RE: Nasa divna Jasmin (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 12:05:01)

IZVORNA PORUKA: Taii

Citam postove vec duze od sat vremena, rucak je 3 puta zagorio, dijete sam probudila smijehom (motor, vozacka - licna, dosadni djever, cvjetni dezeni i motor + bandera) ... Jasmin halali [sm=smiley36.gif]
Eh ovako, ja imam par pitanja...
Imam malu bebicu, i ona se cesto osmjehuje u snu, znam, smije se melecima... Kazu da ih dijete vidi, cuvaju dijete... Do kad ih vidi, ili smo osjeti njihovu prisutnost? I jos neki dan u nekom Islamskom ilmihalu procitah da meleci imaju krila... [sm=zmeden.gif]

I naravno s mnogima od nas bebica spava u istoj sobi... Je li grijeh raditi to pored bebice, smeta li to bebici?
Meni vala nekako nezgodno, pa se mi uvijek preselimo u dnevnu...

Mila moja,ja ne znam šerijatski dokaz da bebe vide meleke. Tačno je da svako od nas ima čuvara,pa i bebe.
Tačno je i da meleci imaju krila.
Rekao je Uzvišeni Allah, dželle šanuhu, : «Hvaljen neka je Allah, stvoritelj nebesa i Zemlje, koji meleke sa po dva, tri i četiri krila čini izaslanicima; On onome što stvara dodaje što hoće, On, uistinu, sve može.» (En-Nedžm, 1).
Zabilježeno je da melek Džibril,dakle anđeo Gabriel ima 600 krila.

Što se tiče intime u sobi gdje je beba,dok je mala ona ništa ne zna i obično spava.
Čim malo poraste vrijeme je seliti se u drugu prostoriju [sm=smiley1.gif].

Taii -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 13:43:12)

Hvala ti mila moja na brzom odgovoru.. I zaista , zene koje se kao i ti odluce na takav korak od mene imaju veliko postovanje... Covjek mora biti hrabar, predati se svom Gospodaru u potpunosti...

I svi mi pitamo neka tamo pitanja, a ja zelim da nam pricas o Medini, makar nam rijecima donesi jedan djelic te ljepote...

klemzi -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 18:32:13)

Jasmin, pročitala sam u jednoj knjizi, u kojoj je najviše bilo riječi o životu poslije smrti, a nisam joj zapamtila naziv, da umrla djeca znaju šta se dešava sa njihovim porodicama na ovom svijetu. Znaš li ti šta o tome? Otkako sam ostala trudna razmišljam da li Amer zna da će dobiti brata ili seku.

minja_ -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 18:56:21)

jasmin, kako to da se tebi moze postaviti svakakvo pitanje i izjaviti svakakvih stvari, i pametnih i malo manje pametnih, doticati se tabua sa svakog moguceg aspekta, a da se ti prema svima postavis dostojanstveno i normalno, odgovoriš svoje i idemo dalje, bez iš-iš i šta-ti-radiš-ovdje i odakle-ti-pravo stava?
Ako je iko stigmatiziran, onda je to tvoj zivotni izbor, pa opet imaš beskrajno strpljenje da iznova i iznova najsmirenije iznosis svoje argumente, uz puno uvazavanje onog s druge strane ekrana.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.4.2013 19:11:21)

[Sadržaj poruke je obrisan]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:39:16)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Jasmin, pročitala sam u jednoj knjizi, u kojoj je najviše bilo riječi o životu poslije smrti, a nisam joj zapamtila naziv, da umrla djeca znaju šta se dešava sa njihovim porodicama na ovom svijetu. Znaš li ti šta o tome? Otkako sam ostala trudna razmišljam da li Amer zna da će dobiti brata ili seku.

Nisam čula za ovo nikad.
Znam da umrli svjesni posjete živih i odgovore na selam,a da li znaju šta se dešava u porodicama,zaista nisam istraživala o tome. A budem inšaallah!
Molim Allaha da ti podari hairli trudnoću,porod i odgoj djeteta i da se jednog dana sastanete s Amerkom u Džennetu [sm=smiley31.gif].

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:42:29)

IZVORNA PORUKA: minja_

jasmin, kako to da se tebi moze postaviti svakakvo pitanje i izjaviti svakakvih stvari, i pametnih i malo manje pametnih, doticati se tabua sa svakog moguceg aspekta, a da se ti prema svima postavis dostojanstveno i normalno, odgovoriš svoje i idemo dalje, bez iš-iš i šta-ti-radiš-ovdje i odakle-ti-pravo stava?
Ako je iko stigmatiziran, onda je to tvoj zivotni izbor, pa opet imaš beskrajno strpljenje da iznova i iznova najsmirenije iznosis svoje argumente, uz puno uvazavanje onog s druge strane ekrana.

Ljepoto moja,ja bih voljela da je to zaista tako,jer se trudim voditi komunikaciju po pravilima islama i uvažavati druge i njihovo mišljenje iako se apsolutno kosi s mojim. Kao ljudi,mi smo jednaki,a Bog najbolje poznaje naša srca i zna ko je od nas iskren i blizak Njemu.

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:47:24)

IZVORNA PORUKA: Taii

Hvala ti mila moja na brzom odgovoru.. I zaista , zene koje se kao i ti odluce na takav korak od mene imaju veliko postovanje... Covjek mora biti hrabar, predati se svom Gospodaru u potpunosti...

I svi mi pitamo neka tamo pitanja, a ja zelim da nam pricas o Medini, makar nam rijecima donesi jedan djelic te ljepote...

Eh mila moja,ovo se ne može opisati,samo doživjeti,a evo jedna brza sličica medinske ljepote,pa ćemo nekad i pisati...
[img]http://img706.imageshack.us/img706/7878/018mgn.jpg[/img]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.4.2013 19:47:26)

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:51:15)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: jasmin

Nisam čula za ovo nikad.
Znam da umrli svjesni posjete živih i odgovore na selam,a da li znaju šta se dešava u porodicama,zaista nisam istraživala o tome. A budem inšaallah!
Molim Allaha da ti podari hairli trudnoću,porod i odgoj djeteta i da se jednog dana sastanete s Amerkom u Džennetu [sm=smiley31.gif].

Svjesni posjete...ovdje misliš a posjetu mezarima umrlih i selame na mezaru?

Da,pri posjeti mezaru.

minja_ -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:51:53)

ja dok nisam znala da nosim curicu sanjala sam djeda i nenu rahmetli, kako su dosli da me daruju sto sam trudna i donijeli su jedan slatki crveni dzemperak za curicu[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.4.2013 19:52:17)

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:54:10)

IZVORNA PORUKA: minja_

ja dok nisam znala da nosim curicu sanjala sam djeda i nenu rahmetli, kako su dosli da me daruju sto sam trudna i donijeli su jedan slatki crveni dzemperak za curicu[sm=smiley1.gif]

Zanimljivo [sm=smiley1.gif].

klemzi -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:54:25)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Nisam čula za ovo nikad.

Svjesni posjete...ovdje misliš a posjetu mezarima umrlih i selame na mezaru?

Da,pri posjeti mezaru.

jasmin draga hvala na odgovoru i amin na tvoje želje. Samo još da pitam, ja sam planirala sutra Ameru na mezar, sutra je godišnjica njegove kako je preselio, ima li prepreke zato što sam trudna[sm=smiley13.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 19:56:57)

klemzić,ne smeta trudnoća,osim ako ćeš se uzbuditi,pa da loše utječe na bebu,ne daj Bože kontrakcije i sl. Mada,mislim da si sad smirena [sm=smiley31.gif].

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.4.2013 19:58:43)

klemzi -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 20:02:08)

klemzić,ne smeta trudnoća,osim ako ćeš se uzbuditi,pa da loše utječe na bebu,ne daj Bože kontrakcije i sl. Mada,mislim da si sad smirena [sm=smiley31.gif].

Hvala Jasmin [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Meni je bitno samo da nema prepreke, a ne bojim se da će mi biti loše, ja baš osjetim neki mir kad odem na mezar.[sm=smiley1.gif] Ljubim te i hvala ti puno!
Iman [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 20:07:58)

Nekako meni,da me ne shvatite pogrešno,ta komunikacija s mrtvima liči na ono što druge religije promovišu.
Ono tipa...sad tebe umrli čuva s nebesa,postaje anđeo čuvar,što je jako pogrešno. Ti snovi su definitivno Allahova milost,On je dao u tom snu osobu koja nosi lik vaših najdražih da bi vam donio radosne vijesti,kao što je minjina curica ili pak,opomenu,kao što je pogrešno ponašanje,koje Allah želi da ispravimo.
Mislim da nema te šanse da mrtvi vide naše postupke,mi smo njima gajb kao i oni nama. Jedino što znam jeste to što se desi kod posjete mezaru,odnosno uzvraćanje na selam. No,kako je islam more nauka...naravno da ja puuuuuuno toga ne znam. I za ovo ću se svakako potruditi da detaljnije saznam.
Ili ono,kad se dođe na grob,pa se izjada mrtvacu,i odmah se sjetim ajeta......Ti ne možeš mrtve dozvati...

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (9.4.2013 22:24:24)

Jasmin [sm=smiley31.gif].

Bebica11 -> RE: Nasa divna Jasmin (10.4.2013 4:54:48)

Nisam čula za ovo nikad.

jasmin ima 'Knjiga o dusi' od Ibn Qajjima el Dzevzija prevedena na nas,davno sam je citala koja je promijenila neku moju 'svijest o mrtvima' i u njoj opisuje da mrtvi itekako jesu svjesni i upoznati situacijom kod kuce i u porodici,svasta nesto, bil mogla provjeriti jel ta knjiga sahih i sl, malo je poteska ne procitah je nikad do kraja

Lady26 -> RE: Nasa divna Jasmin (10.4.2013 10:32:17)

Jasmin, evo i od mene pitanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nazivanje selama prilikom ulaska u praznu kucu? Ispravno ili ne?
Ucenje sure rabbi jessir (cini mi se) na raskrsnicama?

Eno, sad se ne mogu sjetiti dalje sta sam htjela,hajd dosta za sada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
HvOla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Nasa divna Jasmin (10.4.2013 11:42:32)

Nazivanje selama prilikom ulaska u praznu kucu?

logično, u kući gdje se uči Kur'an stanuju meleci

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (10.4.2013 13:25:03)

Lady26 -> RE: Nasa divna Jasmin (10.4.2013 13:28:19)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Nazivanje selama prilikom ulaska u praznu kucu?

logično, u kući gdje se uči Kur'an stanuju meleci

Oj Vesela.... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ne ucim Kur'an niti znam, ne klanjam, ali vjerujem u Allaha dz.s., muz mi je druge vjere... (mislim nema to veze al napominjem) ali uvijek kada ulazim u praznu kucu nazovem selam...
Tako mi je ostalo u navici...

minja_ -> RE: Nasa divna Jasmin (10.4.2013 13:44:38)

ja nekako vjerujem da dimenzija vremena na onom svijetu ne postoji, i da naš zemaljski zivot njima traje koliko nama treptaj oka. Sekunda i srećemo se sa svojim rahmetlijama insAllah.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>