RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Galicia -> RE: potrošačka korpa (1.11.2013 23:40:44)

Meni je mm krvav. Apsolutno nema predstave koliko pusim na dan. On konta kad se kupi kutija cigara da to traje po heftu dana. [sm=smiley36.gif] A ja samo vicem yes yes. [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

mama_mo -> RE: potrošačka korpa (2.11.2013 0:55:34)

IZVORNA PORUKA: bebaa

koliko trošite na režije otprilike.... mi oko 250 km.....[sm=zmeden.gif]

mi oko 200 km, ljeti/zimi tu se to kreće uglavnom oko te cifre, a struju smo prebacili na srednju tarifu, tako mi zgodnije, kad oboje radimo, pa ne mogu lovit jeftinu

Hannica -> RE: potrošačka korpa (2.11.2013 1:09:54)

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mi not smoke...
Samo mi još taj trošak treba [sm=smiley36.gif]

ni mi,ni jedno
ne pijemo
dobro nekad mm 2 pita il jednu rakijcu a ja 3 put godisnje 2 somersbya[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ni mi, niti pusimo, niti pijemo.[sm=smiley36.gif]
Pusili oboje, prestali kad sam prvi put zatrudnila, dptad su cigare jos bile jeftine drina light 1, 70, a marlboro bijeli 3, 10. [sm=smiley36.gif]
Ja ih jos nikad prezalila nisam, fali mi taj ceif, zapalim nekad, u sto godina.[sm=smiley36.gif] A mm nikad za ovih 5 godina.

bebaa -> RE: potrošačka korpa (3.11.2013 22:55:26)

lijepa moja sveki.......[sm=bravo.gif]spremila mi zimnicu.....moja potrošačka korpa bogatija mnooogooo..........[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

visnjica1 -> RE: potrošačka korpa (3.11.2013 23:16:38)

Moj muz pusi dnevno 2 kutije Davidof a ja ne pusim zato ulazem u druge stvari koje mi nisu bile bitne dok sam pusila [sm=bravo.gif]

Ben 10 -> RE: potrošačka korpa (6.12.2013 11:56:58)

Evo nesto vrlo zanimljivo za Sarajevo ,tj.Robot Novo Sarajevo

http://snizenja.veza.ba/home/robot/2356-robot-ova-nona-kupovina-samo-06122013god

Pogledajte samo brasno 5kg 1,95 i to ivo i bele ,jedno od najboljih brasna za mene.

almondray -> RE: potrošačka korpa (6.12.2013 18:29:26)

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mi not smoke...
Samo mi još taj trošak treba [sm=smiley36.gif]

ni mi,ni jedno
ne pijemo
dobro nekad mm 2 pita il jednu rakijcu a ja 3 put godisnje 2 somersbya[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ni mi, niti pusimo, niti pijemo.[sm=smiley36.gif]
Pusili oboje, prestali kad sam prvi put zatrudnila, dptad su cigare jos bile jeftine drina light 1, 70, a marlboro bijeli 3, 10. [sm=smiley36.gif]
Ja ih jos nikad prezalila nisam, fali mi taj ceif, zapalim nekad, u sto godina.[sm=smiley36.gif] A mm nikad za ovih 5 godina.

Ni mi.Mi smo prestali pušit kad sam drugi put ostal trudna.A ni ne pijemo hB.
E sad da imamo para k'o blata zbog toga i nemamo baš.[sm=smiley36.gif]

Lalali -> RE: potrošačka korpa (6.12.2013 22:02:58)

Jednom su prokomentarisali "Koliko pusis mogla si do sad ferarija vozati"
"Eto ti ne pusis, pa gdje ti je ferari?"

[sm=jezicek.gif]

almondray -> RE: potrošačka korpa (7.12.2013 6:14:43)

IZVORNA PORUKA: Lalali

[sm=jezicek.gif]

Bas tako!

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.10.2014 15:18:13)

uhhh...opet se aktualizira skupoća,svugdje oko nas...ovaj put sa svih strana čujem negativne komentare na račun Konzuma.....stvarno ja sam često kupovala u Merkatoru i donekle je bio povoljniji od Konzuma,skuplji od odtalih centara...ali sada....Konzum je toliko podigao cijene da je ovo van svake pameti...drastično su poskupili...
šta oni misle,da će imati jednak broj kupaca,više ili manje......pa nisu normalni majke mi....
vratite nam Merkator.....[sm=hudicek1.gif]

mala86 -> RE: potrošačka korpa (6.10.2014 16:34:30)

uhhh...opet se aktualizira skupoća,svugdje oko nas...ovaj put sa svih strana čujem negativne komentare na račun Konzuma.....stvarno ja sam često kupovala u Merkatoru i donekle je bio povoljniji od Konzuma,skuplji od odtalih centara...ali sada....Konzum je toliko podigao cijene da je ovo van svake pameti...drastično su poskupili...
šta oni misle,da će imati jednak broj kupaca,više ili manje......pa nisu normalni majke mi....

Ja sam u dp/merkator najcesce isla utorkom,minus 10 posto super mi bilo,a sad kazu nema ni toga
stvarno nije fer

meni u konzumu budu super samo akcije,nista drugo

salmy -> RE: potrošačka korpa (6.10.2014 21:10:50)

slazem se

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (6.10.2014 21:18:48)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dinaa

IZVORNA PORUKA: dinaa

ja imama tu sreću da moj suprug nije pušač...pa ja mogu s mirom da imama taj trošak još uvijek[sm=smiley36.gif]

Isto,samo ja dimim i krajnje je vrijeme da se uozbiljim i bar malo smanjim[sm=smiley36.gif]

i ja sma se uozbiljila...
pušim ozbiljnije[sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] vidjet ces kad se i ja uozbiljim

ha ja pomislim da ih ostavim...ja se uozbiljim...i od onoga straha šta ću ako ne budem pušila više nekada za 100 godina...ja sve jednu na drugu da mi ne zafali tada kada prestanem[sm=jezicek.gif]

jao[sm=smiley1.gif]

usput naša ''potrošačka'' nema više ovaj trošak[sm=smiley36.gif]

maglaj_mum -> RE: potrošačka korpa (6.10.2014 21:47:03)

Moj MM pusi otprilike jednu kutiju na dan... Pusi vec 12 godina i pokusao je da prestane ali eto ne ide. [sm=smiley13.gif]... Inace na rezije trosimo oko 100 KM struja telefon, net i komunalije, ali na vrtic i neke aktivnosti za djevojcicu sigurno vise od 250 KM [sm=zmeden.gif]... To vjerovatno nekom i ne djeluje puno ali sa ukupnim primanjima od 700 KM (trenutno) ponekad jeste...

bebaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 8:37:48)

jeste li obraćali pažnju na iznose zadnja dva računa za el energiju......[sm=zmeden.gif]
pretprošli mi je bio neuobičajeno nizak a zadnji neuobičajeno visok....[sm=hudicek1.gif]
ja platila ,nisam ni gledala razlog dok mi ne skrenuše pažnju...
na zadnjem računu ima uračunata i nekakva mrežarina...sad naplaćuju i instalacije što su dizali prije vijek i više...[sm=hudicek1.gif]
jer nedo Bog može se neko odlučiti na neku drugu mrežu koja nudi struju,pa da ne ide preko njihove džaba...e svašta....[sm=hudicek1.gif]

sara123 -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 9:02:22)

I ja sam se pitala isto..

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 9:12:55)

Inace na rezije trosimo oko 100 KM

svaka čast

kod nas telefon fikski oko 20-30 KM
struja oko 60 KM
plin oko 30 KM (ljeti)
kablovska + internet = 40 KM
smeće : 7-8 KM
voda : 25-30 KM

znači bez mobilaca mjesečno ljeti cca 200 KM

zimi na ovih 200 dodam još 300 , zbog plina, znači zimi oko 500 KM

Ajša aktivnosti 85 KM
prevoz do škole 50 KM
Esma vrtić 250 KM
Esma pelene 60 KM
znači komunalije, aktivnosti, pelene oko 1000,00 KM

MicoTico -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 9:36:11)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Inace na rezije trosimo oko 100 KM

svaka čast

I ja kažem...

kod nas ovako:
struja - oko 50-60 KM.
telefon+internet - 50-60 KM
voda -kvarrtalno (sad je poskupila) - 40-45 tj. mjesečno oko 15 KM.
odvoz smeća - 10 KM
kablovska- 15 KM
mm firma plaća mob, a moj mob oko 25 KM dođe.

Ovo mi je kod kuće.
Za vikendicu imam još oko 30-40 KM troškova.

Imamo još i dodatne izdatke za živ.osiguranje, za vrtić, dječije treninge, kredit...

Elem, nakupi se baš

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 9:39:19)

IZVORNA PORUKA: Lalali

[sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 9:46:32)

Skršila sam skoro nov laptop,  eto još nešto da dodam u potrošačku korpu

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.4.2015 10:05:19)

[Sadržaj poruke je obrisan]

salmy -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 10:08:14)

neki dna odem na Pika klub...da vidim koliko imam bodova za kupovinu

od februara do marta za "guzicu" smo potrpsili prkeo 700 KM....karice imamo oboje i svaka kupovina od 1 Km se provlaci kroz karticu..tako da smo momacki potrosili

i kad ukinem ovu karticu necu vis ekupovati u Konzumu...skontah da oni svaku kupovinu evidentiraju ....mislim prate nas ko Nasa[sm=smiley36.gif]

a rezije da ne govorim..samo se pitam odakle vise lova

EEDITH -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 10:16:08)

Ne kupujem u Konzumu iz principa [sm=smiley1.gif]

a o režijama nemam snage da pišem [sm=zz_cry.gif] cca 1000KM

minie -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 10:16:46)

jeste li obraćali pažnju na iznose zadnja dva računa za el energiju......[sm=zmeden.gif]
pretprošli mi je bio neuobičajeno nizak a zadnji neuobičajeno visok....[sm=hudicek1.gif]
ja platila ,nisam ni gledala razlog dok mi ne skrenuše pažnju...
na zadnjem računu ima uračunata i nekakva mrežarina...sad naplaćuju i instalacije što su dizali prije vijek i više...[sm=hudicek1.gif]
jer nedo Bog može se neko odlučiti na neku drugu mrežu koja nudi struju,pa da ne ide preko njihove džaba...e svašta....[sm=hudicek1.gif]

I nama je prosli racun za struju bas bio visok, iznad svih ocekivanja. Cini mi se da su to "onako" ocitali, i sad razdvojili na neku mrezarinu, samo da zbune raju 🐲

minie -> RE: potrošačka korpa (6.4.2015 10:58:23)

Mi kupujemo u Bingu namirnice i definitivno su najjeftiniji i ima super izbor.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>