RE: Nasa divna Jasmin (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

EEDITH -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:04:25)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

Skretanje pažnje specifično za to odnosi se na pobuđivanje strasti i požudu koju dotično odijevanje ili neodijevanje izaziva [sm=smiley36.gif]. Ne mogu se stvari bukvalno shvatati [sm=smiley1.gif]

a ona požuda iliti pitanje-šta li je ispod [sm=smiley1.gif]
nego kako si ti danas,

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:06:21)

Pa zeMska nema te cijeli dan.
Nije ti fazon.

P.S. Sto preskaces mnoga pitanja?

Ih žemska se nahodala,prvo školica,pa s djecom u P.dolinu,pa nani mm u bolnicu i ev me...
Pitanja preskačem iz poštovanja prema mom odgoju [sm=smiley1.gif].
Ne bih da se ponavljam,a stalno se to od mene traži.

Jasmin ne smatra da je u bilo čemu bolja od bilo koga na ovom svijetu.
Imam svoj način života,shodno vlastitom odabiru i poštujem svoj odabir,ali i sve ono što je drugačije od mog puta.
Uživam komunicirati s ljudima,volim ljude i zato gledam da sam tu za vas na ovoj temi i gdje god treba.
Ne mislim se pravdati bilo kome,niti želim da moje odgovore tako shvatite. Ja vaša pitanja želim shvatiti samo kao radoznalost o mom životu i s tim shvatanjem na njih i odgovaram. Nekada osjetim da to više nije radoznalost,pa opet odgovorim,a nekada ipak ignorišem [sm=smiley1.gif].
Nadam se da me shvatate i da mi ne zamjerite na mojoj iskrenosti i direktnosti.[sm=rozica.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:10:24)

Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

Skretanje pažnje specifično za to odnosi se na pobuđivanje strasti i požudu koju dotično odijevanje ili neodijevanje izaziva [sm=smiley36.gif]. Ne mogu se stvari bukvalno shvatati [sm=smiley1.gif]

a ona požuda iliti pitanje-šta li je ispod [sm=smiley1.gif]
nego kako si ti danas,

To pitanje spada u nezasitost dotičnog koji tako misli...neka vrsta bolesti.
Ali ja tada nemam ništa s tim,volju Gospodara sam ispunila,jako rado...a da li on sad misli šta tamo ima...nek mašta do sutra [sm=jezicek.gif].

Ja sam danas,hvala Bogu,dobro,kao i uvijek [sm=smiley1.gif].
Imala sam lijep dan...

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:14:55)

IZVORNA PORUKA: minja_

A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira.
Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba.

U tome je razlika – ja ne bih imala pravo na izbor, a vi ga ovdje imate.

Apsolutno netačno.
Kao pripadnica druge vjere,u takvoj državi,uživala bi svoja prava,kao i želju da živiš otkrivena i bila bi pod zaštitom države.
A ja,iako nosim nikab,uskraćena su mi razna prava u našU državu...no nejse.
Samo sam htjela reći da nije tOčNo!!!

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:17:25)

mislim prije svega na razliku hidžab-nikab. Gdje u prvom razumijem a u drugom ne razumijem Boziju odredbu.

Nije čudno nerazumjeti [sm=smiley1.gif].
Ali to što nešto ne razumijemo ne mijenja status tog što ne razumijemo.

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:18:51)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Jasmin vidim na nekoj temi da si ipak postavila neke fotografije. Znaci li to da ipak imas malu kolekciju za neku uspomenu, ili to odmah izbrises. Cini mi se da sam vidjela sliku u kojoj si slikala igrackice svoje djece, njihovu kreativnost?[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Jesam mila,imam kolekciju uspomena iz Medine.
Ali ne fotkam nas 4.

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 16:20:30)

I vidjeh i prođoh danas pored Krešimira Zubaka [sm=jezicek.gif].

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.3.2013 16:30:31)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 17:02:54)

A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira.
Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba.

Apsolutno netačno.
Kao pripadnica druge vjere,u takvoj državi,uživala bi svoja prava,kao i želju da živiš otkrivena i bila bi pod zaštitom države.

Ovo nije istina. Radna kolegica je bila u Rijadu, KSA gdje nije smjela hodati bez hidzaba. Kaze naka policija joj dolazila i opominjala. Naravno nije mogla izaci na ulicu u farmerkama, majici, nego je morala kupiti abayu.
Kaze da nije mogla zapaliti cigar na ulici. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Moram li napomenuti da nije muslimanske vjeroispovjesti.

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 17:38:18)

Apsolutno netačno.

Ovo nije istina. Radna kolegica je bila u Rijadu, KSA gdje nije smjela hodati bez hidzaba. Kaze naka policija joj dolazila i opominjala. Naravno nije mogla izaci na ulicu u farmerkama, majici, nego je morala kupiti abayu.
Kaze da nije mogla zapaliti cigar na ulici. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Moram li napomenuti da nije muslimanske vjeroispovjesti.

Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država [sm=smiley1.gif].
Ipak,u Jeddi ćeš normalno naići na otkrivene žeMske,nemuslimanke.

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 18:50:22)

Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država .

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 18:56:17)

Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država .

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

Pa država koja je isključivo islamska i ima ugovor s nemuslimanima,dužna je ispoštovati njeno pravo.

MicoTico -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 19:04:53)

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

Pa država koja je isključivo islamska i ima ugovor s nemuslimanima,dužna je ispoštovati njeno pravo.

Ali koliko sam ja skontala Galiciju, njoj nisu dozvolili da bude nepokrivena? Stvarno ne razumijem kako su ispopštovali njeno pravo, ako joj nisu dozvolili da se oblači kako inače to radi[sm=zmeden.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 19:15:49)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

Ali koliko sam ja skontala Galiciju, njoj nisu dozvolili da bude nepokrivena? Stvarno ne razumijem kako su ispopštovali njeno pravo, ako joj nisu dozvolili da se oblači kako inače to radi[sm=zmeden.gif]

Rekoh već kako [sm=smiley1.gif].

MicoTico -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 19:23:18)

Izvini jasmin, ali ja opet ne kontam.
Ja nisam Muslimanka, ne nosim ni hidžab ni nikab. Dođem u S.Arabiju i moram ga nositi. Nametnuto mi je nešto što ja ne praktikujem i s čim se moja vjera kosi.
Kako se u tom slučaju poštuju moja prava?

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 19:25:05)

Ni ja ne kontam kako su ispostovali njeno pravo.
Njeno pravo je da ne nosi hidzab, ali je ona morala.

Uglavnom dolazila je da obuci babice, ako te to zanima.

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 19:27:15)

Ja nisam Muslimanka, ne nosim ni hidžab ni nikab. Dođem u S.Arabiju i moram ga nositi. Nametnuto mi je nešto što ja ne praktikujem i s čim se moja vjera kosi.

KSA nije isključivo islamska država,već rekoh. Ona je islamska samo s reklamnim prefiksom. Ili kad treba da se ocrni pa se onda prilijepi taj pridjev.
Ako imaš ugovor kao nemusliman,mora se poštovati. Rekoh isto tako,ne znam zašto nije ispoštovan,ali sigurno znam da žene nemuslimanke u Jeddi nisu pokrivene. Dalje nisam išla,pa da kažem.

mamaibabo -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 20:31:43)

Pa zeMska nema te cijeli dan.
Nije ti fazon.

P.S. Sto preskaces mnoga pitanja?

Ih žemska se nahodala,prvo školica,pa s djecom u P.dolinu,pa nani mm u bolnicu i ev me...
Pitanja preskačem iz poštovanja prema mom odgoju [sm=smiley1.gif].
Ne bih da se ponavljam,a stalno se to od mene traži.

Jasmin ne smatra da je u bilo čemu bolja od bilo koga na ovom svijetu.
Imam svoj način života,shodno vlastitom odabiru i poštujem svoj odabir,ali i sve ono što je drugačije od mog puta.
Uživam komunicirati s ljudima,volim ljude i zato gledam da sam tu za vas na ovoj temi i gdje god treba.
Ne mislim se pravdati bilo kome,niti želim da moje odgovore tako shvatite. Ja vaša pitanja želim shvatiti samo kao radoznalost o mom životu i s tim shvatanjem na njih i odgovaram. Nekada osjetim da to više nije radoznalost,pa opet odgovorim,a nekada ipak ignorišem [sm=smiley1.gif].
Nadam se da me shvatate i da mi ne zamjerite na mojoj iskrenosti i direktnosti.[sm=rozica.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mamaibabo -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 20:52:46)

mici moje misljenje o ovo me ovako ,tako me ucili moji roditelji i vjeruj mi da se u skladu s tim i ponasam poj otac je uvjek govorio"kad dodjes u tudju kucu da boravais moras postovati kucni red i ne nametati svoj" licno nenosim maramu ali kad bih tamo otisla i rekli mi moras ja bih je nosila bez pogovora.

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 21:45:37)

A kad bi ti neko reko moras je skiniti bil skinila?

salmy -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 21:52:25)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: salmy

Pa zamisli koji je to mentalni sklop "insana" najnormalnije mi pridje na radnom mjestu i nicim izazvan kaze: tu maramu sto si stavila oko vrata,stavi je na glavu..halo momak iz koje si ti pjesmice...lik totlno zaluto u moju radnju,u moju ulicu u moj Grad
Idi tamo odakle si doso..i tamo prosipaj seljacke folove zajedno sa tim kartkim tolama i bradom

ps. ovo nisam dozivjela od normalnog insana bez kratkih tola i brade....

A ja sam od tih "normalnih" dozivjela i gore stvari pa opet ne kazem nista [sm=smiley1.gif] Moja braca i otac sa bradom, moja sestra sa nikabom i mama dok je nosila nikab, pa i ja koja nosim samo maramu, dozivjeli smo svasta od "normalnih insana bez tola i brade". I mogu i ja napisati: p.s. ovo nismo dozivjeli od zena sa nikabom i ljudi sa bradom. [sm=smiley1.gif] Hocu da ti kazem da nisu svi isti i ne mozes na osnovu par primjera znati kakva je koja skupina. Vjeruj mi da ima i prefinih ljudi sa bradom, pravih muslimana [sm=smiley1.gif] Ja vjerujem da neko cim vidi "vehabiju" odmah mu sve ruzno prodje kroz glavu, pa i misljenje da je sigurno terorist a sve zbog onih koji se prave da jesu ono sto nisu.

Vehabije su dosle ovdje na nase prostore...."nafatale" mnoge moje drugarice/poznanice....natjerali ih da se pokriju...odvojili ih od porodica..od njih napravili robote...
On je dosao u moj GRAD ...u moju ulicu, i meni namece da se pokrijem
Neka se vrati odakle je dosao i tamo prosipa svoju folozofiju...
ja sam rodjena muslimanka.djete ovog grada.....i sa mnom ne moze tako

Eto mi nismo muslimani i neznamo nista....dok nam Vehabije ne otvorise oci[sm=jezicek.gif]

ps. Kad pomislim na idiota koji je pucao na Americku ambasadu...zlo mi....
i ne zanimaju me oni i njihove brade..sto dalje to bolje....i ovo nema veze sa Jasmin nasom dragom..ovo je moj licni stav.....i nec vise pisati na ovu temu

minja_ -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 21:54:33)

ja ne bih skinula, niti bih zivjela u drzavi u kojem stoji formalna zabrana nosenja nikaba ili hidzaba, da nosim jedno ili drugo.
Ja ne nosim niti hidzab niti nikab ali ni najmanje ne opravdavam zemlje koje doslovno proganjaju zene zbog njihovog izbora. Je li ono u Francuskoj odskora zabranjeno i jedno i drugo?

ja sam vise tip koji zeli da mom gostu bude udobno, pa i kad se ne slazem s njegovim izborom. Voljela bih da i moj domacin zeli da se ja osjecam udobno.

aazra -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 21:55:50)

KSA nije isključivo islamska država,već rekoh. Ona je islamska samo s reklamnim prefiksom. Ili kad treba da se ocrni pa se onda prilijepi taj pridjev.
Ako imaš ugovor kao nemusliman,mora se poštovati. Rekoh isto tako,ne znam zašto nije ispoštovan,ali sigurno znam da žene nemuslimanke u Jeddi nisu pokrivene. Dalje nisam išla,pa da kažem.

Znači u Saudijskoj Arabiji i zene nemuslimanke MORAJU biti pokrivene jer ona NIJE islamska drzava, ali je Jedda koja se po mom skromnom znanju nalazi u toj istoj drzavi je ISLAMSKA i zahvaljujući tome zene nemuslimanke imaju pravo biti nepokrivene.

Zanimljiva kontradiktornost...

Bas me zanima sto bi rekla ( a sigurna sam da mi neces odgovoriti, da budem iskrena nije mi ni bitno) da te sad pitamo za Avganistan [sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 22:02:47)

IZVORNA PORUKA: aazra

Znači u Saudijskoj Arabiji i zene nemuslimanke MORAJU biti pokrivene jer ona NIJE islamska drzava, ali je Jedda koja se po mom skromnom znanju nalazi u toj istoj drzavi je ISLAMSKA i zahvaljujući tome zene nemuslimanke imaju pravo biti nepokrivene.

Zanimljiva kontradiktornost...

Bas me zanima sto bi rekla ( a sigurna sam da mi neces odgovoriti, da budem iskrena nije mi ni bitno) da te sad pitamo za Avganistan [sm=smiley1.gif]

Kontradiktornost može biti zanimljiva ako je ima,ali je u mom postu nisi mogla naći [sm=smiley1.gif].
Da je islamska država u potpunosti,nemuslimanke bi MORALE imati ispunjena prava stečena ugovorom.
Taj događaj prijateljice naše Gali,ako je istinit,dokaz je da se ne drže islamskih propisa po tom pitanju.
A Jedda je dokaz da se nekih i drže.
Samo sam to rekla.

Zanima te moje mišljenje o nečemu u vezi s Afganistanom???

Dalil@ -> RE: Nasa divna Jasmin (20.3.2013 22:03:04)

Citam ovu temu i namece mi se jedna slika..

slika ucionice u kojoj uciteljica djeci objasnjava gradivo (novo gradivo) i svi pazljivo slusaju osim par pojedinaca koji samo cekaju da ona (uciteljica) napravi neku jezicku gresku kako bi joj "skocili u oci"..

takvo sitnicarenje fakat ne razumijem..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>