RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:51:43)

IZVORNA PORUKA: chuci

njemu treba da shvati da krpa ikao je ženskog roda riječ nije samo za ženu. ako ima prašine na vodokotliću neka je obriše i neće je više biti.

slažem se....

jako je bezobrazan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:52:14)

Odmah da znate, nisam ja pedantna, nisam vjerujte, to nemam sta lagati, ja sam prosjecna, ok mi je cisto kad gosti dolaze sve generalno predjem aposolutno sve bude tip top kad smo sami boga mi kako stignem, nisam ja bolesna da mi je krpa vazda u ruci, radije volim da kuham i to ne krijem, svako ima svoje mane i vrline, jbg ako sam ja prihvatila njegove, apsolutno sve, mora i on moje, ne moze on mene stimati kako mu pase, pretvarati zrelu osobu u kalup koji hoce, nisam ja od gline, i pustila sam mu na pocetku da me "ispravlja", ok obrisem kako kaze i to, ne zvocam, ali to ide na nerve i smeta bilo kojoj osobi da stalno prica jedno te isto, trubi svaki dan, on dodje s posla na kojem je aposolutna urednost pa naravno nije to kuca, to je firma i on tamo kontrolise sve, i sad on to prenosi u kucu, vrsi pritisak, zvoca, ja nekad namjerno ostavim nered, a onda me nervira dernjava pa sredim a opet imam osjecaj, ni to nije dovoljno, nije po njegovim mjerilima. On i neurednost veze za ljubav, kao ubila sam ljubav u njemu, ne zna ni sta osjeca, gleda me drugim ocima, jer nisam uredna onako kako on misli da svaka zena treba biti. sta on zna, zivio s mamom i sestrom i naucio zivjeti u apoteci oni su za mene bolesni..........kap ako padne na pod to se skace svi odreda da se obrise, dijete, ne dobog da se umrlja, to se odmah brise i ruke i sve, moje dijete ne zna sta znaci biti umrljano, cokoladom i slicno, ono se jadno i boji kao da to ne valja, cim joj prljave ruke ona mama brisi, jer su je ubili u pojam s tim, on i njegovi. sad se dijete redovno brise, nikad packice nema na njoj. kad vidim djecu na reklami kako su umrljana onim frutekom meni slatko, muzu odvratno. mislim halo, meni je to NORMALNO, i da se neko umrlja pa obrisat ce se, a njihova ti je prica, ma nije to problem nego isprljat ce namjestaj[sm=smiley29.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.2.2013 12:54:58)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:56:23)

Gluho bilo....

Neg kolačići imaš li ti mašinu za suđe, mašinu za veš sa sušilicom...
valjak za oeglanje peškira i sposteljina,
usisivač na vodu...
H2o čistač ...
čarobnih krpa svih boja i dezena...
stekelks, bref, sapune i svašta nepta trista čuda...

e ako nemaš...lijepo ti njemu satavi spiska i reci...dragai odlučila sma da bude kako ti kažeš sve da blista...
evo spisak ovo mi treba...
pa mi lijepo kupi i postigli smo kompormis...ti meni okkašaš ja tebe zadovoljim čistoćom...

heboga njegova čistoća ...
šta radi od života i tebi i sebi i tom djetetu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

aazra -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:58:13)

Kako čudno što u današnje vrijeme za sve imamo moderan naziv, pa tako i naziv ove teme mogao bi se svesti "Kad u braku nema ljubavi..." isl, ma znam nije to tema ali fakat mi je čudno...iskreno, nisam ni znala da tako nešto postoji. "Intimna anoreksija"...bolest modernog vremena, očigledno. Mozda sam ja staromodna pa to ne kontam, ne bi puno ni da se uzivljavam, kolačiću mislim da se malo posvetiš sebi i iznutra i izvana, hoću reći nađi neki hobi, nešto što te ispunjava ovaj put kojim si krenula očigledno ne vodi nikud....[sm=smiley13.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:59:04)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

njemu treba da shvati da krpa ikao je ženskog roda riječ nije samo za ženu. ako ima prašine na vodokotliću neka je obriše i neće je više biti.

slažem se....

jako je bezobrazan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

hahhah on meni sinoc hajde slozi ovo pa daj mlijeko djetetu, pa ovo pa ono, dakle on sve govori sta cu ja raditi, pazite ovo, a kad ja sinoc njemu fino gurnem onaj slifer sto sam slagala pa kazem mu slozi ti ovo dok ja napravim mlijeko da brze ide, jer mi ide na nerve sve naredjuje a nista on ne radi, tako je i na poslu, on halooo pa nisam ti ja tvoj tata, (moj tata je potrcko mami po njegovom), kad si vidjela da moja mama mom tati nosi nesto da slaze?? eto mu price. on se povodi samo svojim roditeljima. a da on nesto uradi, ne do ti bog, zna se ko je musko a ko zensko. tu je on samo da ukaze moje greske. jadna ja [sm=smiley13.gif]

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:59:25)

zna li on to da je tebi drugačiji pojam normalnog života. kaže on kaže ne valja ti očistiš da se galami. ostaviš prljavo pa kad dođe 5 do 12 opet očistiš. zna li on da može i muškarac čistiti. kako ti živiš sa nekim ko je po tvojim mjerilima nenormalan a da mu ne kažeš de ba popusti ako ti se ne sviđa briši sam.

Nedi -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:01:43)

Gluho bilo....

usisivač na vodu...
H2o čistač ...

e ako nemaš...lijepo ti njemu satavi spiska i reci...dragai odlučila sma da bude kako ti kažeš sve da blista...
pa mi lijepo kupi i postigli smo kompormis...ti meni okkašaš ja tebe zadovoljim čistoćom...

šta radi od života i tebi i sebi i tom djetetu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

I jos 50-100KM za ženu koja će svaki mjesec uraditi generalku u kući.

mm i ja smo 'tu negdje' sto se higijene tice (dobro ne moze on sad parirati sa mnom, ipak sam to ja[sm=smiley36.gif]) ali voli kad je cisto. Kad je prvi put bio u mojoj kuci dok smo se zabavljali i mama ga pitala Kako je bilo sa roditeljima i jos 100 pitanja a njegov prvi odgovor je bio Majko da vidis kako je sve u kući čisto pa onda nastavio sa odgovorima. Da je bio neki pesin nebi ni primjetio taj detalj a ovako smo u blizu pa nam to ne pravi problem hB

Visnja RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:02:31)

Uvjek sam ja govorila prije nego se stavi potpis treba bar 12 mjeseci na probni bracni staz

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:03:16)

IZVORNA PORUKA: kolacic

slažem se....

hahhah on meni sinoc hajde slozi ovo pa daj mlijeko djetetu, pa ovo pa ono, dakle on sve govori sta cu ja raditi, pazite ovo, a kad ja sinoc njemu fino gurnem onaj slifer sto sam slagala pa kazem mu slozi ti ovo dok ja napravim mlijeko da brze ide, jer mi ide na nerve sve naredjuje a nista on ne radi, tako je i na poslu, on halooo pa nisam ti ja tvoj tata, (moj tata je potrcko mami po njegovom), kad si vidjela da moja mama mom tati nosi nesto da slaze?? eto mu price. on se povodi samo svojim roditeljima. a da on nesto uradi, ne do ti bog, zna se ko je musko a ko zensko. tu je on samo da ukaze moje greske. jadna ja [sm=smiley13.gif]

ma nisi ti jadna...

idi ženo traži posao sebi...dal on tebi da radiš...

pa kad djeli na muško žensko onda i poslove po kući podjelite...

bogami...
nije on dobra..on ti je za psihologa...pa on tebe psihički zlostavlja...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
izvini na iskrenosti al nedam d ati ubije smaopouzdanje,....i to radi packi na vodokotliću...
gluho bilo ja bi mu ga na glavu nabila da me vako sikira[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

tinkivinki -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:03:26)

zna li on to da je tebi drugačiji pojam normalnog života. kaže on kaže ne valja ti očistiš da se galami. ostaviš prljavo pa kad dođe 5 do 12 opet očistiš. zna li on da može i muškarac čistiti. kako ti živiš sa nekim ko je po tvojim mjerilima nenormalan a da mu ne kažeš de ba popusti ako ti se ne sviđa briši sam.

ona sve izgleda radi kako on hoce,odnosno kako je u njegovoj kuci se radilo,e pa druze u mojoj je bilo drugacije,i sta cemo sad,moramo se naci na sredini

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:03:48)

Gluho bilo....

usisivač na vodu...
H2o čistač ...

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] o nasmijah se na sav glas ko nikad u zivotu..[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

cak sad kad gledam sve ovo i citam, kontam kako ja to sve izdrzim hahhhahha imam konjske zivce cini mi se.[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:06:10)

Gluho bilo....

usisivač na vodu...
H2o čistač ...

[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] o nasmijah se na sav glas ko nikad u zivotu..[sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif]

cak sad kad gledam sve ovo i citam, kontam kako ja to sve izdrzim hahhhahha imam konjske zivce cini mi se.[sm=smiley36.gif]

imaš bogami...

kakav dijagnoza intimna ovo-ono...
hajvan od insana...postarisnki tip...

pa ne može to tako...
ako je htio da mu bude ko kod mame i seke nije se bogami trabao ženiti...

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:06:20)

slažem se....

opet kažem trebate ozbiljno porazgovarati o vašim očekivanjima od braka i bračnih dužnosti. i pustite se roditelja jer to odmah vrijeđa i svi se zatvaraju kad im neko roditelje vrijeđa. tu dalje rasprave nema.
on kaže ja hoću da ti sve čistiš, ti kažeš ja hoću da sve zajedno čistimo. šta je brak. brak je kompromis. čisti dio samo ti a dio zajedno. samo tvoje ili samo njegovo čini da jedna osoba ostaje nesretna. nesretne osobe nisu u braku nego u zatvoru.
on je očito neki šef ili direktor na poslu. reci mu da u kući nije. i nemoj se bojati svađe, ali argumentovane i bez galame. pripremi se da se boriš za svoje stavove. i pripremi se na ustupke ako on bude spreman na iste. kad kažem pripremi se mislim na to da ugasiš mozillu i otvoriš word i napišeš šta sve ti hoćeš od života s njim. napiši šta možeš podnijeti šta ne možeš.
ko u onom 50 nijansi napiši krajnje granice [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:12:40)

kolačiću imaš li ti koga da ti dođe dok njega nema da poradite tu kuću kako on voli...
pa onda ručak staviš, srdiš se i odvedeš ga u krevet...a tamo mu kažeš '' fuj kako ti je priljav idi ga operi''[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ili ako nemaš osnova za to baš ni u zezi....kad obavite sve kažeš mu...''ljubavi hajde sad skini poseteljinu i uključi mašinu i kad opere prostri pa nam novu stavi...a ispeglat ću je ja kad se osuši''[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

cinceza -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:20:43)

Ja evo citam i razmisljala sam da li da napisem svoje misljenje ili ne ali eto nisam odolila. Moj muz je isto daleko pedantniji od mene i sto kaza hanady bude to cesto tema dana.... (ja parasnu stavrno ne vidim, mislim ne primjecujem te detalje kako ih ja zovem, a mm misli sta je ovoj kako je tako rasterecena)... Ali to nam nije prepreka za brak, cak je i cesto predmet zezanja i sale.
Ali izgleda da se tvom mm "gadi" sve sto nije u savrsenom redu. Kako nije niko savrsen pa ni ti...mozda osjeca odbojnost. ako je to tako to bi trebalo da je generalno i da odbojnost ima i prema drugim ljudima, mozda i objektima. To je izgleda neki OKP. Zreo je on za psihologa. Nego sve me ovo potsjetilo na jednu pricu koju mi je ispricala moja nana kad sam bila curica. U njenom rodnom gradu je bio jedan sudija i prica se da je maltretirao svoju zenu sa tom pedanterijom da je ova cistila kao luda da izbjegne sukobe. Tako je svaki dan ona njemu prezentirala kako je sve cisto kad se on vrati kuci sa posla. jedan dan joj je rekao, sve je super stvarno bas sam zadovoljan jedino na tebe mogu pljunuti. Zena se od tok soka nije oporavila i ubila se nekoliko dana kasnije.
Ne znam da li je moja nana ovom pricom htjela nas unuke da "uputi", ali eto meni nesto ostala ta prica u sjecanju (mozda zato je ne vidim prasinu sta znam:) ).

sabinos -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:22:41)

ja sam se smorila citajuci.iskreno ne znam kako ti zivis sa time svaki dan[sm=smiley13.gif]
ovo je sve postalo tako komplikovano da se vise ne zna ni da li je do njegovih roditelja,ni da li on tebe voli,ni da li je intimno anoreksican....
od prve stranice do ove sad se sto nekih prica promijenilo...
tesko ce ovo uspjeti[sm=smiley19.gif]uopste nisam optimisticna

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:23:39)

Odredite dan za generalku u sedmici, jer ti bi radila sama ali zelis s njim da od njeg ucis ( jer ocito ti ne znas kako treba ), pa da od njega ucis kako se radi....
npr, nedjeljom idete u generalku i to je dovoljno sedmicno da se odradi, a ti ostalim danima pomalo..........

ja dragi eto dosad sam ovako ali zarad tvoje ljubavi zelim da me naucis......[sm=smiley2.gif], pa onda mu domestos u ruke i u kupatilo ga posaljes, a ti spavacu.......kad on pocisti ti udjes uh, vidi sto su ti ruke zlatne, sve ti se ruku boji...........[sm=smiley4.gif] a ti z ato vrijeme skuhaj rucak........istusiraj se, ono dok on cisti vc solju ti se tusiras.......[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.2.2013 13:24:33)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.2.2013 13:25:27)

aazra -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:30:12)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Uvjek sam ja govorila prije nego se stavi potpis treba bar 12 mjeseci na probni bracni staz

Mozda negdje drugo, u Bosni i Hercegovini to nije preporučljivo, posebno ne za zenu [sm=jezicek.gif]

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:31:23)

Ih, njegov babo, e pa ja bih onda njega opkoracila i sjela u krilo i rekla vako je u mene babo i mama, ako cemo se vec vodit kako mu je babo........

mislim ja da je problem sto si ti njega tetosila od pocetka..........

minja_ -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:32:25)

i meni ovo njegovo prelazi osobitost karaktera i vise mi lici na crte opsesivno-kompulsivne licnosti.

ko se bavio njim i sestrom dok mu je mama svakodnevno sterilisala kucu?

dok mi je dijete budno, radije vrijeme provodim u igri s njom, na podu, bez obzira sto oko nas zbog nereda krava moze nogu slomiti, ionako kad zaspi sve se sredi za 10 minuta. A poslije tih deset_ minuta i ja legnem da spavam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

nego, kad on uzore 10 duluma plugom i volovima, posije, pozanje, namiri stoku, isjece sjekirom 10 metara drva, neka onda prica o podjeli poslova. a ne, maneken na poslu, maneken u kuci, a ti zeno po starinski.

Anoniman -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:34:32)

Kolacicu, neka ti je Bog na pomoci!

Cuj, vaznije mu da nema praske na vodokotlicu nego da zenu kre*ne?![sm=zmeden.gif] prvi put cujem i da to ima. Moj bi mogao zivjeti da se 7 dana nista ne dotakne u stanu, ali da se mi ne doticemo 7 dana, o Bogme ne bi...Nego, ovo je fakat dublji problem nego sto je na pocetku izgledalo. ma on je neki Psiho zesci...

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 13:35:48)

KOlačiću mene tvoja priča podsjeća na film " Sleeping with the enemy " - sa Juliom Roberts.

Moj savjet je - bježi!
Priznajem nije konstruktivan.
Lakše bi mi bilo da te više ne voli. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>