|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mi pitamo, Jasmin odgovara
9.7.2013 12:40:53   
Lejla Ka
Izorganizuj Hato sebi dan, pripremi u naprijed koliko god možeš da ne moraš tokom dana letati, kuhati i zaposti. Guraj dokle možeš, ako ne možeš, zatraži oprost i omrsi se. Nije ti obaveza možeš napostiti. Ako ne probaš nećeš znati. Allah nas nikad ne opterećuje preko naših mogućnosti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1126
9.7.2013 12:54:02   
canim
Meni prvi ramazan s bebom je bio kad je njoj bilo oko 7 mjeseci cini mi se, od dohrane nije nista htjela da jede tako da je samo intezivno dojila, taj ramazan nisam postila, iako bih ja vjerovatno mogla izdrzati ali bilo mi zao da njoj sta ne zafali.

Naredni ramazan je bio kad joj je bilo oko godinu i po i tad sam dojila, iako i tad je izvoljevala sa dohranom ali je bar jela nesto u toku dana osim dojenja tako da sam za sebe imala opravdanje da postim i postila sam bez problema.

Ja ti preporucujem popodnevni san zajedno s bebom, naravno ako si u mogucnosti, mene je to pravo oporavljalo.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1127
9.7.2013 13:36:58   
hatepsut
Hvala cure user posted image nisam danas zapostila,on jos nije dobar od jutros je jako malo jeo (nekoliko kaisikica vocne kase)ali je zato dojio jutros od 7h do 13h 4X i to nije da mu ja nudim nego sam se unosi u njedra.Izorganizrat cemo se vec,kad nemam obaveza previse tad cu da postim,a Allah dz.s. najbolje zna !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1128
9.7.2013 14:34:20   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ladyblue

oči moje blizanačke gdje si ti? nema te danima....

ja o grijeima ne bihuser posted image
ni onim na usta što ulaze a ni o "onim drugim", samo sam te poželjelauser posted image

Uh user posted image .
U poslu sam do guše.
Tek završili kupatilo,mijenjali cijevi user posted image .
Kuća mi je u haosu.
Čeka me krečenje i stavljanje laminata u dnevnu,pa onda pločice u hodniku user posted image .
Nedostajete mi.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1129
   RE: Mi pitamo, jasmin odgovara
9.7.2013 14:36:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aazra

Evo da vam na ovoj temi zazelim Ramazan Serif Mubarek Olsun, svima koje postite...user posted image

A imala bih jedno pitanje..mozete li mi reci da li krv iz nosa kvari post, meni cesto, jako cesto ide, haman dnevno jednom, ali nikad ne prekidam post...nasla sam na vise mjesta da ne kvari post, odnosno da to nije isto kao krv od mjesecnice, ali ako moze da mi neka od vas potvrdi da budem sigurna...user posted image

Ne.
Molim Allaha da ti olakša.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1130
9.7.2013 16:01:07   
Medić*

IZVORNA PORUKA: jasmin

ni onim na usta što ulaze a ni o "onim drugim", samo sam te poželjelauser posted image

Uh user posted image .
U poslu sam do guše.
Kuća mi je u haosu.
Čeka me krečenje i stavljanje laminata u dnevnu,pa onda pločice u hodniku user posted image .
Nedostajete mi.

Sa srecom draga. Onda ces uzivati aBg user posted image A nedostajes sestro slatka user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1131
13.7.2013 23:44:29   
senka27

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: jasmin

Uh user posted image .
U poslu sam do guše.
Kuća mi je u haosu.
Nedostajete mi.

Sa srecom draga. Onda ces uzivati aBg user posted image A nedostajes sestro slatka user posted image

Aaaa nedostajes puuuunouser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1132
15.7.2013 0:11:29   
srećicaa
Pokušavam sama sebi realno razjasniti svaku nejasnoću, ali mi treba vaše mišljenje: kod puno djece viđam narukvice ispletene od crvenih končića na koje je 42 puta proučena Ajetul-kursija i roditelji vjeruju da je to kao neka zaštita za djecu. <<ja svom sinu nisam nikada to stavila, jer koliko znam po Islamu nije dozvoljeno nositi hamajlije i vjerovati u njih, a to mi je kao jedna vrsta hamajlije. Jesam li u pravu?
Inače praktikujem da ponekad kada držim sina u rukama proučim nešto i srcem nanijetim za njegovo dobro.

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 1133
15.7.2013 1:17:06   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: srećicaa

Pokušavam sama sebi realno razjasniti svaku nejasnoću, ali mi treba vaše mišljenje: kod puno djece viđam narukvice ispletene od crvenih končića na koje je 42 puta proučena Ajetul-kursija i roditelji vjeruju da je to kao neka zaštita za djecu. <<ja svom sinu nisam nikada to stavila, jer koliko znam po Islamu nije dozvoljeno nositi hamajlije i vjerovati u njih, a to mi je kao jedna vrsta hamajlije. Jesam li u pravu?
Inače praktikujem da ponekad kada držim sina u rukama proučim nešto i srcem nanijetim za njegovo dobro.

ni ja nisam za to. al kako ljudima objasniti? nesto mi neprijatno da se petljam.

ne bih rekla da stvarno vjeruju kako konac stiti dijete kao sto ga stiti dragi Bog. ljudi kazu da je to vise protiv uroka da ljudima crvena boja skrena paznju pa da ne gledaju puno dijete i da ga ne ureknu...

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 1134
15.7.2013 10:02:24   
chuci

IZVORNA PORUKA: Alma_27

ni ja nisam za to. al kako ljudima objasniti? nesto mi neprijatno da se petljam.

ne bih rekla da stvarno vjeruju kako konac stiti dijete kao sto ga stiti dragi Bog. ljudi kazu da je to vise protiv uroka da ljudima crvena boja skrena paznju pa da ne gledaju puno dijete i da ga ne ureknu...

joj što ne mogu ovih vadiona kod našeg naroda.
a kad kažeš dobro de stavi crvenu ogrlicu, ili plavu narukvicu, bilo šta durgo što skreće pažnju e ne može. uh

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1135
15.7.2013 10:08:21   
srećicaa
Ja kada sam malom neki dan obukla crvenu majicu sa bijelim prugama i oko rukava i vratića zelene trakice svako malo neko mu se obratio dok smo šetali-kao sladak je, frajer u crvenom i sl. Znači baš je privukao pažnju sa crvenom bojom.

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1136
15.7.2013 11:14:16   
chantal

Nikako!Mnogo ljudi jednostavno ne mari i njihova stvar,imala sam primjer kada me je žena upitala je li zabranjeno kačiti slike po zidovima,njoj rekla ova jedna,ali ona je "vehabijka" user posted image kažem upravu je ta tvoja,i on ase kao čudi,znači baš jesti,aa,eto... i znate šta,i dan danas slike stoje,znači ne mari! I ne pada mi na pamet ispravljati krivu drinu...iako smo dužni opominjati i pozivati jedni druge na dobro,nek mi Allah oprosti,nemam živaca za to.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1137
15.7.2013 13:52:05   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: chuci

joj što ne mogu ovih vadiona kod našeg naroda.
a kad kažeš dobro de stavi crvenu ogrlicu, ili plavu narukvicu, bilo šta durgo što skreće pažnju e ne može. uh

pa tako kazu...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1138
15.7.2013 13:56:37   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: chantal

Nikako!Mnogo ljudi jednostavno ne mari i njihova stvar,imala sam primjer kada me je žena upitala je li zabranjeno kačiti slike po zidovima,njoj rekla ova jedna,ali ona je "vehabijka" user posted image kažem upravu je ta tvoja,i on ase kao čudi,znači baš jesti,aa,eto... i znate šta,i dan danas slike stoje,znači ne mari! I ne pada mi na pamet ispravljati krivu drinu...iako smo dužni opominjati i pozivati jedni druge na dobro,nek mi Allah oprosti,nemam živaca za to.

to za crveni konac te niko nece poslusati... ne znam sta je ljudima u tom koncu? a za slike ja mislim da je to samo ako imaju likove naslikane

ja sam prosle godine onako fino, diskretno jednoj gospodji u dzamiji rekla da ne lakira nokte zbog abdesta i zahvalila mi se. sutradan kad me je vidjela pokazuje mi kako je skinula lak i opet se zahvaljuje. nije znala zena ranije

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1139
15.7.2013 19:30:16   
chantal
I bila je riječ o slikama s likovima,uvijek to zaboravim napomenuti user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1140
20.7.2013 15:55:45   
škorpija
ima pitanje, ne znam gdje da pitam, htjela bih jednoj prijateljici s faksa dati vitre, teško živi ima 4 djece, ali ne bih htjela da je uvrijedim, da li bih mogla dati a da ne govorim da su to vitre, nego bajramluk za djecu, šta mislite

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1141
20.7.2013 16:24:07   
animagical
ja mislim da mozes dati bez da ih obavijestis da su vitre, ali moras dati prije Bajrama. s druge strane vitre se i daju da ociste postaca od ruznih rijeci koje je izgovorio tokom ramazana pa nije bas uputno da slazes da je bajramluk a dajes vitre.

< Poruku je uredio animagical -- 20.7.2013 16:27:00 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1142
20.7.2013 17:37:56   
bebaa
jasmin....da li je grijeh pustiti el-bekare da uči bez abdesta...onako da se čuje kroz kuću dok se s malcem igram...i da li proučiti Fatihu nakon ili ne.....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1143
   [Obrisana poruka]
20.7.2013 23:00:57   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebaa)
  Neposredna veza do poruke: 1144
20.7.2013 23:05:27   
bebaa
hvala ti puno.....user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1145
23.7.2013 10:54:08   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: škorpija

ima pitanje, ne znam gdje da pitam, htjela bih jednoj prijateljici s faksa dati vitre, teško živi ima 4 djece, ali ne bih htjela da je uvrijedim, da li bih mogla dati a da ne govorim da su to vitre, nego bajramluk za djecu, šta mislite

Vitre se I daju da siromasni ljudi mogu docekati I uzivari u Bajramu. S tim da je najispravnije vitre u namirnicama dati

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1146
4.8.2013 17:57:16   
niki83
Ja prelistah temu od prve stranice ali nigdje na nadjoh onaj post u kome je Jasmin pisala kako se dijete razvija u majcinoj utrobi, ono kada je podjeljeno na tri faze, kad se udahnjuje dusa i to..user posted image Moze li me neko uputiti?

N&N

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1147
4.8.2013 21:29:33   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: niki83

Ja prelistah temu od prve stranice ali nigdje na nadjoh onaj post u kome je Jasmin pisala kako se dijete razvija u majcinoj utrobi, ono kada je podjeljeno na tri faze, kad se udahnjuje dusa i to..user posted image Moze li me neko uputiti?

Pretrazih preko trazilice maksuz user posted image Na petoj strani predzadnji post user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1148
5.8.2013 10:37:13   
ena23

IZVORNA PORUKA: chantal

I bila je riječ o slikama s likovima,uvijek to zaboravim napomenuti user posted image

hm... ja u spavacoj sobi na zidu imam okacne dvije fotografije mm i mene... je l ito sada haram? inace, znam da je oslikavanje bilo kojeg zivog bica grijeh a time i kacanje na zid slika sa naslikani9m (nacrtanim) likovima, ali mi je sada nejasno je li se to odnosi i na fotografije?

ja nesto kontam o nijetu... nisam ja fotografije mene i mm stavila na zid da bi se divila nasoj ljepoti (user posted image ) ili da bi obozavala to sto je na slici, nego cisto radi toga sto napokon spavaca soba pripada samo nama, to je samo nasa intima i da nas podsjete na lijepe trenutke vrijedne pamcenja user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1149
7.8.2013 17:51:20   
niki83

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: niki83

Pretrazih preko trazilice maksuz user posted image Na petoj strani predzadnji post user posted image

Bas ti hvala user posted image

N&N

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

krema za lice
milenium

koju kremu koristite za dnevnu njegu lica(ako koristite)?

koristim razne kreme (45%)

koristim samo jednu kremu (34%)

ne koristim ništa (21%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *