RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:08:11)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ako je kuhanje večere stvar navike i odnosa, to mi je ok.
Mi i naši prijatelji smo se već u počecima dogovorili: ne nosi mi kese, ne nosim ti kese, ne pravi mi mezu, ne očekuj mezu.
A i blentavo je kad idem nekom u sedam čekati da mi servira večeru, a svi smo večerali kući u šest sati.

Nisam peksim, ali ne robujem ni navikama niti kući.
Mi zavjese nemamo, pa ih ni ne peremo.
Posteljinu presvlaćimo svake druge sedmice.
Ni ja nisam legla a da sudje stoji u sudoperu, sad je u mašini, ali kada nismo imali mašinu, isto tako sam ga prala naveče.
ALi jedna stvar je oprati sudje naveče, što je i praktično jer je ujutro to daleko teže izvesti kad se skori, a nešto sasvim drugo zagledati ima li prašine na kuhinjskim elementima.
Pa i ako je ima, brate dragi, ako ti smeta, a ti fino obriši.

ma to je stvar kako ko je naucio pravo da ti kazem. moja mama je vrsna kuharica, i pa tako i ja. ja sam cak se unaprijedila, citam recepte pisem dodam nesto u jelo po svom ukusu, Ja to volim, prioritet mi je ukusna vecera, meza mi u to ne ulazi. znaci, u pitanju, su dva najmanje razlicita jela i prilog uz to i salata. Znaci zene koje glancaju neka glancaju, ja kuham, jer volim , to mi je ispusni ventil i volim sjeckati rezati dodavati zacine eksperimentisati. Moji gosti vole moja jela, kazem ti nebitno jeli ne jeli kuci, to i ne pitam i ne govorim de nemojte jesti kuci, koji nije puno gladan ne mora ni jesti, ne kupim ja nikakve poene ako neko na to mislim, ne ja to radim jer mi se svidja i ne znam sta je tu problem.
Sudje navecer nije ostalo neoprano, sad se desi ponekad, ali meni to nije problem oprati ujutro, nekad ostavim nemjerno, nekad budem umorna pa ne stignem. Mislim, ja nisam pedanterija i to sam rekla, postujem zene koje jesu i vole to, ali isto tako ne kritiziram one koje naprave splacinu kad kuhaju, pojedem bez posebnog komentara i osude. Znaci svak je osoba za sebe, svako ima nesto dobro i lose. A on je preopterecen cistocom, to dvoje ne ide nikako skupa.
Ovdje ne gine razlaz[sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:12:35)

Mislim da se ljudi u principu žene iz pogrešnih razloga.
Samim tim i razvode zbog istih.

Moj muž je  i prije vjenčanja i sada svjestan šta je to preko čega nikad ne bih prešla i nakon čega bi nas dvoje završili u sudu:
- udarac
- uvreda ili psihičko zlostavljanje.

I tu je sve vrlo jasno i određeno.

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:16:16)

MIslim da ce nas urednice da opemenu jer idemo o OF, ali ja moram jos samo ovo napsiat.
Ja ne glacnjam, ne hodam po kuci sa krpom u rukama, sa dezinfikcionim sredstom, to se sve odradi za pola sata., eventualno sa sat vremena.....
Ha brate danas dzogeri i sva pomagala, ali ne bitno sad
KUham i ja, kad sam se udala odma sam isla u stan sama sa muzem i svi ljudi koji su mi dolazili na serbe dolazili su meni ( nisam imal apomoci ni od koga) a niko mi nje izaso a da nije jeo, i to po dva tri jela, predjela, kolaci i da ne nabrajam........ a nit sam kolace kupila, dakle pravila sam,.... jednostavno takav nam je obicaj i ja sam ispostovala.
Kuham i ja i to izvsrne kuham........
Ne falim se time sto kuham, jer mislim da se to treba.
E druga je stvar sad kad nam prijatelji dolaze, tako smo se dogovorili da ne kuhamo, neko kafa, sok i to je to, ako ima kolac, ako nema ne idemo kupovat..

Ramona11 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:16:31)

Ne znam koliko ste u braku, priznajem nisam citala sve ispocetka.
Mislim da se rijec razlaz i razvod danas olako spominju.
Treba na braku raditi, dajte sve od sebe da sutra ne bude razmisljanja tipa "pa mogli smo ovako ili onako".
Mislim da ste oboje dvije odrasle i razumne osobe.
Probajte otvoreno razgovarati. Sastavite oboje popis stvari koji ne volite jedno kod drugoga i sto biste zeljeli da se promijeni. Lakse je na papir staviti neke stvari. I onda probajte oboje raditi na tome.

bebaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:24:00)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Moj muž je  i prije vjenčanja i sada svjestan šta je to preko čega nikad ne bih prešla i nakon čega bi nas dvoje završili u sudu:
- udarac
- uvreda ili psihičko zlostavljanje.

I tu je sve vrlo jasno i određeno.

potpisujem...sjecam se nisam se jos bila udala anjegovi roditelji,inace stari kov,drugacijeg mentaliteta od mog zazu kako je normalno kod njih da muz malo švrlja i ako žena "ne sluša" da i malo bude "upozorena"...hoce reci bjena...e kad sam tad skocila i pocela galamiti i dan danas sute ko bubice i rijec nam ne smiju reci ni po kom pitanju...halloo ba...ma nije zeno mene mati rodila da neko lijeci zivce na meni...jednom kad bi me i u sali udario,za zbilju da ne govorim,to bi mu bilo zadnje u nasoj vezi pa taman imala fudbalski kluba djece...i to i dan danas ponavljam samo da im dam do znanja koliko je to zaostalo misljenej i da mene savrseno ne zanima kako ga je odgojila...u mojoj kuci vrijedi samo dogovor...
muz donio posao kuci pa pita hocu li naci vramena da ga ja odradim...kako da ne,samo plati...ali odma da znas ne prihvatam u naturi...i naravnoi evo po dogovoru radim i cekam platu...

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:24:10)

Ja se nemogu nacuditi nekim stvarnima. Pa kolacic nije peksin zena cisti, odrzava ali kao i ja nepatim od toga da mi korpa vesa mora biti prazna, da nesmije nista ostati u sudoperi itd. Moja mama je takva, ja nisam. Ona se sad nemoze nacuditi meni nekad. kako mozes ovo gledati, kako ono. Nisi takva prije bila - pa nisam jer si me ti gonila. SAd kako imam malo djete cistim vikendom. Zasto? Pa nemam vremena niti hocu. Ja u 17:30 dodjem kuci, malo se mazim sa malom, pravim da jedemo, veceramo i ona ide u 19:30 na spavanje. Posle sklonimo, malo razcistimo i do0sta od mene. Ja umorna, nemogu. Idem u 22sati spavati. Zaspim ko top. Na kraj pameti mi prasina. A vala se nakupi za 7 dana. Pa sta.
A muz od kolacic NECE sa njom da cisti, jer je on MUSO, i to je zenski poso.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:24:56)

Meni treba kurs poduke iz ciscenja definitivno, ima li to gdje upisati[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

a nedoBog da muz ostane sam u zivotu, bez mame. Taj ne zna napraviti, ni kafu, ni jaje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A faze koje ovih dana prolazim s njim, od emotivnog anoreksicara do bolesnog covjeka opterecenog "cistom" kucom, pa sve do ucjenjivanja dodirima i njeznostima, i novcem, stvari su koje idu samo na gore, nikako na dobro..do kraja teme, ko zna sta jos usput, saznate o njemu...

a da ga neka upozna, topila bi se koliko to lice nevino i toplo izgleda[sm=smiley1.gif]

osmijeh, ocaravajuci, bijeli zubi koji se cakle i smjesak koji privlaci svaku zenu.

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:29:43)

Mozda je vrijeme da ja pocnem polako otkrivati detalje o njemu sto rece vesela[

ma da mi je moje dijete u pitanju ne mogu da ga hvalim ako nije za hvalu a kamoli mm

prosto istina će ti olakšati disanje

ne kažem da treba ići i na sva zvona pričati o bilo čemu što te niko i ne pita
a ako pita, hvaliti ga a ovamo hmm... ja ne bi
prosto bi rekla (ko pita) za njegove osobine

šta znaš možda ga neko i posavjetuje, moda neko i tebe posavjetuje[sm=zmeden.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:35:24)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Ja se nemogu nacuditi nekim stvarnima. Pa kolacic nije peksin zena cisti, odrzava ali kao i ja nepatim od toga da mi korpa vesa mora biti prazna, da nesmije nista ostati u sudoperi itd. Moja mama je takva, ja nisam. Ona se sad nemoze nacuditi meni nekad. kako mozes ovo gledati, kako ono. Nisi takva prije bila - pa nisam jer si me ti gonila. SAd kako imam malo djete cistim vikendom. Zasto? Pa nemam vremena niti hocu. Ja u 17:30 dodjem kuci, malo se mazim sa malom, pravim da jedemo, veceramo i ona ide u 19:30 na spavanje. Posle sklonimo, malo razcistimo i do0sta od mene. Ja umorna, nemogu. Idem u 22sati spavati. Zaspim ko top. Na kraj pameti mi prasina. A vala se nakupi za 7 dana. Pa sta.

[sm=smiley20.gif] extra takva sam. cistim kad mogu kad ne mogu ostavim nek se pusi. svejedno mi je, da sve lizem pod jezikom, nasao bi mu manu, ili dlaku na podu ili nedoBog mrvu, a samo to saznanja me koci i da se trudim, kad ne cijeni bilo sta da uradim[sm=smiley13.gif]
sjecam se na pocetku, koji su mi potezi bili da ga opcinim kucom da mi pokloni paznju[sm=smiley13.gif] to je lickanje brisanje da sve bude ok, obracnje paznje na sve detalje, da mu sta ne zapara oci, i kad dodje s posla, s vrata: dobro dosli u rezidenciju kolacica :) tadasnja zelja za njegovom impresijom mi je bila vaznija od moje zelje, samo da ga opcinim, naravno provodim ga kroz sve sobe, on razgleda gleda, ja vidite ovo, pa ovo pa ovo, sve obilazim ko budala, od kuhinje do kupatila i soba, pokazujem, on se smjeska, donekle rekla bi zadovoljan, ali naravno, ne cijeneci sta ja zelim zapravo, ne apoteku od kuce, nego njegovu paznju.

To je bolno, bolje da nikad kroz to ne prolazite, jadno je s jedne strane kad on tako sve gleda i onda kaze: sve je super, extra, samo sta ce ova kesa ovdje, ili trebala si i masinu prebrisati sa strane, evo isprskano itd itd. nebitno dovoljan je jedan sitni detalj koji on primjeti koji sve u meni sruse. To mozda aicha zna kakav je osjecaj. [sm=smiley13.gif] ustvari prosla je kroz gori pakao od mog..ja nisam dosla do tog stadija..

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:39:06)

kolacicu mm se nekad pozali mojoj mami kako mu neke stavri smetaju, kako sam zapustila ovo ili ono., I onda ona meni dodje sklanjaj vidis da mu smeta ovo ono. reko ako mu smeta nek sklanja. smeta i meni koje sta pa sta sad?
Ti fino nastavi putem kojim si posla.
Nisi nam rekla dali radis?

Ramona11 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:40:13)

IZVORNA PORUKA: kolacic

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

[sm=smiley20.gif] extra takva sam. cistim kad mogu kad ne mogu ostavim nek se pusi. svejedno mi je, da sve lizem pod jezikom, nasao bi mu manu, ili dlaku na podu ili nedoBog mrvu, a samo to saznanja me koci i da se trudim, kad ne cijeni bilo sta da uradim[sm=smiley13.gif]
sjecam se na pocetku, koji su mi potezi bili da ga opcinim kucom da mi pokloni paznju[sm=smiley13.gif] to je lickanje brisanje da sve bude ok, obracnje paznje na sve detalje, da mu sta ne zapara oci, i kad dodje s posla, s vrata: dobro dosli u rezidenciju kolacica :) tadasnja zelja za njegovom impresijom mi je bila vaznija od moje zelje, samo da ga opcinim, naravno provodim ga kroz sve sobe, on razgleda gleda, ja vidite ovo, pa ovo pa ovo, sve obilazim ko budala, od kuhinje do kupatila i soba, pokazujem, on se smjeska, donekle rekla bi zadovoljan, ali naravno, ne cijeneci sta ja zelim zapravo, ne apoteku od kuce, nego njegovu paznju.

To je bolno, bolje da nikad kroz to ne prolazite, jadno je s jedne strane kad on tako sve gleda i onda kaze: sve je super, extra, samo sta ce ova kesa ovdje, ili trebala si i masinu prebrisati sa strane, evo isprskano itd itd. nebitno dovoljan je jedan sitni detalj koji on primjeti koji sve u meni sruse. To mozda aicha zna kakav je osjecaj. [sm=smiley13.gif] ustvari prosla je kroz gori pakao od mog..ja nisam dosla do tog stadija..

Pa je li taj tvoj muz ista uradio za tebe? Necim tebi pricinjavao zadovoljstvo? Osim da te je nagradjivao sto si mu sluskinja?
[sm=zmeden.gif]

Aiša -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:41:01)

kolacicu, želim ti sreću šta god da odlučiš, samo nemoj previše razmišljati [sm=smiley1.gif]

Mislim da kako god kuća da blista, on bi tebi našao nešto drugo što ne valja. Čitam i čudim se njegovim kriterijima [sm=jezicek.gif]

Žene koje lickaju po cijeli dan....ponekad pomislim da nam dan različito traje, da imam i 25 sati dana ne bi stigla sve "urediti", a da se nešto drugo ne zaprlja.

Dobro si ti izdržala te godine, taj je gori od Monka, samo što je jedno gledati na TV-u, a potpuno drugo ovo što ti živiš.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:42:59)

cak ni tad kad je pokazivao radost sto je uredno i cisto, nije pruzio mi ruku i zagrlio mrvice kako si mi lijepa i sredila nam kucu, ja mu poletim zagrlim ga rukama oko struka on pruzi ruke i ne uzvrati mi ni taj zagrljaj nego ceka da me prodje faza mazenja i koluta ocima smjeska se ti ko dijete kaze, a opet nista, nikakve njeznosti zagrljaja dodira, osjecas se ko da si u bunaru a neko gore govori ti lijepe rijeci a ti ne mozes do njega, grebes trazis put, ali nema kamena da se zakacis, da letis ne mozes da letis da se uhvatis za tu divnu osobu gore, sad vise nije sa mnom, bio je nekad, sad me ubacio u taj bunar i odozgo mi se smjesi i gleda me svojim ocima, toplina probija kroz njih ali ja ne dolazim do njega, nit silazi nit zeli da mi sidje da me zagrli smiri utjesi samo gleda, misleci da je dovoljno sto postoji, sto nije otisao. Tu smo svakodnevno, ne zna sta je problem, nit ide nit hoda, al ja da nemam, moj je ali nije moj. opet se rastuzih[sm=smiley19.gif]

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:49:23)

Kolacicu iz svakog posta se vidi da ti njega volis izvan svega i zato te to njegovo ponasanje toliko boli. Nije problem sto on hoda za tobom sa bjelom rukavicom i prstom trazeci prljavstinu. Da je on pored toga normala muz koji te i zagli i poljubi i sve. Ali posto on nije nista od toga tebe to ubija. I mene bi licno i ja bi davni dana pobjegla. Ali svak zna svoje

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (22.2.2013 10:51:37)

[Sadržaj poruke je obrisan]

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:53:05)

E kolacicu kod vas je problem od pocetka braka, nema tu sta, ti si trebala s njim odma na pocetku razgovarat.
Nemas ti sta sad kad on tebi nije pruzo ljubav i paznju u prvim danima braka.
I kao sto sama kazes da ima vise mana, samo eto ti nih ne iznosis.
Ja mislim da tu ima jos svasta nesto, samo eto sto je ta njegova pedantnost prelila casu.

Ramona11 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:53:16)

Imas li se ti gdje ispaliti na bar 7 dana? Povesti i dijete sa sobom. Npr, kod svojih ako su ti blizu?
Da ga ostavis malo samog sa svojom bijelom rukavicom da trazi prasinu i razmislja?

Emica_sa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:55:13)

IZVORNA PORUKA: Iman83

U vraga i brak kad se dijeli na moje i njegove pare...čuj ja ću svojim parama platiti račun za telefon koji sam ja 'nabila'?

Nikad neću shvatiti takav način funcionisanja u braku...niti da on mene 'nagrađuje' godišnjim jer sam bila dobra cura[sm=zmeden.gif]

Potpisujem Hanubanananu...

Ja znam puno takvih parova[sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 10:59:16)

U vraga i brak kad se dijeli na moje i njegove pare...čuj ja ću svojim parama platiti račun za telefon koji sam ja 'nabila'?

Nikad neću shvatiti takav način funcionisanja u braku...niti da on mene 'nagrađuje' godišnjim jer sam bila dobra curauser posted image

mi jedno drugom ne govorimo moje il tvoje
al imamo nekako podijeljene obaveze vezano za plaćanje odredjenih troškova, ne nametnutih, nego se samo od sebe tako okrenulo
ja npr platim vrtić jer sam ja u stalnom kontaktu sa vlasnicom istog....

nema potreba da mi mm daje lovu za istu i sl

a ne držimo zajedno novac, niti prvog sjednemo da vidimo gdje smo [sm=smiley36.gif]

mm svakako ne zaradjuje istu lovu svaki mjesec

a godišnji?i to plati ko je brži vlasniku objekta il agenciji

nemamo problema s tim

ja sam malo prepredena pa ne kupujem puno u zadnje vrijeme hranu [sm=smiley36.gif] ja lovu potrošim na odjeću meni i Ajši i na izlaske a pustim mm nek nam puni frižider [sm=smiley36.gif]
mi se zajedno smijemo tome

a ovo moje i tvoje odvajamo u smislu "moja plata iznosi toliko" il "tvoja zarada iznosi toliko"[sm=smiley36.gif]

i da mm plaća telefon i internet koji ja isključivo koristim

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:03:58)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Iman83

Nikad neću shvatiti takav način funcionisanja u braku...niti da on mene 'nagrađuje' godišnjim jer sam bila dobra cura[sm=zmeden.gif]

Potpisujem Hanubanananu...

Ja znam puno takvih parova[sm=smiley1.gif]

a šta ako jedno od bračnog para smatra da odredjeni troškovi nisu potrebni a ono drugo insistira na istom?
ako se ljudi ne mogu usaglasiti?
ima i toga
i onda možda neko kaže ja ću si platiti od svog novca moje zadovoljstvo

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:07:53)

Ma normalno je da se rasporedi ako imaju dvije plate. MM placa sve racune ja vrtic i kucne troskove, hrana, garderoba i to. Na odmor idemo sto smo ustedili zajedno. i to je to. cim se pocne moje tvoje tu nema nafake

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:09:03)

Moje licno zadovoljstvo nije, znaci jeste on radi stvari koje on misli da mi trebaju i kao time me "pazi" a to vam je kupi mi svake godine mobitel, pisam se na njega, kupi mi parfem ili nesto, ne znam evo razmisljam da li ikad uradio sto mi je bilo u dusi toplo... Jeste jednom.

Ja u kuhinji nesto se vrtim i on ulazi u nju, ne sjecam se vise nesto mu je zasmetalo ovako onako nemam ti pojma on na mene atak i napad. Ja gledam ga i ne reagujem drekom ko prije, nekako mi je vjerujte stanje postalo "normalno" i sad se bojim zbog toga, nije to zdravo da su mi njegove scene normalne nesto i samnom nije ok, ali da skratim, on tako jako se iznervirao da je po prvi put se obrecnuo na mene a ja stala u cudu gledam sta je toliko, uhvatio me za ruku i stisnuo. Nije mi odvalio ruku, nije me udario i zavrtio ruku, samo me uhvatio ispod lakta i stisnuo kao znak upozorenja. ja sam tznula ruku okrenula se i nastavila da radim dalje... On je nesto promrmljo sebi u bradu i otisao.. Vecer je prolazila, nije mi bilo svejedno to povlacenje ruku, ali sam okupirana djetetom koje mi je tad bilo nesto prehladjeno i zaboravila na to, znaci fokus dijete. On je sjedio za komp sjedio sjedio i usutio se, muk se ne cuje, nit ja obazirem paznju na njega, nije mi to nista novo. A ono sto je uslijedilo bio je apsolutni sok za mene. Okrenuo je glavu i pogledao u mom pravcu, malo se pomakao i rukom pokazao da sjednem kraj njega, ja pogledam on kaze dodji..njezno polahko, kao onaj nekadasnji covjek. ja u cudu ne znam kako bih se ponasala, gledam prvi put to radi otkako smo u braku sad dal da pridjem ili da ostanem uvrijedjena, ali cista znatizelja je proradila vise od uvrede i ja sam sjela, da vidim sta ce biti. Lezi on, a ja sjedim tik uz njega, ruku ubacio u moju, gleda u komp a ne vidi nista, probija pogledom kroz njega, lice mu mutno od tuge, tek tad vidim, oci mu krvave i vlazne, sok mi kroz tijelo prolazi, gledam i ne vjerujem svojim ocima, kad mu suza skliznu niz obraz i on je rukom obrisa i stisnu oci, tek tad mi bi jasno.
Njegova reakcija i ponasanje u kuhinji su mu pojeli savjest i natuknuli mu krivicu koju nije ocito mogao sam da rijesi svojim krutim razmisljanjem, i on je covjek ko i svi, nije od kamena, ali samo priznanje njegovo da je pogrijesio i izvini sto sam ono uradio koje mi je rekao, su mi pokazali da je taj pritisak bio veci od njegovih krutih pogleda na musko zenske odnose i sve ostalo. Da se odmah razumijemo, nema ovdje nikakvog opravdanja mog. On je covjek koji bi prije umro nego rekao izvini. takvim je puno muskaraca ali on je najgori moguci primjer. On je rekao izvini, zagrlio me i rekao da me voli, mozda vise i ne zbog mene kao mene, njegove supruge nego krivice i savjesti koja ga je mucila. Tu je rekao ne zeli svadju, ne zeli haos, ne zeli nista, zeli harmoniju i sklad, zeli mene koju voli, ne zeli da me proganja i prati sta radim, zeli da ja budem domacica i stub kuce a on, zeli da preuzmem odgovornost za sve jer on osjeca da je sve na njemu, osjeca se opterecenim ovim zivotom koji vodimo, tesko mu je, izvini za sve, nije takav, ne zeli da me maltretira zeli da samo budem obicna zena koja pazi na kucu dijete i muza.

Ovo je detalj jedan sitni, kad mi je pokazao kako se on osjeca i tad me je drzao u narucju dugo dugo ja sam se topila, suze su mi klizile od emocija, sve je bilo pomijesano u njima, i tuga i bol i ljubav koju osjecam i tresla sam se cijelim tijelom ko malo dijete koje je napusteno naslo svoje roditelje...

e ovo vracanje u proslost me slomi, jos mi gore sad, bolje mi je ona zezancija od ranije bar se ne sikiram ovoliko[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

hajde sve tople duse, nek dvaput procitaju ovaj komentar, i one koje mozda jos nista nisu napisale, nek se oglase..

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:10:24)

bolje bi ti bilo da čistiš nego što pišeš tolike postove [sm=jezicek.gif]

ena23 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:10:57)

Nakon recenice "ako budes dobra dobit ces pare" MM bi dobio razvod braka. bez ijedne dalje izgovorene rjeci. taman da imamo i petero djece.

ne volim ucjenu ni namirisati. a da me ucjenjuje novcem, to mi je dno dna. pa nije on mene na ulici pokupio pa da mu radim, prem, pu.. za novac...

tobejarabi, kkolacicu dobro si ti do sada izdrzala...

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:12:23)

kolačiću bezveze se sekiraš, vidjećeš da ćeš to ubrzo shvatiti
bitno je da ste zdravi i pravi a sve drugo je riješivo i totalno ne bitno, vjeruj mi

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>