RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 21:42:17)

ma ne znam
šta sve neko devera da sačuva brak [sm=smiley13.gif]
a ko zna gdje ga i sa kim sreća čeka, svako zlo za neko dobro

nije razvod smak svijeta, kod većine bi bio poželjan... no nema svako petlju za to.....

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 21:45:47)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: jasmin

kolacicu,sad se malo primiri. Budi ozbiljna...hladna...službena. Ali dotjerana. Zbog sebe najviše.

i ja potpisujem. i dodajem jos jednom. nadji nesto za sebe. dobru knjigu koju ne mozes ostaviti, zanimaciju neku...

Ja ne potpisujem....ne vidim uopšte poentu.
Neko te izvrijedja, sto rece kolacic posere ti se na sred glave........i onda ja trebam biti dotjerana i nesto cekati....?!
Ne razumijem....kolacicu, ti si zena koja ne bjezi od problema, tako mi izgleda....ali ti je samopouzdanje i samopostovanje uzasno prodrmano....

kljucna rijec je zbog sebe [sm=smiley1.gif] sve prvo zbog sebe

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 21:51:36)

imaš ti kolačiću baš živaca, treba ti čestitati
ti mu napravila ribu da ždere a on priča kako je tamo neka žena bolja jer čisti
ja ne znam kako bi se strpila da ga ribom ne mlatnem po glavi [sm=hudicek1.gif]
il bi mu rekla da je možda Damiru veći, pa ti o tme ne vaziš i sl
ženi treba poleta za čišćenje, a ne mrcina u krevetu[sm=hudicek1.gif]

aida. -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 21:53:57)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

imaš ti kolačiću baš živaca, treba ti čestitati
ti mu napravila ribu da ždere a on priča kako je tamo neka žena bolja jer čisti
ja ne znam kako bi se strpila da ga ribom ne mlatnem po glavi [sm=hudicek1.gif]
il bi mu rekla da je možda Damiru veći, pa ti o tme ne vaziš i sl
ženi treba poleta za čišćenje, a ne mrcina u krevetu[sm=hudicek1.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 21:54:57)

[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

imala bi još da dodam ponešto nakon te njegove izjave[sm=hudicek1.gif]
ni ti nisi zadovoljna sexulanim životom s njim a on tobom jer ne čistiš kako on misli da treba
predloži mu da se oboje snadjete, ti nekoga za sex a on nekako za čišćenje
i svi sretni dragi moj, rekla bi
a prije toga bi ribu uzela s njegovog tanjira [sm=hudicek1.gif][sm=smiley36.gif]

smiješno zvuči al ne bi je pojeo

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 21:59:38)

Ne znam na sta ce ovo izaci, ali znam da uzivam u ovim momentima, veliko mi je zadovoljstvo gledati sta mu se desava.. Ja nista ne reagujem na njegove "pokusaje" cudne pravo da vam kazem, nit je razgovor nit prilazi meni, ali nesto mu se desava u glavi vidim, sprema dijete i objasnjava mi da joj je prljava pidzama i eto sta mislis da joj promijenimo?? kao moje misljenje relavantno, ja samo klimnem ok drugu cemo. Nesto mu se cudno desava a to me ne zanima, ja cu ostati ovakva da vidim sta ce biti..ma nije ovo spasavanje braka, ne znam ni sta je, sam je sebe i svojoj pricom doveo u corsokak pa mi se cini da se pokusava "da vadi". Nedosatje mi samopouzdanja ali ovakvo njegovo ponasanje me cini jacom, znaci nisam losa cim je pobrkao da je ipak on "sef u kuci" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:05:23)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

imala bi još da dodam ponešto nakon te njegove izjave[sm=hudicek1.gif]
ni ti nisi zadovoljna sexulanim životom s njim a on tobom jer ne čistiš kako on misli da treba
predloži mu da se oboje snadjete, ti nekoga za sex a on nekako za čišćenje
i svi sretni dragi moj, rekla bi
a prije toga bi ribu uzela s njegovog tanjira [sm=hudicek1.gif][sm=smiley36.gif]

smiješno zvuči al ne bi je pojeo

i meni to doslo kad se davio i govorio "nije njemu to bitno moze se jesti svugdje" mrs skote glupi. kad mu napravim suhe makarone mrsko mu ah, ima da ga cekaju svaki dan. a sexom tu i tamo sam zadovoljna, nije kriza ali moglo bi bolje...sad i to blokiram, uzivam priznajem[sm=smiley36.gif]

aida. -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:05:24)

Mora zena nekad, ma sta nekad, cesto pokazati zube.. Ne smijes pokazat da si slaba, da ga se bojis (ako se bojis)...
Moras bit cvrsta, stojat iza svojih rijeci, kad nesto kazes nek se ljuti koliko hoce ne popustaj!

Sjecam se kad meni moja sveki, tad jos to nije ni bila, mi se trebali uzet, rece: "Ja sam ga odgojila po svom, ti ga sad prilagodjavas sebi i odgajas po svom. Al od onog prvog dana." I bas je tako...

A ti si pustila kolacicu da on tebe vrti kako hoce... Ako nije kasno i ako vrijedi za takvog covjeka, pokusaj sad... Mada bi on meni letio davno [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] pa da je jedini na svijetu...

KOd mene je... Ako ne valja jelo, napravi ti ... On fakat napravi neka jela bolje od mene... Ako je zabacana kuca, cisti zajedno sa mnom.. Mozda bi nekad sta i prigovorio al ne smije [sm=jezicek.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:07:53)

IZVORNA PORUKA: aida.

Mora zena nekad, ma sta nekad, cesto pokazati zube.. Ne smijes pokazat da si slaba, da ga se bojis (ako se bojis)...
Moras bit cvrsta, stojat iza svojih rijeci, kad nesto kazes nek se ljuti koliko hoce ne popustaj!

Sjecam se kad meni moja sveki, tad jos to nije ni bila, mi se trebali uzet, rece: "Ja sam ga odgojila po svom, ti ga sad prilagodjavas sebi i odgajas po svom. Al od onog prvog dana." I bas je tako...

A ti si pustila kolacicu da on tebe vrti kako hoce... Ako nije kasno i ako vrijedi za takvog covjeka, pokusaj sad... Mada bi on meni letio davno [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] pa da je jedini na svijetu...

KOd mene je... Ako ne valja jelo, napravi ti ... On fakat napravi neka jela bolje od mene... Ako je zabacana kuca, cisti zajedno sa mnom.. Mozda bi nekad sta i prigovorio al ne smije [sm=jezicek.gif]

jesi ga ustojila, svaka ti cast[sm=smiley20.gif] da je meni ova pamet tad bila cini mi se drugu pricu bi pricali...[sm=hudicek1.gif]

henna ze -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:08:04)

hebala ga Alma !

mala_sa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:08:39)

Kolacicu sretno; sad budi samo hladne glave; a dat ce dragi Bog da se zavrsi onako kako je najbolje za vas [sm=smiley31.gif]

Vesela znaci oplakah [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:11:27)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Vesela znaci oplakah [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

ja bih njemu onako rekla za damira pa kad bi mi zadnje bilo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:16:14)

jadni Damir i Alma, ni krivi ni duzni [sm=sad.gif]

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:16:41)

Kolačiću, ja sam protiv bilo kakvog ustrojavanja.
Brak je zajednica dvoje ljudi.
Dvoje odraslih ljudi.
Ljudi koji su dovoljno zreli da donose odluke, stanu iza svojih odluka ali i odgovaraju za svoje odluke.
Ako čovjek nema svoje mišljenje, nije dobro!
Ako ne cijeni sam sebe, nije dobro!
Neće ga cijeniti niko.
Ni vlastito dijete, a ne bračni drug.
Brak se živi.
Razvija.
Mijenja.
Ne nužno, ili bolje rečeno, nikako na gore....ali se mijenja, razvija....
Čovjek je biće koje prvo mora voljeti sebe da bio sposoban voljeti druge.
Vrlo je bitno znati šta su prioriteti.
I najbitnije je ne izgubiti sebe.
Kamenujte me, ali recimo ja ne razumijem zajedničke profile na fb.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:17:22)

IZVORNA PORUKA: henna ze

hebala ga Alma !

prvi put mi otisli kod Alme, ono eto tek se uzeli, i sve ok zena sredila kucu, nista manje kad je ja sredim kad gosti dolaze, mada priznajem rijec je o vrlo pedantnoj zeni, pedantnijoj od mene vidim razlaze sve zivo u kuhinji u neke pregrade posude, kod mene je vegeta u kesi eventualno je prebacim u kalupe pretvorene za to, ali cesto mi mrsko pa sipam iz kese[sm=smiley36.gif] a ona je bas precizna, pedantna, cista sto bi njegovi rekli[sm=zmeden.gif] e sad, kazem mi otisli, i moj muz otisao u wc, nema ga sto godina, hahahh ja znam sta je, on tamo zagleda sve zivo od coskova do bojlera mislim analiticar je to, sve mora pregledati ima li praske da se evidentira je li "moj" slucaj, tipa da se sredi kad gosti dodju a svakodnevno smetljiste, i naravno izlazi nakon duzeg vremena, mislim da su ljudi pomislili da je obavljao veliku nuzdu[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] i sve ok, sjeda pricamo noc se nastavila... ali cim smo sjeli u auto, komentar je pao: "Kako je Alma cista zena" i uzdah, ko da je on "jedini" na svijetu osudjen da pati sa mnom, neurednom... Fuj fuj fuj... a ista ta alma nema pojma o kuhanju, muz jadan navikao da fino jede ne moze da se navikne, i nervira ga njeno pranje, peruckanje glancanje, peglanje po sto puta i imam osjecaj da smo fulili, mozda sam se trebala udati za Damira hahahhahhah[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:21:02)

da, ali stvar je sto je alma takva zato sto je njoj to volja

mala_sa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:21:21)

IZVORNA PORUKA: kolacic

IZVORNA PORUKA: henna ze

hebala ga Alma !

prvi put mi otisli kod Alme, ono eto tek se uzeli, i sve ok zena sredila kucu, nista manje kad je ja sredim kad gosti dolaze, mada priznajem rijec je o vrlo pedantnoj zeni, pedantnijoj od mene vidim razlaze sve zivo u kuhinji u neke pregrade posude, kod mene je vegeta u kesi eventualno je prebacim u kalupe pretvorene za to, ali cesto mi mrsko pa sipam iz kese[sm=smiley36.gif] a ona je bas precizna, pedantna, cista sto bi njegovi rekli[sm=zmeden.gif] e sad, kazem mi otisli, i moj muz otisao u wc, nema ga sto godina, hahahh ja znam sta je, on tamo zagleda sve zivo od coskova do bojlera mislim analiticar je to, sve mora pregledati ima li praske da se evidentira je li "moj" slucaj, tipa da se sredi kad gosti dodju a svakodnevno smetljiste, i naravno izlazi nakon duzeg vremena, mislim da su ljudi pomislili da je obavljao veliku nuzdu[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] i sve ok, sjeda pricamo noc se nastavila... ali cim smo sjeli u auto, komentar je pao: "Kako je Alma cista zena" i uzdah, ko da je on "jedini" na svijetu osudjen da pati sa mnom, neurednom... Fuj fuj fuj... a ista ta alma nema pojma o kuhanju, muz jadan navikao da fino jede ne moze da se navikne, i nervira ga njeno pranje, peruckanje glancanje, peglanje po sto puta i imam osjecaj da smo fulili, mozda sam se trebala udati za Damira hahahhahhah[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Halali, ja ti maloprije htjedoh ovo napisati; al reko naljutit ces se... Boze, da nije zalosno, bilo bi smijesno [sm=smiley13.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:22:32)

Kolačiću, ja sam protiv bilo kakvog ustrojavanja.
Brak je zajednica dvoje ljudi.
Dvoje odraslih ljudi.
Ljudi koji su dovoljno zreli da donose odluke, stanu iza svojih odluka ali i odgovaraju za svoje odluke.
Ako čovjek nema svoje mišljenje, nije dobro!
Ako ne cijeni sam sebe, nije dobro!
Neće ga cijeniti niko.
Ni vlastito dijete, a ne bračni drug.
Brak se živi.
Razvija.
Mijenja.
Ne nužno, ili bolje rečeno, nikako na gore....ali se mijenja, razvija....
Čovjek je biće koje prvo mora voljeti sebe da bio sposoban voljeti druge.
Vrlo je bitno znati šta su prioriteti.
I najbitnije je ne izgubiti sebe.

kakve zajednicke profile na fb? mi nemamo zajednicki profil na fb [sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:32:15)

meni bas smijesno to pretjerano ciscenje, tm bi mene izbacio nakon par dana[sm=smiley36.gif]i ja i mm smo lijeni i neuredni, meni sve prece od kuce[sm=smiley36.gif]sjecam se kad sam bila jednom kod jedne drugarice u njemackoj, ona previse pedantna i picajzla, i sve na svom mjestu ,cisto a ne kuha uopce. ja htjela napravit omlet a ona me napala gdje cu to przit, isprljacu joj sporet[sm=smiley36.gif]sporet joj samo za ukras sluzio, sve jela vani il gotovo kupi pa u mikrovalnu, a kasike i viljuske sve slozene cakum pakum u ladici, ono sve isto okrenute jedna na drugu ko sto stoje u kutiji kad se kupe[sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:34:23)

mene je strah osoba kod kojih kad udjem u stan do dječije sobe ne vidim znak da tu zive djeca.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:34:39)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

da, ali stvar je sto je alma takva zato sto je njoj to volja

da, ona voli cistiti, extra, mada kontam mozda i nju damke ganja svakodnevno zbog kutljace, ko mene moj zbog krpe[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ali svejedno ona ono sto voli i zna radi, ok mi je to, nek joj je i apoteka ako ona uziva u tome..

meni, se i zgadilo, otkako sam s njim ovakvim, vjerujte ne radi mi se ni sto bih trebala, ubio volju u meni za krpom, imam osjecaj eto samo sto moram, i nekad sebi napravim potpunu komociju kad ga nema, opsti haos[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:37:07)

ima i gore,njegovo ime i prezime na profilu, a profil koriste oboje [sm=smiley29.gif]

Galicia -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:38:38)

Kolacicu, taj tvoj muz u tebe, on tebe ne pravi sretnom zenom ni malo.
Zasto gubis svoje vrijeme i zivce na ljude koji to nisu zasluzili?

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:40:46)

IZVORNA PORUKA: teacher75

meni bas smijesno to pretjerano ciscenje, tm bi mene izbacio nakon par dana[sm=smiley36.gif]i ja i mm smo lijeni i neuredni, meni sve prece od kuce[sm=smiley36.gif]sjecam se kad sam bila jednom kod jedne drugarice u njemackoj, ona previse pedantna i picajzla, i sve na svom mjestu ,cisto a ne kuha uopce. ja htjela napravit omlet a ona me napala gdje cu to przit, isprljacu joj sporet[sm=smiley36.gif]sporet joj samo za ukras sluzio, sve jela vani il gotovo kupi pa u mikrovalnu, a kasike i viljuske sve slozene cakum pakum u ladici, ono sve isto okrenute jedna na drugu ko sto stoje u kutiji kad se kupe[sm=smiley36.gif]

takva je moja sveki, kopija, ja kad kuham ne gledam nista jel uprskano umrljano smije li se peci da ne ode rerna, meni je PRIMARNO da je ukusno i fino jelo, to sto usput havariju napravim u kuhinji[sm=smiley36.gif] mene nije briga. Oni svi uzivaju da ja kuham, al idu dalje od kuhinje, kad pravim jer mislim da ne mogu oni da gledaju da nesto se prospe, pokapa a da se automatski ne obrise[sm=jezicek.gif]

cak najgluplji primjer, pravimo ja i sveki supu, halo supu najobicniju, i uzima ona serpu, pazite ovo i sipa vodu, ok ja je uzimam da je stavim na sporet da prokuha pa cemo samo ubaciti kesicu, cim sam je stavila, kida papir, brise gornji rub serpe jer je kanuo kap dvije vode kako je sipala, ja blehnem ko tele sta radi, ona samo meni kad je vidila kako gledam, joj ne mogu ja to da gledam[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
ja to nikad ne radim. opet kazem, mozda neke od vas jesu takve, ili sam ja greska, nemam pojma, meni je bilo sega koji su to potezi i brzina[sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (21.2.2013 22:40:52)

joj kako bi muz od kolacica pobjegao iste sekunde iz mog stana da mi dodje u goste i pocne zagledati po coskovima[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>