teacher75 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 9:10:13)
|
IZVORNA PORUKA: bebacha IZVORNA PORUKA: teacher75 nas meso unisti, nijedan dan nemamo rucak bez mesa osim kad odemo na pizzu (a i tamo je salama[sm=smiley36.gif]) da se mi pitamo, uglavnom bi jeli teletinu al posto je najskuplja ona je na meniju jednom ili dva puta sedmicno, uglavnom jedemo piletinu i ponekad puretinu i ribu. hljeb se isto puno pojede tokom dana, ja pojedem jedan a mm jedan i po (eto samo na hljeb ode 2,5km). voce mi cesto mama kupi pa tu ustedim. rucak nas otprilike kosta oko 10km, a gdje je tu jos i dorucak i vecera. sreca ne kuham nista posebno za veceru a mm ne doruckuje, pa su to uglavnom mazalice al i na to ode novac. ali ja dosta ipak potrosim i vani, na medjuobroke, komad pizze, tjesteninu iz pekare, cokoladu i slicno. sad kako radim pogotovo. a kafe odrase. i mm i ja dnevno u kaficima popijemo sigurno po 2-3 kafe (znaci najmanje 10km nam ode na kafe dnevno), mm pusi pa na cigare ode vise od 100km mjesec mjsecno. pelene i aptamil- oko120km mjesecno.kad sve saberem: hrana oko 700km (uracunala sam medjuobroke), cigare 100km, pelene i aptamil 120km, kafe po kaficima 300km, rezije oko 300km, rata za auto 200km, benzin 100km i ostalo za rodjendane i vanredne troskove (mm-ovov fakultet, registracija, garderoba), eto gdje odose obje plate[sm=smiley13.gif] ja iz ovog zakljuci da vi zivite ko grofovi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ma kakvi grofovi. vjeruj mi da smo oboje stalno u minusu. ne mozemo se odreci cejfa ispijanja kafe, nema mi veceg meraka. a mm ne zna za rucak bez mesa
|
|
|
|