Alhemicarka -> RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija (4.11.2012 16:07:22)
|
IZVORNA PORUKA: vjestica gerberka pažljivije čitaj napisano napisala sam da na ovoj temi stoji post u kojem sam navela svoje RAZLOGE što nisam pohranila matićne ćelije alhemičarka nekima jeste skupo i ne možeš to gledati sa svog aspekta kad imamo forumašicu kojoj skuplajmo pare za hranu, koja ima 4 djece, njoj je itekako skupo i njoj svi ti tvoji argumenti ne piju vode a ima dosta takvih ljudi meni nije nikakvu ulogu igrala lova, ali itekako mogu shvatiti ljude kojima jeste Je li ti stvarno misliš da sam ja slijepa i gluha i mislim da svi mogu sebi priuštiti koliko i ja? Ili da sam neosjetna na tuđu neimaštinu? Lijepo sam rekla "ne mogu da vjerujem da je skupo nekome ko je imao dilemu, ostaviti ili ne, i onda odustao zbog cjene.". Neko ko je imao dilemu i počeo razmišljati o tome, sigurno nije mislio da to košta par maraka, pa se Bože moj, zaprepastio kad je čuo da je 5000 KM. Uvjerena sam da većina onih koji dolaze na ovu temu i raspravljaju o tome da ili ne, imaju pare da ostave. milenium nije mi to rekla Banka, sama sam sjela i izračunala. Nikad me nijedna banka nije tim argumentom ubjeđivala. I da, moji prijatelji su uzeli kredit namjenski za to, rata im je 50 ili 60 maraka, ne znam na koliko godina. Nisam pitala. Nemojte mi opet socijalu kako je nekome 60 KM puno, nisam shvatila da je ovo tema gdje se govori kako je bezobrazluk ostaviti mč zato što je nekome 60 KM puno. Ukoliko firma propadne, desi se zemljotres, požar ili slična katastrofa, sve čelije su osigurane, imaju ugovor sa više drugih banaka da se čelije odmah prebace. U slučaju nestanka čelija iz bilo kojih razloga, pare se vraćaju u potpunosti. Uostalom, u Svicarskoj i zemljama EU takve se firme ne mogu registrovati da nemaju uplaćeno ovo osiguranje. Ja nisam agent nijedne banke, ako te interesuju te stvari nazovi i pitaj, evo, i ovdje su prisutni, ne moraš se pretjerano zahmetiti sa telefonom. Niko te neće natjerati zbog jednog informativnog razgovora da ostaviš čelije. Ja sam razgovarala sa obje banke i odlučila se za jednu. Nebitno koju, nisam tu da reklamiram nikoga. Nema potrebe da ismijavaš moje argumente, ja poštujem tvoj stav da je za tebe to ubleha. Bilo bi lijepo i pristojno da i ti poštuješ moj stav da mislim da je dobro da sam ostavila.
|
|
|
|