Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Neki dan ja kod svekijevaca jel. Da bidnem kurtulna napravim kafu, hamericku. Stavim svakom secera koliko ko zeli, mlijeka, slaga..... Zadnjoj sebi napravim, i srknem.....SLANA kafa.
Neki dan ja kod svekijevaca jel. Da bidnem kurtulna napravim kafu, hamericku. Stavim svakom secera koliko ko zeli, mlijeka, slaga..... Zadnjoj sebi napravim, i srknem.....SLANA kafa.
Reko neeeee piti kafu. Posolila mlada.
Ubila se ova moja tuzlanska uz tu tvoju kavicu .
Pojeo decko sve..ja uzela kesu i citam...na "tecnom nasem" pise obicna zelatina..bla bla...ok rok trajanja a sa druge strane ima na 12 jezika( izmedju ostalog i njemacki) i fino pise svinjska zelazina doslo mi da placem jeli grijeh sto je decko pojeo
i sutra idem traziti poslovodju marketa da mu kazem koju
Mm jucer kupio decku neke spuszvaste bombone...inace kupujemo samo provjereno sa govedjem zelatinom
Pojeo decko sve..ja uzela kesu i citam...na "tecnom nasem" pise obicna zelatina..bla bla...ok rok trajanja a sa druge strane ima na 12 jezika( izmedju ostalog i njemacki) i fino pise svinjska zelazina doslo mi da placem jeli grijeh sto je decko pojeo
Nije grijeh jer je pojeo u neznanju....onako laicki... A ovo , sta ima poslovodja s tim? Vi ste kupovali, trebali ste detaljno procitati a u krajnjoj liniji, uvoznik je taj koji je treba na deklaraciji naznaciti...
Mm jucer kupio decku neke spuszvaste bombone...inace kupujemo samo provjereno sa govedjem zelatinom
Nije grijeh jer je pojeo u neznanju....onako laicki... A ovo , sta ima poslovodja s tim? Vi ste kupovali, trebali ste detaljno procitati a u krajnjoj liniji, uvoznik je taj koji je treba na deklaraciji naznaciti...
vidim Lady na 'Mi pitamo JAsmin odgovora' kontam sad ce je o regeresu nesto pripupitati kad ono Lady odgovara. slazem se sa tvojim laickim odgovorom - nije grijeh ako nije sa svjesnom namjerom. jos ste i gledali deklaraciju, dakle niej do vas. eto, laicki a Jasmin ce vam expertni odgovor - ipak je ona u ovome autoritet
Kada piše obična želatina ili češže samo želatina podrazumijeva se da je svinjska,kada je goveđa ili neka druga to bude naglašeno,tako da se nemaš šta žaliti :)
Ja bih da upitam gdje je jasmin, nema je ovih dana, nadam se da je sve oki.
Duša moja,hvala na pitanju. Evo se vratih. Došao mi jaran iz Medine,pa sam se malo njoj posvetila. Malo mi je i sinek bolestan,ona trodnevna viroza haman,ali hB prolazi,pa sam i ja malo 'šmrček' i tak'. Općenito,sve je ok. Šiš'o sam se,skratila kosu a željela sam je pustiti da raste,no jedno su želje drugo ispucala kosa. Kako ste svi viiiiiii???
I da,slažem se s ovim ladynim laičkim odgovorom .
Jasmin welcome back Djecaku zelimo sto brzi oporavak insallah! S obzirom da ide Ramazan hvala Allahu uvijek iznova ima pitanja Hajde molim te ponovi nam kada stignes onaj dio o postu dojilja i trudnica i sta u slucaju da one ne mogu postiti.. Hvala
"Ko ode proroku i povjeruje mu u ono što kaže, ili priđe ženi koja je u stanju hajza, ili priđe ženi u njenu stražnjicu, on je čist od onoga što je objavljeno Muhammedu" (Ebu Davud (3904), Tirmizi (135), Ibn Madže (639) i Darimi (1136), Ahmed (10170)).
jasmin draga, mozes li mi pojasniti sta znaci ovo gore boldirano? Negdje sam procitala slican hadis, gdje kaze da onaj ko ucini nesto od ovog gore navedenog, (ili sve, ne sjecam se) da je postao nevjernik u ono sto mu se objavljuje. Znaci postao je nevjernik i treba ponovo uci u islam, ili se to drugacije prevodi?
Slucajno naletih, a znala sam to i ranije, al nikad mi nije bilo jasno.
Naravno da ima...mogla sam zvati inspekciju i da plate kaznu...Otisla sam i fino kako rekoh nadjoh poslovodju i zena pred mojim ocima sve pokupila..... jos se izvinjava i kaze kako su i oni "nasjeli"
Kada piše obična želatina ili češže samo želatina podrazumijeva se da je svinjska,kada je goveđa ili neka druga to bude naglašeno,tako da se nemaš šta žaliti :)
na ovim bombonama je pisalo na NASEM jeziku obicna...a na 16 drugih SVINJSKA...
Jasmin, ja namjeravam postti aBd,prosli Ramazan nisam(7. dan Ramazana sam rodila,bila u bolnici to vrijeme...) e sad T. ovaj mjesec puni godinu dana,bio je bas,bas bolestan smao je dojio nista nije jeso i bas cesto doji sigurno svaka 2,5-3h.Ja pijem sigurno 4l tecnosti,a i cesto jedem i vidi se na meni,medjutim mene zanima ako ja zapostim a ne mogu da izdrzim ?!Sad pitanje stoji,dali zapostti pa ne mogu izdrzati ili i ne pocinjati..bas sam i nedoumici.Ako jos dodamo da i onako spavam jedva nekih 6h(isprekidano jer se budi nocu da doji) ono ne trazim opravdanje da ne postim,ali ne znam dali je ok zapoceti post i recimo ne mogu izdrzati i omrsim se.
Djecaku zelimo sto skorije ozdravljenje !
< Poruku je uredio hatepsut -- 8.7.2013 23:10:15 >
Evo da vam na ovoj temi zazelim Ramazan Serif Mubarek Olsun, svima koje postite...
A imala bih jedno pitanje..mozete li mi reci da li krv iz nosa kvari post, meni cesto, jako cesto ide, haman dnevno jednom, ali nikad ne prekidam post...nasla sam na vise mjesta da ne kvari post, odnosno da to nije isto kao krv od mjesecnice, ali ako moze da mi neka od vas potvrdi da budem sigurna...
Evo da vam na ovoj temi zazelim Ramazan Serif Mubarek Olsun, svima koje postite...
A imala bih jedno pitanje..mozete li mi reci da li krv iz nosa kvari post, meni cesto, jako cesto ide, haman dnevno jednom, ali nikad ne prekidam post...nasla sam na vise mjesta da ne kvari post, odnosno da to nije isto kao krv od mjesecnice, ali ako moze da mi neka od vas potvrdi da budem sigurna...
Jasmin, ja namjeravam postti aBd,prosli Ramazan nisam(7. dan Ramazana sam rodila,bila u bolnici to vrijeme...) e sad T. ovaj mjesec puni godinu dana,bio je bas,bas bolestan smao je dojio nista nije jeso i bas cesto doji sigurno svaka 2,5-3h.Ja pijem sigurno 4l tecnosti,a i cesto jedem i vidi se na meni,medjutim mene zanima ako ja zapostim a ne mogu da izdrzim ?!Sad pitanje stoji,dali zapostti pa ne mogu izdrzati ili i ne pocinjati..bas sam i nedoumici.Ako jos dodamo da i onako spavam jedva nekih 6h(isprekidano jer se budi nocu da doji) ono ne trazim opravdanje da ne postim,ali ne znam dali je ok zapoceti post i recimo ne mogu izdrzati i omrsim se.
Nadam se da ti nece smetati da ti odgovorim ja Ja mislim da je bolje ipak da zapostis pa da vidis mozes li izdrzati, ako bas vidis da ne mozes onda prekines post. A od iftara do sehura trebas piti sto vise tecnosti. Ja uvijek imam flasu vode da pijem preko noci jer se i moj budi pa da nadoknadjujem to. On preko noci ustaje da doji oko 3 puta, a u danu ima oko 4-5 dojenja i ja imam namjeru postiti ovaj ramazan.
Kad je moj imao 2 mjeseca dojio je skoro svakih pola sata tako da ja, bojeci se da njemu ne zafali, nisam ni postila cijeli ramazan. Ali ipak se kajem jer kazu da beba sebi namiri, da ima "zalihe" A inace mogla sam izdrzati, ali eto...
U svakom slucaju, Allah sve vidi i zna svacije namjere svako zna za sebe moze li ili ne moze izdrzati. Ako bas ne moze, pa moze se i omrsiti.
Eh da, citala sam juce da onaj ko ne moze izdrzati post, pa ga prekine, da pojede samo malo tako da lakse izdrzi do iftara, da nastavi sa postom taj dan i da ga opet nakon ramazana naposti Samo ne znam je li ovo vazi i za dojilje i trudnice, jer u tekstu je bilo rijec o fizickim radnicima.
Nadam se da ti nece smetati da ti odgovorim ja Ja mislim da je bolje ipak da zapostis pa da vidis mozes li izdrzati, ako bas vidis da ne mozes onda prekines post. A od iftara do sehura trebas piti sto vise tecnosti. Ja uvijek imam flasu vode da pijem preko noci jer se i moj budi pa da nadoknadjujem to. On preko noci ustaje da doji oko 3 puta, a u danu ima oko 4-5 dojenja i ja imam namjeru postiti ovaj ramazan.
Kad je moj imao 2 mjeseca dojio je skoro svakih pola sata tako da ja, bojeci se da njemu ne zafali, nisam ni postila cijeli ramazan. Ali ipak se kajem jer kazu da beba sebi namiri, da ima "zalihe" A inace mogla sam izdrzati, ali eto...
U svakom slucaju, Allah sve vidi i zna svacije namjere svako zna za sebe moze li ili ne moze izdrzati. Ako bas ne moze, pa moze se i omrsiti.
Eh da, citala sam juce da onaj ko ne moze izdrzati post, pa ga prekine, da pojede samo malo tako da lakse izdrzi do iftara, da nastavi sa postom taj dan i da ga opet nakon ramazana naposti Samo ne znam je li ovo vazi i za dojilje i trudnice, jer u tekstu je bilo rijec o fizickim radnicima.
i ja sam misljenja kao i Daliyah, ti pokusaj jer ne mozes znat da li mozes il ne mozes izdrzat ako nisi pokusala.. a Allah najbolje zna..
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
BEBA sweet baby2008
moja beba ima 6 mjeseci i nece da spava. Znaci sve joj " provedem " a ona nece. A kad zaspi, spava samo nekih 15-ak minuta i ot je to.... pa vas molim za vase misljenje. Hvala
1 (97%)
2 (3%)
Broj svih glasova: 71
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!