RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:01:45)

potpisujem....

Lady26 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:07:24)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi

Kod mene godisnje [sm=smiley36.gif]
Za 1 maj [sm=smiley1.gif] i mooooozda jos 1-2 do kraja ljeta....

Cenzura83 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:10:35)

primjetila sam da mahom svi roštiljaji, a ne može 4 insana sjest bez minimalno petobanke, kod nekih se roštilja svake hefte, love se ima, nije kod nas kriza

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za govornika. Apsolutno si u pravu, ali ima i ona ne jede pitu ko ima, nego ko je naučio. Nikada neću zaboraviti jednu konu u Sa, odnekle su protjerani, živjeli u tuđoj kući u neljudskim uvjetima, a ona u februaru nosi sebi iz Konzuma sve za sataras, veli zena naumpao joj. P.S. Stuja i voda im je bila već odavno isključena. Ja ostala [sm=smiley29.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:11:06)

mi nemamo uslova sem da idemo na igman pa tako roštiljamo par puta kad odemo u krajinu ili kod mojih ali nije sve naš trošak...obično se utalimo...

Nedi -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:17:29)

Starci vole rostiljati onako umjesto rucka...dok jednom odem kod mame u avliju, pa kod mm-ovih, pa kod tate eto ga 3 put mjesecno. I jednom sa rajom ali to nas dođe stoja+gorivo+za djecu slatkisi, sokici i gluposti. Ispade da stalno rostiljam al ne potrosim se nesto pretjerano[sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:32:50)

Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi
koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?

Mi veeeoma cesto,ima nas puno,sto mojih sto od mm,tako se redamo,a cesto i sami mm i ja sa djecom negdje potpalimo [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:49:22)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Kod mene godisnje [sm=smiley36.gif]
Za 1 maj [sm=smiley1.gif] i mooooozda jos 1-2 do kraja ljeta....

i mi 2-3 puta

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:54:09)

a mene opet interesuje da li komšijama kad dođu na kafu svaki put poslužite i sok i nešto od slatkiša...kao da nisu bili tu mjesec a ne par noći prije i tako kad mi odemo na kafu isto...meni je to zamorno razmišljati da li imam trenutno sok ili neki keks u kući da bi ih zvala na kafu...ali oni svi uveli to pa nam glupo staviti samo kafu...da s erazumijemo nismo cicije bože sačuvaj...nego jednostavno opterećuje čovjeka bespotrebno...

Honey3 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 12:57:45)

Ja ako sta imam iznesem,a obicno imam nesto slatko,ali nije to zbog njih vec zbog mene,ja volim slatkise[sm=jezicek.gif] Imam dva djevera u kuci,i cesto smo jedni kod drugih,ali eto opet kad god nam dodju volim da imam nesto za pocastiti,a ako se i ne nadje nista, nema veze...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:01:59)

IZVORNA PORUKA: Honey3

Ja ako sta imam iznesem,a obicno imam nesto slatko,ali nije to zbog njih vec zbog mene,ja volim slatkise[sm=jezicek.gif] Imam dva djevera u kuci,i cesto smo jedni kod drugih,ali eto opet kad god nam dodju volim da imam nesto za pocastiti,a ako se i ne nadje nista, nema veze...

vjeruj ja kafu ne mogu popiti bez čokolade...opštepoznato...dobro si rekla a ako se i ne nađe ništa...e ja moram iznijet...otić kupit i iznijet jer bih se osjećala baš ružno pred njima a to me opterećuje...a oni recimo ne jedu čokolade...i džaba što je na stolu nešto slatko to nije to...

Marija13 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:03:03)

Nervira me kad odemo negdje da vidimo ljude jer ih nismo dugo vidjeli, popit cemo eventualno kafu a oni iznesu ručak [sm=smiley29.gif]
time mi samo nameću obavezu da i ja njima moram uzvratiti istom mjerom [sm=smiley29.gif] hoću da sjedimo, pijemo kafu i ispričamo se, a ne da se vrtim oko sporeta!!!

IZVORNA PORUKA: bebaa

a mene opet interesuje da li komšijama kad dođu na kafu svaki put poslužite i sok i nešto od slatkiša...kao da nisu bili tu mjesec a ne par noći prije i tako kad mi odemo na kafu isto...meni je to zamorno razmišljati da li imam trenutno sok ili neki keks u kući da bi ih zvala na kafu...ali oni svi uveli to pa nam glupo staviti samo kafu...da s erazumijemo nismo cicije bože sačuvaj...nego jednostavno opterećuje čovjeka bespotrebno...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:04:14)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Nervira me kad odemo negdje da vidimo ljude jer ih nismo dugo vidjeli, popit cemo eventualno kafu a oni iznesu ručak [sm=smiley29.gif]
time mi samo nameću obavezu da i ja njima moram uzvratiti istom mjerom [sm=smiley29.gif] hoću da sjedimo, pijemo kafu i ispričamo se, a ne da se vrtim oko sporeta!!!

upravo tako.....debelo potpisujem.......[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Blue rose RR -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:06:28)

Uvijek dočekam goste sa: kahvom, sokom i nečim slatko (nebito je li to keks, kolač, čokolada).
Šuhveli mi ako to ne iznesem.
A s obzirom da mi se gosti uvijek najave, ne može se desiti da nemam nešto od nabrojanog.

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:10:40)

IZVORNA PORUKA: Cenzura83

primjetila sam da mahom svi roštiljaji, a ne može 4 insana sjest bez minimalno petobanke, kod nekih se roštilja svake hefte, love se ima, nije kod nas kriza

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za govornika. Apsolutno si u pravu, ali ima i ona ne jede pitu ko ima, nego ko je naučio. Nikada neću zaboraviti jednu konu u Sa, odnekle su protjerani, živjeli u tuđoj kući u neljudskim uvjetima, a ona u februaru nosi sebi iz Konzuma sve za sataras, veli zena naumpao joj. P.S. Stuja i voda im je bila već odavno isključena. Ja ostala [sm=smiley29.gif]

e mi nismo nikom ništa dužni,ni državi,ni nikom drugom,mmf,banci itd[sm=smiley36.gif].ali ima pametnijih stvari u koje bi mogli uložiti novac koji damo za roštilj.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:12:29)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Uvijek dočekam goste sa: kahvom, sokom i nečim slatko (nebito je li to keks, kolač, čokolada).
A s obzirom da mi se gosti uvijek najave, ne može se desiti da nemam nešto od nabrojanog.

drugo su gosti...drugo je komšiluk s kojim haman svaki dan ispijamo kafe...znači uselili smo u zgradu prije godinu i pol i oni su nametnuli taj tempo.....što znači do kraja života ih smjesti u kategoriju gostiju...ne sviđa mi se to...a još smo svi prijatelji od prije i svi kupili stanove u istom ulazu...smiješno...

mala86 -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:14:50)

za rostiljanje-cesto,dok otopli nedelja je rostilj u 90 posto slucajeva
ali to vecinom sa prijateljima,i podijelimo sve troskove pa nas dodje malo vise nego da smo kuci pravili rucak [sm=smiley1.gif]

a kad neko dodje ja uvijek moram imati uz kafu sok i nesto slatko

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:15:59)

drugo su gosti...drugo je komšiluk s kojim haman svaki dan ispijamo kafe...znači uselili smo u zgradu prije godinu i pol i oni su nametnuli taj tempo.....što znači do kraja života ih smjesti u kategoriju gostiju...ne sviđa mi se to...a još smo svi prijatelji od prije i svi kupili stanove u istom ulazu...smiješno...

ja ne kafenišem svaki dan,imam jednu konu stariju nekad ljeti popijemo u dvorištu i ona nekad zimi navrati na kafu kod mene,nudimo šta imamo voće,sok,čokolada,keks bez obaveze da mora biti

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:18:01)

,nudimo šta imamo voće,sok,čokolada,keks bez obaveze da mora biti

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Blue rose RR -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:18:47)

Meni je gost, gost, s tim da se ne obilazim sa komšilukom. :)

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:23:17)

Meni je gost, gost, s tim da se ne obilazim sa komšilukom. :)

meni su svi gosti počev od moje mame pa ostalih ...sem komšija...ali kako su se oni postavili više ne smatram da smo prijatelji već komšije...glupo zvuči al hajd...ja ne očekujem i sto puta sam rekla ne iznosite ništa sem kafe...pa danas se znamo vidjeti i po 2-3 puta...

EEDITH -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 13:28:50)

meni roštiljanje nije neki extra trošak,kila ćevapa 11KM,isto koliko i kg faširanog,

kg ćevapa,1/5 kg krilaca,malo luka ,hljeb i eto ručak,
kada izračunaš dođeš na isto,
minimalno pola kg teletine,povrće,salata ,hljeb......ručak

mi često roštiljamo,moji svi vole,a imamo i roštilj na struju pa može i na balkonu [sm=smiley36.gif]
ja tada ne kuham [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]-to je dan mm

damma -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 11:38:48)

http://www.telegraf.rs/foto/697895-sta-jede-svet-pogledajte-koliko-kostaju-nedeljni-obroci-u-ovim-zemljama-foto

Lady26 -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 11:43:03)

Mi se ne druzimo sa komsijama...
A kad nam prijatelji dolaze uvijek kafa, sok, kolac ili kakav keks, a ljeti sladoled

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 11:50:52)

meni roštiljanje nije neki extra trošak,kila ćevapa 11KM,isto koliko i kg faširanog,

to ovisi
nama jeste, mm kod Kurte uzima ćevape, 15 km/1 kg, sudjukice čini mi se 17 KM, obavezno se uzimaju somuni
salate i pića ko u priči, mm odmah uzima red bull, vodu flaširanu i sve ostale sokove
salata par

zato na takav način nećemo često roštiljati [sm=smiley36.gif] ja ne dam [sm=smiley36.gif]

što se tiče komšija i co, uvijek ide sok, kafa, slatkiši i nešto od grickalica
no što reče LAdy26 ja se ne družim s komšijama al eto pomislih na sveki koja uleti često tako da nju na takav način dočekujem
a i svakog drugog bi
svakako su sokovi na stolu, čokolade, neki keksići i sl
ta neću ih valljda kriti jer je neko pozvonio

u biti svi mi nešto radimo, al nekom je to baš trošak, neko prodje s manje, sve ovisi kako ti se da

dok ima ima, kad nema nema i vozdra[sm=smiley36.gif]

melin -> RE: potrošačka korpa (15.5.2013 12:01:54)

IZVORNA PORUKA: damma

http://www.telegraf.rs/foto/697895-sta-jede-svet-pogledajte-koliko-kostaju-nedeljni-obroci-u-ovim-zemljama-foto

ja se stuzi i nasekira gledajuci ove slike...[sm=smiley13.gif]
mada ima i suma koje su meni nezamislive potrositi za sedmicnu nabavku
mi u prosjeku sedmicno potrosimo 100eura na hranu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>