kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 12:24:32)
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Moj Kolacicu, komunikacija je kljucna stvar. Izgleda da ti ne znas komunicirati, sve skupljas u sebi i onda pucas po savovima. Ja sam uvijek za razgovor. Naravno, lijepi dobronamjerni razgovor s tonom koji nije vristeci i pakostan. Kad ti se svekrva i company osvrnu na tvoje ''''''''''''''''''''''''''''''''neuredne'''''''''''''''''''''''''''''''' rabote, a ti fino reci da ti to tako radis i ne vidis nista lose u tome. [sm=smiley1.gif]Ona tako i tako radi, kuha, tebi to nije OK, ali te se ne tice, jer je to njena stvar. E to je tvoja stvar i zelis da se to postuje i prihvati kao takvo.[sm=smiley1.gif] Drugo, ako je sex OK kako mozete da budete udaljeni? Meni to nije jasno. Meni je sex osnovni pokretac braka, bliskosti i lijepog osmijeha[sm=smiley1.gif]Dobar sex me cijeli dan drzi nasmijanu i sve mi je haj vaj[sm=smiley36.gif] Mislim da te vase nesuglasice i nisu toliko zestoke kao sto ih prikazujes, ali su se otele kontroli jer su se zapustile... Pitanje je na mjestu. Kako udaljeni, dodje s posla samo pored mene prodje, rucak fazoni malo dijete, kompjuter konstantno ko najbolji drug, sjedi se neko vrijeme, onda ja obicno spremim bebu na spavanje, mlijeko fazoni i u tome idemo i mi u krevet. Krevet je za njega "intimnost", zna se gdje smo intimni, sta ga peglam za svakodnevnu hladnocu kad je tamo sve ok[sm=smiley29.gif] i sta se onda ja zalim??? A posto sam ja emotivac i odnos ne baziram samo na sexu, ok bitan faktor za brak, ali meni nije kljucan, meni je hladnoca svakodnevna veci problem imam osjecaj mozda je glup, da bi se i odrekla njega u krevetu samo da je ovamo kako treba...mozda je glupo ali eto tako je meni. U krevetu se ljubi sve extra, fin odnos skroz, obicno on navali na mene, cak i ako smo se ranije zakacili oko necega, svejedno on to gleda kao jednu stranu, krevet drugu i on je u krevetu zadovoljan sa mnom, ali cim jutro dodje, nit poljubac nit zagrljaj ustaje se umirva pere zube i ode samo s pozdravom..epiteti tipa sreco ljubavi duso zivote maco i sl. su ranije u vezi bila najnormalnija stvar. to u braku jos nisam dozivjela. cak se sjecam i poruke su mi vazda pocinjale sa ljubavi..ljubicice[sm=smiley19.gif]
|
|
|
|