Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Izorganizuj Hato sebi dan, pripremi u naprijed koliko god možeš da ne moraš tokom dana letati, kuhati i zaposti. Guraj dokle možeš, ako ne možeš, zatraži oprost i omrsi se. Nije ti obaveza možeš napostiti. Ako ne probaš nećeš znati. Allah nas nikad ne opterećuje preko naših mogućnosti.
Meni prvi ramazan s bebom je bio kad je njoj bilo oko 7 mjeseci cini mi se, od dohrane nije nista htjela da jede tako da je samo intezivno dojila, taj ramazan nisam postila, iako bih ja vjerovatno mogla izdrzati ali bilo mi zao da njoj sta ne zafali.
Naredni ramazan je bio kad joj je bilo oko godinu i po i tad sam dojila, iako i tad je izvoljevala sa dohranom ali je bar jela nesto u toku dana osim dojenja tako da sam za sebe imala opravdanje da postim i postila sam bez problema.
Ja ti preporucujem popodnevni san zajedno s bebom, naravno ako si u mogucnosti, mene je to pravo oporavljalo.
Hvala cure nisam danas zapostila,on jos nije dobar od jutros je jako malo jeo (nekoliko kaisikica vocne kase)ali je zato dojio jutros od 7h do 13h 4X i to nije da mu ja nudim nego sam se unosi u njedra.Izorganizrat cemo se vec,kad nemam obaveza previse tad cu da postim,a Allah dz.s. najbolje zna !
ja o grijeima ne bih ni onim na usta što ulaze a ni o "onim drugim", samo sam te poželjela
Uh . U poslu sam do guše. Tek završili kupatilo,mijenjali cijevi . Kuća mi je u haosu. Čeka me krečenje i stavljanje laminata u dnevnu,pa onda pločice u hodniku . Nedostajete mi.
A imala bih jedno pitanje..mozete li mi reci da li krv iz nosa kvari post, meni cesto, jako cesto ide, haman dnevno jednom, ali nikad ne prekidam post...nasla sam na vise mjesta da ne kvari post, odnosno da to nije isto kao krv od mjesecnice, ali ako moze da mi neka od vas potvrdi da budem sigurna...
Ne. Molim Allaha da ti olakša.
Uh . U poslu sam do guše. Tek završili kupatilo,mijenjali cijevi . Kuća mi je u haosu. Čeka me krečenje i stavljanje laminata u dnevnu,pa onda pločice u hodniku . Nedostajete mi.
Sa srecom draga. Onda ces uzivati aBg A nedostajes sestro slatka
oči moje blizanačke gdje si ti? nema te danima....
ja o grijeima ne bih ni onim na usta što ulaze a ni o "onim drugim", samo sam te poželjela
Sa srecom draga. Onda ces uzivati aBg A nedostajes sestro slatka
Aaaa nedostajes puuuuno
Pokušavam sama sebi realno razjasniti svaku nejasnoću, ali mi treba vaše mišljenje: kod puno djece viđam narukvice ispletene od crvenih končića na koje je 42 puta proučena Ajetul-kursija i roditelji vjeruju da je to kao neka zaštita za djecu. <<ja svom sinu nisam nikada to stavila, jer koliko znam po Islamu nije dozvoljeno nositi hamajlije i vjerovati u njih, a to mi je kao jedna vrsta hamajlije. Jesam li u pravu? Inače praktikujem da ponekad kada držim sina u rukama proučim nešto i srcem nanijetim za njegovo dobro.
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
Pokušavam sama sebi realno razjasniti svaku nejasnoću, ali mi treba vaše mišljenje: kod puno djece viđam narukvice ispletene od crvenih končića na koje je 42 puta proučena Ajetul-kursija i roditelji vjeruju da je to kao neka zaštita za djecu. <<ja svom sinu nisam nikada to stavila, jer koliko znam po Islamu nije dozvoljeno nositi hamajlije i vjerovati u njih, a to mi je kao jedna vrsta hamajlije. Jesam li u pravu? Inače praktikujem da ponekad kada držim sina u rukama proučim nešto i srcem nanijetim za njegovo dobro.
ni ja nisam za to. al kako ljudima objasniti? nesto mi neprijatno da se petljam.
ne bih rekla da stvarno vjeruju kako konac stiti dijete kao sto ga stiti dragi Bog. ljudi kazu da je to vise protiv uroka da ljudima crvena boja skrena paznju pa da ne gledaju puno dijete i da ga ne ureknu...
ni ja nisam za to. al kako ljudima objasniti? nesto mi neprijatno da se petljam.
ne bih rekla da stvarno vjeruju kako konac stiti dijete kao sto ga stiti dragi Bog. ljudi kazu da je to vise protiv uroka da ljudima crvena boja skrena paznju pa da ne gledaju puno dijete i da ga ne ureknu...
joj što ne mogu ovih vadiona kod našeg naroda. a kad kažeš dobro de stavi crvenu ogrlicu, ili plavu narukvicu, bilo šta durgo što skreće pažnju e ne može. uh
Ja kada sam malom neki dan obukla crvenu majicu sa bijelim prugama i oko rukava i vratića zelene trakice svako malo neko mu se obratio dok smo šetali-kao sladak je, frajer u crvenom i sl. Znači baš je privukao pažnju sa crvenom bojom.
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
Nikako!Mnogo ljudi jednostavno ne mari i njihova stvar,imala sam primjer kada me je žena upitala je li zabranjeno kačiti slike po zidovima,njoj rekla ova jedna,ali ona je "vehabijka" kažem upravu je ta tvoja,i on ase kao čudi,znači baš jesti,aa,eto... i znate šta,i dan danas slike stoje,znači ne mari! I ne pada mi na pamet ispravljati krivu drinu...iako smo dužni opominjati i pozivati jedni druge na dobro,nek mi Allah oprosti,nemam živaca za to.
joj što ne mogu ovih vadiona kod našeg naroda. a kad kažeš dobro de stavi crvenu ogrlicu, ili plavu narukvicu, bilo šta durgo što skreće pažnju e ne može. uh
Nikako!Mnogo ljudi jednostavno ne mari i njihova stvar,imala sam primjer kada me je žena upitala je li zabranjeno kačiti slike po zidovima,njoj rekla ova jedna,ali ona je "vehabijka" kažem upravu je ta tvoja,i on ase kao čudi,znači baš jesti,aa,eto... i znate šta,i dan danas slike stoje,znači ne mari! I ne pada mi na pamet ispravljati krivu drinu...iako smo dužni opominjati i pozivati jedni druge na dobro,nek mi Allah oprosti,nemam živaca za to.
to za crveni konac te niko nece poslusati... ne znam sta je ljudima u tom koncu? a za slike ja mislim da je to samo ako imaju likove naslikane
ja sam prosle godine onako fino, diskretno jednoj gospodji u dzamiji rekla da ne lakira nokte zbog abdesta i zahvalila mi se. sutradan kad me je vidjela pokazuje mi kako je skinula lak i opet se zahvaljuje. nije znala zena ranije
ima pitanje, ne znam gdje da pitam, htjela bih jednoj prijateljici s faksa dati vitre, teško živi ima 4 djece, ali ne bih htjela da je uvrijedim, da li bih mogla dati a da ne govorim da su to vitre, nego bajramluk za djecu, šta mislite
ja mislim da mozes dati bez da ih obavijestis da su vitre, ali moras dati prije Bajrama. s druge strane vitre se i daju da ociste postaca od ruznih rijeci koje je izgovorio tokom ramazana pa nije bas uputno da slazes da je bajramluk a dajes vitre.
< Poruku je uredio animagical -- 20.7.2013 16:27:00 >
jasmin....da li je grijeh pustiti el-bekare da uči bez abdesta...onako da se čuje kroz kuću dok se s malcem igram...i da li proučiti Fatihu nakon ili ne.....
ima pitanje, ne znam gdje da pitam, htjela bih jednoj prijateljici s faksa dati vitre, teško živi ima 4 djece, ali ne bih htjela da je uvrijedim, da li bih mogla dati a da ne govorim da su to vitre, nego bajramluk za djecu, šta mislite
Vitre se I daju da siromasni ljudi mogu docekati I uzivari u Bajramu. S tim da je najispravnije vitre u namirnicama dati
Ja prelistah temu od prve stranice ali nigdje na nadjoh onaj post u kome je Jasmin pisala kako se dijete razvija u majcinoj utrobi, ono kada je podjeljeno na tri faze, kad se udahnjuje dusa i to.. Moze li me neko uputiti?
Ja prelistah temu od prve stranice ali nigdje na nadjoh onaj post u kome je Jasmin pisala kako se dijete razvija u majcinoj utrobi, ono kada je podjeljeno na tri faze, kad se udahnjuje dusa i to.. Moze li me neko uputiti?
Pretrazih preko trazilice maksuz Na petoj strani predzadnji post
hm... ja u spavacoj sobi na zidu imam okacne dvije fotografije mm i mene... je l ito sada haram? inace, znam da je oslikavanje bilo kojeg zivog bica grijeh a time i kacanje na zid slika sa naslikani9m (nacrtanim) likovima, ali mi je sada nejasno je li se to odnosi i na fotografije?
ja nesto kontam o nijetu... nisam ja fotografije mene i mm stavila na zid da bi se divila nasoj ljepoti ( ) ili da bi obozavala to sto je na slici, nego cisto radi toga sto napokon spavaca soba pripada samo nama, to je samo nasa intima i da nas podsjete na lijepe trenutke vrijedne pamcenja
Pretrazih preko trazilice maksuz Na petoj strani predzadnji post