jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 12:05:01)
|
IZVORNA PORUKA: Taii Citam postove vec duze od sat vremena, rucak je 3 puta zagorio, dijete sam probudila smijehom (motor, vozacka - licna, dosadni djever, cvjetni dezeni i motor + bandera) ... Jasmin halali [sm=smiley36.gif] Eh ovako, ja imam par pitanja... Imam malu bebicu, i ona se cesto osmjehuje u snu, znam, smije se melecima... Kazu da ih dijete vidi, cuvaju dijete... Do kad ih vidi, ili smo osjeti njihovu prisutnost? I jos neki dan u nekom Islamskom ilmihalu procitah da meleci imaju krila... [sm=zmeden.gif] I naravno s mnogima od nas bebica spava u istoj sobi... Je li grijeh raditi to pored bebice, smeta li to bebici? Meni vala nekako nezgodno, pa se mi uvijek preselimo u dnevnu... Mila moja,ja ne znam šerijatski dokaz da bebe vide meleke. Tačno je da svako od nas ima čuvara,pa i bebe. Tačno je i da meleci imaju krila. Rekao je Uzvišeni Allah, dželle šanuhu, : «Hvaljen neka je Allah, stvoritelj nebesa i Zemlje, koji meleke sa po dva, tri i četiri krila čini izaslanicima; On onome što stvara dodaje što hoće, On, uistinu, sve može.» (En-Nedžm, 1). Zabilježeno je da melek Džibril,dakle anđeo Gabriel ima 600 krila. Što se tiče intime u sobi gdje je beba,dok je mala ona ništa ne zna i obično spava. Čim malo poraste vrijeme je seliti se u drugu prostoriju [sm=smiley1.gif].
|
|
|
|