|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
22.3.2013 20:02:15   
mamaibabo
jasmin volim ljude ,volim se upoznavati i druzit ,uvjek mi je bitno da je neko vjernik,a kako ce se Bogu moliti to je njegovo licno opredjeljenje,recimo moja najolja prijateljica je pravoslavne vjere i kad smo prije 3 god.bileu Novom Sadu ona me licno upozoravala da mi je vrijeme da klanjam,volim vesele ljude i zato bih dusom svom voljela s tobom popiti kafu ako si za samo mi javi user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 776
22.3.2013 20:34:18   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

jasmin volim ljude ,volim se upoznavati i druzit ,uvjek mi je bitno da je neko vjernik,a kako ce se Bogu moliti to je njegovo licno opredjeljenje,recimo moja najolja prijateljica je pravoslavne vjere i kad smo prije 3 god.bileu Novom Sadu ona me licno upozoravala da mi je vrijeme da klanjam,volim vesele ljude i zato bih dusom svom voljela s tobom popiti kafu ako si za samo mi javi user posted image

Jesam za i čim mogneš,bujrum.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 777
22.3.2013 20:43:01   
R&T@

tako mi Allaha

Jasmin, sta mislis o ovoj zakletvi? Ili onoj : Boga mi?

P.S. mamaibabo, ne zamjeri sto te citirah, ali sjetih se da pitamuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 778
22.3.2013 20:51:38   
jasmin

IZVORNA PORUKA: tajra

tako mi Allaha

P.S. mamaibabo, ne zamjeri sto te citirah, ali sjetih se da pitamuser posted image

Jedina ispravna zakletva je zakletva Bogom. Ali ne treba biti uzrečica,već da se koristi kada čovjek zaista ima potrebu dokazati iskrenost.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 779
22.3.2013 21:01:07   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: jasmin

Jesam za i čim mogneš,bujrum.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 780
22.3.2013 21:01:45   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: tajra

tako mi Allaha

user posted image user posted image

Jedina ispravna zakletva je zakletva Bogom. Ali ne treba biti uzrečica,već da se koristi kada čovjek zaista ima potrebu dokazati iskrenost.

user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 781
22.3.2013 21:16:48   
amra_sa
Kad smo kod tih zakletvi ja često mojoj prijateljici s posla koja je katlkinja kad mi nešto priča pa ja ne mogu da povjerujem, kažem jel Allaha ti ? Ona pada od šege ... user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

Neposredna veza do poruke: 782
23.3.2013 8:48:59   
amanullah
user posted image user posted image user posted image user posted image

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 783
23.3.2013 9:09:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amanullah

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 784
23.3.2013 10:15:39   
teacher75

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Jasmin, čula sam da je lijepo sanjati Muhammeda a.s. Šta ako se sanja samo dio tijela Muhammeda a.s. npr. nos (dio lica) ? Ima li to neko značenje ? I šta Islam kaže o snovima ?

Naravno,onaj ko je usnio Muhammeda sallallahu alejhi we selleme,istinu je usnio,jer šejtan ne može doći u njegovom liku.
O pojedinačnim dijelovima tijela ne znam ništa.
Snovi su 46 dio poslanstva.
Imaju nekada poruke,nekada pouke,nekada su od šejtana.

moja rahmetli majkica je prije nego sto je preselila taj isti dan njega sanjala, citav njegov zivot, kaze da je bio divan san. tu noc je preselilauser posted image sto to znaci?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 785
23.3.2013 12:47:18   
anđelo
snovi ,moja nesicrpna tema.....

Moji snovi su nekad takvi da sanjam ono što će se desiti.

Nekad ne znam tumačenja sna ,a jako bih voljela .

Npr, neku noć sanjam da neka žena sjedi, do mene u mojoj kući , a moj N (beba od 11 mjeseci ) sjedi naslonjen na moje noge.I u snu ja počnem da učim fatihu, ja počnem on završi, i tako do kraja, s tim da je zadnji dio on sam pročio.I ja onako sva sretna ,čudim se i kažem.Kako zna fatihu a ni progovorio još nije , pa ni moj I (dječak od 7 godina) još ne zna fatihu.A ta mi žena kaže , mora da kad vi često učite,pa djete čuje i onda i ono naučilo.Šta bi taj san mogao značiti?

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 786
23.3.2013 13:36:04   
riba78
ljubičice user posted image baš me obradovalo što s e se javila ,i odgovorila i ti na moje pitanje user posted image
jasmin user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 787
23.3.2013 14:19:21   
jasmin
Cure,nemojte mi zamjeriti,ali ja se ne bih smjela usuditi tumačiti snove.
Samo napominjem da se ružni ne pričaju,a lijepi mogu hairli insanima.

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 788
23.3.2013 14:48:50   
almondray
Divna Jasmin , stvarno jesi user posted image
Jeli urok ako ti nešto ne ide od ruke , mislim nije berićetno.Naime , ja radim nakit i sve što sam prodala uložila sam u kvarove i lijekove. A često znam pokloniti kupcu i sniziti cijenu a nekad tražim i onoliko koliko je halal , ni manje ni više .Isto bude i tad, šta da radim , učim ili se okanim prodaje?Hvala i user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 789
23.3.2013 14:59:11   
jasmin

IZVORNA PORUKA: almondray

Divna Jasmin , stvarno jesi user posted image
Jeli urok ako ti nešto ne ide od ruke , mislim nije berićetno.Naime , ja radim nakit i sve što sam prodala uložila sam u kvarove i lijekove. A često znam pokloniti kupcu i sniziti cijenu a nekad tražim i onoliko koliko je halal , ni manje ni više .Isto bude i tad, šta da radim , učim ili se okanim prodaje?Hvala i user posted image

Može biti mila.
Ali nemoj odustajati. Klanjaj istiharu barem jednom sedmično. Kaže se da je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we selleme svoje ashabe podučavao istihari kao što ih je podučavao surama iz Kur`ana. Allah će ti dati izlaz. Trudi se da učiš dove protiv uroka. Isto kao dova za djecu,samo umjesto uizuke ili uizuki,kažes euzu bi kelimatillahi tammeh......................
Puštaj suru Bekara tu gdje radiš.
Najbitnije,osloni se na Allaha,jer On daje uspjeh i štiti od zla.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 790
23.3.2013 19:05:36   
almondray
Hvala , divna si , probat ću sve što si navela.
Zanima me još nešto , kako islam gleda na "naplatu" učinjene nepravde? Upravo sam dobila sudsko rješenje u moju korist gdje se navodi da mogu tražit odštetu u parničnom postupku.Bila sam lišena slobode od strane šefa i sad se dvoumim dali da idem dalje.Imam dječicu i strah me da ne bude kao sa nakitom...ode u lijekove

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 791
23.3.2013 20:04:00   
anđelo

Razumijem zašro ne bi...a ima onaj sanovnik Ibn Sirin, ako sam dobro napisala ime čovjeka ,gdje njega mogu naći

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 792
23.3.2013 21:22:22   
jasmin
IZVORNA PORUKA: almondray

Hvala , divna si , probat ću sve što si navela.
Zanima me još nešto , kako islam gleda na "naplatu" učinjene nepravde? Upravo sam dobila sudsko rješenje u moju korist gdje se navodi da mogu tražit odštetu u parničnom postupku.Bila sam lišena slobode od strane šefa i sad se dvoumim dali da idem dalje.Imam dječicu i strah me da ne bude kao sa nakitom...ode u lijekove

Došlo je u odluci Kolegija islamskog prava pri Islamskoj organizaciji sljedeće: "Nema smetnje da muslimani traže presudu kod neislamskog suda ako je to jedini put da uzmu svoje pravo i otklone zulum nepravdu."

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 793
23.3.2013 21:23:55   
jasmin

IZVORNA PORUKA: anđelo

Razumijem zašro ne bi...a ima onaj sanovnik Ibn Sirin, ako sam dobro napisala ime čovjeka ,gdje njega mogu naći

Sanovnik Ibn Sirina nije opći tumač snova. Nekada ljudi sanjaju isti san,ali ima potpuno različitu poruku i različito značenje. Snovi se trebaju tumačiti ponaosob.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 794
24.3.2013 13:34:35   
Crnkica
Draga Jasmin,ne zamjeri što pitam,pitanje se odnosi na razvod braka po Šerijatu.
drugarica me zamolila da te pitam,pošto je u nedoumici,stalno me pita za savjet a ja joj ne znam šta bi joj odgovorila pošto je delikatna situacija.
ona je dobra žena i vjernica,savjesna žena i majka,ima muža besposličara i nasilnika s kojim teško živi.imaju 3 djece.situacija je zamršena u kojoj nema rahatluka.
kako ona da se postavi pošto je razapeta između braka i strogog tumačenja razvoda u Islamu kojim teži.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 795
24.3.2013 16:02:32   
smajli80
Kao prvo da ti se zahvalim na vremenu koje nam posvećuješ i odgovorima na moja pitanja.

dzejlino pitanje me potaknu na razmišljanje i na moje sljedeće pitanje:

Kako Islamska zajednica gleda na sklapanje građanskog braka sa osobom druge vjeroispovjesti.Potpuno mi je jasno da prilikom sklapanja vjerskog braka druga strana mora da se odrekne svoje vjere, promjeni ime i prihvati Islam.
Imam dosta primjera iz svoje bliže okoline gdje su osobe Islamske i Pravoslavne vjeroispovjesti u braku.I to između njih funkcjoniše jako dobro.
Niko se nije odrekao svog porjekla i običaja i u takvim kućama se podjednako slave i poštuju i Bajram i Božić/Vaskrs.

Zanima me kakav je stav Islamke Vjerske Zajednice po tom pitanju.
Veliko Hvalauser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 796
24.3.2013 20:34:04   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: smajli80

Kao prvo da ti se zahvalim na vremenu koje nam posvećuješ i odgovorima na moja pitanja.

Kako Islamska zajednica gleda na sklapanje građanskog braka sa osobom druge vjeroispovjesti.Potpuno mi je jasno da prilikom sklapanja vjerskog braka druga strana mora da se odrekne svoje vjere, promjeni ime i prihvati Islam.
Imam dosta primjera iz svoje bliže okoline gdje su osobe Islamske i Pravoslavne vjeroispovjesti u braku.I to između njih funkcjoniše jako dobro.
Niko se nije odrekao svog porjekla i običaja i u takvim kućama se podjednako slave i poštuju i Bajram i Božić/Vaskrs.

ovo pitanje se moze postaviti direktno islamskoj zajednici i ne samo ovo nego sigurno pola postavljenih pitanja, ne znam kako se jasmin nosi s ovom temom ali odgovornost koja se nosim svakim odgovorom nije mala, a odogovor ne mora biti ispravan

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 797
24.3.2013 20:38:55   
jasmin

IZVORNA PORUKA: dzejla2012

Draga Jasmin,ne zamjeri što pitam,pitanje se odnosi na razvod braka po Šerijatu.
drugarica me zamolila da te pitam,pošto je u nedoumici,stalno me pita za savjet a ja joj ne znam šta bi joj odgovorila pošto je delikatna situacija.
ona je dobra žena i vjernica,savjesna žena i majka,ima muža besposličara i nasilnika s kojim teško živi.imaju 3 djece.situacija je zamršena u kojoj nema rahatluka.
kako ona da se postavi pošto je razapeta između braka i strogog tumačenja razvoda u Islamu kojim teži.

Žena muslimanka ima potpuno pravo tražiti razvod braka ako vidi da u tom braku više nema hajra.
Ali neka se posavjetuje s učenim ljudima kojima će ispričati svoj slučaj i neka od njih zatraži konkretan savjet.
Ja joj mogu nabaviti br.telefona ako želi.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 798
24.3.2013 20:41:51   
jasmin

IZVORNA PORUKA: smajli80

Vjeruj mi da ne znam,draga moja.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 799
24.3.2013 21:14:38   
ladyblue RR
ja želim da pitam druga džasmina voli li svog dark side of the moon, blizanca?

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *