|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
22.3.2013 10:19:54   
Vinetu
user posted image
Hvala!

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 726
22.3.2013 10:52:33   
jasmin

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja ne vjerujem u uroke, kakva glupost
ne smarajte se tim

i ja ne vjerujem,glupost kakve urokljive oči.mm ima zelene oči i kad sam se porodila došla komšinica i kaže zelene oči su urokljive,a mm njoj kaže znači ja ne bih svoje dijete trebao gledati

Nije boja očiju urokljiva,nego zadivljenost nečim,a da pri tome tu blagodat kojoj se čovjek divi ne pripiše Bogu, ili ono zlo,zavist,rezultira urokom.

Dokazi iz hadisa...
1. Od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao:
"Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: "Urok je istina."
El-Buhari: 10/203 i Muslim u "Es-Selamu" - poglavlje o medicini.

2. Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
"Tražite kod Allaha utočište od uroka, jer uroci postoje."
Ibnu Madže 3508, a El-Albani je za njega rekao da je sahih u "Sahihul-Džami'" 951.

3. Od Ibnu Abbasa, radijallahu anhu, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
"Urok je istina i da je išta preteklo kader, pretekao bi ga urok, pa ako od vas neko zatraži da se operete, operite se."
Tj. kada neko od nas urekne nekoga, pa mu taj dođe i zatraži da se abdesti ili okupa, da bi se ovaj poprskao tom vodom kako bi prestao urok, učinite to.
(To je jedan od načina uklanjanja uroka).

4. Od Esme bint Uvejs, radijallahu anha, prenosi se da je rekla:
"O Allahov Poslaniče, Dza'ferove sinove pogađa urok, pa hoću li im zbog toga učiti rukju?" - "Uči, jer da je išta preteklo Allahovu odredbu, pretekao bi je urok."
Prenosi ga Ahmed 6/438 i Et-Tirmizi: 2059, ocjenjen je kao hasen-sahih a El-Albani je u Džami'u" rekao da je sahih: 5662.

5. Od Ebu Zerra, radijallahu anhu, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
"Urok, Allahovom voljom, utiče na čovjeka sve do te mjere, da se čovjek popne na visoko mjesto i strovali se s njega" (od jačine uroka).
Prenose ga Ahmed i Ebu Ja'la a El-Albani je u Džami'u rekao da je sahih, br.1677.

6. Od Ibnu Abbasa, radijallahu anhu, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
"Urok je istina i može oboriti čovjeka s visine."
Prenose ga Ahmed, Et-Taberani, i El-Hakim, a El-Albani je rekao da je hasen u "Es-silsiletus-sahiha: 1250

7. Od Džabira, radijallahu anhu, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
"Urok uvodi čovjeka u kabur, a devu u kazan."

Tj. pogodi čovjeka, pa ga usmrti, te bude zakopan, i isto tako pogodi devu što bude uzrokom njene slabosti, te je zakolju i skuhaju njeno meso u kazanu.
Prenosi ga Ebu Nu'ajm u "El-Hilje" a El-Albani je u "Sahihul-Džami'u" rekao da je hasen: 4023.

8. Od Džabira, radijallahu anhu, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
"Najveći uzročnik smrti mog ummeta, poslije Allahove odredbe, je urok."
Prenosi ga El-Buhari u "Et-Tarih" a El-Albani je u "Sahihul-džami'u" rekao da je hasen 1217.

9. Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je rekla:
"Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, mi je naređivao da učim rukju protiv uroka."
El-Buhari: 10/170 i Muslim 2195.

10. Od Enesa ibnu Malika, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao:
"Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je dozvolio da se uči rukja protiv uroka, ujeda zmije i akrepa, te čireva na slabinama."
Muslim: 2196 u "Es-Selamu".

11. Od Ummu Seleme, radijallahu anha, prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, za njenu sluškinju, na čijem je licu vidio crnu mrlju, rekao:
"Proučite joj rukju, ona je urečena."
Pod crnom mrljom se misli na šejtanov znak, neko kaže da je to šejtanov udarac, tj. crna ili žuta fleka na licu.
El-Buhari 10/171 i Muslim: 97.

12. Od Džabira, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao: "Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je Hazmovoj porodici dozvolio liječenje rukjom od zmijskog ujeda. Esmi bintu Umejs je rekao: "Šta je to sa sinovima moga brata pa su tako mršavi i slabi, da li im šta fali?" "Ne" - odgovorila je - "nego se brzo ureknu." "Uči im rukju" - rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem. Ona je odbijala, ali je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ponovio: "Uči im rukju."

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 727
   [Obrisana poruka]
22.3.2013 11:15:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ljubičica 28)
  Neposredna veza do poruke: 728
22.3.2013 12:32:07   
Arminaa
Imam ja jedno pitanje, ne znam jesam li na pravoj adresiuser posted image user posted image . Moja beba ima hidrokelu, odnosno vodenu cistu u desnom testisu.
Doktorica nam je rekla da je velika vjerovatnoca da se sama povuce do navrsenih 18 mjeseci, ali ja znam da su to nekad zene radile, mislim da se to u narodu zvalo kline. E sad, ja sam nasla zenu da pokusamo, ali mm bas i nije za to. Sta Vi mislite o tome?
Voljela bih s tim pokusati prije sunecenja aBd na jesen, jer su mi rekli da ce to prilikom sunecenja punktirati, ja nisam za to, a opet puno mi da cekamo sunecenje do 2. godine. Zahvaljujem se na odgovoru.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 729
22.3.2013 14:00:07   
ena23
a sta je rukja?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 730
22.3.2013 14:06:04   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ena23

a sta je rukj
a?

Dvije strane ispred meni je Jasmin objasnjavala, pa evo copy, mali dio

Liječenje Kur`anom je poznato od vremena Poslanika sallallahu alejhi we selleme. Poznatije je pod imenom rukja.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 731
22.3.2013 14:07:50   
veeseelaa

a sta je rukja?

dova za spas

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 732
22.3.2013 14:08:15   
ena23
aha. ali sta tacno uciti iz Kuräna?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 733
22.3.2013 17:24:14   
jasmin

aha. ali sta tacno uciti iz Kuräna?

Ovisi o čemu se radi.
Npr.kad mi sinek ružno sanja,ja učim po tri puta sure nas,felek i ihlas,ajetul kursijj,zadnja dva ajeta sure Bekara i neke dove iz hadisa,zaspe kao jagnje nakon toga,kao da ništa nije bilo.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 734
22.3.2013 18:05:16   
riba78
Evo mene ponovo user posted image
Dugo se borim sa neplodnosti ,pitanje za Jasmin postoji li nešto posebno da se uči radi potomstva?

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 735
22.3.2013 18:11:56   
jasmin

IZVORNA PORUKA: riba78

Evo mene ponovo user posted image
Dugo se borim sa neplodnosti ,pitanje za Jasmin postoji li nešto posebno da se uči radi potomstva?

Oprosti molim te ako sam preskočila tvoje pitanje user posted image .
Što više istigfara(traženja oprosta od Allaha) i što više salavata na Poslanika Muhammeda alejhi ssalatu we sselam s nijjetom da imaš potomstvo.
Ja sam učila Allahumme,hebliii minessalihin.
Što više učiti dovu Zekerijaa, alejhi sselam,a ona glasi: “Gospodaru moj ne ostavljaj me sama, a Ti si jedini vječan.“ (Al-Anbija, 89)
Poželjno je učiti na arapskom,kako je napisana u Kur`anu.
Ima ovdje nešto više...
http://www.n-um.com/?q=node/4520

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 736
22.3.2013 18:17:21   
amra_sa
Recite mi gdje ima kupiti finih a ne skupih marama, da nisu skliske... I ima li neki video ili skiloviti prikaz kako pravilno staviti maramu. Trebaju meni lično i da su sa nekim finim dezenima, moderne. Može i cvijetni dezen. user posted image

Jasmin
, kakvo mišljenje imaš o tevhidima, čula sam da neki govore da je tevhid "novina", a otkad znam za sebe, uvijek su se ti tevhidi učili umrlom na dan dženaze, sedminu itd...

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 737
22.3.2013 18:21:03   
amra_sa
Jasmin, čula sam da je lijepo sanjati Muhammeda a.s. Šta ako se sanja samo dio tijela Muhammeda a.s. npr. nos (dio lica) ? Ima li to neko značenje ? I šta Islam kaže o snovima ?

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 738
22.3.2013 18:23:34   
jasmin
Tevhid nema utemeljenja u Kur`anu i sunnetu.
Sve ono što dodamo našoj lijepoj savršenoj vjeri,kao da govorimo da Allahov Poslanik nije učinio dovoljno u svojoj besprijekornoj misiji i da nije dostavio što treba dostaviti. U vjerodostojnoj predaji od Ebu Hurejre, r.a., prenosi se da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: ''Kada čovjek umre, prekidaju se njegova dobra djela, osim u tri slučaja: trajna sadaka, znanje kojim se drugi koriste, ili dobro dijete koje za njega upućuje dove.''

Da je tevhid od koristi,Allahami,to bi Poslanik sallallahu alejhi we selleme dostavio vjernicima. Ali nije.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 739
22.3.2013 18:26:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Jasmin, čula sam da je lijepo sanjati Muhammeda a.s. Šta ako se sanja samo dio tijela Muhammeda a.s. npr. nos (dio lica) ? Ima li to neko značenje ? I šta Islam kaže o snovima ?

Naravno,onaj ko je usnio Muhammeda sallallahu alejhi we selleme,istinu je usnio,jer šejtan ne može doći u njegovom liku.
O pojedinačnim dijelovima tijela ne znam ništa.
Snovi su 46 dio poslanstva.
Imaju nekada poruke,nekada pouke,nekada su od šejtana.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 740
22.3.2013 18:33:08   
MicoTico
Jasmin, šminkaš li se ti? Ako je odgovor da , šta koristiš i u kojim prilikama?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 741
22.3.2013 18:36:24   
jasmin

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Jasmin, šminkaš li se ti? Ako je odgovor da , šta koristiš i u kojim prilikama?

Sve živo koristim user posted image .
Olovka za oči,krema za lice i balzam za usne i korektor pod obavezno svaki dan.
Ostalo shodno periodu,potrebi,raspoloženju,druženju i td.
Mada,ćeri,nekada ni šminka ne pomaže user posted image .

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 742
22.3.2013 18:46:06   
animagical
jasim, pratis li sport i hoces li gledati ( je li dozvoljeno) vecerasnju utakmicu?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 743
22.3.2013 18:47:31   
jasmin

IZVORNA PORUKA: animagical

jasim, pratis li sport i hoces li gledati ( je li dozvoljeno) vecerasnju utakmicu?

Ne pratim,mm Aperisan od toga. Imamo prijatelja gledaju. Ja ne volem.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 744
22.3.2013 18:49:21   
amra_sa
Hvala na odgovorima :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 745
22.3.2013 18:50:46   
Galicia
Jasmin je velika sminkacica. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 746
22.3.2013 18:51:57   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Jasmin je velika sminkacica. user posted image

Ovisnik user posted image .
Mislim da me i ogledalo ne bi prepoznalo bRez olovke user posted image .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 747
22.3.2013 19:04:53   
riba78
Jasmin hvala od user posted image ne nisi preskočila nego sam več pitala nešto drugo na početku teme user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 748
22.3.2013 19:09:43   
amela2208
jasmin dises li ti? Pijes li vodu?user posted image user posted image user posted image user posted image
Lijepa tema a jos ljepsi odgovori od nase drage jasmin. Mada moram vam priznat da se bas znam ismijat kad vidim neka pitanja.
jasmin jedan veliki user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 749
22.3.2013 19:10:09   
jasmin

IZVORNA PORUKA: riba78

Jasmin hvala od user posted image ne nisi preskočila nego sam več pitala nešto drugo na početku teme user posted image

user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *