RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

MAMA MA -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 15:13:12)

Ja nutellu ne kupujem jer je skupa..uzimam takovo eurokrem,malom linoladu..meni je super...Nutellu ne znam jesam li dva puta u zivotu pojela...

Hannica -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 15:38:30)

Ja volim nutelu i uglavnom je kupujemo vani,mm kada ide negdje na put uvijek donese slatkisa i dvije-tri tegle nutele,ali nikad je nismo platili ni 5 ni 6 KM,bude malo jeftinija nego kod nas,kupi je samo zato sto je uvjeren da je nutela koja se kupi u EU bolja od ove nase.[sm=smiley36.gif] Meni iste,dobra i jedna i druga. Stedim tako sto nutelu ne stavljam u kolace,zao mi.[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 15:47:07)

ja kolace pravim 4x godisnje...rodjendan moj,mm,bajram I i II...i to budu cokoladne torte uglavnom...ali zato moja draga komsinica koju ja plaho volem svaki drugi dan pravi novi kolac...i nikad mu kolaci ne nedostaju...sreca pa imamo isti ukus,svi su bpuni cokolade...ali kad pola kile milke stavi u kolac meni dodje da placem a sramota me reci daj ba meni kupicu ti ja drugu neku...al je zato taj kolac da padnes na straznjicu kak je samo doooobarrrr...

Hannica -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 15:54:16)

Ja kolace pravim cesto,min. 3 puta mjesecno,a nekad me krene pa pravim sedmicno 2 puta.
Kuham jedan obrok dnevno,za dorucak su uglavnom jaja,zitarice ili neke mazalice,a mm skoro svaki dan jede doruckuje vani s prijateljima.
Ja zaista ne mogu ni odprilike izracunati koliko mjesecno trosimo.[sm=zmeden.gif]
Sta se sve ubraja u tu potrosacku korpu,samo harana ili i rezije tu spadaju? Gorivo?

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 15:57:53)

ja kad sam otvarala temu kontala samo hrana i hemija...ali nazalost takav nam je zivot da ne mozes samo na to misliti pa eto pisemo i o rezijama,gorivu,vrtićima itd...zavisi koga sta tisti...a nekom ravno do mora...[sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 16:03:09)

Pelene za dvije bebe preko 100 KM mjesecno.[sm=smiley36.gif]
Po mojoj racunici ja za pelene,mlijeko,slatkise i kinder jaja trosim oko 300 KM mjesecno. + hljeb, znaci 330 KM,a jos nista nisam kupila.[sm=sad.gif]
Malo po malo doci cu ja do konacne cifre.[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 17:30:02)

samo polako da se ne prepadnes...[sm=jezicek.gif]

Hannica -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 18:00:48)

Ma necu se prepasti,dok ima-ima,kad nestane rezat cemo neke troskove. Nisam ja za to da se puno stedi,stedi kad imas,stedi kad nemas...pa hebi ga,cijeli zivit se patis.[sm=smiley36.gif] Nisam ni za pres[sm=smiley35.gif] ,ali treba covjek sebi priustiti neke sitnice koje voli bez obzira sto postoji jeftinija varijanta.[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (7.4.2013 18:03:58)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hannica -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 18:06:57)

Iman ti si [sm=nosecka.gif],imas sva prava da budes poguzija.[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 18:41:47)

trebala bi otici do interexa ima bioaktiv 6 kg=11 km,znaci 3 kile me dodju 5,5 km a inace ga placam 7,10 km...dobra usteda a dugo ce trajati...evo komsinica opet pravila koplace i naravno vec smo ih potamanili...samo da se opere tanjir i da ga uredno vratim...[sm=smiley36.gif]

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 19:39:41)

Bebo obzirom da ti pratiš cijene, bilo bi dobro da nam na temi sniženja napišeš gdje je šta najeftinije kupovati, gdje su sniženja itd. Kako je krenulo ima da raspalim po Interexu i ostalim trgovinama. Ja fakat nemam puno vremena a nekad ni živaca da idem od trgovine do trgovine i da pratim. Dobro bi nam došli tvoji prijedlozi gdje, kad i šta kupovati. [sm=smiley1.gif] Pade mi na pamet opet onaj vic, markica po markica kuća [sm=smiley36.gif]
Šalu na stranu, ozbiljno mislim.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 19:42:57)

ma ja svaki dan nadjem u sanducetu tovar ovih kataloga pa ako sta bude interesantno mogu napisati...ali neko je postavio gore link za neku stranicu na kojoj su sva snizenja u svim objektima...mozes potraziti ako hoces...

R&T@ -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 20:42:06)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Bebo obzirom da ti pratiš cijene, bilo bi dobro da nam na temi sniženja napišeš gdje je šta najeftinije kupovati, gdje su sniženja itd. Kako je krenulo ima da raspalim po Interexu i ostalim trgovinama. Ja fakat nemam puno vremena a nekad ni živaca da idem od trgovine do trgovine i da pratim. Dobro bi nam došli tvoji prijedlozi gdje, kad i šta kupovati. [sm=smiley1.gif] Pade mi na pamet opet onaj vic, markica po markica kuća [sm=smiley36.gif]

Ima stranica sa skoro svim katalozima...

http://snizenja.veza.ba/

draguljče -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 20:57:23)

Lenor od 2l u Interexu košta 5 KM.

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 21:02:35)

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Ima stranica sa skoro svim katalozima...

http://snizenja.veza.ba/

Ovo nisam znala. Hvala na info [sm=smiley1.gif]

chuci -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 21:36:47)

IZVORNA PORUKA: bebaa

trebala bi otici do interexa ima bioaktiv 6 kg=11 km,znaci 3 kile me dodju 5,5 km a inace ga placam 7,10 km...dobra usteda a dugo ce trajati...evo komsinica opet pravila koplace i naravno vec smo ih potamanili...samo da se opere tanjir i da ga uredno vratim...[sm=smiley36.gif]

ja se danas uvratila usput kontala da kupim ovaj. šipak. ni jednog jedinog nije bilo. a ariela bukvalno u policama milion i još na dvije strane dodatno ono na sredini. znači na tri strane izložen ariel. ovog na sniženju ni jendog. bile dvije kese po 9 kg ali je oko 19 km pa nisam uzela. uvratiću se opet kad budem prolazila da vidim ima li.

R&T@ -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 21:39:51)

IZVORNA PORUKA: chuci

uvratiću se opet kad budem prolazila da vidim ima li.

Mislim da je akcija bila do danas.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 22:35:41)

hebiga...

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 22:45:00)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mi nutelu ne kupujemo nikako, eurokrem samo. Ne sto stedimo na njoj vec jednostavno ne jedemo je [sm=smiley36.gif]

Ni mi ne kupujemo nutelu, a eurokrem koristim samo za palačinke. Mm i malac vole razne džemove a eurokrem jednom u dva-tri mjeseca će mm namazati. Istina, ja volim, čak i na petit keks namazati umjesto čokolade ali zbog viška kg izbjegavam [sm=jezicek.gif]

Ja ne izbjegavam, namazem i po deset keksica dnevno [sm=smiley36.gif] Kupujem i ja nutellu, a eurokrem ne, ionako ja sama jedem i kupim po 200gr mjesecno.

Ma bjež ba tamo [sm=jezicek.gif] Ti ono na dijeti, je l' [sm=jezicek.gif]? Ne bih ja niti jedan minus prijavila da sam nastavila mazati keksiće, ne mogu se ja zaustaviti kad krenem [sm=smiley36.gif]

chuci -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 22:47:59)

nemojte se smijati ali ja sad išla roviti smeće jer sam ubjeđena da nije završila ta akcija.
nađem onaj papir, uglavnom tek od sutra je taj deterđent na akciji.
eto

PS sreća pa sam jutros te papire pokupila zajedno sa pakovanjem od pelena i ubacila unutra pa se nisam uprljala

ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 22:52:25)

I izračunah ja koliko me košta sirnica [sm=smiley36.gif]

Stavila sam:
pola kg sira = 2 KM
dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe)
3 kašike milerama = do 1 KM
3 jaja = do 1 KM

Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 22:57:58)

meni on nije dobro prao muževo radno odijelo,faks je ok,a ovaj bioaktiv mi je poslab za zaprljanije rublje

canim -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 22:59:55)

A jeste je pekli...gdje je struja, jeli jeftina ili skupa tarifa [sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (7.4.2013 23:00:39)

ja kolace pravim 4x godisnje...rodjendan moj,mm,bajram I i II...i to budu cokoladne torte uglavnom...ali zato moja draga komsinica koju ja plaho volem svaki drugi dan pravi novi kolac...i nikad mu kolaci ne nedostaju...sreca pa imamo isti ukus,svi su bpuni cokolade...ali kad pola kile milke stavi u kolac meni dodje da placem a sramota me reci daj ba meni kupicu ti ja drugu neku...al je zato taj kolac da padnes na straznjicu kak je samo doooobarrrr...

fino je imati ovakvu komšinicu kad mužu padne šećer[sm=jezicek.gif].i tu ti uštediš

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>