Te_a -> RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija (6.4.2013 20:00:03)
|
Draga Lea, S obzirom da si veoma upucena u rad Cryo Savea , zamolila bih te da mi odgovoris na par nedoumica koje imam, a ticu se njihove banke: 1. Prije svega, šta tačno znači tvoje drugačije iskustvo s Cryo Saveom? 2. Ne znam kad si ti pohranila, ali što se tiče certifikata i dozvola, vidim da su tek prošle godine GMP, a znamo od koje godine su došli u BiH – što bi značilo da tek od tad pohranjuju po standardima? 3. Sta znaci AABB akreditacija i da li se ona odnosi na laboratoriju u Belgiji gdje se cuvaju uzorci iz BiH? Kolko sam ja mogla vidjeti ova asocijacija djeluje u Americi i ne vazi za cijelu grupaciju? 4. Iz koje zemlje tj. koje laboratorije Cryo Savea je iskoristen uzorak za upotrebu u Frankfurtu? I da li Cryo Save laborarorija u Belgiji posjeduje Paul Ehrlich akreditaciju koja je potrebna za upotrebu u Njemackoj? 5. Da li je u Cryo Saveu 250.000 porodica pohranilo matične ćelije, ili se pak radi o 250.000 uzoraka - uzimajuci u obzir i krv iz pupcanika i tkivo, a samim tim se ovaj broj dosta smanjuje? I zasto toliko forsiraju Dzejlu Glavovic, pa nije Hajdi Klum?:) Bila bih ti mnogo zahvalna na ovim odgovorima, cisto da rijesimo ove nedoumice radi svih budućih roditelja.
|
|
|
|