RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Skvo RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:44:11)

Moras se razgraniciti kao supruga i kucna pomocnica...zna biti veliko opterecenje za ljude koji su pedantni da zive sa nekim ko to nije...to je jace od njih.....tako da moja preporuka je da nabavis kucnu pomocnicu...i rjesili ste bar jedan problem...

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:46:04)

Kad kazem za osjecaj odbacivanje i izbjegavanje njeznosti, njemu je to smjesno, sta se mi imamo ljubakati u braku i imamo dijete, zna se gdje se ljubaka i kad ( to se odnosi na krevet). po njemu, ljubav je braku izblijedi, prve dvije tri godine je tu a onda kad nas zatrpaju problemi, ona nestaje polahko i smanjuje se ta intimnosti izmedju ljudi. to je njegovo glediste.

čovjek ti je sve rekao izmedju redova  a bome i direktno
iskreno mi je žao

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:48:47)

IZVORNA PORUKA: kolacic

3. zasto sama ici, zato sto je i to neki pocetak. idem sama da vidim sta ce mi strucnjak reci, ako je do mene cijela stvar, ja bih voljela vise nego ista, jer najlakse mi je korigovati sebe, ako sam ja problem, a mislim da nisam.

Svrha bračnog savjetovališta jeste da dodju oba partnera te da im se pokaže gdje griješe u komunikaciji jedno  s drugim.
Ja bih tebi prije savjetovala da potražiš pomoć psihologa, tarapeuta, koji će raditi na podizanju tvog samopouzdanja i pokušati naći razloge te ti objasniti zašto pristaješ na ulogu žrtve i poniženje.
U svakom slučaju, sretno.

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:48:58)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Sad sam procitala tvoj post i izgleda da je jedan od problema bas taj; on ne zna da cijeni tvoj trud "u kuci"...

i ja ovo zaključujem...ali nikako mi nije jasno nikako ...zaboga zar je to toliko bitno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
halo kuća po apoteka smješno zaista....da to bude uzork svemu ovome[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

a uporedba sa sveki...
uopće ne znam kako bi on znao ili ti kako je ''čisto apoteksrmki'' bilo kod sveki kada je on bio mala beba...
klinac je stizala, mohgla, htjela, imala razna sredsta za čišćenje koja je smjela koriti tada...
ma meni je ovo razlog niđe veze....

Kolačiću...reci mi molim te imal išta što on tebe pohvali ikada, bar kroz šalu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:50:58)

draga moja kolacic izgleda da tebi fali ono što žena s godinama nauči a to je marifetluk. de malo nek on vidi šta ti vrijediš. on izgleda samo primjeti ono što mu nedostaje. pa ukini mu neke stvari da vidi kako je bez njih, sve ukini što radiš a on ne primjeti, kuhanje čišćenje ma sve.
misli da ne čistiš, dobro reci ja neću čistiti pa kad vidi kako je kad se ne čisti neka malo dođe sebi da to nije usputni posao. dalje neka brate on čisti. nije to tvoja kuća nego vaša. kažeš može taj i taj dan u sedmici čistimo.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:51:28)

Ah, meni te pare putovanja i pokloni ne igraju nikakvu ulogu. Meni materijalno ne znaci, ja bih pod sator s njim. Ja ga volim, a u ljubavi ne postoji novac, Znam reci cete ne zivi se od ljubavi, tacno, ne bih se upustila u brak u kojem nemamo ni dinara, ali kazem brak koji se zasniva na materijalnom meni je promasen brak. Dakle, udala sam se iz ciste ljubavi, niceg drugog. Neka zena bi jedva docekala, citam ove komentare, to i on govori, vjerujte, da bi jedva docekale da su s njim, ali jednostavno ja nisam taj tip, materijalno mi ne znaci, tek osnovno da imam za zivot. Vise mi znaci kad me spontano zagrli u noci, onako spontano valjda sanjajuci nesto ruzno, sigurnost koju tad osjetim dala bih za sva putovanja svijeta. Ona zena koja je to osjetila, znat ce me shvatiti.

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:52:57)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Kolacicu,da li si ti zaposlena zena,mislim posao van kuce?

Mozda ti je dosadno i puno si sama pa ocekujes od muza kad dodje kuci previse.a on ti naravno zbog umora nedaje pa ti se onda rusi cio svijet sto on neigra oko tebe kad ti hoces.

Ja sam direktna,sory

On je kuci umoran, mrzovoljan, rijetko kad raspolozen, sutljiv, povucen, fokus je na netu na kojem visi to mu je najbolji prijatelj u zivotu, tako ja stvari bar vidim, nije prisan, nece da posveti paznju djetetu, ja buljim u tv, on u net, progovori jednu dvije na moj upit, dok ne dodje vrijeme za spavanje i tako iz dana u dan. ne mora mila on mene grliti ljubiti, dovoljno je da popijemo kafu i popricamo, obicno nista posebno. I to je paznja, zapamti.

ti si toliko fokusirana na njega... pusti malo :)
zabavi se oko sebe. citaj, dotjeraj se malo ali zbog sebe. ja redovno sminkanje, mirisanje i mazanje kremica ne radim zbog muza nego zbog sebe (zbog muza obucem cipksti korzet i halt_ere nekad [sm=jezicek.gif]). znaci sve zbog sebe. upisi neki kurs. radi na sebi. da steknes samopouzdanje.
moramo priznati da je samopouzdanje jako bitan faktor u necijoj privlacnosti. mozda i najbitniji. nikome od as nije zanimljiv partner koji u nas gleda kao u centar svijeta tako da analizira svaki nas pokret. ja prva ne zelim da nekome vedrim i oblacim. zelim nekoga ko moze biti i bez mene ali zeli biti samnom. pokazi mu da ti je dobro i bez njega ali da ga volis i da zelis biti s njim.

probaj pa ces vidjeti onda njega [sm=smiley1.gif] ako ne primjeti on i ako mu ne bude stalo do tebe, primjetit ce neko drugi tu tvoju promjenu sigurno [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:58:44)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Kad kazem za osjecaj odbacivanje i izbjegavanje njeznosti, njemu je to smjesno, sta se mi imamo ljubakati u braku i imamo dijete, zna se gdje se ljubaka i kad ( to se odnosi na krevet). po njemu, ljubav je braku izblijedi, prve dvije tri godine je tu a onda kad nas zatrpaju problemi, ona nestaje polahko i smanjuje se ta intimnosti izmedju ljudi. to je njegovo glediste.

čovjek ti je sve rekao izmedju redova  a bome i direktno
iskreno mi je žao

da, to je i glediste njegovih roditelja: "ljubav u braku izblijedi" ja se ne slazem s tim, ljubav izmedju mojih roditelja postoji i dan danas, oni se zagrle i cmoknu ono pusa i to, to je njemu katastrofa. Sad mislim da je problem u njegovim roditeljima i ono sto su usadili u njega, a mozda si vesela u pravu, mozda on mene vise ne voli. Pa zasto me onda ne ostavi? Sto se pati sa mnom ako me ne voli? Kad ga pitam otkud ti da ljubav nestane u braku, kaze citao na netu, poslije tri godine braka nije da nestane ljubav, neko ona pocinje da blijedi, da se gubi, zbog problema u zivotu, i ne treba oko toga dizati buku, to je normalno[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] nismo mi ko u vezi zaljubljeni, mi smo zrele osobe i imamo dijete.

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 11:59:50)

Ja ga volim, a u ljubavi ne postoji novac, Znam reci cete ne zivi se od ljubavi, tacno, ne bih se upustila u brak u kojem nemamo ni dinara, ali kazem brak koji se zasniva na materijalnom meni je promasen brak.

Ako je ovo zaista tako, ja ti još jednom najiskrenije savjetujem da potražiš pomoć psihologa tarapeuta.
Ne znam kakva si osoba bila prije braka, ali po ovom sada on je u tebi ubio zadnju mrvu samopoštovanja.

Ja sam u braku 13 godina, mimo braka 18 godina.....znamo se posvadjati da varnice sjevaju, vrlo rijetko - ali desi se.
Razlozi su uvijek banalni, jer nemamo suprotne stavove o bitnim stvarima koje čine život.
U ovih 13 godina, nikada, ali nikada nismo izašli niti vratili se kući a da jedno drugo nismo poljubili, ovlaš u obraz barem.

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:00:29)

vi nikako na istu granu. on hoće jedno od braka ti drugo. ovo samo zaključujem iz tvojih postova.
on smatra da je njegovo ispravno, da je to normalan život i želi da se ti prilagodiš, ti smatraš daje tvoje viđenje ispravno i normalan život i hoćeš da se on prilagodi.
nema braka bez kompromisa.
po tvojoj priči kako si s njim razgovarala i šta si ovdje prenijela on nije spreman na kompromis. razgovarajte malo o tome

Daliyah92 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:05:32)

IZVORNA PORUKA: chuci

draga moja kolacic izgleda da tebi fali ono što žena s godinama nauči a to je marifetluk. de malo nek on vidi šta ti vrijediš. on izgleda samo primjeti ono što mu nedostaje. pa ukini mu neke stvari da vidi kako je bez njih, sve ukini što radiš a on ne primjeti, kuhanje čišćenje ma sve.
misli da ne čistiš, dobro reci ja neću čistiti pa kad vidi kako je kad se ne čisti neka malo dođe sebi da to nije usputni posao. dalje neka brate on čisti. nije to tvoja kuća nego vaša. kažeš može taj i taj dan u sedmici čistimo.

Slazem se. Ja sam u pocetku braka obavezno svaki dan cistila sve po kuci, nije mrve nigdje bilo, u kuhinji ni kasike prljave, skuhano, ja sredjena tip-top... da bi on jedan dan kad nisam obrisala pod rekao: vidi, prljav pod. Dok sam cistila nije nista govorio, a kad je vidio pod malo prasnjav to je rekao. Ubrzo sam ja prestala tako cesto i detaljno cistiti jer sam zatrudnila, pa beba i sve to. Ali kad ga skoro pitam sjeca li se da sam tako svaki dan cistila on kaze da se ne sjeca. Eto sjeca se da sam bila sredjena uvijek. Ja nisam cistila radi njega, ali je ipak on trebao to znati cijeniti. Naravno da se i sad sredim s vremena na vrijeme, radi sebe ali i radi njega, i cistim po kuci ponekad, nikad mi nije blistava kuca ali je i cista.

Tako i ti malo prestani raditi ono sto radis pa ce on vidjeti da si ti "ipak nesto radila". [sm=smiley1.gif]

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:06:21)

ako te ne voli (ne konstatujem da te ne voli jer to ne znam niti mogu znati), ali ako te ne voli nije pitanje zašto te ne ostavi. ne ostavlja te jer očito smatra da je normalno u braku biti i ne voljeti se na strastveni način.
drugo je da ti njega ne voliš, jer očito ti vežeš strastvenu ljubav i brak, ti bi njega ostavila. ali on ne, jer to me nije naučen. za njega je to narmalno stanje nakon nekog vremena u braku.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:06:30)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: muaaa

Kolacicu,da li si ti zaposlena zena,mislim posao van kuce?

Mozda ti je dosadno i puno si sama pa ocekujes od muza kad dodje kuci previse.a on ti naravno zbog umora nedaje pa ti se onda rusi cio svijet sto on neigra oko tebe kad ti hoces.

Ja sam direktna,sory

On je kuci umoran, mrzovoljan, rijetko kad raspolozen, sutljiv, povucen, fokus je na netu na kojem visi to mu je najbolji prijatelj u zivotu, tako ja stvari bar vidim, nije prisan, nece da posveti paznju djetetu, ja buljim u tv, on u net, progovori jednu dvije na moj upit, dok ne dodje vrijeme za spavanje i tako iz dana u dan. ne mora mila on mene grliti ljubiti, dovoljno je da popijemo kafu i popricamo, obicno nista posebno. I to je paznja, zapamti.

ti si toliko fokusirana na njega... pusti malo :)
zabavi se oko sebe. citaj, dotjeraj se malo ali zbog sebe. ja redovno sminkanje, mirisanje i mazanje kremica ne radim zbog muza nego zbog sebe (zbog muza obucem cipksti korzet i halt_ere nekad [sm=jezicek.gif]). znaci sve zbog sebe. upisi neki kurs. radi na sebi. da steknes samopouzdanje.
moramo priznati da je samopouzdanje jako bitan faktor u necijoj privlacnosti. mozda i najbitniji. nikome od as nije zanimljiv partner koji u nas gleda kao u centar svijeta tako da analizira svaki nas pokret. ja prva ne zelim da nekome vedrim i oblacim. zelim nekoga ko moze biti i bez mene ali zeli biti samnom. pokazi mu da ti je dobro i bez njega ali da ga volis i da zelis biti s njim.

probaj pa ces vidjeti onda njega [sm=smiley1.gif] ako ne primjeti on i ako mu ne bude stalo do tebe, primjetit ce neko drugi tu tvoju promjenu sigurno [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Alma, tu si potpuno u pravu. Moj fokus zadnje dvije godine, pored djeteta, je on. sta on misli, sta on radi, sta je njemu, sto je takav, kad dodje gledam kakva mu je faca, raspolozen neraspolozen, mislim da ga cak i nervira to moje gledanje u njega kao u centar svijeta, jesam se malo pogubila priznajem, ali mislim da je i on kriv za to jer me zapostavio. Sinoc sam, po prvi put u zivotu, pomislila prvo na sebe, pa njega, i posla da razmisljam gdje sam ja u svemu tome, ko sam ja, koje su moje potrebe i zelje, sto ja to gutam, sto trpim i slusam te stvari, imam li ja samopostovanje, sto sam pocela gubiti sebe?? Mislim da mi je onim razgovorom otvorio oci. Odlucila sam se povuci, misliti na sebe, jer cu se unistiti analizama i psihozama koje on ima/nema, sta on mislin/ ne misli, svidja li mu se ili ne, itd,.. fokus na sebi je prava stvar, i da prestanem ga gledati kao u centar svijeta, mogu sama sve sto hocu i zelim. Ako i pukne, jebga, znala sam da sam pokusala i nije uspjelo. Dakle, u pravu si [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Banana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:07:20)

na početku braka mi je muž dao da pročitam "pet jezika ljubavi" nakon čega smo sjeli i rastabirili svoje primarne i sekundarne jezike [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] toplo preporučujem svima

http://www.stazamanade.com/ebooks/PetJezikaLjubavi.pdf

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:15:12)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja ga volim, a u ljubavi ne postoji novac, Znam reci cete ne zivi se od ljubavi, tacno, ne bih se upustila u brak u kojem nemamo ni dinara, ali kazem brak koji se zasniva na materijalnom meni je promasen brak.

Ako je ovo zaista tako, ja ti još jednom najiskrenije savjetujem da potražiš pomoć psihologa tarapeuta.
Ne znam kakva si osoba bila prije braka, ali po ovom sada on je u tebi ubio zadnju mrvu samopoštovanja.

Ja sam u braku 13 godina, mimo braka 18 godina.....znamo se posvadjati da varnice sjevaju, vrlo rijetko - ali desi se.
Razlozi su uvijek banalni, jer nemamo suprotne stavove o bitnim stvarima koje čine život.
U ovih 13 godina, nikada, ali nikada nismo izašli niti vratili se kući a da jedno drugo nismo poljubili, ovlaš u obraz barem.

ovo me pogodilo u dno duse, ne poznajem te, a ovo sto pricas za mene je pojam..ovlas u obraz svaki dan 13 godina braka..to je meni bilo prvu godinu braka svako jutro kad sam krenula na posao, ko je posao prvi poljubio bi onog drugog..sad samo pusti snovi...ja jesam mozda poljuljana s mojim samopouzdanjem ali i vi mi dajete snagu, sve sto govorite upijam i razmisljam o svakom postu, svakoj uputi, svakoj vasoj recenici.. hvala ti hanabana hvala vam svima koji pisu, a onima koji samo citaju[sm=smiley13.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:18:26)

ako te ne voli (ne konstatujem da te ne voli jer to ne znam niti mogu znati), ali ako te ne voli nije pitanje zašto te ne ostavi. ne ostavlja te jer očito smatra da je normalno u braku biti i ne voljeti se na strastveni način.
drugo je da ti njega ne voliš, jer očito ti vežeš strastvenu ljubav i brak, ti bi njega ostavila. ali on ne, jer to me nije naučen. za njega je to narmalno stanje nakon nekog vremena u braku.

da, tacno je. da nema ljubavi ja bih otisla. a on ja mislim da je neko spomenuo na nekoj stanici, zivi po obrascu svojih roditelja, koji ne pokazuju nikakvu emotivnu vezanost, nista emotivno ne ispoljavaju, i da, sinoc mi je rekao da je to vrlina[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
to je za mene strasno. ubitacno za svakog covjeka. jer svi smo mi kovani od osjecaja, ne zelim da ih ubijem u sebi nit sam takva licnost,. on kao da je ubio sve emocije prema meni..a bilo ih je na pregrst...

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:22:40)

ovo me pogodilo u dno duse, ne poznajem te, a ovo sto pricas za mene je pojam..ovlas u obraz svaki dan 13 godina braka..to je meni bilo prvu godinu braka svako jutro kad sam krenula na posao, ko je posao prvi poljubio bi onog drugog..sad samo pusti snovi...ja jesam mozda poljuljana s mojim samopouzdanjem ali i vi mi dajete snagu, sve sto govorite upijam i razmisljam o svakom postu, svakoj uputi, svakoj vasoj recenici.. hvala ti hanabana hvala vam svima koji pisu, a onima koji samo citaju[sm=smiley13.gif]

Pa poljubi ti njega[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
skočiš i poljubiš[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ako ništa nasmijat će se....nakon razgovora i svega...

Kod nas su i djeca naučila da se moramo svi redom coknuti...
Moj suprug svako popodne ide na posao broj 2 ...i zareda krug sve nas coki...dok smo imali cuku i papagaja i njih je ko fole cokio jer cure kažu '' a oni..''
stekli smo naviku...
u njoj kad se coknemo tako zna se prepoznati šta me čeka kasnije...
pokušaj biti incijator nečemu...

mislim nikako ne shavtama kako vas uhavtila letargija tako brzo...
ne mogu vjrovati da kuća neočošćena kao apoteka je njegov razlog svemu...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:26:48)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Pa poljubi ti njega[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
skočiš i poljubiš[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ako ništa nasmijat će se....nakon razgovora i svega...

Moj suprug svako popodne ide na posao broj 2 ...i zareda krug sve nas coki...dok smo imali cuku i papagaja i njih je ko fole cokio jer cure kažu '''' a oni..''''
stekli smo naviku...

ne mogu vjrovati da kuća neočošćena kao apoteka je njegov razlog svemu...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

to je problem koji on ima sa mnom i koji ga ubija u pojam..kaze unistava ga moja neurednost. on kaze: "ako je nered u drzavi, nema drzave, nered u firmi, nema firme, nered u kuci, nema ni kuce" [sm=smiley19.gif]

tinkivinki -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:26:52)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Moras se razgraniciti kao supruga i kucna pomocnica...zna biti veliko opterecenje za ljude koji su pedantni da zive sa nekim ko to nije...to je jace od njih.....tako da moja preporuka je da nabavis kucnu pomocnicu...i rjesili ste bar jedan problem...

u ovo je opasno kad je muskarac pedantniji od zene,cula sam za slucaj gdje je muz zahtjevao kad se usisava tepih da se dlake vracaju odnosno zagladjuju da ne ostaju tragovi usisavanja[sm=smiley29.gif].a i da nabavi kucnu pomocnicu on bi vjerovatno rekao da nije dovoljno dobra zena kad joj treba pomocnica.a i mama njegova nema pomocnicu,ako je mama mu primjer savrsenstva.

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:28:13)

da, tacno je. da nema ljubavi ja bih otisla. a on ja mislim da je neko spomenuo na nekoj stanici, zivi po obrascu svojih roditelja, koji ne pokazuju nikakvu emotivnu vezanost, nista emotivno ne ispoljavaju, i da, sinoc mi je rekao da je to vrlina[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
to je za mene strasno. ubitacno za svakog covjeka. jer svi smo mi kovani od osjecaja, ne zelim da ih ubijem u sebi nit sam takva licnost,. on kao da je ubio sve emocije prema meni..a bilo ih je na pregrst...

pričajte o tome. razgovor nije da on priča a ti slušaš. kaži mu iskreno da za tebe nije život da živite ovako (možda najbolje da ne spomeneš da je to način života njegovih roditelja jer ćete skrenuti s puta rasprave). reci da želiš da nađete načina da budete oboje zadovoljni. ako on to ne želi, nego želi da i dalje živi bez kompromisa nego samo onako kako on misli da je ispravno onda ga pitaj da li misli da je to njemu dovoljno u životu. da živi sa ženom koja ga ne voli, koja nije zadovolja njim, mislim da ni njemu nije dovoljno. očito on misli da dok te obezbjeđuje materijalno nemaš šta više da tražiš. moraš naći načina da ga ubjediš da tebi to nije dovoljno ali tako da on to shvati. komšija imate pretpostavljam dovoljno. kaži mu da tebi ne treba da ti bude i on komšija ni prijatelj ni poznanik nego muž. prvo raščisti sa sobom šta sve misliš da je muž pa onda reci i njemu. kaži mu sinoć si ti govorio a ja slušala sad ti mene slušaj. rekao si šta ti želiš hoću i ja da kažem šta ja želim. ako treba i zapiši. pa onda reci sutra ćemo da razgovaramo o tome gdjese možemo naći da budemo oboje zadovoljni.
ako neće. onda ne znam šta da ti savjetujem

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:29:46)

to je problem koji on ima sa mnom i koji ga ubija u pojam..kaze unistava ga moja neurednost. on kaze: "ako je nered u drzavi, nema drzave, nered u firmi, nema firme, nered u kuci, nema ni kuce" [sm=smiley19.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
nasmijalo me je ovo pravo. hladno bih ja to: ako ti se st ana svidja, slobodno ocisti ponovo. i trep trep pametnim okicama [sm=smiley1.gif]

ja naredjenja primam samo na poslu i samo od onog ko mi platu potpisuje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:37:56)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moj suprug svako popodne ide na posao broj 2 ...i zareda krug sve nas coki...dok smo imali cuku i papagaja i njih je ko fole cokio jer cure kažu '''' a oni..''''
stekli smo naviku...

a bože...
ja ne mogu vjerovat šta čitam...tako mi je žao[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

recimo ja volim uredno i čisto...moj suprug voli umjerenije od mene...al radi stavri koje mene nerviraju uporno...
ja ne volim jaknu na stolici na mojim očima...a taj to radi obavzeno godinama...
al ja ga volim...o kad ne ostavi tako jaknu ono sklanja je ja ga zezam ostavi ostavi da imam šta raditi...
nema šanse da ga ne volim zbog toga...čak šta više te male sitnice su nama zezancije i simpatične stavri...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
i raja nas naša zeza ...eno jakne...drž je[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

a evo sad sma slaba i on mi uporno govori da sebe preforsiram...
pored posla i djece i kuće i svega ...to je zaključio sa našom Višnjom neki dan...
sad mi kaže nemoj toliko ostavi nije ništa vrijedno tvoga zdravlja...šta bih ja bez tebe..meni dosta da se i ja mjenjam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] iz ljubavi prema njemu kompormise postižem u mnogo čemu...zar to i ne traba tako i tvoj suprug[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
al daleko do toga da bih ga manje voljela jer nam nije usisano il obrisano po kući...
sa njim u štali bih živjela...sredila je malo naravno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Uglavnom sma upoznala ljude pretjeano pedantne koji su to sebi...i rade i rade bez da durge okrivljuju...nekako ljubav i brak iz ljubavi su im odvojeni do toga....

baš mi nije jasno ...
jel možete postići neki komporim oko toga...
ti možda da uradiš ono što njega baš nervira...a on da popusti malo i shvati da nije ništa vrijedno ljubavi koju imate[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

samo ja se bojim kada bi o bilo kako on želi d abi on našao nešto drugo kao ''porblem''[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:38:34)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
nasmijalo me je ovo pravo. hladno bih ja to: ako ti se st ana svidja, slobodno ocisti ponovo. i trep trep pametnim okicama [sm=smiley1.gif]

ja naredjenja primam samo na poslu i samo od onog ko mi platu potpisuje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

to nije bilo naredjivacki, to je bilo kao da me savjetuje, da progledam okicama[sm=smiley36.gif]
on navodi detalje, ormar se mora prebrisati sve izbaciti, vrata sva izglancati, prasina kupiti svakodnevno, ne u dva dana, il kad se stigne, mora kuca liciti na kucu, a ne na smetljiste, nekad ga stvarno doceka nered, od igracka sudja u kuhinji, neopranog vesa u korpi, nekad jer ne stignem, nekad jer mi je pun klinac njega i njegove pedanterije...eto banalan primjer, kupanje mog muza traje 40 min, da prostite on se i brije u kadi, i glanca i uredjuje ko cura..cula sam da su ga u vojsci svi ismijavali muskarci, jer je stavljao kremice a to i dan danas radi jer mu se upali lice, ima osjetljivo lice, pa se namaze kremom. ja ga nikad ne ismijavam volim kad je muskarac uredan vise to nego da mi baca carape na sve strane i prlja sve zivo, ali njegovo pretjerivanje me ubi i sve te detalje koje vidi,... gori je od bilo kakve zene, SVE VIDI, cak i ja ne vidim prasku na vodokotlicu, on me zovne da mi pokaze da nisam dobro ocistila kupatilo[sm=smiley19.gif]

Hanady RR -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:43:31)

[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

ja naredjenja primam samo na poslu i samo od onog ko mi platu potpisuje [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

to nije bilo naredjivacki, to je bilo kao da me savjetuje, da progledam okicama[sm=smiley36.gif]
on navodi detalje, ormar se mora prebrisati sve izbaciti, vrata sva izglancati, prasina kupiti svakodnevno, ne u dva dana, il kad se stigne, mora kuca liciti na kucu, a ne na smetljiste, nekad ga stvarno doceka nered, od igracka sudja u kuhinji, neopranog vesa u korpi, nekad jer ne stignem, nekad jer mi je pun klinac njega i njegove pedanterije...eto banalan primjer, kupanje mog muza traje 40 min, da prostite on se i brije u kadi, i glanca i uredjuje ko cura..cula sam da su ga u vojsci svi ismijavali muskarci, jer je stavljao kremice a to i dan danas radi jer mu se upali lice, ima osjetljivo lice, pa se namaze kremom. ja ga nikad ne ismijavam volim kad je muskarac uredan vise to nego da mi baca carape na sve strane i prlja sve zivo, ali njegovo pretjerivanje me ubi i sve te detalje koje vidi,... gori je od bilo kakve zene, SVE VIDI, cak i ja ne vidim prasku na vodokotlicu, on me zovne da mi pokaze da nisam dobro ocistila kupatilo[sm=smiley19.gif]

njemu treba psiholog[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (20.2.2013 12:49:24)

njemu treba da shvati da krpa ikao je ženskog roda riječ nije samo za ženu. ako ima prašine na vodokotliću neka je obriše i neće je više biti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>