdati, osjecati krivicu jer se neko trudi radi tebe a tebi nije do jela...[sm=smiley13.gif]

Vec duze vrijeme i izbjegavam tako te situacije..ne volim da nekom budem na teretu [sm=jezicek.gif]

Ne volim ni ja kad kod nekog odem 'na kafu', a domacica se bas potrudila ono pita i svega ostalog na stolu...bude mi zao da se zbog mene 'bez povoda' zahmeti...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (4.6.2013 21:45:31)

ne znam gdje da pitam pa evo ovdje....kako je moguće da je kilogram starog krompira 1,5 km a mladog 2 km....mislim,drastična cijena u kvaliteti a skoro pa ista cijena....koji vi preferirate npr. sad u ovo doba kad ima i jednog i drugog....[sm=zmeden.gif]

Marija13 -> RE: potrošačka korpa (4.6.2013 21:52:22)

Isto se pitam, bas neki dan na pijaci na Otoci je stari krompir bio 1,80 a mladi 2,00.. Prosla godina je bila losa za usjeve pa mislim da je taj razlog, svo povrce je zato bas skupo..

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (4.6.2013 22:05:27)

ne znam gdje da pitam pa evo ovdje....kako je moguće da je kilogram starog krompira 1,5 km a mladog 2 km....mislim,drastična cijena u kvaliteti a skoro pa ista cijena....koji vi preferirate npr. sad u ovo doba kad ima i jednog i drugog....[sm=zmeden.gif]

pa naravno mladi kupujem.a stari je skup vjerovatno zbog čuvanja,jer znam da je ovaj domaći stari krompir kod svekra davno proklijao,znači da su oni to morali u hladnjačama držati pa je zato skuplji

teacher75 -> RE: potrošačka korpa (4.6.2013 22:09:07)

i ja kupujem mladi, a sto se tice goscenja, nama gosti rijetko dolaze i tada se uvijek najave pa nesto pripremim. ako su bliske prijateljice koje se najave u zadnji trenutak uvijek imam kafu i ako nemam nekad sok, tu je kafa i nessto slatko. komsije nam ne dolaze nikad

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:20:27)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

pa naravno mladi kupujem.a stari je skup vjerovatno zbog čuvanja,jer znam da je ovaj domaći stari krompir kod svekra davno proklijao,znači da su oni to morali u hladnjačama držati pa je zato skuplji

ja ne kupujem krompir
svekar i svekrva sade pa imamo, stari naravno

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:25:57)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ja ne kupujem krompir
svekar i svekrva sade pa imamo, stari naravno

vesela još malo će i mladi,kod mene cvjeta već.a kako ga uspijete očuvati?moj svekar baš dosta posadi,ali pođe klijati od marta i onda više ne valja

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:27:43)

Ako pravim punjenje paprike sa krompirom uvijek koristim stari krompir.
Mladi u ovo doba godine koristim isključivo za ispeč pa preliti kajmakom.
Nije mi dobar ni za pire krompir.

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:31:05)

vesela još malo će i mladi,kod mene cvjeta već.a kako ga uspijete očuvati?moj svekar baš dosta posadi,ali pođe klijati od marta i onda više ne valja

da, i kod nas cvjeta mladi
stari jeste proklijao al nije neukusan..... il ja nisam neki poznavalac [sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:34:37)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da, i kod nas cvjeta mladi
stari jeste proklijao al nije neukusan..... il ja nisam neki poznavalac [sm=smiley36.gif]

valjda nije dobro jesti kad proklija[sm=zmeden.gif],a onda se i sav nešto sprči[sm=smiley36.gif]

EEDITH -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:38:22)

ja koristim još uvijek stari i nije proklijao,naravno dobila sam ga tako da ne znam kako je očuvan da ne proklija(valjda u trapu) [sm=zmeden.gif]

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 10:53:02)

IZVORNA PORUKA: eldinky

ja koristim još uvijek stari i nije proklijao,naravno dobila sam ga tako da ne znam kako je očuvan da ne proklija(valjda u trapu) [sm=zmeden.gif]

vjerovatnos u ga očistili od klijalica, i ovaj naš kad s eočisti izgleda ko nov, nije sprčen [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 11:03:23)

Ni ja ne kupujem krompir. Dobijem od svojih...
Vec imaju i mladi krompir.[sm=smiley1.gif]
A da ne bi proklijao, znate li da ima prah protiv klica?
Samo se mora onda dobro oprati prije guljenja...

leona81 -> RE: potrošačka korpa (5.6.2013 11:06:22)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ako pravim punjenje paprike sa krompirom uvijek koristim stari krompir.
Mladi u ovo doba godine koristim isključivo za ispeč pa preliti kajmakom.
Nije mi dobar ni za pire krompir.

identicno...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.6.2013 11:38:55)

i ja koristim stari za punjenje a juče prekjuče probala malom hapu od mladog nije mu se svidjela jedva pola pojeo....ima neki težak ukus ovaj mladi,juče ga pekla u rerni i zalila vrhnjem ma ne znam...stari mi je puuuno ukusniji....[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.6.2013 11:43:52)

jao što se juče iznenadi u amku na mojmilu....
oni inače imaju valjda petkom neki popust od 10% na kupovinu sem cigareta,hljeba i dopune....međutim pitam ja kasirku da li imaju neki određeni artikli sem ovih na koje ne ide popust jer sam nešto načula .....pa naravno kaže sve što je na akciji nema taj dodatni popust(a pola atrikala najpotrebnijih je na nekoj mizernoj akciji-to sam upratila) kao ni osnovne životne namirnice(brašno ,ulje,šećer...)....[sm=zmeden.gif] mene lično interesovala dječija hrana aptamil da vidim reko da me neće izaći jeftinije...kaže ne mogu vam sada dati informaciju hoće li biti u tih desetposto pa dođite u petak da provjerite....[sm=zmeden.gif]

Ben 10 -> RE: potrošačka korpa (7.6.2013 12:03:38)

http://snizenja.veza.ba/home/robot/1695-robot-ova-ponuda-vrijedi-od-07062013

bebaa -> RE: potrošačka korpa (4.7.2013 23:20:01)

koliko trošite na režije otprilike.... mi oko 250 km.....[sm=zmeden.gif]

aidana -> RE: potrošačka korpa (5.7.2013 11:18:51)

Meni zna doci i preko 300 km [sm=smiley13.gif]

mala86 -> RE: potrošačka korpa (5.7.2013 13:24:17)

mi oko 150,mozda koja marka dole (tu je i grijanje koje placamo cijelu godinu po 54 km)

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (5.7.2013 14:05:07)

bebi šta podrazumijevaš pod režije,komunalije,struju,telefon,internet ja imam i izađe me oko130 km sve

bebaa -> RE: potrošačka korpa (5.7.2013 14:16:27)

grijanje,telefon,internet,kablovska,smeće,voda,struja,upravitelj.....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>