|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mi pitamo, Jasmin odgovara
13.8.2013 16:31:23   
Bebica11
esselamu alejkum Jasmin

pokusavam naci...znam da sam davno citala, kakav je stav ako majka nehotice poljubi dijete dok je u namazu???

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1151
   [Obrisana poruka]
13.8.2013 16:32:41   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1152
13.8.2013 16:34:04   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Bebica11

esselamu alejkum Jasmin

pokusavam naci...znam da sam davno citala, kakav je stav ako majka nehotice poljubi dijete dok je u namazu???

Ja sam neki dan svoju pucnula user posted image
Stojala je tik do mene dok sam bila na namazu i ljuljala se od kuhinjska vrata...bilo me strah da se vrata ne odvale i padnu joj na noge...pa sam je pucnula...bila sam na zadnjem sjedenju...user posted image

i ja na zadnjem sjedenjuuser posted image sjela mi u krilo i kad sam sve izucila NESVJESNO CMOK U GLAVUuser posted image

Znam da mi je bilo zanimljivo pitanje da sam negdje nailazila u fetvama a ne mogu da nadjemuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1153
   [Obrisana poruka]
13.8.2013 16:36:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1154
14.8.2013 7:43:09   
mum82
selam,uh drage moje , da se i ja prikljucim ovoj temi i pitanjuuser posted image ...ja od kako su ovi moji prohodali nikako ne mogu klanjat namaz a da krajickom oka ne pazim na njih,,,naravno to je dok su budni, i vrlo aktivni oko mene...za tren se potuku,ujedaju,guraju,penju po seciji(mali uglavnom u svemu prati B pa vrlo cesto padne jer jos nije sposoban za sve),i onda ja moram da reagujem, tako da cesto klanjam al pozurim s namazomuser posted image ...nekad bas razmisljam koliko je sve to u stvari ispravno, al znam da je Allah dz,s, milostiv pa se nadam najboljemuser posted image ...

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

Neposredna veza do poruke: 1155
15.8.2013 16:25:44   
mamaami
Zene moje, ja sam vec duze vrijeme na forumu ali pod drugim nickom, i imam pitanje a sram me pitati pa se registrovala sa drugim imenom user posted image

Ovako, problem je sto sabah namaz jako cesto ne klanjam na vrijeme. Prije rodjenja djeteta sam navijala alarm sa glasnim ezanom i to me budilo. Sad kako dijete spava s nama u sobi to ne mogu, ne zato sto bi i dijete ustalo, nego zato sto bi se isprepadao od tog glasnog zvuka (beba ima godinu). A ako je tih alarm ja ga jednostavno ne cujem nikako.

Kako vi ustajete klanjati sabah na vrijeme? Jedino sto me probudi je kad se beba probudi da doji a to nekad bude sat vremena prije zore ili kako kad. Nekad zavisi od toga kad beba navece zaspe, obicno se budi 4-6 sati nakon sto zaspe. Ali to nije uvijek, Uspavam ga ranije da ranije ustane, a on nekad prespava, a nekad ustane prerano.

Uglavnom, to mi je nekako jedina metoda, pa vas pitam kako vi ustajete na sabah? Meni je uzasno krivo kad ustanem i vidim da je sunce vec izaslo, budem ljuta na sebe. A najvise se bojim da ce mi to samo jednom postati normalno user posted image

Znam da sam malo oduljila user posted image ali samo jos jedno pitanjce: Ako se probudim i cujem ezan, ili znam da je vrijeme namaza, te legnem "samo par minuta, necu sigurno zaspati", a onda slucajno zaspem (znam da je djetinjasto ponasanje, ali desi se) - je li to grijeh kao da sam namjerno prespavala? - ovo bih voljela da mi jasmin odgovori, a moze i neko drugi.

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 1156
15.8.2013 16:32:56   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mum82

selam,uh drage moje , da se i ja prikljucim ovoj temi i pitanjuuser posted image ...ja od kako su ovi moji prohodali nikako ne mogu klanjat namaz a da krajickom oka ne pazim na njih,,,naravno to je dok su budni, i vrlo aktivni oko mene...za tren se potuku,ujedaju,guraju,penju po seciji(mali uglavnom u svemu prati B pa vrlo cesto padne jer jos nije sposoban za sve),i onda ja moram da reagujem, tako da cesto klanjam al pozurim s namazomuser posted image ...nekad bas razmisljam koliko je sve to u stvari ispravno, al znam da je Allah dz,s, milostiv pa se nadam najboljemuser posted image ...

Mislim da je tako namaz ispravan, jer ti nemas drugog izbora nego tako user posted image Ipak su mala djeca. Ako je dozvoljeno prekinuti namaz da spasis bebu od nezgode (neke vece) onda je vjerovatno uredu i pripaziti na njih "krajickom oka" user posted image

Takodjer, ovo sto je iman pisala da je curicu pucnula da se smiri malo, tj. da joj se ne desi nesto lose, isto mislim da ne kvari namaz.

Ovo nije neka fetva user posted image samo moje misljenje.

A za ovaj poljubac u namazu ne mogu nista reci, i ja bih voljela cuti odgovor user posted image Zanimljiva situacija.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 1157
15.8.2013 20:51:02   
jasmin

esselamu alejkum Jasmin

We alejkumu sselam draga moja.
Neću ti stručno odgovoriti,ali logikom,to bi spadalo pod status sličan dizanju pogleda s mjesta sedžde,dakle,ako tri puta podigneš pogled,kvariš namaz. Druga stvar,sama kažeš desilo se nehotice,što znači nenamjerno je i inšaallah ne kvari namaz. Opet...za stručan šerijatski odgovor pitaj nekog alima,a i ja ću se raspitati iz znatiželje.

I ovo što se Imančici desilo,bilo je u svrhu spašavanja djeteta user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1158
15.8.2013 20:59:27   
jasmin
IZVORNA PORUKA: mamaami

Zene moje, ja sam vec duze vrijeme na forumu ali pod drugim nickom, i imam pitanje a sram me pitati pa se registrovala sa drugim imenom user posted image

Ovako, problem je sto sabah namaz jako cesto ne klanjam na vrijeme. Prije rodjenja djeteta sam navijala alarm sa glasnim ezanom i to me budilo. Sad kako dijete spava s nama u sobi to ne mogu, ne zato sto bi i dijete ustalo, nego zato sto bi se isprepadao od tog glasnog zvuka (beba ima godinu). A ako je tih alarm ja ga jednostavno ne cujem nikako.

Kako vi ustajete klanjati sabah na vrijeme? Jedino sto me probudi je kad se beba probudi da doji a to nekad bude sat vremena prije zore ili kako kad. Nekad zavisi od toga kad beba navece zaspe, obicno se budi 4-6 sati nakon sto zaspe. Ali to nije uvijek, Uspavam ga ranije da ranije ustane, a on nekad prespava, a nekad ustane prerano.

Uglavnom, to mi je nekako jedina metoda, pa vas pitam kako vi ustajete na sabah? Meni je uzasno krivo kad ustanem i vidim da je sunce vec izaslo, budem ljuta na sebe. A najvise se bojim da ce mi to samo jednom postati normalno user posted image

Znam da sam malo oduljila user posted image ali samo jos jedno pitanjce: Ako se probudim i cujem ezan, ili znam da je vrijeme namaza, te legnem "samo par minuta, necu sigurno zaspati", a onda slucajno zaspem (znam da je djetinjasto ponasanje, ali desi se) - je li to grijeh kao da sam namjerno prespavala? - ovo bih voljela da mi jasmin odgovori, a moze i neko drugi.

Draga naša udomaćena forumašice user posted image ...
Pokušaj naviti sat,ali da nije preglasno,kako ne bi uznemirilo bebu.
Bilo bi lijepo kada bi ovu metodu "samo par minuta, necu sigurno zaspati",polahko izbacila iz upotrebe. Znam i vjerujem da si preumorna,ali budi sigurna da ćeš se osjećati dosta odmornije nakon što obaviš sabah namaz. Nema mi ništa slađe kada u zoru otvorim balkonska vrata i zanijjetim sabah namaz dok me svježi zrak i jutarnja tišina podsjećaju na opis dženneta. Ja se najčešće budim alarmom na mobitelu. Isto tako,veoma je bitno leći s nijjetom da ćeš ustati i molbom Allahu da te probudi na sabah namaz,pred spavanje proučiti sejjidul istigfar,ili na našem jeziku zamoliti Allaha za oprost grijeha,jer grijesi umrtvljuju srce,a umrtvljeno srce prespava namaz. Ako preskočim istigfar i molbu Allahu da ustanem,desi mi se da prespavam sabah user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 15.8.2013 21:00:34 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu mamaami)
Neposredna veza do poruke: 1159
19.8.2013 14:54:16   
Daliyah92
jasmin, je li dozvoljeno izbjeljivanje dlacica, konkretno mislim na obrve user posted image user posted image

Naime, s obzirom da ovdje dosta zena ne cupa obrve, vidjela sam od skoro da su nekima od njih obrve izbijeljene ili ofarbane u svijetlu boju, pa nacrtane preko onako kako one zele. Ali pomisljam da ih farbaju jer su onako zuckaste boje, pa ruzno izgleda.

Dakle, razmisljala sam da to uradim, ali da izbjeljujem a ne farbam, pa me samo zanima je li dozvoljeno?

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1160
19.8.2013 14:57:14   
dambolina
nisam jasmin, al da probam user posted image : http://www.islamqa.com/en/woman/49017

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1161
19.8.2013 15:00:33   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: dambolina

nisam jasmin, al da probam user posted image : http://www.islamqa.com/en/woman/49017

A sta je na linku, meni se nije otvorio (izgleda da je neka stranica koja je ovdje zabranjena za otvaranje, pa ne mogu)

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 1162
19.8.2013 15:12:29   
dambolina
na linku je fetva koja kaze da ima ucenjaka koji to smatraju zabranjenim jer spada pod pojam mijenjanja Allahovog stvaranja, dok neki ucenjaci poput bin baza, ovo smatraju dozvoljenim. Suma sumarum, bolje se kloniti farbanja obrava :)

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1163
   [Obrisana poruka]
19.8.2013 15:27:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1164
19.8.2013 21:40:58   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin
,ako tri puta podigneš pogled,kvariš namaz.

Ojjj...ja ovo nisam znala...tačno me strah user posted image
Nije da sam sad zvirnjala uokolo...ali nisam sigurna da sam pratila da mi pogled uvijek bude na sedždiuser posted image

Znam da je pokuđeno podizati pogled prema nebu i da je namaz pokvaren ukoliko se tri puta počešemo po istom mjestu tokom jednog rekata...ali ovo me prestraviuser posted image

Sve dok nisi znala ne plaši se user posted image .
A od sada pazi i biće hajr inšaallah.

Neposredna veza do poruke: 1165
   [Obrisana poruka]
19.8.2013 22:38:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1166
25.8.2013 14:40:33   
mamaami

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: mamaami

Draga naša udomaćena forumašice user posted image ...
Pokušaj naviti sat,ali da nije preglasno,kako ne bi uznemirilo bebu.
Bilo bi lijepo kada bi ovu metodu "samo par minuta, necu sigurno zaspati",polahko izbacila iz upotrebe. Znam i vjerujem da si preumorna,ali budi sigurna da ćeš se osjećati dosta odmornije nakon što obaviš sabah namaz. Nema mi ništa slađe kada u zoru otvorim balkonska vrata i zanijjetim sabah namaz dok me svježi zrak i jutarnja tišina podsjećaju na opis dženneta. Ja se najčešće budim alarmom na mobitelu. Isto tako,veoma je bitno leći s nijjetom da ćeš ustati i molbom Allahu da te probudi na sabah namaz,pred spavanje proučiti sejjidul istigfar,ili na našem jeziku zamoliti Allaha za oprost grijeha,jer grijesi umrtvljuju srce,a umrtvljeno srce prespava namaz. Ako preskočim istigfar i molbu Allahu da ustanem,desi mi se da prespavam sabah user posted image .

Da te Allah nagradi za odgovor user posted image

Imam jos nesto da pitam user posted image Desi mi se isto tako da se probudim par minuta prije izlaska sunca, pa ne znam kako postupiti jer nema dovoljno vremena da uzmem abdest i klanjam? Da li odgoditi namaz dok sunce ne izadje, ili klanjati u "zabranjenom vremenu" ? Ovo me buni jer znam da ako ima par minuta do aksama a iz nekog opravdanog razloga nisam klanjala ikindiju, mogu je tad klanjati, a isto je "zabranjeno vrijeme" za klanjanje? - ispravi me ako grijesim user posted image

I jos da te pitam, (s obzirom da spavam do 9-10h) ako se probudim (recimo zbog bebe) nakon sto je sunce izaslo, hocu li ipak ustati i tad klanjati, ili je svejedno da odgodim dok ne ustanem, tj. oko 10h? Ako me razumijes sta hocu reci user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1167
25.8.2013 15:42:41   
jasmin
Ako ugrabiš minut prije isteka bolje je nego da propustiš namaz.
„Ko prespava namaz ili ga zabora­vi, jedini kefaret - otkup je da ga naknadno klanja kada se sjeti.“ (Ahmed, Nesai, Tirmizi - sahih).
U drugom rivajetu je 'kad se probudi'. Dakle odmah po buđenju i prisjećanju da se prespavao.

(odgovor članu mamaami)
Neposredna veza do poruke: 1168
12.9.2013 13:30:39   
AAvalon
Pokusala sam sama da nadjem odgovor na ovo pitanje, nisam uspjela, pa bih zamolila ako neko zna da mi odgovori.

Naime, prije nekoliko dana sam saznala da moja trudnoca nazalost nije vitalna, te mi je juce uradjena kiretaza. Moje pitanje sada glasi - kako da tretiram krvarenje poslije postupka? Da li je hajz ili istihaza ( trudnoca je bila skroz u ranom stadiju, tako da nifas nije sigurno). Ne bih da grijesim i klanjam ako ne smijem,a ne bih ni da propustam namaze ukoliko su mi obavezni.

Izvinjavam se ako je negdje vec odgovoreno na ovo pitanje, ali jednostavno nisam u stanju da trazim. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dum spiro spero

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1169
12.9.2013 13:39:22   
jasmin
KADA JE ŽENA NAKON POBAČAJA U STANJU NIFASA
- Esselamu alejkum!
Šta se računa ženi koja ima spontani pobačaj, ne znam da li je to kao poslije poroda, nifas, ili se računa kao nešto drugo? Pošto praktikujem vjeru, ne znam šta mi je činiti, jer će nečisto stanje potrajati jedno vrijeme.
Ako može odgovor, da vas Allah nagradi.

ODGOVOR: Alejkumusselam.
To što pitaš se vraća na poznatu mes'elu: kada se žena smatra da je u stanju nifasa?

Nema razilaženja među učenjacima da žena koja rodi dijete živo ili mrtvo pa joj se pojavi krv nakon toga da je to krv nifasa i da potpada pod propise nifasa. Takođe, učenjaci su složni da žena koja pobaci dijete na kojem su vidljivi znakovi ljudskog stvorenja, a što se uglavnom pokazuje nakon osamdeset dana trudnoće, i izlazi joj krv, da je ta krv krv nifasa. Međutim, imaju podijeljeno mišljenje oko izlaska krvi pobačenog djeteta mlađeg od osamdeset dana trudnoće da li je to krv nifasa ili krv tzv. fesada pri čemu ne potpada pod propise žene u nifasu.

Pa tako hanefije smatraju da je šart da bi žena kojoj izlazi krv nakon pobačaja bila u nifasu da se na pobačenom djetetu vide neki znakovi ljudskog stvorenja, poput prsta ili nokta. A ako se na njemu ne vide nikakvi znakovi ljudskog stvorenja krv koja izlazi nije krv nifasa, što znači da je dužna da klanja ili posti i slično.
Malikije smatraju da ako bi na ono što žena pobaci prosuli vrelu vodu koja ga ne bi rastopila, razdvojila i uticala na njega, onda se krv koja izlazi poslije takvog pobačaja smatra nifasom, a ako bi se rastopilo onda ta krv nije nifas.

Dok šafije smatraju da se sa pobačajem tzv. zakvačka (koji se broji od četrdeset do osamdeset dana trudnoće) i ugruška (od osamdeset do sto dvadeset dana) koji su spomenuti u poznatom hadisu od Ibn Mes'uda, radijallahu anhu, potvrđuje sa izlaskom krvi stanje nifasa.
A zvanični mezheb hanabila je da ako žena pobaci dijete na kojem su vidljivi znakovi ljudskog stvorenja, a što se uglavnom pokazuje nakon osamdeset dana trudnoće, i izađe joj krv, da je ta krv krv nifasa, a da se ispod toga krv koja izađe ne ubraja u nifas.

Prema tome, iz stavova četiri mezheba se može zaključiti da su učenjaci četiri mezheba složni da krv koja izađe nakon pobačaja u prvih četrdeset dana trudnoće da to nije krv nifasa, a takođe su složni da to ako se desi nakon osamdeset dana trudnoće da je krv koja izlazi krv nifasa. A oko onog perioda od četrdeset do osamdeset dana imaju podijeljeno mišljenje shodno kako je spomenuto.

Šejh Albani je na stavu da krv koja se pojavi nakon pobačaja u bilo kojem periodu trudnoće da je to krv nifasa.

Za sve spomenute stavove i mišljenja nema konkretnog i direktnog dokaza koji presuđuje po ovom pitanju, s tim da stav koji je zauzeo šejh Albani, po meni, je najjače i najsnažnije. A to je iz razloga što vezivanje islamskih pravnika statusa krvi nifasa sa pojavljivanjem znakova ljudskog stvorenja na pobačenom djetetu nema uporišta u šerijatskim argumentima. Ve billahi tevfik

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1170
12.9.2013 13:50:48   
jasmin
Na pitanje odgovorio mr Zijad Ljakić.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1171
12.9.2013 14:15:36   
damma

esselamu alejkum Jasmin

Ja sam neki dan svoju pucnula user posted image
Stojala je tik do mene dok sam bila na namazu i ljuljala se od kuhinjska vrata...bilo me strah da se vrata ne odvale i padnu joj na noge...pa sam je pucnula...bila sam na zadnjem sjedenju...user posted image

i ja na zadnjem sjedenjuuser posted image sjela mi u krilo i kad sam sve izucila NESVJESNO CMOK U GLAVUuser posted image

Znam da mi je bilo zanimljivo pitanje da sam negdje nailazila u fetvama a ne mogu da nadjemuser posted image

Meni je sad kad se sjetim tako smiješno....gledam je ispred sebe kako se objesila na ta vrata...i kontam sad će joj po prstima...i pucnem je...i nastavim ja o svom posluuser posted image

na um pade mi dijete nekako u dzamiji..
mi otisli na aksam u dzamiju i u toku namaza udjose neka djeca u dzamiju i mene jedan vuce za ruku a drugi ode oko ljudi nesto im govori..
jedan je kao poceo klanjat a kad smo mi zavrsili kaze njemu jedna nena ako necete klanjat ne ometajte druge..
a on na rukuu okrenu se njoj i kaze pa ja klanjam i nastavi user posted image

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 1172
14.11.2013 12:45:01   
amra_sa
Evo me Jasmin ...
Nedavno mi je kona dala ove mirisne štapiće, kao da ih zabodem u jabuku i zapalim, kaže mrtvi vole taj miris. Uzeh ih, vako izgledaju ...
https://www.google.ba/search?q=precious+MUSK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fbaEUr_sLsTHtQb2uYHABA&ved=0CDkQsAQ&biw=1366&bih=596
Za šta oni služe i jesu li dozvoljeni po Islamu ? Nemam pojma o tome, mada vidim prodaju ih kod Fahdove džamije.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1173
14.11.2013 13:49:03   
aazra
Ja ih koristim za ormar a ponekad i zapalim, ima ih sa prelijepim mirisom, ali stvaraju dim kao cigarete pa ih izbjegavam user posted image

Ako se koriste kao mirisi za prostor ne vjerujem da tu nesto moze biti lose, mada ima i nekih religioznih grupa koje ih koriste za neke svoje vjerske rituale, a to je vec druga prica...znam da nije pitanje upuceno meni, no s obzirom da ih koristim morala sam se javiti user posted image

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1174
14.11.2013 13:54:24   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Evo me Jasmin ...
Nedavno mi je kona dala ove mirisne štapiće, kao da ih zabodem u jabuku i zapalim, kaže mrtvi vole taj miris. Uzeh ih, vako izgledaju ...
https://www.google.ba/search?q=precious+MUSK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fbaEUr_sLsTHtQb2uYHABA&ved=0CDkQsAQ&biw=1366&bih=596
Za šta oni služe i jesu li dozvoljeni po Islamu ? Nemam pojma o tome, mada vidim prodaju ih kod Fahdove džamije.

To su obični mirisni štapići za kuću.
Mrtvi ih vole........to je nečiji apsurd. Mrtvi nemaju veze s mirisima ovoga svijeta. Oni su u drugoj dimenziji.
Dozvoljeni su i slobodno ih koristi.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Regionalno RR druženje
ladyblue RR

Molim forumačice koje bi išle na regionalno da se izjasne o mjestu druženja. Oko datuma ćemo se dogovoriti. Mjesec-maj.

Mostar (25%)

Vlašić (29%)

Zenica (7%)

Konjic (20%)

Sarajevo (19%)

Broj svih glasova: 588

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *