[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.4.2013 18:46:58)

[Sadržaj poruke je obrisan]

mishkica -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:48:31)

Ananas, ovo kao da je mm pisao, on dobro barata sa ustedama, ali na rjecima, a ja na djelima[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebacha -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:52:31)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: bebacha

kg nutele 3 eura[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
bogu plakat
a slazem se to za kafu i luksuz,ustvari bacene pare
meni smjesan nas narod vazda se zali kako je u kredita i dugovima a zivi na visokj nozi i nista sebi ne uskracuje.onda zivi kako zelis i ne kukaj

Mi smo na akciji kupovali i za 2,5 eura...ili kupiš dvije a treća gratis.
Baš da ti se plače.

ccc da bar imam porucit od nekog
il da su takve cijene kod susjeda pa da skoknemo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja govorim za Francusku, Njemačku...kod Hrvata su cijene kao i kod nas.

u Slovenij isto nutela bagatela

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:53:47)

IZVORNA PORUKA: mishkica

Ananas, ovo kao da je mm pisao, on dobro barata sa ustedama, ali na rjecima, a ja na djelima[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

zato i napisah da samo savjetuju, al me je podsjetilo i na to da odkako se mm zaposlio i plata ide na racun a ne u ruke dizemo po potrebi tako da manje trosim, jest nekad nezgodno kad moram prvo na bankomat ali sta bi, kao student sam znala izaci da prosetam bez novcanika-najsigurniji nacin da pare ostanu na pravom mjestu [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:55:22)

kg nutele 3 eura[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
bogu plakat
meni smjesan nas narod vazda se zali kako je u kredita i dugovima a zivi na visokj nozi i nista sebi ne uskracuje.onda zivi kako zelis i ne kukaj

Baš da ti se plače.

il da su takve cijene kod susjeda pa da skoknemo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja govorim za Francusku, Njemačku...kod Hrvata su cijene kao i kod nas.

u Slovenij isto nutela bagatela

Mislite na akcije ili redovne cijene?

mishkica -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:58:20)

Ja nedavno nadjem fin novcanik i kupim ga, i kaze mm eto sad digni cijelu platu, i pisi i kontrolisi kako i gdje si potrosila, eh kazem mu ja lijepo, ne hvala, ja volim prosetati do bankomata, najrahatnija sam kad uza se nemam para[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] ali ja sam inace stedljiva, odrasla u porodici gdje se nije imalo, a puno se radilo, udam se, i nastavim po starom..sveki mi kaze cestto da sam skrta na se dati[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.4.2013 19:00:18)

[Sadržaj poruke je obrisan]

teacher75 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 19:41:58)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Meni nije stvar luksuza dati 150 maraka mjesecno za kafe po gradu, vise to gledam kao bacene pare. Radije tu lovu dajem djeci za kurs jezika. Na godisnjoj bazi to je jedno lijepo putovanje. Racune placam preko neta, mjesecno na tome ustedimo barem 10 maraka na ime obrade naloga.

Taman tako.

ja na to nikako ne gledam tako vec na svoj cejf, j[sm=smiley35.gif] takav zivot ako ne mogu kafe popiti, ako mi se svede na posao-kuca...

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 19:48:46)

Ma slažem se da svako ima svoj čejf. Moj čejf nisu kafe po gradu. Razloga je više, jedan od bitnijih je vjerovatno i taj što radim na selu, imam radno vrijeme od 8 do 16.30 i poslije posla vozim ko Shumaher da stignem djecu pokupiti. Tu nema mjesta čejfljenju kafe. [sm=smiley1.gif]

Moj čejf su putovanja, kupovanje knjiga.
Hebi ga neko ne bi dao 50 maraka za knjigu, ja ću to hladno napraviti.

Neke moje drugarice troše pare na šminku, moj puder istina košta 100 maraka, ali i traje barem godinu dana. Od ostale šminke koristim još maskaru i rumenilo. I to je to.

Svi mi imamo svoje čejfove, i da ih nemamo bili bi roboti.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 20:55:46)

evo i mene...setamo danas i naumpadne mi da sam pri kraju s kafom reko da kupim i udjem u konzum...zlatna đezva 7,45 i meni s eucini poskupa ...ma reko necemo hajdemo produziti 100 metara do amka i tamo ista ta kafa 6.85...[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 20:58:08)

joj a danad za rucak pravim klepe i sve mi Hanady na pameti,sama sam se sebi smijala...eto napravila sam 25 klepa,jedva pojeli uz supu od juce a [sm=smiley36.gif]klepe me pa kad bi sve ukalkulisala nisu dosle mozda 6 km...

leona81 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 23:30:44)

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

IZVORNA PORUKA: leona81

mi puter kupujemo jedno pakovanje od 250 g mjesecno, i koristim ga samo za kolace i M stavljam u puru ili rizu a ako u kolacu stoji 6 jaja ja stavim jedno, ako pise 200 g putera ja stavim 50...i tako[sm=smiley1.gif]

Pa onda vjerovatno i ostale mjere smanjis pa dobijes mali kolac [sm=smiley1.gif]
Ja najcesce radim mjere u pola...jer ne volim ukus kolaca koji stoji 3 dana u frizu..Pola mjere kad radim pojede se za dan eventualno dva dana[sm=smiley1.gif]

ne smanjim uopste mjere. samo stavim uvijek jedno jaje i manje masnoce. uopste se ne primjeti razlika.

leona81 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 23:33:04)

IZVORNA PORUKA: bebaa

evo i mene...setamo danas i naumpadne mi da sam pri kraju s kafom reko da kupim i udjem u konzum...zlatna đezva 7,45 i meni s eucini poskupa ...ma reko necemo hajdemo produziti 100 metara do amka i tamo ista ta kafa 6.85...[sm=zmeden.gif]

ma tako ti je. zato je na akciji gloria koja je meni super a kosta 4,95
a kad nije na akciji mi uzimamo mljevenu vispakovu, jer je pored nas vispak a mm voli svjeze mljevenu i pola kg je 6,5 KM

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 23:44:56)

IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: bebaa

ma tako ti je. zato je na akciji gloria koja je meni super a kosta 4,95
a kad nije na akciji mi uzimamo mljevenu vispakovu, jer je pored nas vispak a mm voli svjeze mljevenu i pola kg je 6,5 KM

u Vispakovim radnjama je 6.60, neki dan mm kupio u jednoj drugoj samoposluzi za 5.90

minie -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 23:47:05)

kg nutele 3 eura[sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif]
bogu plakat

Baš da ti se plače.

il da su takve cijene kod susjeda pa da skoknemo[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

mm je donio sad par tegli nutelle, ali nije bila na akciji pa je bilo 880 gr - 3,5 eura (a na akciji bude 2,5), cokolade milke, dezodoransi, gelovi za tusiranje... su bas povoljni, puter bude 80 centi, monte 6 kom - 99 centi i sl

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 9:26:15)

Ja danas planiram sirnicu za ručak pa bum vidjeli koliko će me koštati [sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:23:22)

Kad neko spomenu platis 2 nutelle i jedna gratis, sjetila se ja kako tu vecinom varaju. Ja sam u BiH kupovala paloma maramice 10 paketica i pise da je jedan od tih 10 gratis, i ja kupim. Kasnije vidim da u svakom paketicu ima po 9 maramica umjesto 10. Tako da je i taj zadnji paketic placen. Ovdje isto, johnsons baby vlazne maramice kupujemo pakete od 64 kom, i naletimo na 3 paketa, platis 2 i 1 gratis. Kasnije vidim da jedan paket ima 56 kom. Tako se najbolje proda, svi polete kupiti 2+1 gratis a ustvari ili plate i taj gratis ili bar pola njega.

teacher75 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:26:22)

ja nutellu kupim jednom u 2 mjeseca, valjda je to moj nacin stednje[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:33:50)

Mi nutelu ne kupujemo nikako, eurokrem samo. Ne sto stedimo na njoj vec jednostavno ne jedemo je [sm=smiley36.gif]

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:49:42)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mi nutelu ne kupujemo nikako, eurokrem samo. Ne sto stedimo na njoj vec jednostavno ne jedemo je [sm=smiley36.gif]

Ni mi ne kupujemo nutelu, a eurokrem koristim samo za palačinke. Mm i malac vole razne džemove a eurokrem jednom u dva-tri mjeseca će mm namazati. Istina, ja volim, čak i na petit keks namazati umjesto čokolade ali zbog viška kg izbjegavam [sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:50:36)

mi ne kupujem ni eurokrem nikakav, jako rijetko. al zato tamanim cokolade ko luda[sm=smiley9.gif]

Daliyah92 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:54:05)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ni mi ne kupujemo nutelu, a eurokrem koristim samo za palačinke. Mm i malac vole razne džemove a eurokrem jednom u dva-tri mjeseca će mm namazati. Istina, ja volim, čak i na petit keks namazati umjesto čokolade ali zbog viška kg izbjegavam [sm=jezicek.gif]

Ja ne izbjegavam, namazem i po deset keksica dnevno [sm=smiley36.gif] Kupujem i ja nutellu, a eurokrem ne, ionako ja sama jedem i kupim po 200gr mjesecno.

Daliyah92 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:56:42)

A joj, kg nutelle 3 eura? Ovdje je ovih 200gr 4KM [sm=smiley3.gif] Kad bih kupovala po 1kg mozda bi me izaslo jeftinije [sm=zmeden.gif]

teacher75 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 11:57:33)

bolje za mene da nema ta od kilu tako jeftino[sm=smiley36.gif]ja nutelu jedem kasikom i tegla od 200 grama mi ne bude ni 2 dana, bolje i za moju liniju[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 12:02:54)

zene, ja kako sam pocela citati ovu temu, prestala uopste kupovati[sm=smiley36.gif] sad ne trosim nista[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>