RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

teacher75 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:42:42)

ma oni imaju izgleda opsesivno kompulzivni poremecaj u vezi ciscenja

teacher75 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:43:55)

http://www.lifeconnect.me/jestira/posts/opsesivno-kompulzivni-poremecaj-392

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:44:43)

moj ima duplu dijagnozu: intimni anoreksicar i bolesna pedanterija[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (21.2.2013 22:48:36)

[Sadržaj poruke je obrisan]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:48:45)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Kolacicu, taj tvoj muz u tebe, on tebe ne pravi sretnom zenom ni malo.
Zasto gubis svoje vrijeme i zivce na ljude koji to nisu zasluzili?

eh draga, to sto sam sad zakljucila neke stvari, i sad mi je jasno, nakon svega, da sam zivjela u zabludi, jer sam nezrela uletila u brak sa ovakvim profilom, sad je druga prica..a dobili smo dijete i hiljadu je stvari oko nas zajednickih, lijepo je sve to gledati sa strane, ja sam vrlo analiticna i samokriticna (to se da primijetiti iz mojih postova) ali jedna stvar je posmatrati sa strane i davati svoj sud i upute kako da neko drugi zivi, a druga stvar je biti ta osoba, i zivjeti u braku u svojoj kozi, opasne su to stvari.

Hiljadu puta ti se desi da jedno kazes drugarici i savjetujes je, a sebi isti savjet ne mozes dati ni primijeniti[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (21.2.2013 22:52:31)

[Sadržaj poruke je obrisan]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:57:12)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: teacher75

ma oni imaju izgleda opsesivno kompulzivni poremecaj u vezi ciscenja

Osobe s OCD-ijem i sami čiste i šta već ne...ovaj je neka pasivna vrsta izgleda.
[sm=hudicek1.gif]

evo ja citam, mozda i jeste, ovo ali kod mene muz strogo naredjuje[sm=jezicek.gif] da on cisti ja bih bila rahat[sm=smiley36.gif] eto ti dragi krpa pa udri do besvijesti[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

joj jesam pukla ahhahahhah ali mi lakse nekako pricati s vama[sm=jezicek.gif] i drago mi virko je sta radim i ode on da spava ali nema mene nek ceka do besvijesti[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:05:22)

IZVORNA PORUKA: teacher75

http://www.lifeconnect.me/jestira/posts/opsesivno-kompulzivni-poremecaj-392

samo u ovom tekstu nema puno o mom slucaju, tek jedna recenica, vise je ovo opcenito ti opsesivno kompulzivni tipovi ...definitivno moguce da on spada u njih..samo i njegovi su sigurno u toj selekciji, pogotovo mama[sm=smiley36.gif] i sestra naravno, taj oblik cistoce necete sresti na cijeloj planeti, lupom da trazite[sm=jezicek.gif], pardon, mikroskopom[sm=smiley1.gif]

aicha -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:07:35)

IZVORNA PORUKA: kolacic

IZVORNA PORUKA: Alma_27

da, ali stvar je sto je alma takva zato sto je njoj to volja

da, ona voli cistiti, extra, mada kontam mozda i nju damke ganja svakodnevno zbog kutljace, ko mene moj zbog krpe[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ali svejedno ona ono sto voli i zna radi, ok mi je to, nek joj je i apoteka ako ona uziva u tome..

meni, se i zgadilo, otkako sam s njim ovakvim, vjerujte ne radi mi se ni sto bih trebala, ubio volju u meni za krpom, imam osjecaj eto samo sto moram, i nekad sebi napravim potpunu komociju kad ga nema, opsti haos[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

deja vu[sm=jezicek.gif]

Duša moja, SRODNA[sm=jezicek.gif]

Ja sam poslije razvoda "uzgajala" paukove u svojoj sobi, bilo je zabranjeno da iko uđe i očisti sobu, a pogotovo paučinu i prašinu.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:09:27)

A da budem pristojna, i ne kazem sta mislim na recenicu: "sretna je kuca gdje ona dodje" [sm=smiley5.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:11:58)

IZVORNA PORUKA: aicha

IZVORNA PORUKA: Alma_27

da, ali stvar je sto je alma takva zato sto je njoj to volja

da, ona voli cistiti, extra, mada kontam mozda i nju damke ganja svakodnevno zbog kutljace, ko mene moj zbog krpe[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ali svejedno ona ono sto voli i zna radi, ok mi je to, nek joj je i apoteka ako ona uziva u tome..

meni, se i zgadilo, otkako sam s njim ovakvim, vjerujte ne radi mi se ni sto bih trebala, ubio volju u meni za krpom, imam osjecaj eto samo sto moram, i nekad sebi napravim potpunu komociju kad ga nema, opsti haos[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

deja vu[sm=jezicek.gif]

Duša moja, SRODNA[sm=jezicek.gif]

Ja sam poslije razvoda "uzgajala" paukove u svojoj sobi, bilo je zabranjeno da iko uđe i očisti sobu, a pogotovo paučinu i prašinu.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bog te poslao meni[sm=smiley31.gif]

kako je dobro preskakati stvari po kuci i biti sve razbacano[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sad ce pomisliti one cistunice koje ovo citaju, jest luda kakva je ovo zena[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:14:33)

A da budem pristojna, i ne kazem sta mislim na recenicu: "sretna je kuca gdje ona dodje" [sm=smiley5.gif]

Nek` zamoli Damira da mu je posudi na par dana. Ako mu se baš svidi,nek` ostane [sm=smiley36.gif].

animagical -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:17:49)

eh draga, to sto sam sad zakljucila neke stvari, i sad mi je jasno, nakon svega, da sam zivjela u zabludi, jer sam nezrela uletila u brak sa ovakvim profilom, sad je druga prica..a dobili smo dijete i hiljadu je stvari oko nas zajednickih, lijepo je sve to gledati sa strane, ja sam vrlo analiticna i samokriticna (to se da primijetiti iz mojih postova) ali jedna stvar je posmatrati sa strane i davati svoj sud i upute kako da neko drugi zivi, a druga stvar je biti ta osoba, i zivjeti u braku u svojoj kozi, opasne su to stvari.

Hiljadu puta ti se desi da jedno kazes drugarici i savjetujes je, a sebi isti savjet ne mozes dati ni primijeniti[sm=smiley1.gif]

ja nisam primjetila, vise trazis izgovore za sebe, a on za sebe....meni ste bas nezreo par..on o ciscenju navalio, a to sto mu je zena neoprasena nikom nista[sm=zmeden.gif]

ananas_ze -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:20:04)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Nek` zamoli Damira da mu je posudi na par dana. Ako mu se baš svidi,nek` ostane [sm=smiley36.gif].

vama bi dobrodosla ona emisija "Mjenjam zenu", nego kolacic ostavis li ti njega na par dana? Ko tad cisti? Da se s krpom u ruci rodio ne bi toliki cistunac bio, Monk je za njega mala maca [sm=smiley36.gif]

Crnkica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:24:04)

nisam pametna na tuđe probleme,jednostavno nemože se pridikovat drugom ako isto nisi doživio.ja sam veoma osjećajna i lako me povrijede.mogu da trpim al kad puknem...onda leti sve al stvarno.kad me mm dočeka kad netreba ili me nešto povrijedi a zna to počesto,ja ga počnem ignorisat.onda nastupim,šta ću.ignore,nabrzaka ručak,mahnam po kući malo,šminkeraj i hajmo vanka.ništa ne govorim.na silu sam vesela,smijem se svemu,s djecom se pred njim igram a pratim ga.a njemu kad dosadi moje ignorisanje,počne dobacivat i tu je kraj dramaturgiji.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:24:34)

IZVORNA PORUKA: animagical

ja nisam primjetila, vise trazis izgovore za sebe, a on za sebe....meni ste bas nezreo par..on o ciscenju navalio, a to sto mu je zena neoprasena nikom nista[sm=zmeden.gif]

Izvini, prihvatam ja svaki komentar, izgovore ne trazim nemam ja izgovore, ovdje su stvari crne i bijele, za sta izgovore trazim?
I ovo neoprasena, zanimljivo ali na sta se odnosi? Budi malo preciznija ako nije problem..u kom smislu neoprasena..

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:29:44)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

IZVORNA PORUKA: jasmin

vama bi dobrodosla ona emisija "Mjenjam zenu", nego kolacic ostavis li ti njega na par dana? Ko tad cisti? Da se s krpom u ruci rodio ne bi toliki cistunac bio, Monk je za njega mala maca [sm=smiley36.gif]

Nismo se jos nijednom razdvojili. Nemam pojma na sta bi to izgledalo. On je jednom rekao, sjecam se, da sam sam, ne bih cistio sigurno jer bih maximalno pazio da ne prljam ko ti..kao bilo bi mu cisto ne bi prznio za sobom. s njim nemam problema kad je recimo kupanje u pitanju, uzme ves, kupa se skloni pocisti za sobom vodu obrije se, ostavi uredno, sve ok. ali ja bih se odrekla svega toga, mislila sam da su to prednosti muskarca, ali mi sad ne trebaju, to su za mene mane..bolje i da baca carape po stanu, nego da sve pregleda i kontrolise. A nije se rodio s krpom, mama i sestra su taj slucaj..strah te hodat po njihovoj kuci, da sta "ne pokvaris"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

animagical -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:29:54)

naravno da trazis izgovore...ako zelis da se on promijeni, promijeni se i ti... budi promjena koju zelis vidjeti? ja bih vala poteglu tu cuvenu taracu, aon nek pere prozore, pa da sredimo taj stan u duetu,kad je covjeku toliko vazno... izvini,mozda ja nisam upratila dobro,ove postove je nemoguce iscitati koliko ih ima,ali vi imate problema i sa seksualnim aspektom braka? meni je to jedan od kljucnih dijelova braka,a opet nismo svi isti.....

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:34:50)

naravno da trazis izgovore...ako zelis da se on promijeni, promijeni se i ti... budi promjena koju zelis vidjeti? ja bih vala poteglu tu cuvenu taracu, aon nek pere prozore, pa da sredimo taj stan u duetu,kad je covjeku toliko vazno... izvini,mozda ja nisam upratila dobro,ove postove je nemoguce iscitati koliko ih ima,ali vi imate problema i sa seksualnim aspektom braka? meni je to jedan od kljucnih dijelova braka,a opet nismo svi isti.....

Otprilike mogu vidjeti da nisi pratila "razvoj situacije"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pa mozes preskakati i citati samo moje postove ako te bas zanimaju detalji, mrsko mi se ponavljati[sm=smiley36.gif]
seks ok, to neoprasena si ofulila ako se na to odnosilo, nema problema na tom planu, vise na emotivnom i duhovnom, cisto sto svakoj zeni treba zagrljaj njeznost i ostalo.. ali da ne duljim..procitaj samo moje komentare da udjes u tematiku[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a za promjene vec su u tijeku, i to stranica dvije procitaj...[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:37:06)

ma procitala sam ovaj tekst koji si stavila na prvoj strani i upalo mi je u oci izbjegavanje seksa-najocitiji simptom

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:37:48)

Otprilike mogu vidjeti da nisi pratila "razvoj situacije"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pa mozes preskakati i citati samo moje postove ako te bas zanimaju detalji, mrsko mi se ponavljati[sm=smiley36.gif]
seks ok, to neoprasena si ofulila ako se na to odnosilo, nema problema na tom planu, vise na emotivnom i duhovnom, cisto sto svakoj zeni treba zagrljaj njeznost i ostalo.. ali da ne duljim..procitaj samo moje komentare da udjes u tematiku[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a za promjene vec su u tijeku, i to stranica dvije procitaj...[sm=smiley36.gif]

otkud ljudima pravo na zakljucak a nisu nista razumjeli[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Mary10 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:38:57)

kolacicu legenda si [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ja bi samo ohladila i ignorisala pa ces da vidis kako ce on da "nadodze". Znam da ti nije jednostavno ali samo budi jaka i posveti se sebi i djetetu, nemoj ni kuhati ni cistiti pa nek malo vidi sta si ti ustvari radila dok je on odsutan i koliko ustvari vrijedi taj tvoj rad. On kad vidi da si ti ohladila na njegove komentare i da ga ignorises zapitace se sta je problem, vidis da se vec poceo vaditi sad samo uzivaj i pokazi svoje JA. Mislim da je on unistio tvoje samopouzdanje i ponasa se upravo tako jer su mu ti njegovi prohtjevi prolazili kod tebe, zato okreni list na svoju stranu i opucaj kontru pa nek malo on trci za tobom. U svakom braku postoje problemi razlicitog tipa, a najlakse je pokupit se i pobjeci od problema treba se potruditi pa problem rjesiti. Ja ipak mislim da vi mozete to zajedno, on je samo bezobrazan i prolazilo mu je to kod tebe godinama pa ocekuje da tako i bude citav zivot, zato samo smireno s pjesmom sto bi rekli a polako preuzmi stvari u svoje ruke. Zelim ti puno srece

animagical -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:39:28)

pa sto si stavila da je to najocitiji simptom,ako ga uopste nemate?

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:39:48)

ma procitala sam ovaj tekst koji si stavila na prvoj strani i upalo mi je u oci izbjegavanje seksa-najocitiji simptom

na mene se ta stavka ne odnosi draga, nisu svi slucajevi dotle dosli, mi smo u srednjoj fazi. OK? ali mislim da se ostale tacke odnose na njega. ako bracni savjetnik me ne ispravi[sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 23:40:05)

meni je najbolesnije bilo kad su se svi redom isli diviti cistoci frizidera,mislim to je toliko bitno [sm=smiley29.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>