kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:53:24)
|
IZVORNA PORUKA: Marija13 Draga moja, citam i drago mi je koliko si se promjenila od prvog pisanja do zadnjeg [sm=smiley1.gif] mnoge stvari shvatila i sad radis na njima...samo budi hrabra i bori se, a sama ces znati do kada treba. Moj otac je bio u jednoj mjeri kao tvoj muz, kada se tek vjencao s mojom mamom, ali je ona uspjela da ga promjeni, ili se jednostavno on prilagodio, ne znam. Citava porodica tvog muza je psihoticna, zelja da ti je sve u kuci sterilno je zelja da sve umre, pa i emocije..u pravu si, takve osobe zive radi drugih i samo cekaju pohvalu. Nemoj misliti da ti se neko smije kad cita, ti si progovorila o svom problemu, a mnoge zene sute i trpe.. Znam ja da zene citaju ovo. Znam ja to vrlo dobro. Znam ja da cak i gorih od mog slucajeva ima. Ima sigurno tuce maltretira zena suti i trpi, jer je "sramota" otici ostaviti djecu. Znam ih masu koje ne koriste net pa ima takvih problema u braku.. znam da ovdje mnoge prate moju pricu, kao ti, ne usudjuju se komentarisati, ili nece, ali naposljetku, ipak dadnu mi podrsku ili savjet, jer ipak smo mi zene sve iste, u sustini, kovane od osjecaja, ne mozemo gledati da jedna tone a da joj bar slamku ne pruzimo[sm=smiley13.gif] Ali ja vam iskreno kazem, lakse mi je kad pisem. Vi jedine znate moje pricu. Nju ne znaju ni moji roditelji, ni njegovi (Boze sacuvaj) a ni moje prijateljice najblize i one dalje, ni rodice, ni komsiluk, znaci da me poznajete privatno bilo koja od vas, jadno je ovo znam, ali vi biste bile u uvjerenju da mi imamo "savrsen zivot i brak"[sm=smiley19.gif] E sad koga zanima zasto je tako, evo sad cu reci. Ja nisam osoba koja se krije iza maske. To je moj muz, ne ja. Znaci cak i da on sve krije, ja sam ta koja ce reci, neovisno o njemu. Razlog zasto ja "glumim savrsenu zenu s idealnim muzem", su vrlo blisko povezani sa sredinom u kojoj mi zivimo.. Evo da objasnim: htjela ja priznati ili ne, ova sredina je primitivna konzervativna, razmisljanja su plitka i puna predrasuda, osude ljudi, uplitanja drugih u tudje zivote bespotrebnim savjetima i komentarima, i likovanje je ovdje opsesija ljudi, svi metu tudja dvorista niko svoje[sm=smiley13.gif] u takvoj poganoj i prljavoj sredini, bilo koji podatak koji je los, koji oslikava probleme u braku ili nesto vise, hrani zlobne i odvratne ljude, hrani im ego, tope se od srece na racun tudje nesrece... Lako je i jednostavno gledati mene kao nepoznatu osobu s problemom i dati savjet meni zeni medju zenama, ali sasvim drugo je gledati u mene kao u Mitra Mitrica, osobu s identitetom, tacno osobu s kojom pijes kafu i dijelis tajne i na kraju imati onaj grozni pogled u ocima "bas mi je zao kroz sta prolazis", a s nestrpljenjem jedva cekati da se kafa zavrsi da se otrci i sve isprica mami, tetki, zajednickoj nam drugarici..."Zamisli sta se njoj desava, zamisli kakav joj je muz, mozes misliti kako joj je s njim..." Ukratko: Ne treba mi da sam ja tema trac partije[sm=smiley13.gif], cak i pod uslovom da dobijem normalan i razuman savjet, opet nemam povjerenje ni u jednu osobu da joj iznosim svoju intimu. Da smo mi zapad, drugu postavku bih imala sigurno. Mi smo balkanci, negjde ovdje procitah, sitne duse koje se opijaju tudjom nesrecom. Da sam ja to, ne hvala. Radije blistam od srece kad gosti dodju, sve ugostim, i moj muz zabavi drustvo, svi dodju i odu nasmijani, i parola koja nas prati gdje god dodjemo je: "Oni su ti primjer uspjesnog braka, extra su ko par, ko prijatelji, s njima nikad nije dosadno"... to mi i javno govore, cak zene njegovih prijatelja, kako ja uspjevam da u ovom ludilu ovako odrzati, ma kakvi odrzati svaki put poboljsati svoj brak..eto njoj nije bas sjajno, tu su prepirke sukobi, a kod vas vazda smijeh[sm=smiley36.gif] i sad ja, gledam je a meni smijesno, u kojoj sam ja rupi ona ni ne zna, i drago mi sto ne zna, jer kad razmislim, vise volim da misli da sam sretna i zadovoljna zena, i da sam joj primjer[sm=smiley36.gif] nego da zna da sam u dusi jadna[sm=smiley19.gif] Nek me isprave one koje nisu uz mene kad ovo pricam.
|
|
|
|