RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

M kao Mama -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:23:01)

puter, ja ispod kilu i po ne mogu mjesec da predeveram, da ne pominjem ono što ide u kolače i lurpak za mazanje,

odoh spavati, bolje mi je, valja se do pred roučka naspavati, a možda i u snu šta popapama, hahhahah

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:24:30)

IZVORNA PORUKA: bebaa

super ideja ionako cekam muza s puta...ee fakat bez zajebancije ja s epitam kako je moguce da su tako velike oscilacije u obroku...tj. cijeni...ja inace ne racunam zacine ulje i struju jer to bi potrosila svakako u bilo koje jelo i to uvijek ima u kuci i nemogu bas ocijeniti koliko me kosta kašičica vegete ili crvene paprike,o biberu da ne govorim,trosim malo ulja...puno pavlake megle...nikad ne koristim puter...jedno vrhnje od 0,5 l mi je za 3-4 jela...

Na prethodnoj sam stranici napisala da mogu napraviti supu za dva dana i pileitnu za ručak za cenera.
Isto tako, ja koja ne razvijam, mogu napraviti zeljenaicu za 7 maraka, ali u to ne računam jogurt...eto nek je i jogurt 1,5 opet je ispod cenera.[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:25:00)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Moja parola je Boje na hranu, nego na lijekove ... Eto ja sam "sretnica" po tom pitanju pa dajem za oboje ...

e moja je sreća sto ne moram placat lijekove bar...ja ogladi zbog ove sirnice gore...[sm=bravo.gif]

ja sad htjedoh pitati imal ko da je ogladnio [sm=smiley36.gif] ?

neka,još mi je rano, oko 3 preddoručkujem, hahahha

super ideja ionako cekam muza s puta...ee fakat bez zajebancije ja s epitam kako je moguce da su tako velike oscilacije u obroku...tj. cijeni...ja inace ne racunam zacine ulje i struju jer to bi potrosila svakako u bilo koje jelo i to uvijek ima u kuci i nemogu bas ocijeniti koliko me kosta kašičica vegete ili crvene paprike,o biberu da ne govorim,trosim malo ulja...puno pavlake megle...nikad ne koristim puter...jedno vrhnje od 0,5 l mi je za 3-4 jela...

dvoje vas male hrane ....

ja se živa zabrinuh...
koji vrag moji voliko jedu...a kažem ti moja mater meni kaže da sam najekonomičnije čeljade koje je ona upoznala...
i kuham i pazim gdje kupujem, i na veliko uzimam da jeftinije prođem...
sad ja mogu primit 30 ljudi da siti izađu...samo će im voća i povrća faliti...u nedelju idem na stup[sm=smiley36.gif]

evo sam našla i za puter jeftiniju varijnatu...dolazi mi iz njemačke :) tamo kilo 7,5 KM

puno jedmo i nas je više...i to ti je to[sm=smiley19.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:25:04)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Na prethodnoj sam stranici napisala da mogu napraviti supu za dva dana i pileitnu za ručak za cenera.
Isto tako, ja koja ne razvijam, mogu napraviti zeljenaicu za 7 maraka, ali u to ne računam jogurt...eto nek je i jogurt 1,5 opet je ispod cenera.[sm=smiley1.gif]

eto vidis da se moze...[sm=bravo.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:25:19)

puter, ja ispod kilu i po ne mogu mjesec da predeveram, da ne pominjem ono što ide u kolače i lurpak za mazanje,

odoh spavati, bolje mi je, valja se do pred roučka naspavati, a možda i u snu šta popapama, hahhahah

Ma daj....na što potrošiš kilogram putera....

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:28:57)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

sirnica cener...

od kile sira

bez struje

bez jogurta il salate koju uz to vole i imati moraju i supe domaće ( kese ne kupujem ) koju pojest prvo moraju...
i kolača i boća koje im ide nakon toga

kako to bona...

kilo sira kod moje tete na pijaci 4 KM
na tu kilu sira bez 200 gr pavalke ne može nikako...a ni kjmaka...al eto on je ksuplji pa da njega iskjučim sad kad ekonomišem...elem 1,80 pavlake minum
jaja 3 najamnje...al ja na kilo i 5 stavim na dva pleha al nek je jedan na kilo pa evo 3 jajeta nek su 1 KM
brašna po kile ti treba 1,50 ( dok razviješ tamo ga vamo ga )
ulja, soli,

eto sračunaj
a još je nisam ispekla[sm=sad.gif]

pa nije kila brasna 3 km ako sam dobro skontala da si napisala...jeli ovo pise pola kile 1,5 km

po kile da potkuham...dok je razviješ ode još...pa hebote kakao ga kupite ...ja kupim vrećom iz nje zhavtim...
kako ti...ima i 500 gr pakovenje jel[sm=zmeden.gif] kanpiraš[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:32:04)

mimo kolača...[sm=zmeden.gif]

a šta mazanje, ne skontah[sm=zmeden.gif]

animagical -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:32:21)

ja potrosim oko pola kile max i to jer djetetu u sve stavljam puter pa i u supu...a cesto doruckujemo jaja na puteru... puno ej kila putera zbog zdravlja, svi cete dobiti holesterol gluho bilo...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:32:38)

i ja imam vrece pa zagrabim...za dvije jufke uvijek pa cca. pola kg sa razvijanjem...kapiram te ali nas je 2...mozda su moje jufke manje ili je ono manje od pola kg moram kupiti vagu da se preracunam...mozda da otvorimo temu taj i taj rucak toliko i toliko para...[sm=zmeden.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:32:40)

Ja zeljanicu pravim kad hocu da iskoristim ono sto se povlaci po frizideru.
To je uvijek ispod pola kg sira, i to onaj megle sa pavlakom, mala pavlaka, i pola vrećice spinata iz vrecice, u to 3-4 jaja, i gotove jufke za pitu.
Izadje veliki pleh, i ne samo da ručamo nego ostane i za večere. I sigurno ne kosta vise od 7 maraka.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:35:20)

To je uvijek ispod pola kg sira, i to onaj megle sa pavlakom, mala pavlaka, i pola vrećice spinata iz vrecice, u to 3-4 jaja, i gotove jufke za pitu.
Izadje veliki pleh, i ne samo da ručamo nego ostane i za večere. I sigurno ne kosta vise od 7 maraka.

eto npr... taj spinat ja koristim smrznuti ledo cini mi se 750 gr. one kuglice i od njega mogu 4 jela napraviti...
dodati u zeljanicu
napraviti ćuspajz

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:35:30)

IZVORNA PORUKA: animagical

ja potrosim oko pola kile max i to jer djetetu u sve stavljam puter pa i u supu...a cesto doruckujemo jaja na puteru... puno ej kila putera zbog zdravlja, svi cete dobiti holesterol gluho bilo...

Ja imam srcane bolesnike u porodici te znam da je puter nesto sto valja obilaziti kao i suhomesnate proizvode.
Ne kazem da djeca ne jedu, ali vrlo ograničeno.
Kuhamo na maslinovom ulju ili bez ulja.
Mi doduše ne jedemo puno kruha. Jedan nam može biti i tri dana.

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:35:38)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dvoje vas male hrane ....

ja se živa zabrinuh...
koji vrag moji voliko jedu...a kažem ti moja mater meni kaže da sam najekonomičnije čeljade koje je ona upoznala...
i kuham i pazim gdje kupujem, i na veliko uzimam da jeftinije prođem...
sad ja mogu primit 30 ljudi da siti izađu...samo će im voća i povrća faliti...u nedelju idem na stup[sm=smiley36.gif]

evo sam našla i za puter jeftiniju varijnatu...dolazi mi iz njemačke :) tamo kilo 7,5 KM

puno jedmo i nas je više...i to ti je to[sm=smiley19.gif]

ne zezaj,hB kad je tako, da ste zivi i zdravi! [sm=smiley1.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:35:52)

Ja mogu jesti kuhani krompir cijeli dan za 2 KM. A mogu i solo rižu za marku. Kuham 200 grama riže sa vodom, malo posolim i eto ručka.
Nego bez zahebancije da se neko ne naljuti, vjerujem ja i znam da ima ručak i za 3 KM, ali kakav ? Mi ovdje govorimo o solidnom ručku, ne o luksuznom, ne o siromašnom ili oskudnom, nego o solidnom.

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:36:19)

e svaka vam čast[sm=sad.gif]

ja taj iz kesice smao kad baš moram kupim za zeleni rolat...

al hajd nije ni svježi man zaman cifra...a posbeno što najčešće blitve imam svoje pa od nje pravim...
i potkuham
i dodoam po kile sira na kilo špinta
i pavlake (kajmaka)
i 5 jaja

i pojedu mi pleh za ručak[sm=smiley36.gif]
meni mm pola plehe jede ko na normi da je[sm=hudicek1.gif]

a prije toga supu jedu[sm=smiley29.gif]

sve ću ja njima poukidat fino...
reću restrikcije[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:38:37)

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:40:07)

Dobro, moj muz sigurno ne moze pojesti pola pleha, ali Hana pojede vise od mene, a po mojim guzovima znas da nisam male hrane.
Pa S. smaze one dvije kocke.
Sto se tice spinata, blitvu koristim ali kad sam je ubrala i odmah napravila.
Spinat isto tako...
ALi ga u decembru nemam. Zato koristim onaj u briketima.

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:40:57)

Ja imam srcane bolesnike u porodici te znam da je puter nesto sto valja obilaziti kao i suhomesnate proizvode.
Ne kazem da djeca ne jedu, ali vrlo ograničeno.
Kuhamo na maslinovom ulju ili bez ulja.
Mi doduše ne jedemo puno kruha. Jedan nam može biti i tri dana.

ovo je fakat puno
ja mslinovo korisrim, ima naravno i suncokret gdje treba
imama i suđe bez ulja što radim
a puter, jaja na puteru...eventilano krenem rjestenine na puteru prije neko zapeče itd...

kod mene ide na kolače puno puter...al i tamo gdje je u receptu čitav ja najače do 150 gr stavim bude dovoljno

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:42:07)

ja odo spavat krče mi crijeva...[sm=smiley19.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:42:07)

Ja kolače nepravim....ne zato što sam lijena, nego ne znam.
A i svekrva je to zadužila, a mater mi u mene sarmu. [sm=smiley36.gif]
Ne bih da im se zamjerim.

A neko je pomenuo grah.....ja ga volim solo. Bez mesa.
I nikad u životu nisam kupila preko pola kilograma graha. [sm=smiley1.gif]
Jbg onoliko koliko mi treba za ručak.

animagical -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:43:03)

moj pojede pola pleha bilo cega mirne duse...a ja skoro drugo pola...skontala sam da kad dijete pocne jesti s nama neke solidne kolicine moram praviti u dva pleha...

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:43:23)

Dobro, moj muz sigurno ne moze pojesti pola pleha, ali Hana pojede vise od mene, a po mojim guzovima znas da nisam male hrane.
Pa S. smaze one dvije kocke.
Sto se tice spinata, blitvu koristim ali kad sam je ubrala i odmah napravila.
Spinat isto tako...
ALi ga u decembru nemam. Zato koristim onaj u briketima.

e zato ja u decembru ne jedem zeljanicu[sm=smiley36.gif]
ako svjež nemam to nam i nije opcija[sm=smiley36.gif]

ma hebat ga...pojedosmo more božije...
i nismo golemi vala koliko jedemo...doduše F nam je golema al lažemo da joj je 5 godina[sm=jezicek.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:44:07)

moj pojede pola pleha bilo cega mirne duse...a ja skoro drugo pola...skontala sam da kad dijete pocne jesti s nama neke solidne kolicine moram praviti u dva pleha...

Ma zezate me....onaj veliki pleh, što čitavu rernu poklopi???

animagical -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:46:43)

Ma zezate me....onaj veliki pleh, što čitavu rernu poklopi???

da[sm=smiley9.gif] a potanka sam zena, majke mi[sm=smiley36.gif] samo suplja izgleda[sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: potrošačka korpa (6.4.2013 1:47:40)

evo mene s mob [sm=smiley36.gif] sto se pita tice,rijetko ih pravim jer oboje pretjeramo s kolicinom,al za sirnicu nek stavim i 500gr sira koliko je to para i 2 jajeta i oklagiju u ruke ili zeljanicu opet 2 jajeta i casa male pavlake,kajmak nikako,puter nikako,polijem mlijekom i eto nek ima jogurt eto pita za 3-4KM,to je kako ko kuha

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>