hanabanana -> RE: potrošačka korpa (9.7.2013 9:25:58)
|
Meni jako smeta to paušalno plaćanje grijanje po kvadratu. Nikako mi nije uredu da mi neko paušalno odreže koliko potrošim tog energenta. Nije problem da ja platim i 250 KM u sezoni ukoliko toliko jesam potrošila, ovako svaki put kad plaćam grijanje imam osjećaj da sam magare. Priča da ne postoji mogućnost mjerača " ne drži vodu " naročito jer ja naša zgrada u novogradnji pa se to vrlo lako moglo ugraditi. S druge strane u svom prvom stanu nismo imali termoregulatore, grijanje radi ludo......ako ga zavrnemo skroz osjeti se, a ne možemo umanjiti. I onda dolazi do najvećeg apsurda, otvaramo prozore i grijemo havu. [sm=zmeden.gif] Sada imamo termoregulatore, grijanje radi u dječijoj sobi, kupatilu i dnevnom boravku. Trprezarija, kuhinja, spavaće - ugašeno. Kad je ciča zima malo zagrijem spavaće. I za to mi odrežu mjesečno 145 KM. Istina imamo i podno koje ne možemo ukinuti, ali što je puno - puno je. Mene to izludi. Znači, nije mi problem platiti, ali želim da platim ono što sam potrošila. Isto tako me izluđuje Epismont. U starom stanu je bio OKI i bili su odlični. Ovi samo koliko vidim očiste ( i to traljavo ) stubište. I na kraju samo paralela paušal - potrošnja. U starom stanu smo za vodu izdvajali 25-30 KM, bila je paušalna potrošnja. Sada mi račun od vode nikada nije prešao 14 KM. U periodima kad smo odsutni po 10-15 dana dođe 6 KM. Telefon i struja mi nisu nikakav problem. Za telefon sama sebi kažem: plati kad si stoka. Od svih mogućih tehničkih dostignuća tebi fiksi dodje 100 maraka. Neke kad si budala.... Struja je uvijek tu negdje. Ako pazim 60 -tak, ako ne pazim 75-80 KM.
|
|
|
|