kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:06:30)
|
IZVORNA PORUKA: Alma_27 IZVORNA PORUKA: kolacic IZVORNA PORUKA: muaaa Kolacicu,da li si ti zaposlena zena,mislim posao van kuce? Mozda ti je dosadno i puno si sama pa ocekujes od muza kad dodje kuci previse.a on ti naravno zbog umora nedaje pa ti se onda rusi cio svijet sto on neigra oko tebe kad ti hoces. Ja sam direktna,sory On je kuci umoran, mrzovoljan, rijetko kad raspolozen, sutljiv, povucen, fokus je na netu na kojem visi to mu je najbolji prijatelj u zivotu, tako ja stvari bar vidim, nije prisan, nece da posveti paznju djetetu, ja buljim u tv, on u net, progovori jednu dvije na moj upit, dok ne dodje vrijeme za spavanje i tako iz dana u dan. ne mora mila on mene grliti ljubiti, dovoljno je da popijemo kafu i popricamo, obicno nista posebno. I to je paznja, zapamti. ti si toliko fokusirana na njega... pusti malo :) zabavi se oko sebe. citaj, dotjeraj se malo ali zbog sebe. ja redovno sminkanje, mirisanje i mazanje kremica ne radim zbog muza nego zbog sebe (zbog muza obucem cipksti korzet i halt_ere nekad [sm=jezicek.gif]). znaci sve zbog sebe. upisi neki kurs. radi na sebi. da steknes samopouzdanje. moramo priznati da je samopouzdanje jako bitan faktor u necijoj privlacnosti. mozda i najbitniji. nikome od as nije zanimljiv partner koji u nas gleda kao u centar svijeta tako da analizira svaki nas pokret. ja prva ne zelim da nekome vedrim i oblacim. zelim nekoga ko moze biti i bez mene ali zeli biti samnom. pokazi mu da ti je dobro i bez njega ali da ga volis i da zelis biti s njim. probaj pa ces vidjeti onda njega [sm=smiley1.gif] ako ne primjeti on i ako mu ne bude stalo do tebe, primjetit ce neko drugi tu tvoju promjenu sigurno [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Alma, tu si potpuno u pravu. Moj fokus zadnje dvije godine, pored djeteta, je on. sta on misli, sta on radi, sta je njemu, sto je takav, kad dodje gledam kakva mu je faca, raspolozen neraspolozen, mislim da ga cak i nervira to moje gledanje u njega kao u centar svijeta, jesam se malo pogubila priznajem, ali mislim da je i on kriv za to jer me zapostavio. Sinoc sam, po prvi put u zivotu, pomislila prvo na sebe, pa njega, i posla da razmisljam gdje sam ja u svemu tome, ko sam ja, koje su moje potrebe i zelje, sto ja to gutam, sto trpim i slusam te stvari, imam li ja samopostovanje, sto sam pocela gubiti sebe?? Mislim da mi je onim razgovorom otvorio oci. Odlucila sam se povuci, misliti na sebe, jer cu se unistiti analizama i psihozama koje on ima/nema, sta on mislin/ ne misli, svidja li mu se ili ne, itd,.. fokus na sebi je prava stvar, i da prestanem ga gledati kao u centar svijeta, mogu sama sve sto hocu i zelim. Ako i pukne, jebga, znala sam da sam pokusala i nije uspjelo. Dakle, u pravu si [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
|
|
|
|