aazra -> RE: Nasa divna Jasmin (10.4.2013 20:59:44)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin aazrice,kad se izlazi iz kuće ima dova koju Enes, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ''''''''alejhi ve selleme, rekao: "Ko pri izlasku iz svoje kuće rekne: ''''''''U ime Allaha, u Allaha se uzdam i na Njega se oslanjam, nema nikakve moći niti snage, osim sa Allahom, dž.š.'''''''', njemu se rekne: ''''''''Upućen si, zaštićen si, sačuvan si, i od njega se šejtan udalji.''''''''" (Ebu- Davud, Nesai, Tirmizi, hasen, sahih) Ebu-Davud dodaje: "Jedan šejtan govori drugom: ''''''''Kako ćeš sa čovjekom koji je upućen, zaštićen i sačuvan?''''''''" Dakle bismillahi,tewekkeltu alellahi we la hawle we la kuwwete illa billah! Hvala jasmin, zapisat cu ovu dovu, nisam je znala slicno kao subhanallah, nadam se da cu je brzo zapamtiti...[sm=smiley31.gif] Koka i po, ja sam cesto imala takve snove...nekad sanjam svoje rahmetli dedu, nanu, samo prođu kroz san...ali, jednom sam sanjala nekog daljnjeg rođaka koji je preselio, govorio mi je nesto o svom zdravlju, bilo je tu jos nekih ljudi...uhh, ne mogu vam to opisati, da ne govorim da sam dan - dva prije govorila ( u sali) muzu nesto kao "dosta mi je svega, voljela bih otici u neku drugu dimenziju..." Od tada to vise ne govorim, imala sam jos takvih "dozivljaja" ali nije bas u redu govoriti o tome...vjerujem da je istina da se duse nas i onih u berzahu sreću dok spavamo..trebamo biti zahvalni svaki put kad se probudimo iz takvih snova u ovom tijelu...[sm=rozica.gif]
|
|
|
|