RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:29:37)

IZVORNA PORUKA: bebaa

drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...[sm=hudicek1.gif]

ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to

bebaa -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:33:39)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...[sm=hudicek1.gif]

ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to

a gdje si ti...
EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:47:10)

a gdje si ti...
EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...

ja sam u drugom entitetu[sm=smiley36.gif].pogledaj na računima cijenu kilovata

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:51:31)

slagala sam prije je bilo 4 feninga,sad je 2 feninga razlika,zimska 11 feninga kilovat,a ljetna 9

bebaa -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:51:45)

hebiga nemam tih racuna od prije oktobra gdje pise cujena...sve bacam sem zadnjeg i ovih odrezaka...[sm=hudicek1.gif]

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:57:12)

Kod nas je do 1.3. (tako piše na računima) i meni je, zaista, račun od 3. mjeseca došao 10 KM manje [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 11:59:24)

Koliko ja znam zimi je uvijek skuplja struja za par feninga a ljeti jeftinija [sm=zmeden.gif]

Honey3 -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:00:43)

IZVORNA PORUKA: canim

Koliko ja znam zimi je uvijek skuplja struja za par feninga a ljeti jeftinija [sm=zmeden.gif]

Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti ista[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:01:36)

tako je prije ako nisu opet vratili...odo da virnem na njihov site...

chuci -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:01:42)

nema više u EP BiH zimska i ljetna tarifa kao što je prije bila. sad je jedna tarifa cijele godine, ima samo dnevna promjena na jeftinu i skupu tarifu.
sad je jeftina od 14 do 17 sati i navečer od 23 ujutro do 8

Nedi -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:02:13)

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Nedi draga.. [sm=smiley29.gif] kako toliko?? koliki vam je stan?

40m2- fakat mi nije jasno a gledala sam na brojilu dobro je upisano.

Ma i kad sam na godišnjem pa sve radim na skupoj dođe mi 60najvise a nekako uvijek 54-55-56. Izuzetci su mjeseci kad se grijemo na struju.
Svi aparati su nam ispravni i nista nije starije od 7 godina ustvari jedino je frižider toliko star ostalo je sve mlađe...

Svakako aBd do kraja mjeseca cemo napokon u novi dom inace bi trazila da mi se provjeri ispravnost brojila

canim -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:06:03)

IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: canim

Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti ista[sm=zmeden.gif]

aha nisam onda u toku s tim novim pravilima, sjecam se da je ranije tako bilo.

canim -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:08:38)

A da vas pitam, ja zivim u kuci tako da nisam upucena, kako oni obracunavaju svijetlo u haustoru npr [sm=zmeden.gif] jeli ima neko posebno brojilo za to pa onda dijele na stanare cijenu ili zajedno s vasim brojilom uracunavau i svijetlo haustora [sm=zmeden.gif]

chuci -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:28:02)

dijeli se na stanare ja mislim

sabinos -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:41:15)

i ja mislim da se dijeli na stanove.ima posebna stavka na racunu-zajednicka potrosnja ili tako nesto...
ja nekad imam osjecaj da ovi u EP ove racune napisu ofrlje[sm=zmeden.gif]
ja sam pisala da mi ne dolazi puno struje,evo sad doslo 23km,ne zalim se ali vidim kod drugih ljudi stalno visoki racuni[sm=smiley13.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (12.4.2013 12:44:24)

kod mene na racunu pise -zajedničko trošilo-stubišna rasvjeta...
a sto se tice cijena nisu se mjenjale od 2011. od kad tece po tadasnjoj skupoj tarifi...onda je do mene pa puno trosim...sacu uvesti redukciju...[sm=hudicek1.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (23.4.2013 10:44:17)

eh evo mene...
dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio...[sm=smiley36.gif]
moram ovaj koji dan u shoping...ima gdje šta povoljno...nisam ništa pratila...
znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (12.5.2013 23:38:06)

evo mene opet...šta ću kad ste mi naumpale kad žena na kasi reče iznos...nepunih 130 km...a fiiiino se podmirila...još samo da mesa dodam u komoru...
ne znam ko kakvu kafu pije ali zlatna đezva je moj izbor i trenutno je u tušu 5.90 pakovanje od pola kg...ista kafa u konzumu nedavno gledam 7.40 ako se dobro sjećam...
prije odlaska u kupovinu malo sam prelistala stranice sa sniženjima...ma sve je to u pet deka ...

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 10:39:35)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

I izračunah ja koliko me košta sirnica [sm=smiley36.gif]

Stavila sam:
pola kg sira = 2 KM
dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe)
3 kašike milerama = do 1 KM
3 jaja = do 1 KM

Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.

a struja i rad?

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 10:41:58)

Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi
koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?

SdZ -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 10:49:35)

eh evo mene...
dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio...[sm=smiley36.gif]
znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...[sm=zmeden.gif]

Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.

melin -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 10:55:50)

ja inace sve kupujem sto je snizeno
ko manijak sam[sm=smiley36.gif]
udjem u supermarket i sve sto je na sniizenju 50 i vise% na snizenju uvijek uzimam i slazem(mislim na higijenu i deterdzente)to uvijek treba i toga uvijek imam u podrumu
jednom sedmicno idem u nabavku hrane, povrca i mesa tako da je sve svjeze...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 10:58:36)

IZVORNA PORUKA: SdZ

eh evo mene...

Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.

taj vaš mali je punomveći od našeg za 1 km...

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 11:14:43)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi
koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?

najmanje 2 puta mjesečno,eto juče smo oko 100km dali,s tim da moj muž obično uvijek nekoga pozove.i onda kupimo bataka,ćevapa,bijelo meso,kobasice,krmenadle,sok,pivo,hljeb,salata,nešto slatko.ja uvijek galamim da smanjimo ta feštanja bez razloga

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (13.5.2013 11:51:12)

primjetila sam da mahom svi roštiljaji, a ne može 4 insana sjest bez minimalno petobanke, kod nekih se roštilja svake hefte, love se ima, nije kod nas kriza

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>