RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

leona81 -> RE: potrošačka korpa (27.10.2013 16:31:28)

nama 30 za 3 clana vode, a cigarete mm-a dodju oko 50 KM mjesecno, nekad i manje, a meni kutija moze biti mjesec dana...ja sam social smoker:)

mala86 -> RE: potrošačka korpa (27.10.2013 22:06:57)

cigarete-ja ne pusim,nikad i nisam,ali mm da i to bas puno
1.5 kutija dnevno [sm=smiley13.gif]

posto je to najmanje 135 km mjesecno,pitala sam ga dali bi on presao na "motane"
i bez problema je pristao-uzimamo neki sarajevski,3 velike kutije mu mogu biti mjesec dana,znaci 45 km,ma nek je 50-60 opet je ogromna usteda

i oni koji ga probaju kazu da uopste "ne smrdi"

aidana -> RE: potrošačka korpa (29.10.2013 16:11:11)

IZVORNA PORUKA: bebaa

naravno piće ne odobravam i smatram da ono nema nikakvo opravdanje u čovjekovom postojanju.........ma kakve probleme imao.........

Sto se pica tice mm i ja volimo povremeno popiti casu vina uz veceru ili vikendom, ali to mi stvarno ne predstavlja neki trosak.
Meni ovaj mjesec oooogroman trosak predstavljaju pokloni, za 2 rodjendana, diplomu i bajram sam na kraju potrosila skoro 400 km [sm=smiley13.gif] vidim da ovaj mjesec nikako kraj s krajem sastaviti

koka i po -> RE: potrošačka korpa (29.10.2013 16:25:00)

uzimamo neki sarajevski,3 velike kutije mu mogu biti mjesec dana,znaci 45 km,ma nek je 50-60 opet je ogromna usteda i oni koji ga probaju kazu da uopste "ne smrdi"

kod nas se prodaje hercegovacki extra blagi duhan.pola kile 15 km .meni i mm moze biti vise od mjesec dana.a da potrazis u Ze.sigurna sam da ga i tamo ima za kupiti.odlican je ,blag,nije ljut a uopste ne smrdi.

Sandrich -> RE: potrošačka korpa (29.10.2013 18:36:18)

Ja ne znam kako vi drage zene izlazite na kraj sa ovim troskovima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] Dok je mm radio u inostranstvu nisam toliko ni razmisljala koliko potrosim medjutim sad kad smo ograniceni sa primanjima bas me panika uhvati cesto kad vidim kako zacas odu ne znam ni ja u sta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jos nam je jedna beba na putu i trebat ce nam oko 600km samo za rezije i pelene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image] a sto je najgore mimo primanja ja svaki mjesec sa strane potrosim ustedjevine sinu za odjecu pa sad kupi za novu bebu sta,ludilo majke mi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (29.10.2013 22:43:19)

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: bebaa

naravno piće ne odobravam i smatram da ono nema nikakvo opravdanje u čovjekovom postojanju.........ma kakve probleme imao.........

Sto se pica tice mm i ja volimo povremeno popiti casu vina uz veceru ili vikendom, ali to mi stvarno ne predstavlja neki trosak.
Meni ovaj mjesec oooogroman trosak predstavljaju pokloni, za 2 rodjendana, diplomu i bajram sam na kraju potrosila skoro 400 km [sm=smiley13.gif] vidim da ovaj mjesec nikako kraj s krajem sastaviti

ne mislim na ovaj vid troška...nego onaj notorni alkoholičarski trošak.........[sm=smiley13.gif]

bome se i nama ovaj mjesec odužio......mnogi se tuže,što li...možda baš zbog praznika,a mi imali i rođendan...pa sve jedo drugo vuče....nikad mi račun ni jedan nije čini mi se prenoćio odma letila da platim...a sad računi čekaju sledeću platu......[sm=smiley13.gif]

henna ze -> RE: potrošačka korpa (30.10.2013 20:54:42)

IZVORNA PORUKA: mala86

cigarete-ja ne pusim,nikad i nisam,ali mm da i to bas puno
1.5 kutija dnevno [sm=smiley13.gif]

posto je to najmanje 135 km mjesecno,pitala sam ga dali bi on presao na "motane"
i bez problema je pristao-uzimamo neki sarajevski,3 velike kutije mu mogu biti mjesec dana,znaci 45 km,ma nek je 50-60 opet je ogromna usteda

i oni koji ga probaju kazu da uopste "ne smrdi"

i mm uzima taj duhan..ali njemu mogu biti dvije kutije...

ima taj hercegovacki..moja mama ga uzela..ni blizu ovog nije...

ne daj boze gore situacije..mislim da bi prestao pusiti..

meni je suhveli taj duhan..to nije uopšte kontrolisano..

mala86 -> RE: potrošačka korpa (31.10.2013 7:51:19)

IZVORNA PORUKA: henna ze

i mm uzima taj duhan..ali njemu mogu biti dvije kutije...

mog zeza sto na poslu u svakom trenu skoro moze zapaliti,jer vozi i on to iz dosade
pa ih bas nabere [sm=hudicek1.gif] a ja i voljela da manje pusi zbog njega

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (31.10.2013 8:31:48)

hvala Bogu mm ne puši

ziki -> RE: potrošačka korpa (31.10.2013 8:55:25)

MM je pušač, bio se sveo na kutiju sad je na 1,5. I ako na poslu mora u pušionu, kući na terasu. Za cigarete ode oko 150 km mjesečno. Probao je da pravi cigarete, kupio opremu pravio jedno 15 dana i dojadilo mu. Dok on to savije, mora kad pospu djeca da ne vide......izgubi im merak.Ja sam gajila nade da će ostavit al nije[sm=zmeden.gif]
Kupovao u konzumu duvan u crvenoj vrećici i bio je zadovoljan.

henna ze -> RE: potrošačka korpa (31.10.2013 22:24:27)

IZVORNA PORUKA: ziki

MM je pušač, bio se sveo na kutiju sad je na 1,5. I ako na poslu mora u pušionu, kući na terasu. Za cigarete ode oko 150 km mjesečno. Probao je da pravi cigarete, kupio opremu pravio jedno 15 dana i dojadilo mu. Dok on to savije, mora kad pospu djeca da ne vide......izgubi im merak.Ja sam gajila nade da će ostavit al nije[sm=zmeden.gif]

mi smo krenuli tako sto sam ja pocela da mu motam...

onda je i on sam naucio..i evoo vec treci mjesec sam mota..upraksao se za 15 minuta on to sve odradi...

ipak je velika usteda..

za tu lovu sto ostane razlika..svaki mjesec sebi fin komad odjece moze kupiti..ako nista

mala86 -> RE: potrošačka korpa (31.10.2013 22:27:51)

IZVORNA PORUKA: henna ze

IZVORNA PORUKA: ziki

mi smo krenuli tako sto sam ja pocela da mu motam...

onda je i on sam naucio..i evoo vec treci mjesec sam mota..upraksao se za 15 minuta on to sve odradi...

ipak je velika usteda..

za tu lovu sto ostane razlika..svaki mjesec sebi fin komad odjece moze kupiti..ako nista

ja motam zato jer sam kuci i imam vremena a praksu nosim od kad smo zivjeli u Njemackoj

i mislim danas sutra da pocnem radit da bi i tad motala,jer je osjetna razlika

amra_sa -> RE: potrošačka korpa (31.10.2013 22:53:29)

Mm ne puši a ni ja ima mjesec dana, fino ću za te pare što bi kupila cig sebe svaki mjesec nagraditi. [sm=smiley36.gif] Dobro, da ne budem sebična 1 malu, 1 sebe, a mm kad dođe na red. [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 20:53:46)

ja imama tu sreću da moj suprug nije pušač...pa ja mogu s mirom da imama taj trošak još uvijek[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:02:36)

Sta je ovo, nasi muzevi ne puse?
Mm mrzi cigarete.

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:06:24)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Sta je ovo, nasi muzevi ne puse?
Mm mrzi cigarete.

i moj...
nikada nije pušio[sm=smiley36.gif]

nekad u ratu a liniji pokušao...bilo mu dosadno na nekom terenu a odbivali cigare svi na frontu...kaže i beze mu bilo sve cigare razdjelio[sm=smiley36.gif]

uh reko..kud se tada nismo znali..
ja pušila amter mi nije znala...
jedva sa se snalazila[sm=jezicek.gif]

dinaa -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:17:26)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja imama tu sreću da moj suprug nije pušač...pa ja mogu s mirom da imama taj trošak još uvijek[sm=smiley36.gif]

Isto,samo ja dimim i krajnje je vrijeme da se uozbiljim i bar malo smanjim[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:19:46)

IZVORNA PORUKA: dinaa

Isto,samo ja dimim i krajnje je vrijeme da se uozbiljim i bar malo smanjim[sm=smiley36.gif]

i ja sma se uozbiljila...
pušim ozbiljnije[sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (1.11.2013 22:21:15)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebacha -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:21:31)

eto bar to nisam nikad ni probala[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
nek je i mene sta zaobišlo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebacha -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:22:38)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mi not smoke...
Samo mi još taj trošak treba [sm=smiley36.gif]

ni mi,ni jedno
ne pijemo
dobro nekad mm 2 pita il jednu rakijcu a ja 3 put godisnje 2 somersbya[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

dinaa -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:23:33)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] vidjet ces kad se i ja uozbiljim

muaaa -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:23:59)

Izgleda jedino ovdje nas oboje smokiRamo[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:26:23)

IZVORNA PORUKA: bebacha

eto bar to nisam nikad ni probala[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
nek je i mene sta zaobišlo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ma nešto kontam da počneš....
meni je moja cigara terapija...
ja ha poludim ja kutiju metnem preda se i smao garim da me niko ne stigne...[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 22:27:15)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] vidjet ces kad se i ja uozbiljim

ha ja pomislim da ih ostavim...ja se uozbiljim...i od onoga straha šta ću ako ne budem pušila više nekada za 100 godina...ja sve jednu na drugu da mi ne zafali tada kada prestanem[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>