RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

mishkica -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 11:22:22)

Kod nas je struja uzasno skupa, grijemo se malo na klimu, malo na drva, recimo kad dodjemo kuci u 9 tek navece naravno, klima, i ujutro ako cemo ici na posao il vani pali se klima, necemo radi 2 sata lozit vatru, nismo troskali, ne pusimo, ne hodamo a i gdje odemo ja svugdje praznih ruka, mm ne da kupovati kese nigdje sem babina, tad koverta i nesto bebici, a i tog nemamo odavno, nemam svadba nit mi se ko zeni nit udaje, ni tu troska, e jedino kredit koji smo digli kad smo kucu staru rusili, a novu pravili, 600km rata, pola mm plate tu ode, moja plata pokrica sitnice, nesto djetetu, nesto sebi od robe, nekad frizura(juce npr[sm=smiley1.gif]) i opet jedva do plate, o ustedjevini da ne govorim, jedino kad smo digli taj kr, ostavili jedan dio na bnku za ne daj boze necega[sm=smiley1.gif]nekako skromno zivimo, ali opet solidno,

leona81 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 13:20:28)

mi puter kupujemo jedno pakovanje od 250 g mjesecno, i koristim ga samo za kolace i M stavljam u puru ili rizu a ako u kolacu stoji 6 jaja ja stavim jedno, ako pise 200 g putera ja stavim 50...i tako[sm=smiley1.gif]

minja_ -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 13:23:54)

Helem, bolje je znat neg imat.
A ja nit imam nit znam[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

melin -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 13:35:58)

drage moje zenice ja sam vam nekad rastrosna da se i sma preispitujem posle a nekad gledam na fening tako da nikako neku sredinu da ugajgulim[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]a o troskovima nesmijem ni da vam pisem glava ce vas zabolit dzaba[sm=smiley36.gif]

Arminaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 13:41:23)

IZVORNA PORUKA: leona81

mi puter kupujemo jedno pakovanje od 250 g mjesecno, i koristim ga samo za kolace i M stavljam u puru ili rizu a ako u kolacu stoji 6 jaja ja stavim jedno, ako pise 200 g putera ja stavim 50...i tako[sm=smiley1.gif]

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]..pretpostavljam da se ti ovo zezas ili ...[sm=smiley23.gif]

leona81 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 13:50:01)

IZVORNA PORUKA: Arminaa

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]..pretpostavljam da se ti ovo zezas ili ...[sm=smiley23.gif]

ne, ozbiljna sam, zasto?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.4.2013 13:53:41)

[Sadržaj poruke je obrisan]

R&T@ -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 13:59:13)

IZVORNA PORUKA: minja_

Helem, bolje je znat neg imat.
A ja nit imam nit znam[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Legendo[sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif]

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 15:38:44)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Jao, nasekirah se šta putera potrošim mjesečno...preko kg sigurno [sm=smiley13.gif]

Ja i mm obavezno doručkujemo i za doručak su mazalice. Ja uvijek maslac i uz to med, nutella i tu nam ode najviše maslaca.
Stavljam ga i u kuhanje, kolače...elem, moraćemo holesterol i trigliceride provjeriti uskoro jer tako nam je već godinama.

Što se izlazaka s djetetom tiče, ne dobije svaki put šta joj je ćeif jer je ne želim na to učiti, nije da ne mogu...već što reče Bebacha stvar je principa.
Mm prije termina nogometa ponedeljkom ide s drugom na kafu, ponekad još koji put u sedmici a nekad nikako i to nisu neke pare. Ja rijetko. Kad idem s posla, jedva čekam stići kući tako da mi je ispijanje kafa baš svaki dan, gubljenje vremena a i novca.
Zadesi se naravno izlazak s curama, ili kafa ponekad, al svaki dan...jok!
Ljeti češće izlazimo u šetnje i tad možda potrošimo više na sladoled, kokice, kaficu, sok, druženja...al te ljetne večernje šetnje su nama nešto posebno[sm=smiley1.gif]

Ne pušimo, ne konzumiramo alkohol, jednom mjesečno možda jedemo negdje vani, ili naručimo...nismo ljubitelji.
Kuham svaki dan, ne mora biti mesni ručak...pa se opet 'nabere' troškova.
A oboje radimo i lijepo zarađujemo, nismo trošali što se odjeće tiče, luksuza i slično.

Uuuu Iman bas previse putera...
Smanjite malo, masnoca je to...mislim da maslac ima oko 80% m.m...
Mi potrosimo dva putera po 250 gr.mjesecno(znaci nekih pola kile)i smatram da je i to previse..[sm=smiley13.gif]

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 15:41:11)

Pa onda vjerovatno i ostale mjere smanjis pa dobijes mali kolac [sm=smiley1.gif]
Ja najcesce radim mjere u pola...jer ne volim ukus kolaca koji stoji 3 dana u frizu..Pola mjere kad radim pojede se za dan eventualno dva dana[sm=smiley1.gif]

EEDITH -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 15:49:29)

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Pa onda vjerovatno i ostale mjere smanjis pa dobijes mali kolac [sm=smiley1.gif]
Ja najcesce radim mjere u pola...jer ne volim ukus kolaca koji stoji 3 dana u frizu..Pola mjere kad radim pojede se za dan eventualno dva dana[sm=smiley1.gif]

kod mene je obrnuto,
ako piše 4 jaja,ja stavim 8,6kašika šećera ,ja 12...........znači pravim duplu mjeru [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
šta bi ja mogla sa 1 jajetom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
a 3 dana u frižideru nema šansi,
neka svako pojede po 2 komadića ,pukla tepsija [sm=smiley36.gif]

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 15:53:37)

IZVORNA PORUKA: eldinky

kod mene je obrnuto,
ako piše 4 jaja,ja stavim 8,6kašika šećera ,ja 12...........znači pravim duplu mjeru [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
šta bi ja mogla sa 1 jajetom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lakše vas oblačit nego hranit....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
salim se....
[sm=smiley20.gif]..ma samo nek se jede..kuvet na usta ulazi...[sm=smiley36.gif]

EEDITH -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 16:21:28)

kod mene je obrnuto,

salim se....

jednostavna računica :

doručak -minimalno 2 jaja x 5=10,
1-2 l mlijeka,sir,sudžuka,nutela......
neko bi i čokolino pahuljice.......[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

samo nek'''' se jede, [sm=jezicek.gif]
hrana nije luksuz,i generalno mi se malo više žalimo nego je realno
pa gdje se(i ko) još u svijetu može svakodnevno piti po kafanama i izlaziti,pa neka je to samo kafa,a u većini slučajeva nije
jedna šetnja gradom i sve ti bude jasno,a da ne pominjem razgovore o markiranim krpicama i koječemu ............

koka i po -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 16:26:02)

vala i sa ovom temom vise...
da zakljucimo...
zivot je generalno skup a para je sve manje i manje.
džaba mi ovde racunamo kada se u stvari vecina "nateze" i sa dvije plate mjesecno ...o ovim sada jednom ili nijednom da ne pricamo.
elem ova tema dodje ko ispusni ventil za boljku svih nas.

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 16:29:49)

IZVORNA PORUKA: koka i po

vala i sa ovom temom vise...
da zakljucimo...
zivot je generalno skup a para je sve manje i manje.
džaba mi ovde racunamo kada se u stvari vecina "nateze" i sa dvije plate mjesecno ...o ovim sada jednom ili nijednom da ne pricamo.
elem ova tema dodje ko ispusni ventil za boljku svih nas.

koko i po,podijelila bih tvoje misljenje...[sm=smiley36.gif]
Meni je ventil vam taki....jedna plata...hiljadu rupa...
Sto neki dan cuh nesto dobro....BiH je jedina zemlja gdje mi je pritisak veci od penzije...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Al ima ona jos bolja "Boze zdravlja"...[sm=smiley1.gif]

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 16:32:20)

kod mene je obrnuto,

salim se....

jednostavna računica :

doručak -minimalno 2 jaja x 5=10,
1-2 l mlijeka,sir,sudžuka,nutela......
neko bi i čokolino pahuljice.......[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

samo nek'''' se jede, [sm=jezicek.gif]
hrana nije luksuz,i generalno mi se malo više žalimo nego je realno
pa gdje se(i ko) još u svijetu može svakodnevno piti po kafanama i izlaziti,pa neka je to samo kafa,a u većini slučajeva nije
jedna šetnja gradom i sve ti bude jasno,a da ne pominjem razgovore o markiranim krpicama i koječemu ............

Pa to je taj bosanski fenomen...Vise trosis nego sto zaradjujes...mescini da ima i vic na tu temu...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

R&T@ -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 16:33:45)

[img]http://www.dodaj.rs/f/B/Dt/2pQvunRp/dodji-u-bosnu.jpg[/img]

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 16:36:09)

IZVORNA PORUKA: tajra

[img]http://www.dodaj.rs/f/B/Dt/2pQvunRp/dodji-u-bosnu.jpg[/img]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]
[sm=smiley20.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:28:11)

Kod nas je hrana jako skupa ako imamo u vidu prihode. Muz je dosao s puta neki dan i donio je nesto hrane. Rijetko donosi namirnice, osim sireva I maslinovog ulja. Ovaj put je donio kilogram Nutella, 3 Eura. Veliko padovanje Philadelphia namaza, 1,5 Eura....kod nas toliko kosta duplo manje pakovanje....kad je H. bila mala donosio je Aptamil koji je bio 9 Eura u Austriji, a kod nas 24 marke.

Meni nije stvar luksuza dati 150 maraka mjesecno za kafe po gradu, vise to gledam kao bacene pare. Radije tu lovu dajem djeci za kurs jezika. Na godisnjoj bazi to je jedno lijepo putovanje. Racune placam preko neta, mjesecno na tome ustedimo barem 10 maraka na ime obrade naloga.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.4.2013 18:39:05)

bebacha -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:41:35)

kg nutele 3 eura[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
bogu plakat
a slazem se to za kafu i luksuz,ustvari bacene pare
meni smjesan nas narod vazda se zali kako je u kredita i dugovima a zivi na visokj nozi i nista sebi ne uskracuje.onda zivi kako zelis i ne kukaj

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.4.2013 18:43:08)

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:44:37)

ovako savjetuju

http://m-stil.covermagazin.com/?p=20696

bebacha -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:44:56)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: bebacha

kg nutele 3 eura[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
bogu plakat
a slazem se to za kafu i luksuz,ustvari bacene pare
meni smjesan nas narod vazda se zali kako je u kredita i dugovima a zivi na visokj nozi i nista sebi ne uskracuje.onda zivi kako zelis i ne kukaj

Mi smo na akciji kupovali i za 2,5 eura...ili kupiš dvije a treća gratis.
Baš da ti se plače.

ccc da bar imam porucit od nekog
il da su takve cijene kod susjeda pa da skoknemo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 18:46:55)

MM cesto na granici dobije iz Njemacke nutelu ili milku neku, nekad i jos ponesto, i stvarno je bolja od ove nase preskupe nutelle,.kod nas se otvorio bingo, sta sam od kupila i pregledala racun od do, sve povoljinje nego u konzumu, a dosad nije imao konkurenciju..eh doslo vrijeme da se i ima probrat gdje ces kupiti[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>