M kao Mama -> RE: potrošačka korpa (12.7.2013 8:43:55)
|
IZVORNA PORUKA: maja78 RR Alma to za bojler ima smisla gdje je jedna osoba pa ukljuci po jeftinoj okupa se i ugasi, medjutim gdje je vise kao kod vas gdje vam jedan bojler ne moze biti, znaci palis svaki put kad se treba okupati, onda se to ne isplati. poenta je da je lakse dogrijati bojler i jeftinije nego nanovo grijati vodu, zato gdje je vise kupanja dnevno isplati se vise drzati upaljen. Mi gasimo samo kad idemo na more, jer nas je troje tusiranje - kupanje svako minimum jednom, a cesto i vise, plus pranje sudja ama gdje ćeš ti to ljaksetu dokazati, kad je ono naviklo da se poljeva iz kavonoza, ma i njih je 4 u kući, ali đaba špore (izvorna riječ za špret da prostite) i kazan na njemu je zakon,hajd ja tako rekoh da probam, kad čovjek kaže, ja treba L da operem 10 puta danas na dan, nema vode, ma vjeruj 100 puta su i MM i rođak mu otišli na jedno mjesto, po ovom principu sam imala teški problemdok sam moje ukućane na početku zajedničkog života ubjedila da se grijanje ne pali i ne gasi stalno, nego da se terostat drži recimo na 20 ili 22, kako kome odgovara, jer kako ti reče, objašnjavala sam im dugo da je puno lakše vodu koja je u loncu npr dogrijati, nego svaki put hladili i grijati
|
|
|
|