RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

shpagica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:39:08)

Aaaaa, fakat mu predlozi da angazuje kakvu agenciju za odrzavanje kuce, ti se bavi djevojcicom i kuhinjom jer u tome uzivas i u tome briljiras.

A on onda moze da prigovara (pa i pismenim putem) na adresu firme za odrzavanje cistoce.

I fakat, samo prigovara. A i ti roditelji su mu vala bolesni, cuj curica vam je vec opterecena...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

OCD klasicni, a takvi ljudi jesu difunkcionalni i emotivno, to je strasan blok.

Daliyah92 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:39:29)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

kolačiću imaš li ti koga da ti dođe dok njega nema da poradite tu kuću kako on voli...
pa onda ručak staviš, srdiš se i odvedeš ga u krevet...a tamo mu kažeš '' fuj kako ti je priljav idi ga operi''[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ili ako nemaš osnova za to baš ni u zezi....kad obavite sve kažeš mu...''ljubavi hajde sad skini poseteljinu i uključi mašinu i kad opere prostri pa nam novu stavi...a ispeglat ću je ja kad se osuši''[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Ja bih njemu sve sredila, skuhala rucak, ostavila na stolu, a onda kad on dodje sa posla (ili prije nego dodje) otisla sa djetetom van, prosetati ili bilo gdje, a on nek uziva sa svojom ljubavi - sa svojom cistom i sredjenom kucom.

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:40:44)

Kolacicu, a i ova jos jedna clanica sto se javila ne upamtih nik, ja vjerujem da ti je tesko, jer sta moze bit teze kad te muz odbija, procitah da se zna i nogama branit da mu ne pridjes, ( da ti je dragi Bog na pomoci).....

nego, okrenite se malo sebi, nek ti ne bude mrsko spremit dijete u kolica i setaj, razgledaj, udisi svjez zrak i ti ces odma bit puna samopouzdanja, kad dodje pocni mu pricat gdje si bila, koga si vidjela, nalazi mu malo.........

a sledeci put kad te odbije ganjaj ga sa usisivacem.......

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:41:24)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Jesu meni glupa ta poređenja braka i odnosa djece i roditelja.
Halo bolan, nisi ti njegova mama, niti je on svoj otac...a što ti ne bi rekla onda: eh, ovako moja mama i tata...pa sve ode u nedogled.
Vi treba da živite kako vama dvoma paše, a ne da on trubi kako njegova mama nije tati nikad ovo ili ono...trebao je onda ostati kod mame i tate pa bi mu bilo sve potaman.

Iman, moram se nadovezati na tvoj post.
Vrlo je bitno u kakvoj smo porodici odrasli. U mojoj porodici je tata nosio cekere, pridržavao mami jaknu, oblačio suknju da bi mene nasmijao, sam prao kupatilo iza sebe, iznosio smeće, usisavao.......kafa se pila u pet poslijepodne, i to je bilo njihovo vrijeme.
Bez povišenih glasova, bez svadje....tata je pravio piru krompir, rezao kruh, pomagao da se sklone tanjuri.
Klofao tepihe, spremao stvari za put.
Za sve ostalo su se dogovarali.
Vodio me na vakcine, injekcije, sistematske preglede....

Ja nikada svoj brak niti svog bračnog partnera nisam poredila sa svojim ocem, niti naš brak s brakom mojih roditelja.
Ali isto tako ne bih mogla živjeti sa osobom s kojom živi kolačić.
Jer za mene takvo ponašanje u braku nije normalno. Ja takvo ponašanje ne mogu prihvatiti kao normalno.
Njemu možda jeste, upravo zato što je takvo što gledao u svojoj porodici.

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 14:01:44)

ja ovu temu evo citam citav dan i nemogu se nekim stvarima nacuditi.
Moj muz radi u firmi za ciscenje kao poslovodja- znaci on sve vidi i voli uredno. Ja volim cisto ali kad dodjem s posla kuci nefatam se krpe. Zasto pa po Bogu citav dan radim kad kuci dodjem hocu sa muzem i djetetom da provedem vrjeme. MM kad smeta prasina, neusisan tepich itd on to sam uradi. Nekad mu dopi*di pa mi kaze "Vala je vrjeme za ovo ili ono" ali da me radi toga nevoli??? Kolacic tvoj muz nezna stza je ljubav i to sto njegov caca glumi gospodu nek objesi macku o rep. Ja na tvom mjestu bi sad iz inata ostavila sve poslove, spremila sebe i djete i po citav dan bi skitala. Nek on malo duma o tebi.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.2.2013 14:05:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Galicia -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 14:28:44)

On je obican papak. Njemu je bitnija cista kuca nego sretna i zadovoljna porodica.
Nek je sam cisti kad mu sve smeta.

Kolacic, hajd sto je on to sve, al ti si mi gora sto se boris za zrno ljubavi.
Mislis li da vrijedis vise od zrna?

aicha -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 14:41:37)

IZVORNA PORUKA: kolacic

Odmah da znate, nisam ja pedantna, nisam vjerujte, to nemam sta lagati, ja sam prosjecna, ok mi je cisto kad gosti dolaze sve generalno predjem aposolutno sve bude tip top kad smo sami boga mi kako stignem, nisam ja bolesna da mi je krpa vazda u ruci, radije volim da kuham i to ne krijem, svako ima svoje mane i vrline, jbg ako sam ja prihvatila njegove, apsolutno sve, mora i on moje, ne moze on mene stimati kako mu pase, pretvarati zrelu osobu u kalup koji hoce, nisam ja od gline, i pustila sam mu na pocetku da me "ispravlja", ok obrisem kako kaze i to, ne zvocam, ali to ide na nerve i smeta bilo kojoj osobi da stalno prica jedno te isto, trubi svaki dan, on dodje s posla na kojem je aposolutna urednost pa naravno nije to kuca, to je firma i on tamo kontrolise sve, i sad on to prenosi u kucu, vrsi pritisak, zvoca, ja nekad namjerno ostavim nered, a onda me nervira dernjava pa sredim a opet imam osjecaj, ni to nije dovoljno, nije po njegovim mjerilima. On i neurednost veze za ljubav, kao ubila sam ljubav u njemu, ne zna ni sta osjeca, gleda me drugim ocima, jer nisam uredna onako kako on misli da svaka zena treba biti. sta on zna, zivio s mamom i sestrom i naucio zivjeti u apoteci oni su za mene bolesni..........kap ako padne na pod to se skace svi odreda da se obrise, dijete, ne dobog da se umrlja, to se odmah brise i ruke i sve, moje dijete ne zna sta znaci biti umrljano, cokoladom i slicno, ono se jadno i boji kao da to ne valja, cim joj prljave ruke ona mama brisi, jer su je ubili u pojam s tim, on i njegovi. sad se dijete redovno brise, nikad packice nema na njoj. kad vidim djecu na reklami kako su umrljana onim frutekom meni slatko, muzu odvratno. mislim halo, meni je to NORMALNO, i da se neko umrlja pa obrisat ce se, a njihova ti je prica, ma nije to problem nego isprljat ce namjestaj[sm=smiley29.gif]

kolačiću ja sam izašla iz ovakvog braka i mogu ti samo reći da tu nema života niti će se on promijeniti niti će te ikad cijeniti, nažalost[sm=smiley13.gif]

Dvije godine sam bila u braku sa psihopatom, njegova "pedantnost" je do te mjere išla da uđe u kuću i krene PRSTOM TRAŽITI PRAŠINU(npr. u radijatoru, na štokovima od vrata, na vrhu kuhinje se popne traži...) ispočetka je bilo svađe, kasnije je počeo da me mrzi i na kraju je kuluminiralo fizičkim zlostavljanjem. I ja sam u sebi tražila krivca kao i sve žrtve zlostavljanja dok mi nije prekipilo i dok nisam shvatila da živim s osobom koja ima psihičkih problema. Također kao i tvoj muž i on je bio iz nesređenih odnosa, i to se odrazilo na ličnost. Također je u vezi bio pretjerano romantičan i nježan a u braku je pokazao svoje pravo lice, da je okrutan i nasilan.

Kad je došlo do te mjere da nisam više mogla trpiti otišla sam, bila sam jedno vrijeme sama, posvetila se sebi, izgradila samopouzdanje, kasnije naišla na PRAVU OSOBU i udala se ponovo, imam dijete i sretna sam hvala Bogu.

Vjeruj da nekad moj sadašnji suprug preskače preko stvari, igračaka kad dođe s posla samo da bi me poljubio, i tek sad znam šta je pravi brak, prava ljubav i pravi bračni partner.

Tebi želim da što prije otvoriš oči i vidiš u kakvom haosu živiš i da se okreneš sebi i svom djetetu. Puno sreće. Ako ti treba savjet obrati mi se slobodno na pp.

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 14:45:50)

Ja bih zaista preporučila da pogledaš film " Sleeping with the enemy "

http://www.youtube.com/watch?v=PKqHWVRhjWg

aida. -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:12:00)

Ja zaista ne mogu da vjerujem cega sve ima... [sm=smiley13.gif]
Mi smo jednom bili kod jednih nasih dobrih prijatelja, i kad su nas pratili na vratima on se protegnu i uhvati za stok od vrata dok je ceko da mi obucemo obucu, i mahnu prstom gore, okrenu se njoj i kaze "Sta je ovo?", ona se uzmucala, bed joj sto smo mi tu (pojma nismo imali da je takav)... A ja se njoj okrenu i reko: "Daj mu krpu pa kad vec mase prstom nek i obrise." On se okosi na mene kao sta tebe briga, sta se ja mijesam, reko trebo si joj govorit ako sta imas kad mi odemo. Mm osto bez rijeci i govori mu kako on uradi i wc i sudje opere... Na to je mm ispo PAPAK! [sm=jezicek.gif] od tad smo urijedjali odnose s njjima, ne druzimo se vise, par puta poslije toga, al eto, za njega je mm papak jer meni pomaze a on mu na to odgovorio "Ja volim svoju zenu, ona nije rob kuce i ja u toj kuci zivim i pomazem joj. Za tebe sam papak, pa neka sam, drago mi je."
Zao mi nje u svemu tome, isto ko i tebe kolacicu [sm=smiley13.gif]

Mozda je ruzno da kazem, al ja mislim da ti sebe uzalud dajes za tu "ljubav"(jednostranu-ocito) i da se taj promijeniti nece.. A ti bi se trebala promijeniti na gore pa nek bar malo osjeti kako je... Mada i to nicemu ne vodi.. Al svejedno ko i ta tvoja prica [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] iskreno mi je zao takvih zena sto ste zrtve psihickog maltretiranja [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

aicha -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:16:33)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja bih zaista preporučila da pogledaš film " Sleeping with the enemy "

http://www.youtube.com/watch?v=PKqHWVRhjWg

Predobar film i baš opisuje kako sam ja živjela.[sm=smiley13.gif]

aicha -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:22:45)

IZVORNA PORUKA: aida.

Ja zaista ne mogu da vjerujem cega sve ima... [sm=smiley13.gif]
Mi smo jednom bili kod jednih nasih dobrih prijatelja, i kad su nas pratili na vratima on se protegnu i uhvati za stok od vrata dok je ceko da mi obucemo obucu, i mahnu prstom gore, okrenu se njoj i kaze "Sta je ovo?", ona se uzmucala, bed joj sto smo mi tu (pojma nismo imali da je takav)... A ja se njoj okrenu i reko: "Daj mu krpu pa kad vec mase prstom nek i obrise." On se okosi na mene kao sta tebe briga, sta se ja mijesam, reko trebo si joj govorit ako sta imas kad mi odemo. Mm osto bez rijeci i govori mu kako on uradi i wc i sudje opere... Na to je mm ispo PAPAK! [sm=jezicek.gif] od tad smo urijedjali odnose s njjima, ne druzimo se vise, par puta poslije toga, al eto, za njega je mm papak jer meni pomaze a on mu na to odgovorio "Ja volim svoju zenu, ona nije rob kuce i ja u toj kuci zivim i pomazem joj. Za tebe sam papak, pa neka sam, drago mi je."
Zao mi nje u svemu tome, isto ko i tebe kolacicu [sm=smiley13.gif]

Mozda je ruzno da kazem, al ja mislim da ti sebe uzalud dajes za tu "ljubav"(jednostranu-ocito) i da se taj promijeniti nece.. A ti bi se trebala promijeniti na gore pa nek bar malo osjeti kako je... Mada i to nicemu ne vodi.. Al svejedno ko i ta tvoja prica [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] iskreno mi je zao takvih zena sto ste zrtve psihickog maltretiranja [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Nisu te žene krive. Te osobe prije braka su baš, baš nježne, pažljive, romantične, obasipaju vas poklonima, cvijećem, romantičnim izletima itd.
Meni se život promijenio već prvi dan braka kad mi je počeo držati lekciju kako da izglancam sudoper. Meni je bilo, iskreno smiješno na početku jer nisam shvatala da je ozbiljan. Kasnije se sve pretvorilo u noćnu moru, kao da se probudite u lošem filmu a već ste vezani brakom, tu je porodica, prijatelji, komšiluk, čovjek se stidi. Ja sam bila inače jako uspješna žena, iz ugledne porodice, meni je bio šok da se meni takvo nešto dogodi.

Trenutno je još jedna žena nastradala od iste osobe, podnijela je krivičnu prijavu, i pošto je njoj naudio dok je služio uslovnu kaznu zbog mene nadamo se iskreno da ćemo ga vidjeti iza rešetaka.

mala_sa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:23:34)

IZVORNA PORUKA: aicha

Odmah da znate, nisam ja pedantna, nisam vjerujte, to nemam sta lagati, ja sam prosjecna, ok mi je cisto kad gosti dolaze sve generalno predjem aposolutno sve bude tip top kad smo sami boga mi kako stignem, nisam ja bolesna da mi je krpa vazda u ruci, radije volim da kuham i to ne krijem, svako ima svoje mane i vrline, jbg ako sam ja prihvatila njegove, apsolutno sve, mora i on moje, ne moze on mene stimati kako mu pase, pretvarati zrelu osobu u kalup koji hoce, nisam ja od gline, i pustila sam mu na pocetku da me "ispravlja", ok obrisem kako kaze i to, ne zvocam, ali to ide na nerve i smeta bilo kojoj osobi da stalno prica jedno te isto, trubi svaki dan, on dodje s posla na kojem je aposolutna urednost pa naravno nije to kuca, to je firma i on tamo kontrolise sve, i sad on to prenosi u kucu, vrsi pritisak, zvoca, ja nekad namjerno ostavim nered, a onda me nervira dernjava pa sredim a opet imam osjecaj, ni to nije dovoljno, nije po njegovim mjerilima. On i neurednost veze za ljubav, kao ubila sam ljubav u njemu, ne zna ni sta osjeca, gleda me drugim ocima, jer nisam uredna onako kako on misli da svaka zena treba biti. sta on zna, zivio s mamom i sestrom i naucio zivjeti u apoteci oni su za mene bolesni..........kap ako padne na pod to se skace svi odreda da se obrise, dijete, ne dobog da se umrlja, to se odmah brise i ruke i sve, moje dijete ne zna sta znaci biti umrljano, cokoladom i slicno, ono se jadno i boji kao da to ne valja, cim joj prljave ruke ona mama brisi, jer su je ubili u pojam s tim, on i njegovi. sad se dijete redovno brise, nikad packice nema na njoj. kad vidim djecu na reklami kako su umrljana onim frutekom meni slatko, muzu odvratno. mislim halo, meni je to NORMALNO, i da se neko umrlja pa obrisat ce se, a njihova ti je prica, ma nije to problem nego isprljat ce namjestaj[sm=smiley29.gif]

kolačiću ja sam izašla iz ovakvog braka i mogu ti samo reći da tu nema života niti će se on promijeniti niti će te ikad cijeniti, nažalost[sm=smiley13.gif]

Dvije godine sam bila u braku sa psihopatom, njegova "pedantnost" je do te mjere išla da uđe u kuću i krene PRSTOM TRAŽITI PRAŠINU(npr. u radijatoru, na štokovima od vrata, na vrhu kuhinje se popne traži...) ispočetka je bilo svađe, kasnije je počeo da me mrzi i na kraju je kuluminiralo fizičkim zlostavljanjem. I ja sam u sebi tražila krivca kao i sve žrtve zlostavljanja dok mi nije prekipilo i dok nisam shvatila da živim s osobom koja ima psihičkih problema. Također kao i tvoj muž i on je bio iz nesređenih odnosa, i to se odrazilo na ličnost. Također je u vezi bio pretjerano romantičan i nježan a u braku je pokazao svoje pravo lice, da je okrutan i nasilan.

Kad je došlo do te mjere da nisam više mogla trpiti otišla sam, bila sam jedno vrijeme sama, posvetila se sebi, izgradila samopouzdanje, kasnije naišla na PRAVU OSOBU i udala se ponovo, imam dijete i sretna sam hvala Bogu.

Vjeruj da nekad moj sadašnji suprug preskače preko stvari, igračaka kad dođe s posla samo da bi me poljubio, i tek sad znam šta je pravi brak, prava ljubav i pravi bračni partner.

Tebi želim da što prije otvoriš oči i vidiš u kakvom haosu živiš i da se okreneš sebi i svom djetetu. Puno sreće. Ako ti treba savjet obrati mi se slobodno na pp.

Ja se samo bojim da se sve ne zavrsi bas ovako; Kolacicu zelim ti svu srecu svijeta da ovo predeveras na nacin koji je najbolji po tebe i tvoje dijete [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:29:12)

draga aicha[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

kolačiću možda da sa aichom na PP koju progovoriš...
neke sis tavri približiš...
zaista ponosna sam kada vidim d aneko s eza ljubav bori, pomaže bolesnom parneru al ne bih nikada poželjela da ti se desi bilo što jer smo te hrabrili u tvojoj hrabrosti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sabinos -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:37:22)

draga aicha[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

zaista ponosna sam kada vidim d aneko s eza ljubav bori, pomaže bolesnom parneru al ne bih nikada poželjela da ti se desi bilo što jer smo te hrabrili u tvojoj hrabrosti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

bas ovako hanady...ali cini mi se ovo je vise ludost nego hrabrost nazalost[sm=smiley19.gif]

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:44:06)

IZVORNA PORUKA: sabinos

draga aicha[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

bas ovako hanady...ali cini mi se ovo je vise ludost nego hrabrost nazalost[sm=smiley19.gif]

Posle svakog posta od kolacic sam ovo pomislila ali nisam mogla da napisem. Ona je tako ubjedjena da je on vrjedan svake bitke i da treba da se bori ali ja ovde nevidim zivota.

Galicia -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:49:40)

Kolacic, radis li?

shpagica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 15:58:03)

@ kolacic - procitaj molim te sta smo i na ovoj temi pisale, mislim da ima puno dobro srocenih postova koji ti mogu pomoci http://www.ringeraja.ba/forum/m_1353539/mpage_1/key_/tm.htm

jasmin -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:10:19)

kolacic draga,žao mi je što moraš prolaziti kroz ovo sve. Probaj učiniti ono što želiš,ako to zaista silno želiš i nemoj da te brine što su svi protiv toga...ali zapamti,za ljubav i sve ono što je prati trebaju volja i želja dvije osobe.....ne možeš sama [sm=smiley31.gif].

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:18:59)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Boze moj, sve sto vise citam, sve mi gore...

sve sto vise citam, sve mi gore...

izasla sam na zrak s djetetom cisto da je izvedem malo i super sam se osjecala, ali tolike stvari koje ste napisale me sad plase, joj BOze mili, sta cu ja sa svojim zivotom, ja nisam vidjela da je takvo ponasanje bolesno, ja sam smatrala ok ja neuredna on malo vise uredan, i to je bilo sve sto sam znala i mislila da nece biti neki poseban problem... prvi vikend nakon medenog, dobro se sjecam, ustao je nedjelja, rano ujutro nadigao me, jer dotad je bio "haos" i ja sam cistila kupatilo, izmakao mi masinu za ves, da obrisem iza nje sve..pregledao jel sve ok, isao od sobe do sobe treba ovo treba ono, ja ga sve pratila i radila, i bila u soku, totalnom kontajuci sta je ovo, zar ovako se zivi?? sve je to trajalo do rucka, jedva rucak sklepala jeli, pa dizi naravno iza njega i sebe jer on ne bi ni tanjir pomakao, i opet peri sudje, glancaj kuhinju, i nevjerovatno, a to radi i dan danas, samo sto sam danas ogluhnula na sve, ja kad sjednem, njegov je komentar: pa ja, samo sjedi, nemas sta raditi. To me ubi.

To je primjer njegovog ponasanja, a ovo sto pisete sve ukazuje da sam s pogresnom osobom. Mozda jos uvijek sam s njim zbog veze u kojoj smo bili prije braka, pa se nadam da ce "sve doci na svoje", da me voli ipak i da ima nade...

Ali, sad, kad ovo citam, nemam pojma..ne znam vise..ni sta je pametno ni sta trebam....apsolutno sam srusena sad.

jasmin -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:22:58)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Boze moj, sve sto vise citam, sve mi gore...

sve sto vise citam, sve mi gore...

izasla sam na zrak s djetetom cisto da je izvedem malo i super sam se osjecala, ali tolike stvari koje ste napisale me sad plase, joj BOze mili, sta cu ja sa svojim zivotom, ja nisam vidjela da je takvo ponasanje bolesno, ja sam smatrala ok ja neuredna on malo vise uredan, i to je bilo sve sto sam znala i mislila da nece biti neki poseban problem... prvi vikend nakon medenog, dobro se sjecam, ustao je nedjelja, rano ujutro nadigao me, jer dotad je bio "haos" i ja sam cistila kupatilo, izmakao mi masinu za ves, da obrisem iza nje sve..pregledao jel sve ok, isao od sobe do sobe treba ovo treba ono, ja ga sve pratila i radila, i bila u soku, totalnom kontajuci sta je ovo, zar ovako se zivi?? sve je to trajalo do rucka, jedva rucak sklepala jeli, pa dizi naravno iza njega i sebe jer on ne bi ni tanjir pomakao, i opet peri sudje, glancaj kuhinju, i nevjerovatno, a to radi i dan danas, samo sto sam danas ogluhnula na sve, ja kad sjednem, njegov je komentar: pa ja, samo sjedi, nemas sta raditi. To me ubi.

To je primjer njegovog ponasanja, a ovo sto piset_e sve ukazuje da sam s pogresnom osobom. Mozda jos uvijek sam s njim zbog veze u kojoj smo bili prije braka, pa se nadam da ce "sve doci na svoje", da me voli ipak i da ima nade...

Ali, sad, kad ovo citam, nemam pojma..ne znam vise..ni sta je pametno ni sta trebam....apsolutno sam srusena sad.

[sm=smiley13.gif]
Niko nije vrijedan toga da se osjećaš srušeno zbog njega. Ni on! Želim ti svu sreću svijeta.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:23:31)

IZVORNA PORUKA: aicha

gdje si bila dosad???? ja sam izbacena iz cipela, kad ovo citam, posebice prstom prasina, to je moj muz, to radi na poslu, to radi u kuci, to me ubijalo vidi svaki detalj..jao majko moja..pisat cu ti na pp. kako zelim ljubav kako zelim zagrljaj kako zelim recenicu bit ce sve uredu....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

a sad, tek znam, tek sad, da nista nije bilo uredu, i da nikad vise nece biti, izgleda...[sm=smiley19.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:28:34)

Hvala vam moje zene, hvala vam ko da ste mi rod rodjeni, a nijednu ne znam, hvala vam bezgranicno, ja sad placem, i slusaj ovu pjesmu michaela boltona sto mi je habana poslala na link you tube, placem ko malo dijete, placem jer sam zaljubljena ali srusena zena, placem jer kasnije cu naci snagu, sad ne mogu, svaka kost me boli, dusa mi jeca i ja s njom....

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:43:58)

IZVORNA PORUKA: Galicia

On je obican papak. Njemu je bitnija cista kuca nego sretna i zadovoljna porodica.
Nek je sam cisti kad mu sve smeta.

Kolacic, hajd sto je on to sve, al ti si mi gora sto se boris za zrno ljubavi.
Mislis li da vrijedis vise od zrna?

Mozda je i tako, mozda si upravu, njemu je zadovoljstvo cista kuca, i to je prioritet za srecu, za njegovo zadovoljstvo. to sto sam nesretna i tuzna, nije bitno, sta se bunim on finansira sve imam na dugme......sta se zalim koliko ljudi nema hljeba da jede..jadna ja ..zrno bas ljubavi[sm=smiley13.gif]

Galicia -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 17:46:42)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Meni bi bilo drago da se ti opametis, radi sebe i svoje curice.
A sve mi se cini da ces i dalje traziti u njemu ljubav, a naces jedno veliko nista.
Sad je vrijeme da si lupis samar, osvijestis i proradis na svom zivotu, jer ocigledno njemu nisi bitna ni u kakvom aspektu osim da si domacica i cistacica.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>