RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

jasmin -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:40:16)

IZVORNA PORUKA: animagical

ma procitala sam ovaj tekst koji si stavila na prvoj strani i upalo mi je u oci izbjegavanje seksa-najocitiji simptom

On izbjegava intimne trenutke koji brak čine onim što on treba biti.
Ne intimni odnos.

jasmin -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:41:49)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

meni je najbolesnije bilo kad su se svi redom isli diviti cistoci frizidera,mislim to je toliko bitno [sm=smiley29.gif]

Da mi Bog prosti,a da se kolacic ne naljuti,meni je ta scena bila presmiješna,za nekog vica crnjaka [sm=jezicek.gif].

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:45:03)

IZVORNA PORUKA: Mary10

kolacicu legenda si [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ja bi samo ohladila i ignorisala pa ces da vidis kako ce on da "nadodze". Znam da ti nije jednostavno ali samo budi jaka i posveti se sebi i djetetu, nemoj ni kuhati ni cistiti pa nek malo vidi sta si ti ustvari radila dok je on odsutan i koliko ustvari vrijedi taj tvoj rad. On kad vidi da si ti ohladila na njegove komentare i da ga ignorises zapitace se sta je problem, vidis da se vec poceo vaditi sad samo uzivaj i pokazi svoje JA. Mislim da je on unistio tvoje samopouzdanje i ponasa se upravo tako jer su mu ti njegovi prohtjevi prolazili kod tebe, zato okreni list na svoju stranu i opucaj kontru pa nek malo on trci za tobom. U svakom braku postoje problemi razlicitog tipa, a najlakse je pokupit se i pobjeci od problema treba se potruditi pa problem rjesiti. Ja ipak mislim da vi mozete to zajedno, on je samo bezobrazan i prolazilo mu je to kod tebe godinama pa ocekuje da tako i bude citav zivot, zato samo smireno s pjesmom sto bi rekli a polako preuzmi stvari u svoje ruke. Zelim ti puno srece

hvala draga, dobro razmisljanje, ja sam vec preduzela korake pa cemo vidjeti sta ce biti..ako njegov stav se ne promijeni mojim promjenama tesko da ce ista uspjeti..ako ja mijenjam sebe a on isti zadrt, od te price da mozemo zajedno nema nista,..

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:46:33)

meni je najbolesnije bilo kad su se svi redom isli diviti cistoci frizidera,mislim to je toliko bitno [sm=smiley29.gif]

hahhahahhahhahhahhah hahahhahahhahahhahahhahahhahahhahah[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] e to je bilo za snimit[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:49:41)

nije problem ako ste se i smijale za frizider, meni ne smeta i da ste objavile to, ok mi je.. jer sam se i sama smijala dok sam citala. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

totalno me to sokiralo, da sam imala da snimim te scene tad[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] to je bilo ko na izlozbi kad se dive skupocjenoj skulpturi od 5000 km, gledaju i dodirivaju aman ti Boze, kako je cist frizider[sm=smiley23.gif]

jasmin -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:52:03)

IZVORNA PORUKA: kolacic

nije problem ako ste se i smijale za frizider, meni ne smeta i da ste objavile to, ok mi je.. jer sam se i sama smijala dok sam citala. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

totalno me to sokiralo, da sam imala da snimim te scene tad[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] to je bilo ko na izlozbi kad se dive skupocjenoj skulpturi od 5000 km, gledaju i dodirivaju aman ti Boze, kako je cist frizider[sm=smiley23.gif]

A tek si se bila udala i nije ti bilo na umu da priđeš i kažeš...nije mi jasno otkud ova mrlja da se potkrade...pa da svi oči izbeče tražeći je [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:57:10)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Da mi Bog prosti,a da se kolacic ne naljuti,meni je ta scena bila presmiješna,za nekog vica crnjaka [sm=jezicek.gif].

hahhah majko moja, hajde sto neko nesto i napise, koliko ljudi ovo cita bog te pito, i nista ne komentarise ali se sigurno valjaju od smijeha, apsolutno ne znam gdje su naucili biti ovakvi njegovi i on..eto nikako mi nije jasno ko ih je naucio biti lud za cistocom, ok sestra mu od mame, pa sestra je ludja od mame 100 na sat, kakve stvari radi bolje da je ne brukam vise..jadnica ko luda pere sve zivo...

e evo jedan primjer:

Isla sveki u bolnicu u posjetu. Dosla kuci, ja bila kod nje s djetetom, i ona s vrata, skida sve sa sebe, ja gledam i gledam i kontam sta je ovo sad bogte, kontam nesto joj bilo zabolilo je, ma ne, ona lijepo skida, jakna, dzemper, kosulja, suknja, ostala zena u potkosulji i gacama i to kod vrata ulaznih, nije ni usla u hodnik, ja idalje gledam i nista mi nije jasno...elem ona ono sve fino pokupi otvori kupatilo i sve trehnu u masinu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ja idalje gledam kontam vidi ovo, a ona kad mene vidje kako je gledam, kaze moja draga ja se jezim bolnice, ne do bog kakvih bakterija, ja kad idem dr sve skidam sa sebe i perem, necu ja da mislim jesam li pokupila nesto[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

ja ne znam ko to radi iko od svih ljudi koje znam. Najozbiljnije, radi li to neko od vas?? hajde odjeca, ali svaki put se pere jakna[sm=zmeden2.gif]

Crnkica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:00:17)

kolačiću vi ste dva različita svijeta i to potpuno,i ako priželjkuješ samostalni život sa svojim djetetom,ne čekaj,nemaš šta..počni sebi planirati bolji svijet,dok imaš jedno a ne dvoje djece na vratu.
tvom je djetetu bolje sa tobom samom al veselom nego da te gleda tužnu svaki dan,nemoj joj to priuštiti,nije vrijedan toga,treba mu neka ofajla da ga zdrma i da mu pokaže gdje mu je mjesto.
samo naprijed [sm=smiley31.gif]

Mary10 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:00:33)

Ma ti samo okreni na zezanciju i na salu kad se tako svi skupe a oni se dive cistoci frizidera ili tome slicno, Nedo dragi Allah da zavire u moj frizider, a tek da izmaknu masinu za ves u kupatilu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sto ne zovnes zaovu ili sveki da dode da ti pomogne da sredis kucu, ja bi redovno pravila generalku i angazovala ih, jer ti imas malu bebu pa samo se vadi da nemozes od bebe da stignes. Opusti se i uzivaj s bebom, meni je bas cool kad vidim bebu brljavu ili umazanu od cokolade, nemoj dozvoliti da tvoje dijete poprimi symptome od tvog muza kada je u pitanju cistoca.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:07:39)

Ma ti samo okreni na zezanciju i na salu kad se tako svi skupe a oni se dive cistoci frizidera ili tome slicno, Nedo dragi Allah da zavire u moj frizider, a tek da izmaknu masinu za ves u kupatilu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sto ne zovnes zaovu ili sveki da dode da ti pomogne da sredis kucu, ja bi redovno pravila generalku i angazovala ih, jer ti imas malu bebu pa samo se vadi da nemozes od bebe da stignes. Opusti se i uzivaj s bebom, meni je bas cool kad vidim bebu brljavu ili umazanu od cokolade, nemoj dozvoliti da tvoje dijete poprimi symptome od tvog muza kada je u pitanju cistoca.

ovo da njih zovnem, ne bih vala kad bi mi zohari hodali po kuci. A kad smo krecili stan zvala sam jedne godine ma to ne bi da mrdne iz svog satora da pomogne, ali sad kad znam kakve su i ne trebaju mi mogu sve sama, a kad mi zaova dodje i ode u kupatilo i kaze sve ti je ok, ali ti je isprskana masina za ves (ono sa strane masina imala neke muzge od vode) pa to malo obrisi, htjela sam joj nabiti sve na glavu i masinu i kutljacom po glavi je zdrmati, tako da vjeruj uzivam u svom neredu, dalje njihova kuca od moje...doci popiti kafu sjesti ok, nije problem, boraviti s njima, ne savjetujem nikome ko nije njihov standard[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
to ti niko nece nista reci ali hinjaluk je veliki prisutan[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:10:11)

meni je to bolest neka, gora mi od muza, jer one govore da je on "neuredan"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Je***e, ako je on neuredan, sta sam ja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Mary10 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:11:46)

dzejla izvini ali ja se ne slazem s tvojim misljenjem. Ja iskreno mislim da je muz od kolacic poprilicno bezobrazan i ide do maximuma, jeste da ima problema kada je u pitanju cistoca ali mislim da to nije razlog za razvod. Kolacic treba da to promjeni kod njega, treba da budes jaka i treba dosta snage i dosta zivaca da uspijes ali vrijedi pokusati. Ako bas vidis da ne pomaze otici mozes uvjek, ne mislim da trebas pustiti da produ godine i godine i da se ti i dalje nadas promjeni ali pokusaj nekih 6 mjeseci pa ces vidjeti kakvo je stanje. Ipak nije jednostavno s malom bebom podpisati papire za razvod braka pogotovo ako zivis u BiH.
Mene je uzasno nerviralo kod mog muza kada smo stupili u brak sto jaknu ostavi na stolicu za sankom ili skine carape i samo ih onako frakne pa kada ustane onda to sklanja, medutim ja sam to stavila na ignore pa sad kada dodem kuci i ja svoju lijepo skinem i na drugu stolicu okacim i tkao stoje po par dana to mi sad bas smjesno i glupo mi bude oko cega sam se nervirala. Sad i moj sin od 2 godine vidi sta mi radimo pa i on svoju doda na trecu stolicu tako da nam i netrepa plakar za jakne.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:12:12)

kazu ne valja peksin. Ma vala podnijela bih i peksina cini mi se, nego ovu psihozu. Barem bih ga glancala i prala sama, ne bih imala nikoga iznad glave. I slusao bi me, ne bi on komandovao..pih

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:15:30)

dzejla izvini ali ja se ne slazem s tvojim misljenjem. Ja iskreno mislim da je muz od kolacic poprilicno bezobrazan i ide do maximuma, jeste da ima problema kada je u pitanju cistoca ali mislim da to nije razlog za razvod. Kolacic treba da to promjeni kod njega, treba da budes jaka i treba dosta snage i dosta zivaca da uspijes ali vrijedi pokusati. Ako bas vidis da ne pomaze otici mozes uvjek, ne mislim da trebas pustiti da produ godine i godine i da se ti i dalje nadas promjeni ali pokusaj nekih 6 mjeseci pa ces vidjeti kakvo je stanje. Ipak nije jednostavno s malom bebom podpisati papire za razvod braka pogotovo ako zivis u BiH.
Mene je uzasno nerviralo kod mog muza kada smo stupili u brak sto jaknu ostavi na stolicu za sankom ili skine carape i samo ih onako frakne pa kada ustane onda to sklanja, medutim ja sam to stavila na ignore pa sad kada dodem kuci i ja svoju lijepo skinem i na drugu stolicu okacim i tkao stoje po par dana to mi sad bas smjesno i glupo mi bude oko cega sam se nervirala. Sad i moj sin od 2 godine vidi sta mi radimo pa i on svoju doda na trecu stolicu tako da nam i netrepa plakar za jakne.

bravo, extra ste porodica[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] sta ce vam plakar kad ga moras vazda cistiti prebacivati slagati..stolica zakon[sm=smiley20.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:18:35)

Sad mi slike furaju glavom, sve mi se vraca svi detalji koje sam zanemarivala i prelazila preko njih. Evo jedan:

Tek se uzeli, mjesec dva proslo, ne sjecam se, idemo njegovim sretni i zaljubljeni. Sjeli smo a svekrva se hvali kako mu je sestra ocistila frizider, Meni cudno, gledam kontam vidi ovo, ali hajde nebitno. Sveki zove mog muza, da mu pokaze kako ga je majstorski ocistila. Ode muz, zaviruje gleda police, eksta, divi mu se ko na izlozbi, ja u dnevnom sjedim i ibretim se. Potom, da stvar bude gora, zove me, svoju zenu da vidim "kako se to radi", na sto ja ustajem, iz pristojnosti samo, jer sam tako vaspitana, pogledam ovlas i ok ,fino. On se idalje divi, pipa, sve cisto, sija. To su bili prvi znaci, ali ja sam preko toga presla, Bilo mi je cudno i neprijatno, ali nisam htjela prigovoriti i reci nesto neumjesno, pobogu tek sam se udala da ja palacam jezikom. Suzdrzala sam se i tako je sve krenulo...

Kad njegova mama prica o nekoj zeni, djevojci, glavno pitanje je : jel joj u kuci cisto? To je najbitnije, to se mjeri. To je prvi i osnovni kriterij njihove kuce.

ovo je stvarno za izdvojiti[sm=smiley29.gif]

Crnkica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:20:16)

pa naravno da treba da se bori da spasi brak,al ona se borila i bori se još uvjek.kažem ako joj je to želja da se rastereti i počne živjeti bez pritiska svakodnevnog -razvod je spas.ne treba srljat i glavom u zid da bi se on dozvao pameti.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:22:37)

IZVORNA PORUKA: jasmin

A tek si se bila udala i nije ti bilo na umu da priđeš i kažeš...nije mi jasno otkud ova mrlja da se potkrade...pa da svi oči izbeče tražeći je [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].

ovo bi za njih bilo havarija, da je mrlja ostala, nisam tad se toga sjetila a ni znala bila sam tek udata, i u cudu nekom, sta je ovo majko?? al mislim da bi im to bila katastrofa, pogotovo sto to kazem JA[sm=smiley3.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:24:34)

Inace jako je bitno sta komsije kazu o njima...i oni zive za svijet, sta im ko kaze[sm=smiley29.gif]

Mary10 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 0:26:28)

kolacic to trebas u startu skresati kada je u pitanju zaovino misljenje i tvoja masina, nemoj dozvoliti da ti jos i ona i svekrva pametuju kada je u pitanju cistoca. Trebas im dati doznanja da je to tebi ok i da je to tvoja kuca i u njoj ce da bude cisto onako kako ti i tvoj muz zelite a ne kako one zele. Ja mislim da je zaova vidjela da joj moze proci kod tebe pa hoce malo da sefuje kada je u pitanju cistoca, zato nedaj se nemoj dopustiti da ti i ona sefa glumi. Samo okreni na za...banciju. Ja bi namjerno kad znam da hoce da dodu razbacala sve igracke, zapustila kucu pa nek dobiju slom zivaca kada vide gdje zivis, a bila bi spremna da se branim ukoliko bi uputile koji komentar na tu temu.  Sredi se nokti, frizura sminka fazoni a od kuce napravi haos i onda ih s osmjehom sva vesela docekaj pa nek imaju o cemu danima pricati i komentarisati. Nemoj dozvoliti da takvi njegovi komenari ubiju volju za zivotom kod tebe i da te on dovede do te mjere da nemas volje za zivotom ili sredivanjem. Sredi se i u setnju s bebom, briga te uzivaj a on nek se zamra s krpom. Izvini ali meni ovo sve sega, i vjeruj da umirem od smijeha kad citam ove tvoje primjere.

Galicia -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 5:07:37)

ja ne znam ko to radi iko od svih ljudi koje znam. Najozbiljnije, radi li to neko od vas?? hajde odjeca, ali svaki put se pere jakna

Radimo i mm i ja. [sm=jezicek.gif]
Cak sta vise, kad smo se druzili sa jednim mladim bracnim parom, kad bih se vratili od njih sve u masinu bi islo, od do.
Sreca, pa se ne druzimo vise.

minja_ -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 7:17:42)

Mislim da ljudi optereceni cistocom imaju veeeliku mrlju na dusi, gresku koju ne mogu ispraviti, nesto veliko sto su pogrijesili, ili jednostavno misle da su pogrijesili, snazan osjecaj krivice, pa podsvijest trazi rasterecenje od "grijeha" na necemu vidljivom, necemu sto se odmah vidi, pa im ciscenje dodje kao praznjenje, ali problem ostaje, pa su stalno u istom obrascu.

U taj krug lako je uvuci djecu, posebno ako ona svog roditelja vide kao neciju zrtvu, zrtvu losih okolnosti i odnosa, izaberu njenu stranu i u identificiranju s njom odu bas daleko, a ni roditelj im bas ne odmogne u tome.

Oni su tim, u svojoj glavi visokih moralnih standarda i pristajanjem na zivot ispod maminih kriterija rusi taj sistem i stvara osjecaj da izdaje mamu i otuda to njegovo nezadovoljstvo. A kako s tim izaci na kraj, to ne znam.

minja_ -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 7:29:59)

dodju nam svima godine kada nam ispunjavanje roditeljskih ocekivanja prestaje biti primarna zivotna zadaca. Neko nikad iz toga ne izadje niti uspije kriticki posmatrati motive svog roditelja.

A ima nas svakakvih i razni nas porivi, svjesni, nesvjesni vode kroz zivot.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 7:30:38)

IZVORNA PORUKA: minja_

Mislim da ljudi optereceni cistocom imaju veeeliku mrlju na dusi, gresku koju ne mogu ispraviti, nesto veliko sto su pogrijesili, ili jednostavno misle da su pogrijesili, snazan osjecaj krivice, pa podsvijest trazi rasterecenje od "grijeha" na necemu vidljivom, necemu sto se odmah vidi, pa im ciscenje dodje kao praznjenje, ali problem ostaje, pa su stalno u istom obrascu.

U taj krug lako je uvuci djecu, posebno ako ona svog roditelja vide kao neciju zrtvu, zrtvu losih okolnosti i odnosa, izaberu njenu stranu i u identificiranju s njom odu bas daleko, a ni roditelj im bas ne odmogne u tome.

Oni su tim, u svojoj glavi visokih moralnih standarda i pristajanjem na zivot ispod maminih kriterija rusi taj sistem i stvara osjecaj da izdaje mamu i otuda to njegovo nezadovoljstvo. A kako s tim izaci na kraj, to ne znam.

ciscenje kao praznjenje, to se i meni nekako cini kad sagledam, a moj muz je uvucen u to, mislim da su svi odreda bolesni, tuzno je ovo sto kazem, i sveki i svekar i zaova i muz, svi misle po istom principu, niko nije individua kod njih[sm=smiley13.gif]

Marija13 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:04:10)

Draga moja, citam i drago mi je koliko si se promjenila od prvog pisanja do zadnjeg [sm=smiley1.gif] mnoge stvari shvatila i sad radis na njima...samo budi hrabra i bori se, a sama ces znati do kada treba.
Moj otac je bio u jednoj mjeri kao tvoj muz, kada se tek vjencao s mojom mamom, ali je ona uspjela da ga promjeni, ili se jednostavno on prilagodio, ne znam.
Citava porodica tvog muza je psihoticna, zelja da ti je sve u kuci sterilno je zelja da sve umre, pa i emocije..u pravu si, takve osobe zive radi drugih i samo cekaju pohvalu.
Nemoj misliti da ti se neko smije kad cita, ti si progovorila o svom problemu, a mnoge zene sute i trpe..

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:25:32)

Mislim, a zaista, da ovaj brak nece uspjeti. Znam da mi nismo jedno za drugo. Jedno je sto me vode scene i ponasanje u vezi, ono da se razumijemo da je bio bar mrvicu ovakav pa nisam corava da bih se udala za ovakvog osobenjaka, a drugo je sto zivim kako zivim, kako zivim ja najbolje znam na svojoj kozi. Ali postoje i ucjene koje nisam govorila: svako moje "negodovanje" njegovom daljinom i distancom prema meni kao zenom, bilo je uglavnom ucjenjivano ako se popravim, bit ce i to, ili ucjene novcem, on vrlo dobro zna da mi novac ne igra nikakvu ulogu, ali ovih dana obzirom na cijelu situaciju, cijelo vrijeme sve finansiram svojim novcem, nit mu trazim nit me pita nit zeli da zna, nit ostavlja pare, i jutros kad mi je pun djavo njegovog preseravanja, na upit da ostavi novac, jer on i jede i pije od tog novca, a tu je i beba, odgovor je: moras biti fleksibilna, kad zasluzis dobit ces pare. Ja sam vrisnula. oci mi stale, otkud on ima za pravo da me ucjenjuje njeznostima i dodirima, i parama zbog glupe kuce?? ma da mi je otac nema pravo to da mi radi. ja fleksibilna, ako je iko ja sam, prilagodila sam se njemu ko nikome, a on corav pa corav, konta ucjenom ce me "dovesti u red". rekla sam mu ohani malo, otkaci od mene, tebi je polazna tacka kuca, a ok idi nemoj dinara ostaviti, mogu ja,.
sjela sam i pogledala u dijete onako hladno, nikakav odraz na mom licu nije vidio, samo suza mi je skliznula, zaista je nisam mogla zaustaviti. Strecnuo je, ustuknuo, pogledao na stranu, pa objasnio finim glasom da zaista nema sitno a mora racune da plati jutros, ima samo tri marke i pedeset krupno nema vise u novcaniku nista. Ja nisam ni pogledala u njegovom smjeru, klimnula samo ok je, idi. On je izasao stajao kraj vrata, ja sjedila tu, pa ustala da udahnem svjezeg zraka, i vratila se, kad vdiim ide on i nosi onih 50 KM o kojim je pricao.. evo ti, idi u prodavnicu, kupi sta ti treba..drzi pare u ruci i daje mi, na licu mu vidim brigu i osjecaj krivice, Ja sjedim i govorim, ok je, ne treba. On gleda, pa se ljuti, face slaze, jel to neces pare??? pa znaci neces?? tebi znaci ne trebaju pare jel?? samo ga blago pogledam, i smireno odgovorim: ne trebaju mi, ja hocu normalan zivot, ako ga nemam ne trebaju mi pare. Onda je planuo: i on hoce "normalan" zivot, struje doslo voliko, grijanje noliko, voda curi na sve strane nista ne pazim, racun toliki, telefon sam nabila (neki dan dosao racun, 70 km, nije malo priznajem, ali obzirom da znam o kakvom je profilu rijec s racunom sam i prilozila svoj novac, i platio je mojim parama, a ocito, to vise ne igra nikakvu ulogu[sm=smiley13.gif]) po cijeli dan lezim, on rinta ranti, crce na poslu da nam priusti sve da imamo, sta ja hocu koji djavo, sta je, i racuni su njega, on je kriv i za racune jel??????[sm=hudicek1.gif] Rekla sam mu:
Ne, ja sam kriva, za sve sam ja kriva. Moja je krivica i za racune..

on je odmahnuo rukom ljut i previse, strpao one pare u novcanik i otisao zalupivsi vratima.

Sad, gledam u dijete, igra se ono, nista ne konta, osjecam srecu beskrajnu sto je mala i sto ne moze zapamtiti da se "nesto lose desava". to sam bar ja percipirala kod svojih roditelja dok sam bila dijete jer moj otac je pio, pio, pio, mama ga cekala plakala nocima, i ostala da pati cijeli zivot u tom braku...Sve sto je ona dozivjela, ja hvala BOgu ne prolazim, kad sam saznala da moj muz ne pije, mrzi alkohol, to je za mene bila premija.. premija,.. sad vise ne znam sta je ovo, u kojem sam ja svijetu.. on nema poroka javnih nikad ih nije ni imao, ne pusi, ne pije, ne kocka, ne hoda s drustvom, nema diskoteke i kafane, nista sto je lose...meni mama kaze kad oanko pricamo o zivotu, "sta ti hoces sine, ti nisi mogla izabrati boljeg covjeka", valdja jadnica od problema kroz koje je ona prosla..znala je, sjecam se bila sam dijete, otici kod rodice na dva dana, da je nema, sami mi, djeca, tata zabrinut, ljut, ceka, a ne zna ni da nam da da jedemo, a mi gdje je mama, kaze doci ce..i smiri se on tako dok ne dodje, i kad dodje, jos neko vrijeme..i onda opet po starom[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>