RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

saritaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:05:39)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

I izračunah ja koliko me košta sirnica [sm=smiley36.gif]

Stavila sam:
pola kg sira = 2 KM
dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe)
3 kašike milerama = do 1 KM
3 jaja = do 1 KM

Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.

mogla si slobodno bez jaja...ja danas pravila zeljanicu i zaboravila staviti jaja [sm=smiley36.gif]

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:07:37)

IZVORNA PORUKA: canim

A jeste je pekli...gdje je struja, jeli jeftina ili skupa tarifa [sm=jezicek.gif]

Očito nisam dobro izračunala [sm=jezicek.gif] Kod mene je peć na drva pa uštedim kad pravim pitu [sm=jezicek.gif]

Ma stvarno, ja kad pravim neki ručak računam samo koliko će me izaći ono što treba da dokupim. Ono što već imam i ne brojim u to. Osim danas [sm=jezicek.gif] Sve sam izbrojala [sm=sad.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:07:44)

Znači bebo 4x praviš, ostalo se svališ [sm=smiley36.gif]
Ja pravim sedmično, ili eventualno u dvije sedmice neki kolač ili tortu. Pa nek pravim svake druge sedmice to je 24x mjesečno, a pravim i više. A i kod mene se svaljuju, Dobro si me prosvijetlila da znam. [sm=smiley36.gif] Počet ću ozbiljno da se bavim računima. [sm=smiley36.gif]

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:09:05)

IZVORNA PORUKA: saritaa

Stavila sam:
pola kg sira = 2 KM
dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe)
3 jaja = do 1 KM

Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.

mogla si slobodno bez jaja...ja danas pravila zeljanicu i zaboravila staviti jaja [sm=smiley36.gif]

Gdje ćeš, bona, to zaboraviti [sm=smiley36.gif] To je osnovno, ne nadođe lijepo [sm=jezicek.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:09:29)

Kad smo kod jaja, jaja najjeftinija. [sm=smiley36.gif] Nego, gdje kupujete taj sir, pola kg 4 km. Ja plaćam 5 KM po kg.

saritaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:14:37)

IZVORNA PORUKA: saritaa

Stavila sam:
pola kg sira = 2 KM
3 jaja = do 1 KM

Gdje ćeš, bona, to zaboraviti [sm=smiley36.gif] To je osnovno, ne nadođe lijepo [sm=jezicek.gif]

mah udubila se u neke misli i zaboravila...ali pita ko pita, stvarno ja ne vidjeh razliku [sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:27:12)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Ja pravim sedmično, ili eventualno u dvije sedmice neki kolač ili tortu. Pa nek pravim svake druge sedmice to je 24x mjesečno, a pravim i više. A i kod mene se svaljuju, Dobro si me prosvijetlila da znam. [sm=smiley36.gif] Počet ću ozbiljno da se bavim računima. [sm=smiley36.gif]

ma kakvi svalim...fino mi pokuca i dostavi na vrata...nemam ja vremena hodat po kolacima...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:28:53)

Kad smo kod jaja, jaja najjeftinija. [sm=smiley36.gif] Nego, gdje kupujete taj sir, pola kg 4 km. Ja plaćam 5 KM po kg.

ona je napisala pla kg 2 km...a inace i ja tj. mm kuuje na trznici kod Lemeša 5 km...najbolji sir...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:30:33)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

IZVORNA PORUKA: bebaa

trebala bi otici do interexa ima bioaktiv 6 kg=11 km,znaci 3 kile me dodju 5,5 km a inace ga placam 7,10 km...dobra usteda a dugo ce trajati...evo komsinica opet pravila koplace i naravno vec smo ih potamanili...samo da se opere tanjir i da ga uredno vratim...[sm=smiley36.gif]

meni on nije dobro prao muževo radno odijelo,faks je ok,a ovaj bioaktiv mi je poslab za zaprljanije rublje

zasad nemamo zaprljanijih stvari dok malac ne naraste...a onda cemo da vidimo..

visnjica1 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:46:25)

Ja se divim zenama koje imaju jednu platu od nekih 500km i sve uspiju kupiti i opet sretni i veseli,i uzasno puno trosimo necu teci ukupnu cijenu jer je i previse, ali zaista skidam kapu tim porodicama mi smo.nocas na veceru izasli nas 4 racun 151 € strasnooo a mmm lud on placa sam racun i hrani tudje g.... kosa mi se podigla fola poslovni partneri ma uzas sam ljuta ha ha

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:56:34)

Meni dosao racun za struju 45 KM. Bravo ja [sm=bravo.gif]. Trosili smo puno, ali na jeftinoj, nikad mi nije manji racun bio, a ima da ga jos kresem.

canim -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:57:28)

Visnjice draga pa sta ste to jeli za 151€

Beba draga a jeli ti komsinici redovno vracas prazan tanjir, ja sam samo jednom tako dobila pun tanjir tj tepsijicu kadaifa od drage komsinice koju volimo kao rod a ja joj uredno vratila tepsijicu punu tufahija [sm=smiley1.gif] jeste da me je kritikovala sto sam se mucila ali ja nebih mogla drugacije.

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:58:59)

ma kakvi svalim...fino mi pokuca i dostavi na vrata...nemam ja vremena hodat po kolacima...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jesi ti sigurna da si iz Bosne ? Nekako po postovima, rekla bih da si južnije. [sm=smiley36.gif]

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:03:17)

IZVORNA PORUKA: canim

Visnjice draga pa sta ste to jeli za 151€

Beba draga a jeli ti komsinici redovno vracas prazan tanjir, ja sam samo jednom tako dobila pun tanjir tj tepsijicu kadaifa od drage komsinice koju volimo kao rod a ja joj uredno vratila tepsijicu punu tufahija [sm=smiley1.gif] jeste da me je kritikovala sto sam se mucila ali ja nebih mogla drugacije.

Mene muz vazda kritikuje kad vratim prazan tanjir, kaze, stavi bar saku bonbona, ko biva ako ti je mrsko napravit.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:06:10)

Jesi ti sigurna da si iz Bosne ? Nekako po postovima, rekla bih da si južnije. [sm=smiley36.gif]

ja sam porijeklom posoljena tuzlanka...a tanjr najcesce vratim prazan a nekad curicama ubacim slatkisa ali se sljuti i na to...pa sta cu joj ja...ja bi al ona neda...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:07:23)

bebaa je u Sa, ali je zato visnjica sjeverozapadno :), draga visnjice kojih crnih 150 eura, to su mi dvije trecine fadunge

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:10:57)

IZVORNA PORUKA: malena sharena

bebaa je u Sa, ali je zato visnjica sjeverozapadno :), draga visnjice kojih crnih 150 eura, to su mi dvije trecine fadunge

a moja citava kad ukljucim i cokolade,one su neizostavne...

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:16:31)

Bebo moraću se ja počet družit s tobom da me naučiš kako bit đon-obraz i te čarolije oko kuhanja [sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:21:05)

Bebo moraću se ja počet družit s tobom da me naučiš kako bit đon-obraz i te čarolije oko kuhanja [sm=smiley36.gif]

e pa stvarno...cime sam ja to zasluzila...vidis vazno je dodati da kad ja kuham isto tako proslijedim njoj alin slana jela narocito razvijanu pogacu i nikad mi ne vrati prazan tanjr,,,ali džaba njoj govoriti...žena zna da ja nisam majstor od kolaca i da znam napraviti reform bolje nego iko ali rijetko...ali ja znam kuhati slana jela kao moja nena rahmetli u cemu kona uziva...pa eto dopunjujemo se...a bujrum na druzenje ali uz čokoladu...[sm=jezicek.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:30:13)

e pa stvarno...cime sam ja to zasluzila...vidis vazno je dodati da kad ja kuham isto tako proslijedim njoj alin slana jela narocito razvijanu pogacu i nikad mi ne vrati prazan tanjr,,,ali džaba njoj govoriti...žena zna da ja nisam majstor od kolaca i da znam napraviti reform bolje nego iko ali rijetko...ali ja znam kuhati slana jela kao moja nena rahmetli u cemu kona uziva...pa eto dopunjujemo se...a bujrum na druzenje ali uz čokoladu...[sm=jezicek.gif]

E vidiš nisi dodala da joj proslijediš slana jela. Tu sam se znači prešla. Ja kontala ti samo uzimaš. [sm=smiley36.gif]
Može, pod uslovom da bude Milka i da je ti platiš, kao i kafe. [sm=smiley36.gif] Evo nas ko ona dvojica što su vagali jaje. [sm=jezicek.gif]
Šalim se ja, bujrum vala još ako si mi blizu, taman možemo na kafu sad kad sunce ugrije. Ja plaćam. [sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:33:48)

e ne moze ja placam...ja sam na dobrinji i sumnjam da sam ikom blizu...a narocito sa garasom sam jos udaljenija...ma kafu bi vjeruj mi i sad koliko sam umorna...a naravno milka pod obavezno samo da nije mlijecna i s eksaom...hej koliko stedim a ovamo prohtjeva,jelde nema logike...[sm=jezicek.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:37:04)

e ne moze ja placam...ja sam na dobrinji i sumnjam da sam ikom blizu...a narocito sa garasom sam jos udaljenija...ma kafu bi vjeruj mi i sad koliko sam umorna...a naravno milka pod obavezno samo da nije mlijecna i s eksaom...hej koliko stedim a ovamo prohtjeva,jelde nema logike...[sm=jezicek.gif]

Ja na A.P. Nismo daleko. A na Dobrinju često idem, volim Dobrinju i volim popiti kafu u Merkatoru.

prskalica -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:38:31)

ja mjesecno potrosim da se cesto pitam otkud mi tolike pare [sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:40:58)

Ja na A.P. Nismo daleko. A na Dobrinju često idem, volim Dobrinju i volim popiti kafu u Merkatoru.

superiska...bez zeze samo da se proljepsa da mogu malca povest van naravno ako ti ne smeta ali ja ga nazalost nemam gdje ostaviti...odosmo OT..

canim -> RE: potrošačka korpa (8.4.2013 0:41:07)

Ja bih skromno samo kitkat pa ako ima ko da mi donese na tanjiru, mjenjam za voce po izboru [sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>