|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
24.3.2013 21:16:12   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja želim da pitam druga džasmina voli li svog dark side of the moon, blizanca?

Ofskroz user posted image user posted image [sm=smiley27.gif.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 801
24.3.2013 21:44:21   
Galicia
Sad sam ljubomorna. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 802
24.3.2013 22:21:07   
ena23
jasmin, jedno intimnije pitanje, da li ti je poznat onaj osjecaj da sve sto radis nije dovoljno (da bi zasluzila nagradu na onom svijetu) ... i da li je on postao manji od kako si stavila nikab? i da li on ikada prestaje?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 803
25.3.2013 10:00:39   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ena23

jasmin, jedno intimnije pitanje, da li ti je poznat onaj osjecaj da sve sto radis nije dovoljno (da bi zasluzila nagradu na onom svijetu) ... i da li je on postao manji od kako si stavila nikab? i da li on ikada prestaje?

Draga moja,sasvim je normalan osjećaj da vjernik osjeća da ne radi dovoljno. Ali na nama je da se klonimo zabrana,da ispunjavamo naredbe,a dobra djela da činimo koliko možemo. Što više učim o svojoj vjeri,sve više shvatam kako sam oskudna s djelima i kako će svakog Allahovog roba samo Njegova milost uvesti u Džennet. Mi se našim djelima trudimo pridobiti Njegovu milost.
Eh,ta nada u Njegovu milost je kod mene jako čvrsta,nemam nimalo sumnje u nju i voljela bih da umrem s tim osjećajem.
Postoji i strah da čovjeka ne okupiraju grijesi,ali se sjetim Njegove neizmjerne milosti i osjećam se predivno što me uputio na pravi put i učinio da utočište tražim kod Njega.
Meni je ovaj hadis inspiracija za prelijep život.
Imami Ahmed bilježi hadis s dobrim (hasenun) senedom od Enesa bin Malik radijellahu anhu, u kojem se kaže:

“ Sjedili smo s Allahovim Poslanikom sallallahu `alejhi we sellem, pa je rekao:” Sada će pred vas izaći čovjek džennetlija”, pa je izašao jedan Ensarija. Njegova brada je bila čista - od abdesta, a u desnoj ruci je držao papuče. Kada je osvanuo sutrašnji dan, Vjerovjesnik sallallahu `alejhi we sellem je rekao isto, te je izašao isti taj čovjek, kao i prvi put. Kada je došao treći dan Vjerovjesnik sallallahu `alejhi we sellem je, takođe, isto rekao, te je taj čovjek izašao u istom stanju u kakvom je i ranije bio. Pošto je Vjerovjesnik sallallahu `alejhi we sellem ustao, slijedio ga je [67] Abdullah bin `Amr bin El-`As radijellahu anhu, pa je rekao:” Ja sam se posvađao sa svojim ocem, pa sam se zakleo da neću unići kod njega tri dana. Pa, šta veliš da me primiš na konak dok ne prođe to vrijeme?” Rekao je:”Da (primam te).” Enes je rekao:” Abdullah je pričao da je s njim prespavao tri noći i nije ga vidio da ikako ustaje klanjati, osim što bi kada bi se probudio, okrenuo se u svojoj postelji, spomenuo Allaha i proučio tekbir i sve tako dok ne ustane na sabah namaz.” Abdullah je pričao:” Od njega sam čuo samo dobro. Pošto su prošle tri noći, a umalo sam potcjenio njegovo djelo, rekao sam:” O Abdullah, između mene i mog oca nije postojala nikakva svađa niti razdvajanje, ali sam čuo Allahovog poslanika sallallahu `alejhi we sellem kad je tri puta rekao:” Sada će pred vas izaći čovjek džennetlija”, pa si ti izašao sva tri puta. Htio sam da me primiš kod sebe kako bih vidio šta radiš, pa da se ugledam u tebe. Nisam vidio da ti radiš nešto veliko, pa šta je to zbog čega te je Allahov poslanik sallallahu `alejhi we sellem spomenuo?” Rekao je:” Nije ništa drugo do ono što si vidio.” Pošto sam se okrenuo od njega pozvao me je, te je rekao:” Nije ništa drugo do ono što si vidio, osim što ja u svojoj duši ne nalazim ni prema kojem muslimanu bilo kakvu prevaru, niti bilo kome zavidim na dobru koje mu je Allah darovao.” Na to je Abdullah rekao:” To je ono što ti imaš i to je ono što mi ne možemo.”

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 804
25.3.2013 10:01:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Sad sam ljubomorna. user posted image

user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 805
26.3.2013 9:49:15   
veeseelaa
mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :(
Jasmin rekli su mi da pred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi
šta misliš o tome?
ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što
možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 806
26.3.2013 9:59:03   
jasmin
PITANJE: Muž i ja živimo u braku nekoliko godina, a nismo se vjenčali, ni šerijatski ni općinski. U brak smo stupili prije planiranog datuma, tako da smo samo obznanili brak, pozvali familiju i prijatelje i na tome se završilo. Znam da je šerijatsko vjenčanje obavezno, pa mi to ne da mira; kad ne osjećam slast u namazu, pomislim da me je Allah lišio slasti zbog toga grijeha. Kad god zapodjenemo razgovor oko vjenčanja, moj muž traži da uzmem njegovo prezime, jedino tako pristaje na vjenčanje. A ja to ne želim jer je to grijeh. On se pravda govoreći: “Allah zna da sam ja tebe uzeo za suprugu i nije potrebno vjenčanje.” Šta mi je činiti? Hoću li pristati na njegov uslov, ili ćemo pak živjeti a da se ne vjenčamo?

ODGOVOR:

Ako ste izostavljali namaz kad ste sklopili brak pa se potom pokajali i počeli klanjati propisane namaze, u tom slučaju ne morate obnavljati bračni ugovor, on je, inšallah, ispravan. Naime, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nije tražio da oni koji prihvate islam obnove bračne ugovore skopljene prije islama. U tom slučaju supružnici neće obnoviti bračni ugovor, bez obzira na to u kojim je okolnostima i na koji način taj isti ugovor sklopljen. U pogledu toga ne postoji razilaženje među islamskim učenjacima, kako to kaže Ibn Kudama u djelu “El-Mugni”.

Da bi bio ispravan, brak mora ispuniti četiri uvjeta:

Prvi je uvjet dozvola staratelja. Prema mišljenju većine islamskih učenjaka, ništavan je onaj brak koji je sklopljen bez dozvole staratelja. U hadisu koji prenosi Ebu Musaa, radijallahu anhu, stoji da je Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ništavan je brak sklopljen bez dozvole staratelja i prisustva dvojice pravednih svjedoka” (Ebu Davud, Et-Tirmizi, Ibn Madža i Ahmed).

Drugi je uvjet obostrano zadovoljstvo budućih supružnika.

Treći uvjet jest udadbeni dar (ar. mehr).

I četvrti uvjet je obznana braka, na osnovu navedenog hadisa.

U Vašem slučaju manje je zlo da pristanete na mužev uslov – iako ni to nije idealno rješenje, jer to islam ne odobrava. Međutim, ako ste se prvo vratili islamu pa zatim stupili u brak na način kako ste opisali, tad morate sklopiti novi bračni ugovor, onako kako Šerijat zahtijeva, i to što prije, jer je zabranjeno živjeti u takvoj bračnoj vezi. I obavezni ste se pokajati Svevišnjem Allahu zbog prijestupa, znajući da Allah prima pokajanje i da je milostiv. A Allah, džellešanuhu, opet, najbolje zna.

Selam! Zanima me da li Allah priznaje brak koji je sklopljen pred opštinskim matičarem?

Dr. Enes Ljevaković, fetva-i-emin

Alejkemu selam! Ako brak sklopljen pred matičarem u općini ispunjava šerijatske uvjete, što je najčešće, on je ispravan, a ako ne ispunjava, što se katkada može desiti, onda nije ispravan šerijatski, makar bio sklopljen pred matičarem. Šerijatski uvjeti i oni koje zahtijeva zakon nisu u svemu podudarni. Zato je, pored građanskog, potrebno i šerijatsko sklapanje braka, jer jedino tada možemo biti sigurni da su svi šerijatski uvjeti ispunjeni.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 807
26.3.2013 12:23:46   
Daliyah92
jasmin, mogu li 4 zene biti svjedoci? Ja koliko znam 2 zene zamjenjuju 1 muskarca, u svjedocenju, pa ako ne mogu 2 muskarca, onda 1 muskarac i 2 zene, a ako ne ni tako onda 4 zene. Te 4 zene zamjenjuju 2 muskarca.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 808
26.3.2013 12:31:14   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

jasmin, mogu li 4 zene biti svjedoci? Ja koliko znam 2 zene zamjenjuju 1 muskarca, u svjedocenju, pa ako ne mogu 2 muskarca, onda 1 muskarac i 2 zene, a ako ne ni tako onda 4 zene. Te 4 zene zamjenjuju 2 muskarca.

Ne!
Najispravnije je 2 muškarca.
A onda 1 muškarac i dvije žene.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 809
26.3.2013 12:35:27   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Ne!
Najispravnije je 2 muškarca.
A onda 1 muškarac i dvije žene.

Aham, hvala user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 810
26.3.2013 12:36:20   
veeseelaa
zašto muškarac ženi je obvezan dati mehr?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 811
27.3.2013 18:26:20   
amanullah
Ženina naknada i zaštita u braku je (mehr),

wesela ,u šerijatskom pravu mehr je materijalna vrijednost koju muž daje ženi za njen ulazak u brak.

Mozda po tebi nema smisla,ali vjeruj mi da itekako ima.

Mislim da ima i hadis koji goori o temu,ne znam ga doslovno ali izgleda ovako

"Ko ozeni zenu ne namjeravajuci da joj preda mehr, doci ce na sudnji Dan kao bludnik.!

Nadam se da ce se jasmin nadovezati na ovo ili dati jos podataka o istom. .

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

Neposredna veza do poruke: 812
27.3.2013 20:53:09   
jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

zašto muškarac ženi je obvezan dati mehr?

To je počast prema budućoj supruzi,njena blagodat,uvodni dar koji nakon zaključenja braka postaje dug. Zbog toga što prelazi u status duga zato ga je obavezan dati.

Neposredna veza do poruke: 813
27.3.2013 21:16:02   
zvončica
OT....Dzasmine, e sad smo prava rOja user posted image

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 814
27.3.2013 21:28:13   
jasmin

IZVORNA PORUKA: zvončica

OT....Dzasmine, e sad smo prava rOja user posted image

PrOva,prOva user posted image .

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 815
27.3.2013 22:04:59   
gvendolina
malo sam zbunjena,mislila sam da se mehr daje u slucaju razvoda a koliko shvatih iz prethodnih postova daje se nakon vjencanja ili sam ja pogresno skontalauser posted image

Jasmin i ja te htjedoh nesto pitati ali mi bi mrsko traziti temu pa zaboravih,valjda mi nadodjeuser posted image evo jedan virtuelni user posted image stvarno si mi mrakuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 816
27.3.2013 22:08:15   
jasmin

IZVORNA PORUKA: gvendolina

malo sam zbunjena,mislila sam da se mehr daje u slucaju razvoda a koliko shvatih iz prethodnih postova daje se nakon vjencanja ili sam ja pogresno skontalauser posted image

Jasmin i ja te htjedoh nesto pitati ali mi bi mrsko traziti temu pa zaboravih,valjda mi nadodjeuser posted image evo jedan virtuelni user posted image stvarno si mi mrakuser posted image

S unutrašnje strane vela,je l` user posted image user posted image user posted image ?
Šalim se,naravski.
user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 817
27.3.2013 22:20:52   
mamaibabo
jasmin lijepa hocu te i ja u prijateljima na fb user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 818
27.3.2013 22:37:54   
gvendolina
user posted image ma sa svih strana user posted image
pobrkali mi se smajlici,tipkam s mob,trebao je biti virtual huguser posted image
a evo sjetih se vezano je za vakcine,kako je to u S.A. regulisano je li obavezno? je li maleni tamo primio vakcinu od koje je ostala guticauser posted image zanima me i da li se i tamo raspravlja o vakcinisanju , obzirom da se u pojedinim nalazi svinjski emulgatori i drugi stetni sastojci? sorry mozda je ovo pitanje vise za drugu temu ali nisam htjela da zalocinjem raspravu tamo
mogu li te i ja dodati na fbuser posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 819
27.3.2013 22:38:09   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

jasmin lijepa hocu te i ja u prijateljima na fb user posted image user posted image

Ai Shauser posted image .

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 820
27.3.2013 22:41:40   
jasmin

user posted image ma sa svih strana user posted image
pobrkali mi se smajlici,tipkam s mob,trebao je biti virtual huguser posted image
a evo sjetih se vezano je za vakcine,kako je to u S.A. regulisano je li obavezno? je li maleni tamo primio vakcinu od koje je ostala guticauser posted image zanima me i da li se i tamo raspravlja o vakcinisanju , obzirom da se u pojedinim nalazi svinjski emulgatori i drugi stetni sastojci? sorry mozda je ovo pitanje vise za drugu temu ali nisam htjela da zalocinjem raspravu tamo
mogu li te i ja dodati na fbuser posted image

Nažalost,nema još ozbiljnijih rasprava,kad je ulema u pitanju.
Doduše,ni tamo više nije strogo obavezno. Maleni je tamo s dva mjeseca primio vakcinu od koje je ostala gutica user posted image .
Doturi me i ti na fb,slobAdno user posted image .
Nisam fotoslikična,pa se i ne mećem na fb user posted image .

Neposredna veza do poruke: 821
27.3.2013 22:47:36   
gvendolina

user posted image user posted image
dodala bi ja tebe ali dje da te nadjemuser posted image mozes mi poslati pp ja ne mogu s mob

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 822
27.3.2013 22:49:06   
jasmin

user posted image user posted image
dodala bi ja tebe ali dje da te nadjemuser posted image mozes mi poslati pp ja ne mogu s mob

Ai Sha...bre. Kratko i jasno user posted image .

Neposredna veza do poruke: 823
27.3.2013 22:52:43   
gvendolina
aaahaaa,pa tako reciuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 824
27.3.2013 23:08:30   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

Ai Shauser posted image .

a ja se pitam ko li je to user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *