RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:41:42)

IZVORNA PORUKA: prskalica

ja mjesecno potrosim da se cesto pitam otkud mi tolike pare [sm=jezicek.gif]

pa mi bosanci smo ti ko vic...trosimo vise nego sto zaradjujemo...

prskalica -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:43:44)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sve kad sastavis ja nemam pojma bude i viska od plate [sm=jezicek.gif] a ne bavim se lopovlukom majke mi

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:44:33)

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: amra_sa

e ne moze ja placam...ja sam na dobrinji i sumnjam da sam ikom blizu...a narocito sa garasom sam jos udaljenija...ma kafu bi vjeruj mi i sad koliko sam umorna...a naravno milka pod obavezno samo da nije mlijecna i s eksaom...hej koliko stedim a ovamo prohtjeva,jelde nema logike...[sm=jezicek.gif]

Ja na A.P. Nismo daleko. A na Dobrinju često idem, volim Dobrinju i volim popiti kafu u Merkatoru.

superiska...bez zeze samo da se proljepsa da mogu malca povest van naravno ako ti ne smeta ali ja ga nazalost nemam gdje ostaviti...odosmo OT..

Ista sam po tom pitanju, i ja ovu svoju Hamšu vodim gdje god stignem. Koliko mu je godina ? Moja ima 3 i 2.5 mjeseca otprilike.

visnjica1 -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:45:13)

Canim jelo se predjelo plata , jeli se stekovi mm sam pojeo 600 gr ja i ova po 150 a kolega 300gr , pice , desertjelo je se fino a to je Americki restoran harley davidson ma duti i meni je muka ali makar je i meni pun stomak dobro mi ne kuhamo puno kuci u zadnje vrijeme jer mm radi puno a ja sama tako da se vani jede ili si napravim beki tosz uglavnom.me na isto dodje

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:45:36)

mi imamo samo 6.5 mjeseci...[sm=bravo.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:52:33)

mi imamo samo 6.5 mjeseci...[sm=bravo.gif]

MAŠALA ...

Daliyah92 -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 10:25:02)

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Ja se divim zenama koje imaju jednu platu od nekih 500km i sve uspiju kupiti i opet sretni i veseli,i uzasno puno trosimo necu teci ukupnu cijenu jer je i previse, ali zaista skidam kapu tim porodicama mi smo.nocas na veceru izasli nas 4 racun 151 € strasnooo a mmm lud on placa sam racun i hrani tudje g.... kosa mi se podigla fola poslovni partneri ma uzas sam ljuta ha ha

Pa vasa je plata sigurno puno veca. Ove sto imaju platu od 500 sigurno ne jedu tako skupu hranu, a sigurno je tu i skuplja hrana puno. Meni kaze mm da je u Dubaiju sve pretjeranu skupo, ali su i plate boli glava. Moj djever je zivio u istom gradu ovdje kod nas, a onda se preselio u drugi i kaze sve puno skuplje ali mu je zato i plata veca. Ja imam srece sto su ovdje cijene otprilike kao u Bosni, ali su plate vece. A neke su stvari cak puno jeftinije pa tako da i mozemo ustediti. Ovdje kad kupujem vodu onako u malim flasicama 1l bude 0,80KM a 1l benzina bude jeftijiji, samo 0,40KM [sm=smiley36.gif] Ali mi kupujemo vodu u kanisterima od 18l za 2KM [sm=smiley1.gif]

zeze -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 10:42:29)

Ja se divim zenama koje imaju jednu platu od nekih 500km i sve uspiju kupiti i opet sretni i veseli,i uzasno puno trosimo necu teci ukupnu cijenu jer je i previse, ali zaista skidam kapu tim porodicama mi smo.nocas na veceru izasli nas 4 racun 151 € strasnooo a mmm lud on placa sam racun i hrani tudje g.... kosa mi se podigla fola poslovni partneri ma uzas sam ljuta ha ha

Uspjela bi i ti da moras, vjeruj. [sm=smiley2.gif]

MaminaBeba -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 10:59:07)

IZVORNA PORUKA: zeze

Uspjela bi i ti da moras, vjeruj. [sm=smiley2.gif]

[sm=smiley32.gif] baš tako ..

MaminaBeba -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 11:06:06)

Jučer kupih nešto mesa, osnovne potrebštine (ulje, šećer, kafa, par kesa tjestenine, jaja i još po nešto), malom djetetu pelene i maramice i u apoteci šta mi je trebalo (kapi za grčeve, čaj, kremicu..) zijanih se, ode 250 km ko od šale. A sigurno nam neće biti dostatno do kraja mjeseca, morat ćemo opet dokupiti namjernica. I zaboravila sam kupiti omekšivač i datardžent! Eno vidim u Konzumu na akciji Bioaktiv datardžent 9 kg oko 14 km, eh to ću kupiti vala danas. Iz dana u dan sve je skuplje.

Amela86 -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:30:56)

Da ne otvaram drugu temu , mislim da je i ova pogodna . Samo smo muz i ja . trosimo oko 100 - 150 km mjesecno otprilike , vidim neki trose toliko sedmicno . Ali ja imam problem sa doruckom . Ustvari , namirnica za dorucak mi najbrze nestane ,i prosto kad idem u nabavku ne znam sta da uzmem za dorucak tokom cijelog mjeseca .

Moje pitanje je sta kupujete i kuhate za dorucak a da to nisu pahuljice i tome slicno . Kupim ja pasteta , salame , narezak ali vise mi je i od tog zlo , a neda mi se bas dok ustanem odmah nesto kuhati.

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:35:25)

IZVORNA PORUKA: Amela86

Da ne otvaram drugu temu , mislim da je i ova pogodna . Samo smo muz i ja . trosimo oko 100 - 150 km mjesecno otprilike , vidim neki trose toliko sedmicno . Ali ja imam problem sa doruckom . Ustvari , namirnica za dorucak mi najbrze nestane ,i prosto kad idem u nabavku ne znam sta da uzmem za dorucak tokom cijelog mjeseca .

Moje pitanje je sta kupujete i kuhate za dorucak a da to nisu pahuljice i tome slicno . Kupim ja pasteta , salame , narezak ali vise mi je i od tog zlo , a neda mi se bas dok ustanem odmah nesto kuhati.

da probas sa sirnim namazom i soljom mlijeka?

bebaa -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:35:59)

ja vikendom pravim ustipke...radnim danima sam sama ali i ako jedem jeste neki sendvić,,,znam ih puno koji za dorucak tamane tjesteninu najcesce sa mlijecnim proizvodima...i ja ponekad napavim za neki vikend...ma sta znam,stvar ukusa...
ali eto-ustipci i pasta...

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:36:14)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

da probas sa sirnim namazom i soljom mlijeka?

zaboravih na povrce: paradajz, krastavci, salata?

bebaa -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:38:11)

ovo povrce je super ideja narocito kad mu bude sezona,pa ubacis malo kajmaka u paradajz i UBIJEŠ koje jaje,vruc hljeb...uh ja ogladni opet...[sm=smiley19.gif]

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:40:14)

ovo povrce je super ideja narocito kad mu bude sezona,pa ubacis malo kajmaka u paradajz i UBIJEŠ koje jaje,vruc hljeb...uh ja ogladni opet...[sm=smiley19.gif]

hajd bjezi s teme dok se i meni nije apetit otvorio [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:42:19)

Ja i mm sami potrosimo toliko na jednu veceru.

Jedan je zivot.

Crnkica -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:45:51)

ja sam jutros mrimohod upržila pileće ćevape i paniranu ribu,sve u jednoj tavi,malo salate i svi poslije po šolju domaeg voćnog kompota.
nije zahmetli a men super mesno da podigne jutro,da ujutro jedem samo pahuljice nebi mogla hodat.
tako sam naučila na jači doručak.[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:46:37)

pura sa sirom i jogurtom, to nije neko kuhanje...jaja na sto nacina, przenice, topa pa sa somunima umakati, sendvic sa sirom i zelenom salatom, pileca salata, sopska salata, krastavci u pavlaci, ma milion je kombinacija mimo tih pasteta[sm=smiley1.gif]

Amela86 -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:49:57)

Sobro , nisam sve navela , naravno jaja na sve nacine, vajkrem zdenka , ali nekad imam osjecaj da vise trosim na " dorucak " nego na sve ostalo a kao sto vidite nista specijalno ne kupujem .

Galicia -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:51:30)

Dorucak:
Namazi. Krosane. Vocna salata. Sok od narandze. Jaje na oko u sendvic. Przenice. Przene hrenovke. BIjela kafa. Jabuka.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:54:06)

ananas smijem li pisati šta na ovoj temi npr. da komentarišem animagical...samo cu reci voda mi ide na usta,gladna sam i odo opet vecerai...sve sto je nabrojala je suuuuuuper...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i čini mi se da to nije ni zahmetliu a ni parali dorucak...narocito przenice...joj mljac[sm=smiley19.gif]

Crnkica -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:54:57)

Sobro , nisam sve navela , naravno jaja na sve nacine, vajkrem zdenka , ali nekad imam osjecaj da vise trosim na " dorucak " nego na sve ostalo a kao sto vidite nista specijalno ne kupujem .

pa naravno da je skuplje kad kupuješ gotove proizvode,2 nareska ili gulaša po 3 KM,hljeb i salata,jogurt sve 10 KM najmanje,a za te pare restoranski doručak napravit.

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:55:01)

Mi za dorucak jedemo jaja na razne nacine, topu, kajmak, puter,suho meso i pavlaku, ponekad hrenovke i pastetu, sve to uz solju caja ili mlijeka. Cesto napravim i ustipke, pogacu ili domaci hljeb i tad mozemo i pavlake namazat, bude super. Jos sad sezona raznog povrca, pa razne salate pravimo, mmm

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (9.4.2013 22:58:12)

Sto se tice ustede, najjeftinija varijanta je neko pecivo u domacoj izvedbi, kiflice, ustipci pa i domaci hljeb i sl. uz to mozes bilo sta pojesti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>