jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 17:38:18)
|
IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: minja_ A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira. Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba. U tome je razlika – ja ne bih imala pravo na izbor, a vi ga ovdje imate. Apsolutno netačno. Kao pripadnica druge vjere,u takvoj državi,uživala bi svoja prava,kao i želju da živiš otkrivena i bila bi pod zaštitom države. A ja,iako nosim nikab,uskraćena su mi razna prava u našU državu...no nejse. Samo sam htjela reći da nije tOčNo!!! Ovo nije istina. Radna kolegica je bila u Rijadu, KSA gdje nije smjela hodati bez hidzaba. Kaze naka policija joj dolazila i opominjala. Naravno nije mogla izaci na ulicu u farmerkama, majici, nego je morala kupiti abayu. Kaze da nije mogla zapaliti cigar na ulici. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Moram li napomenuti da nije muslimanske vjeroispovjesti. Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država [sm=smiley1.gif]. Ipak,u Jeddi ćeš normalno naići na otkrivene žeMske,nemuslimanke.
|
|
|
|