RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:31:39)

tiki i kod mene su tako kašike sortirane [sm=smiley36.gif]

Iman i ja kad mi se kuha kuham, kad ne, ne kuham
važi i za ostale poslove

Kolačiću ti i tm prijave ti se u emisiju Mijenjam ženu, ti odi do Damira a Alma nek dodje kod vas na heftu[sm=smiley36.gif]

to bi bio šou

Nemoj misliti da ti se neko smije kad cita, ti si progovorila o svom problemu, a mnoge zene sute i trpe..

apsolutno

mamabb -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:53:11)

Ja ne mogu vjerovati šta čitam...od početka pratim i već među prvim postovima mi je zapelo za oko ono''idemo na godišnji i to sve o njegovom trošku'' a onda sad ovo ti prilažeš novac za račun za onoliko koliko si potrošila [sm=zmeden.gif]
Majko mila pa to je ludnica ja tu ne bih mogla opstati nikako, ne znam...
Ja imam osjećaj, sad kako se slažu kockice, da je on tačno imao profil žene koju je htio u kuću, kakva ljubav kakvi bakrači. Sigurna sam da je s obzirom na istoriju iz tvoje porodice tačno išao s namjerom da te dovede i misleći te oblikovati, on to već jeste, onako kako njemu odgovara...ona će za iole bogat život biti tačno onako kako ja želim jer to sigurno s nekom koja je već u zabavljanju imala stavove o životu kakav želi da živi nije moga ni pomisliti a kamo li spomenuti. On je ono samopouzdanje i poštovanje prema sebi i što si imala znao kako će da poljujlja.
On je veoma opasan!
Kad te uslovljava sad sa sexom, novcem ne da Bog može sutra biti dijete, to je veliki manipulator i tačno zna kako igra.
Samo ću reći ČUVAJ se i gledaj da to riješiš u svoju korist a ne da podlegneš kakvoj manipulaciji.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:53:24)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Draga moja, citam i drago mi je koliko si se promjenila od prvog pisanja do zadnjeg [sm=smiley1.gif] mnoge stvari shvatila i sad radis na njima...samo budi hrabra i bori se, a sama ces znati do kada treba.
Moj otac je bio u jednoj mjeri kao tvoj muz, kada se tek vjencao s mojom mamom, ali je ona uspjela da ga promjeni, ili se jednostavno on prilagodio, ne znam.
Citava porodica tvog muza je psihoticna, zelja da ti je sve u kuci sterilno je zelja da sve umre, pa i emocije..u pravu si, takve osobe zive radi drugih i samo cekaju pohvalu.
Nemoj misliti da ti se neko smije kad cita, ti si progovorila o svom problemu, a mnoge zene sute i trpe..

Znam ja da zene citaju ovo. Znam ja to vrlo dobro. Znam ja da cak i gorih od mog slucajeva ima. Ima sigurno tuce maltretira zena suti i trpi, jer je "sramota" otici ostaviti djecu. Znam ih masu koje ne koriste net pa ima takvih problema u braku.. znam da ovdje mnoge prate moju pricu, kao ti, ne usudjuju se komentarisati, ili nece, ali naposljetku, ipak dadnu mi podrsku ili savjet, jer ipak smo mi zene sve iste, u sustini, kovane od osjecaja, ne mozemo gledati da jedna tone a da joj bar slamku ne pruzimo[sm=smiley13.gif]
Ali ja vam iskreno kazem, lakse mi je kad pisem. Vi jedine znate moje pricu. Nju ne znaju ni moji roditelji, ni njegovi (Boze sacuvaj) a ni moje prijateljice najblize i one dalje, ni rodice, ni komsiluk, znaci da me poznajete privatno bilo koja od vas, jadno je ovo znam, ali vi biste bile u uvjerenju da mi imamo "savrsen zivot i brak"[sm=smiley19.gif]

E sad koga zanima zasto je tako, evo sad cu reci. Ja nisam osoba koja se krije iza maske. To je moj muz, ne ja. Znaci cak i da on sve krije, ja sam ta koja ce reci, neovisno o njemu. Razlog zasto ja "glumim savrsenu zenu s idealnim muzem", su vrlo blisko povezani sa sredinom u kojoj mi zivimo.. Evo da objasnim: htjela ja priznati ili ne, ova sredina je primitivna konzervativna, razmisljanja su plitka i puna predrasuda, osude ljudi, uplitanja drugih u tudje zivote bespotrebnim savjetima i komentarima, i likovanje je ovdje opsesija ljudi, svi metu tudja dvorista niko svoje[sm=smiley13.gif] u takvoj poganoj i prljavoj sredini, bilo koji podatak koji je los, koji oslikava probleme u braku ili nesto vise, hrani zlobne i odvratne ljude, hrani im ego, tope se od srece na racun tudje nesrece... Lako je i jednostavno gledati mene kao nepoznatu osobu s problemom i dati savjet meni zeni medju zenama, ali sasvim drugo je gledati u mene kao u Mitra Mitrica, osobu s identitetom, tacno osobu s kojom pijes kafu i dijelis tajne i na kraju imati onaj grozni pogled u ocima "bas mi je zao kroz sta prolazis", a s nestrpljenjem jedva cekati da se kafa zavrsi da se otrci i sve isprica mami, tetki, zajednickoj nam drugarici..."Zamisli sta se njoj desava, zamisli kakav joj je muz, mozes misliti kako joj je s njim..."

Ukratko: Ne treba mi da sam ja tema trac partije[sm=smiley13.gif], cak i pod uslovom da dobijem normalan i razuman savjet, opet nemam povjerenje ni u jednu osobu da joj iznosim svoju intimu.
Da smo mi zapad, drugu postavku bih imala sigurno. Mi smo balkanci, negjde ovdje procitah, sitne duse koje se opijaju tudjom nesrecom. Da sam ja to, ne hvala. Radije blistam od srece kad gosti dodju, sve ugostim, i moj muz zabavi drustvo, svi dodju i odu nasmijani, i parola koja nas prati gdje god dodjemo je: "Oni su ti primjer uspjesnog braka, extra su ko par, ko prijatelji, s njima nikad nije dosadno"... to mi i javno govore, cak zene njegovih prijatelja, kako ja uspjevam da u ovom ludilu ovako odrzati, ma kakvi odrzati svaki put poboljsati svoj brak..eto njoj nije bas sjajno, tu su prepirke sukobi, a kod vas vazda smijeh[sm=smiley36.gif] i sad ja, gledam je a meni smijesno, u kojoj sam ja rupi ona ni ne zna, i drago mi sto ne zna, jer kad razmislim, vise volim da misli da sam sretna i zadovoljna zena, i da sam joj primjer[sm=smiley36.gif] nego da zna da sam u dusi jadna[sm=smiley19.gif]

Nek me isprave one koje nisu uz mene kad ovo pricam.

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 8:58:27)

kolacicu, samo da te napomenem da redovno brises istoriju otvaranja stranica na internetu. primjetit ce on da ti nesto pises pa ce doci da potrazi gdje i sta.
a svaki put kad t bude tesko, dodji ovamo. vidis kako zene zacas nabace
3-4 stranice price [sm=jezicek.gif]
nema da ti sta fali ovdje [sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:00:44)

ne znam... ja ne bi mogla (mislim) sve to
jebe mi se za okolinu i šta ko misli, svak svoje breme nosi
a svak ga ima, neko ovako neko onako

za čije babe dušu da dočekuješ njegove prijatelje i smijuljiš im se a nije ti ni do čega???

sve bi ja to u pm satjerala....

i ne bi mogla da "uzdižem" nekog ko nije za uzdizanje

na pitanje kakav ti je mm, ovaj il onaj, kaži brate istinu, što bi ičiju sramotu skrivala[sm=zmeden.gif]
nek ljudi znaju, reci ludak neki, opterećn čišćenjem, nek mu se raja smije

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:00:50)

Sad ce me mnoge lincovat, ili cu dobit dijagnozu ko muz od kolacica.

Jos, za 2,5 gone braka nisam legla a da mi je sudje ostalo neoprano, ne bih mogla sjedit u sobi a da mi na komodi ima prasine, da ima paucine po coskovima, da mi je frizder prljav, isto tako ako kuham odma brisem ono sto mi pokipi, kolace kad pravim odma perem sudje ( znaci izlucim patispanj da se pece ja odma pod cesmu saperem posudu u kojoj sam mutila), dalje, zavjese perem u 15-20 dana, svaki drugi dan usisam........obucu odma perem kad udjem u stan.......... da ne nabrajam dalje, ali ja to smatram nekom osnovnom higijenom.

Posto sam ne zaposlena ( a i nazalost nemam djee jos) ne bih mogla sebi dopustit da mi je sporet prljav...........sudoper uvijek posusim kad idem na spavanje i poprskam dezinfikcionim necim.........
i kod mene svaki zacin ima svoju kutijcu.........
Novu odjecu nikad nisam obukla a da je nisam prvo oprala........ma ne mogu se sjetit.......
E sad, drugo je i ja se nekad skinem i samo prebacim odjecu, evo na stolu im naredano svega necega, ali NEMA PRASINE.......
imam da peglam vesa,
Ovo sve za mene nije bolest, ovo je osnovna higijena ili recite vi meni, mozda sam i ja bolesna....[sm=zmeden.gif]

e sad, ja vjerujem da postoje ljudi koji idu u krajnost, i koji su bolesni.....ali isto tako vjerujem da kod vas postoji jos problema nije smao ovaj, eto sad kazes da on tebe i ucjenjuje.....

BIla sam skoro kod zene, iznijela nam je sok da popijemo, necete vjerovat ali ruka mi se lijepila na casu kolko je casa prljava i umacugana, na stolu gdje nas je primila razbacan duhan ( motaju cigare) ja sam dosla kuci, i naravno skinula sve sa sebe i u masinu......

Kolacicu vas dvoje ste dva razlicita svijeta, ili cete morat sjest i nac neku sredinu ili cete se morat razic......

mamabb -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:01:06)

Kažem ti on je tačno birao profil i sama si rekla da mu je od vitalnog značaja visoko mišljenje drugih o njemu i znao je da ćeš ti svaki nedostatak prekriti smjehom.
Ja bih namjerno pokazala ljudima kakav je on neka vide s kim se bočiš koga briga šta će da misle jer opet danas sutara ako ikad odeš a oni ne budu znali zbog čega opet ćeš ti biti meta da ti je vse bilo malo, sve si imala a malo ti.
Kad dođu gosti namjerno prospi sok, kafu i samo ovlaš obriši i kaži kako ćeš to kasnije jer su ti gosti važniji baš me živo interesuje kako bi se ponašao on tad u društvu.

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:08:23)

Pa i ona gleda sta ce narod reci, mislim, nemojte me pogresno shvatit, i ti nabacis osmijeh, i sve uredu, trebala si najmerno se nekoj drugarici pojadat, nekom pokazat nezadovoljstvo, ili kao ste rece neko namjerno prosut sok...pa i po njem prosut kafu dok sipas.......

SUtra ce oper sve bit po tebi, reci ce vidi, sve joj je pruzio a ona opet tako.
Ma meni muz da kaze da idemo od njegovih para, ili mojih para [sm=zmeden.gif]

Sve je NASE.........

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:13:47)

IZVORNA PORUKA: mamabb

Kažem ti on je tačno birao profil i sama si rekla da mu je od vitalnog značaja visoko mišljenje drugih o njemu i znao je da ćeš ti svaki nedostatak prekriti smjehom.
Ja bih namjerno pokazala ljudima kakav je on neka vide s kim se bočiš koga briga šta će da misle jer opet danas sutara ako ikad odeš a oni ne budu znali zbog čega opet ćeš ti biti meta da ti je vse bilo malo, sve si imala a malo ti.
Kad dođu gosti namjerno prospi sok, kafu i samo ovlaš obriši i kaži kako ćeš to kasnije jer su ti gosti važniji baš me živo interesuje kako bi se ponašao on tad u društvu.

A tu smo macko hahhahha[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nema nikakvih problema kad je publika tu[sm=jezicek.gif] odmah da ti kazem, strogo se pazi sta ce se i kako reci, nekad mu se omakne koji komentar donesi prinesi, ali neke znacajnije stvari koje paraju oci svima, ne, to se ne desava kad imamo goste[sm=smiley36.gif] jednom je kolegica primijetila, ja vise ogluhnula pa i ne obracam paznju, sto on uvijek hoda po kuci kad gosti dodju, i sklanja recimo popijene case sa stola, donosi pice gostima koji piju, nije mu mrsko prosetati i donijeti pepeljaru onima koji puse, ja sam tada zaposlena sporetom i kuhinjom jer spremam veceru, a gosti bar po ponasanju, ne smiju da cekaju pa nije problem mu odraditi "moj" posao. A ako ovo pukne, ono ko grom iz vedra neba, mislim osudu cu sigurno ja dobiti kad skontam, jer on je "idealan covjek svima" i s njim, ja, njegova zena. Ako pukne, nece znati niko pravu istinu i pravi nas problem, sve ce svaliti na mene, da nisam znala uzivati s "takvim covjekom". Mozda je vrijeme da ja pocnem polako otkrivati detalje o njemu sto rece vesela[sm=jezicek.gif]

Ramona11 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:19:05)

IZVORNA PORUKA: maxus svratila

Jos, za 2,5 gone braka nisam legla a da mi je sudje ostalo neoprano, ne bih mogla sjedit u sobi a da mi na komodi ima prasine, da ima paucine po coskovima, da mi je frizder prljav, isto tako ako kuham odma brisem ono sto mi pokipi, kolace kad pravim odma perem sudje ( znaci izlucim patispanj da se pece ja odma pod cesmu saperem posudu u kojoj sam mutila), dalje, zavjese perem u 15-20 dana, svaki drugi dan usisam........obucu odma perem kad udjem u stan.......... da ne nabrajam dalje, ali ja to smatram nekom osnovnom higijenom.

Posto sam ne zaposlena ( a i nazalost nemam djee jos) ne bih mogla sebi dopustit da mi je sporet prljav...........sudoper uvijek posusim kad idem na spavanje i poprskam dezinfikcionim necim.........
Novu odjecu nikad nisam obukla a da je nisam prvo oprala........ma ne mogu se sjetit.......
E sad, drugo je i ja se nekad skinem i samo prebacim odjecu, evo na stolu im naredano svega necega, ali NEMA PRASINE.......
imam da peglam vesa,
Ovo sve za mene nije bolest, ovo je osnovna higijena ili recite vi meni, mozda sam i ja bolesna....[sm=zmeden.gif]

e sad, ja vjerujem da postoje ljudi koji idu u krajnost, i koji su bolesni.....ali isto tako vjerujem da kod vas postoji jos problema nije smao ovaj, eto sad kazes da on tebe i ucjenjuje.....

BIla sam skoro kod zene, iznijela nam je sok da popijemo, necete vjerovat ali ruka mi se lijepila na casu kolko je casa prljava i umacugana, na stolu gdje nas je primila razbacan duhan ( motaju cigare) ja sam dosla kuci, i naravno skinula sve sa sebe i u masinu......

Kolacicu vas dvoje ste dva razlicita svijeta, ili cete morat sjest i nac neku sredinu ili cete se morat razic......

Kada dodju djeca a uz to i posao s kojeg se vratis navecer u 6 a dijete pozelis jer ga cijeli dan ne vidis te ga moras spremiti na spavanje u 8 sati (imate samo ta 2 sata da se izmazite i izigrate) vjeruj da ti prasina i frizider ne padnu na pamet. Ja cistim vikendom i ako sta ulovim radnim danom uvecer kad dijete zaspi, a prije sam sve cistila i lickala svaki sekund. Tek sad vidim da mi je efekat isti. Nekad mi se desi i da ostavim sve razbacano po sobama jer mi je bitnije da dijete izvedem na svjez zrak, na planinu... U zivotu se prioriteti mijenjaju. Naravno da treba sve pocistiti i urediti, ali sad ne pretjerujem kao prije.
Sjecam se kad je maleni poceo puzati pa dodje do ogledala na stranici ormara i svega ga ispipka rukama, izljubi, izbali [sm=smiley36.gif] a ja fras hocu dobiti na sta lici i trci brisi, lickaj, a za 5 minuta on opet kod ogledala i kao da ga nikad nisam obrisala [sm=jezicek.gif] Sada sam ohladila. Prije nego ga stavim leci obrisem i cisto je do ujutro [sm=smiley36.gif]

Kolacicu tebi saljem [sm=smiley31.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:20:16)

Njemu ako i zapara oci nesto kad su gosti tu, nevjerovanto obrecne se, krene da reaguje, blago nesto kaze, ako vidi da ne pije vode, tu bude prici kraj, ili samo proguta knedlu, da ne bi pokazao bilo kakvu reakciju koja nije primjerena. Nikad ne bi primjetili na njegovom licu promjene, meni je dovoljan pogled da znam sta misli[sm=smiley36.gif]

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:27:05)

Ramona sve je to meni jasno, zato sam i naglasila da nemam djece i da ne radim.

Sedmicno skidanje paucine i prasine je sasvim dovoljno da kuca bude cista.
JA sam isto rekla da imam razbacanih stvari, ali nemam prasine.
I ja vise volim izac sa drugaricom napolje nego cistit.
Prosto ja ne mogu shvatit ljude ( ne iskljucujem ni zene ni muskarce ) koji mogu sjedit i gledatu paucinu, ili prasinu, pa to je 20 minuta posla u dansnje dostupne sve preparate.
Ne sjedim ni ja bas besposlana kod kuce, imam ja poslova koje obavljam iz stana.

Kazem, onda sam i ja bolesna........... ja necu reci da mi je sad u apoteci, ali sad kad bi neko bahno na vrata ne bih se postidila.....

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:28:30)

IZVORNA PORUKA: Ramona11

imam da peglam vesa,

Kada dodju djeca a uz to i posao s kojeg se vratis navecer u 6 a dijete pozelis jer ga cijeli dan ne vidis te ga moras spremiti na spavanje u 8 sati (imate samo ta 2 sata da se izmazite i izigrate) vjeruj da ti prasina i frizider ne padnu na pamet. Ja cistim vikendom i ako sta ulovim radnim danom uvecer kad dijete zaspi, a prije sam sve cistila i lickala svaki sekund. Tek sad vidim da mi je efekat isti. Nekad mi se desi i da ostavim sve razbacano po sobama jer mi je bitnije da dijete izvedem na svjez zrak, na planinu... U zivotu se prioriteti mijenjaju. Naravno da treba sve pocistiti i urediti, ali sad ne pretjerujem kao prije.
Sjecam se kad je maleni poceo puzati pa dodje do ogledala na stranici ormara i svega ga ispipka rukama, izljubi, izbali [sm=smiley36.gif] a ja fras hocu dobiti na sta lici i trci brisi, lickaj, a za 5 minuta on opet kod ogledala i kao da ga nikad nisam obrisala [sm=jezicek.gif] Sada sam ohladila. Prije nego ga stavim leci obrisem i cisto je do ujutro [sm=smiley36.gif]

Kolacicu tebi saljem [sm=smiley31.gif]

e sad, ovo sto kazes je ok sve, treba cistiti nije problem, ali svako ima svoja mjerila i granice, nikad nisam gostima servirala prljavo sve je uglancano cisto, pazim na servis da je cist kad rucaju, naravno i sve ostalo da je ok, ja mozda nisam prava osoba da dajem sud valja ili ne valja cistiti i kako, smatram se prosjecnom, nista specijalnom, nemam te rituale da perem cim spustim posudu i slicno, ali isto ko sto dvije zene koje prave omlet od istih sastojaka pa jedan bude ukusniji drugi manje postoje na ovom svijetu i ok mi je to, tako isto postoje zene koje su puno pedantne i uzivaju u tome, i one koje onako povrsno ciste. Ja vise ne znam sta sam, pravo da vam kazem[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Dosta sam se pogubila[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

cak sam i samoj sebi gora nego sto sam bila, i imam osjecaj da mi se to svidja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:30:50)

IZVORNA PORUKA: kolacic

A tu smo macko hahhahha[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] nema nikakvih problema kad je publika tu[sm=jezicek.gif] odmah da ti kazem, strogo se pazi sta ce se i kako reci, nekad mu se omakne koji komentar donesi prinesi, ali neke znacajnije stvari koje paraju oci svima, ne, to se ne desava kad imamo goste[sm=smiley36.gif] jednom je kolegica primijetila, ja vise ogluhnula pa i ne obracam paznju, sto on uvijek hoda po kuci kad gosti dodju, i sklanja recimo popijene case sa stola, donosi pice gostima koji piju, nije mu mrsko prosetati i donijeti pepeljaru onima koji puse, ja sam tada zaposlena sporetom i kuhinjom jer spremam veceru, a gosti bar po ponasanju, ne smiju da cekaju pa nije problem mu odraditi "moj" posao. A ako ovo pukne, ono ko grom iz vedra neba, mislim osudu cu sigurno ja dobiti kad skontam, jer on je "idealan covjek svima" i s njim, ja, njegova zena. Ako pukne, nece znati niko pravu istinu i pravi nas problem, sve ce svaliti na mene, da nisam znala uzivati s "takvim covjekom". Mozda je vrijeme da ja pocnem polako otkrivati detalje o njemu sto rece vesela[sm=jezicek.gif]

Meni zaista nije jasno šta tebe briga šta će mahala pričati?!
Ko su vaši prijatelji?
Tvoji? Njegovi? Vaši?
Isto tako ja ne sređujem specijalno kuću " za goste ".
Ono što redovno radim jeste da perem kupatilo, svako veče.
Sudje pere mašina, veš pere mašina.
Imamo tetu koja dolazi jednom u tri sedmice i radi generalku, a nas dvoje održavamo do sljedećeg dolaska.
Kod nas dolaze prijatelji koji su tu da bi nas vidjeli, da bi popričali, da bi popili kafu, izjadali se jedni drugima, ili nasmijali.
Ne dolaze da bi mi zavirivali u čoškove, tražili paučinu, mrve pod stolom.
Isto tako, naši prijatelji su ljudi s kojima se družimo godinama.
Pravilo je da ne kuhamo jedni drugima, izuzev ako ne najavimo: dodjite baš maksuz na pizzu, večeru, mezu....
Inače nema kuhanja, kafa, sok, pivo, vino, i vozdra.

Moram reći da sam i ja po povratku iz bolnice svu gardarobu ubacila u mašinu, ali nisam nikad oprala džonove cipela kad sam ušla u stan.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:32:37)

Prosto ja ne mogu shvatit ljude ( ne iskljucujem ni zene ni muskarce ) koji mogu sjedit i gledatu paucinu, ili prasinu, pa to je 20 minuta posla u dansnje dostupne sve preparate.
Ne sjedim ni ja bas besposlana kod kuce, imam ja poslova koje obavljam iz stana.

Kazem, onda sam i ja bolesna........... ja necu reci da mi je sad u apoteci, ali sad kad bi neko bahno na vrata ne bih se postidila.....

Mozda je kljuc sto meni nema ko da "bahne"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
a to misljenje vlada i u njihovoj kuci, da sve bude sterilno, jer moze neko "da bahne" [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja mislim da bih drugi dan boravka u njihovoj kuci, dobila nervni slom, bez zezancije.

bumbica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:35:25)

imam da peglam vesa,

eto da ti se javim da nas ima još takvih kao ti,i ja puno pažnje posvećujem higijeni,sebe i svega oko sebe,i nakon deset godina braka još uvijek sve radim isto,i pola mojih kolegica pa čak i sestra misle da sam ja bolesna,neznam sigurno postoji naziv i za tu bolest,ali ja nikad neležem spvaati a da nisam suđe oprala,pa čak i ako sam bolesna [sm=zmeden.gif]

Ramona11 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:41:05)

Meni je skroz ok ovo sto si ti napisala. Uopce ne proturjecim, zato sam i napisala kako je kod mene bilo prije i poslije djeteta i posla. Prema ovome sto si napisala ne zakljucujem da si bolesno pedantna.

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:41:47)

Aman, ma nije mene briga ko ce mi bahnut, ili da li ce mi ko bahnut.
Kuham i ja dobro, muz kaze odlicno al ajde sad necemo pretjerivat.
Ali bude dana kad mi je prosto mrsko kuhat i taj dan ne kuham, idemo ili napolje jest, ili mazemo kriske toga bar uvijek ima u fruzderu.
Bude dana, evo ko danas kad mi naslagano odjece ceka na peglanje, na stolu stasta nesto, od ogledala do kafe.......ali nema prasine, nema mrva, nema paucine......to sebi ne mogu dopustit, i samtram da je za paucinu potrebno vise od 7 dana skupljanja....
Ali, ponavljam, jednom sedmicno radim generalku, pocsitim, usisam, skinem paucinu i magicnom krpom prebrisem prasinu, kupatilo na brzinu hlorom prebrsem to je cas posla.
Ja nemam masinu za sudje, i to sto ja te " krupne" stvari odma perem perem iz razloga da ne stvaram guzvu u kuhinji, jer mi je kuhinja mala, a i ne volim provodit sat vremena u pranju sudja.
I n eperem ja djonove ka dulazim u stan, nego sad kako je vlaszno vrijeme, pa skinem samo ako nakupim blata na obucu......

Nego ja kazem tebi, sjedni dobro i razmisli, tvoj muz voli cistocu, jesil spremna, ili pokusajte nac sredinu da ti i on pomaze jednom sedmicno........ili nesto odluci.....

P.S.
drago mi je, vidjeh da nisam bolesna...........ja mislim da se dobrom organizacijom moze sve postic...........

bumbica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:42:03)

kolačiću:čitajući sve ovo što pišeš,ja bih tom tvom mužu sve radila uz inat i ono što mu smeta,i izvlačila mu živce svaki dan...pa da se on malo nervira,a ne ti.i nek vidi kako je kad nečistiš uopće ili nekuhaš ili neradiš ništa ,jednostavno...a zaovu koja gleda moju veš mašinu [sm=smiley13.gif] e za nju baš,ali baš neznam šta bih,to još nisam čula nigdje,ono to je za sjesti i smisliti šta reći takvoj osobi...jel ona svjesna da je u tvojoj kući samo gost i ništa više

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:44:49)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

A tu smo macko hahhahha[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] nema nikakvih problema kad je publika tu[sm=jezicek.gif] odmah da ti kazem, strogo se pazi sta ce se i kako reci, nekad mu se omakne koji komentar donesi prinesi, ali neke znacajnije stvari koje paraju oci svima, ne, to se ne desava kad imamo goste[sm=smiley36.gif] jednom je kolegica primijetila, ja vise ogluhnula pa i ne obracam paznju, sto on uvijek hoda po kuci kad gosti dodju, i sklanja recimo popijene case sa stola, donosi pice gostima koji piju, nije mu mrsko prosetati i donijeti pepeljaru onima koji puse, ja sam tada zaposlena sporetom i kuhinjom jer spremam veceru, a gosti bar po ponasanju, ne smiju da cekaju pa nije problem mu odraditi "moj" posao. A ako ovo pukne, ono ko grom iz vedra neba, mislim osudu cu sigurno ja dobiti kad skontam, jer on je "idealan covjek svima" i s njim, ja, njegova zena. Ako pukne, nece znati niko pravu istinu i pravi nas problem, sve ce svaliti na mene, da nisam znala uzivati s "takvim covjekom". Mozda je vrijeme da ja pocnem polako otkrivati detalje o njemu sto rece vesela[sm=jezicek.gif]

Meni zaista nije jasno šta tebe briga šta će mahala pričati?!
Ko su vaši prijatelji?
Tvoji? Njegovi? Vaši?
Isto tako ja ne sređujem specijalno kuću " za goste ".
Ono što redovno radim jeste da perem kupatilo, svako veče.
Sudje pere mašina, veš pere mašina.
Imamo tetu koja dolazi jednom u tri sedmice i radi generalku, a nas dvoje održavamo do sljedećeg dolaska.
Kod nas dolaze prijatelji koji su tu da bi nas vidjeli, da bi popričali, da bi popili kafu, izjadali se jedni drugima, ili nasmijali.
Ne dolaze da bi mi zavirivali u čoškove, tražili paučinu, mrve pod stolom.
Isto tako, naši prijatelji su ljudi s kojima se družimo godinama.
Pravilo je da ne kuhamo jedni drugima, izuzev ako ne najavimo: dodjite baš maksuz na pizzu, večeru, mezu....
Inače nema kuhanja, kafa, sok, pivo, vino, i vozdra.

Moram reći da sam i ja po povratku iz bolnice svu gardarobu ubacila u mašinu, ali nisam nikad oprala džonove cipela kad sam ušla u stan.

Vidi nisu nasi prijatelji cudaci, to su normalni ljudi, ko i ja mislim ,nisu u tom filmu da gledaju ima li prasine i ostalo..takvi mi ne trebaju. Nego, njemu je opsesija "cista kuca" i kad gosti dolaze "moj zadatak" je dovesti sve do perfekcije..iskreno, drago mi se druziti svidja mi se nasa raja, ali generalku koju opucam dva dana prije, ko da mi u kucu dolazi Obama sa svojom pratnjom ili neko slican, nemam pojma...Znaci peru se zavjese da sve mirise, brise prasina po stanu, usisava kompletan stan, sve igracke i svi predmeti po podovima se sklanjaju, brisu se parketi u svim sobama plocice u kuhinji, kupatilo se cijelo predje, sav se ves opere i slozi, on vazda insistira da se potrudim ako mogu, divno ima ako mogu, da i korpa za ves bude prazna, jer kad zene ulaze u kupatilo sramota je vidjeti punu korpu za ves[sm=zmeden2.gif] eto tako to izgleda tih dana, kad se sve dovede u red, hahha, on pregleda i pokazuje sitne detalje da se i to sredi...haos.

Sto se tice kuhinje, to nema veze ni prijatelji, ni on, ni bilo ko s njim. To je moje. To je moja ljubav i zelja. Ja rekla sam, volim da kuham, cak mi je zadovoljstvo, uzivam u tome, i kad gledam kad jedu svi i dave se, ne treba meni nikakav kompliment. To kod njegovih roditelja ne postoji, vecera kad gosti dodju hahha sanjaj, to je kod mene sasvim normalna i prirodna stvar. Po navici, nasi gosti znaju da cu nesto spremiti, pa i ne moram nesto najaviti unaprijed, bit ce vecera i sl. Ali kuhanje, da podcrtam, moja dobra volja i zelja.

Ramona11 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:45:45)

IZVORNA PORUKA: Ramona11

Meni je skroz ok ovo sto si ti napisala. Uopce ne proturjecim, zato sam i napisala kako je kod mene bilo prije i poslije djeteta i posla. Prema ovome sto si napisala ne zakljucujem da si bolesno pedantna. S vremena na vrijeme pozelim vise vremena da se mogu cesce posvetiti generalkama, ali sreca da i mm hoce pomoci oko svega pa se ne mogu postidjeti ako neko bahne. Bas jutros pricam svojima kako sam se usrecila novim usisivacem [sm=smiley36.gif] mm je fasciniran usisnom snagom i kutijom u koju ide prasina pa non stop usisava i mjeri koliko smo imali prasine u tepihu [sm=smiley36.gif] Mozda kod njega to predje u opsesiju [sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:51:09)

IZVORNA PORUKA: bumbica

imam da peglam vesa,

eto da ti se javim da nas ima još takvih kao ti,i ja puno pažnje posvećujem higijeni,sebe i svega oko sebe,i nakon deset godina braka još uvijek sve radim isto,i pola mojih kolegica pa čak i sestra misle da sam ja bolesna,neznam sigurno postoji naziv i za tu bolest,ali ja nikad neležem spvaati a da nisam suđe oprala,pa čak i ako sam bolesna [sm=zmeden.gif]

i ja vam se pridruzujem...i nemojte reci da se ne moze odvojiti 5 min. da mahnes prasinu...jos uz malu bebu sve mi u kuci blista ali ne radi drugih,savrseno me ne interesira tudje misljenje nego prvenstvano radi mene same,volim čistocu,miris,sja ...kuhinja i kupatilo su mi ogledalo...ali da mi muž kaze vidi ovo ti nije čisto ja bi mu rekla eno znas gdje je krpa i usisivač p prioni...ako ti se ne svidja bujrum trazi sebi po svom kalibru...ali moj kad vidi da je beba namirena,kuca oribana,rucak gotov i jos od kuce zavrsavam poslove privatno,onda šuti i bolje mu je...

Alma_27 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:51:09)

IZVORNA PORUKA: bumbica

kolačiću:čitajući sve ovo što pišeš,ja bih tom tvom mužu sve radila uz inat i ono što mu smeta,i izvlačila mu živce svaki dan...pa da se on malo nervira,a ne ti.i nek vidi kako je kad nečistiš uopće ili nekuhaš ili neradiš ništa ,jednostavno...a zaovu koja gleda moju veš mašinu [sm=smiley13.gif] e za nju baš,ali baš neznam šta bih,to još nisam čula nigdje,ono to je za sjesti i smisliti šta reći takvoj osobi...jel ona svjesna da je u tvojoj kući samo gost i ništa više

dobro neko na ovom forumu rece: bolje da se on ljuti na mene nego ja na njega [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:52:15)

Ako je kuhanje večere stvar navike i odnosa, to mi je ok.
Mi i naši prijatelji smo se već u počecima dogovorili: ne nosi mi kese, ne nosim ti kese, ne pravi mi mezu, ne očekuj mezu.
A i blentavo je kad idem nekom u sedam čekati da mi servira večeru, a svi smo večerali kući u šest sati.

Nisam peksim, ali ne robujem ni navikama niti kući.
Mi zavjese nemamo, pa ih ni ne peremo.
Posteljinu presvlaćimo svake druge sedmice.
Ni ja nisam legla a da sudje stoji u sudoperu, sad je u mašini, ali kada nismo imali mašinu, isto tako sam ga prala naveče.
ALi jedna stvar je oprati sudje naveče, što je i praktično jer je ujutro to daleko teže izvesti kad se skori, a nešto sasvim drugo zagledati ima li prašine na kuhinjskim elementima.
Pa i ako je ima, brate dragi, ako ti smeta, a ti fino obriši.

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 9:57:15)

Vidi nisu nasi prijatelji cudaci, to su normalni ljudi, ko i ja mislim ,nisu u tom filmu da gledaju ima li prasine i ostalo..takvi mi ne trebaju. Nego, njemu je opsesija "cista kuca" i kad gosti dolaze "moj zadatak" je dovesti sve do perfekcije..iskreno, drago mi se druziti svidja mi se nasa raja, ali generalku koju opucam dva dana prije, ko da mi u kucu dolazi Obama sa svojom pratnjom ili neko slican, nemam pojma...Znaci peru se zavjese da sve mirise, brise prasina po stanu, usisava kompletan stan, sve igracke i svi predmeti po podovima se sklanjaju, brisu se parketi u svim sobama plocice u kuhinji, kupatilo se cijelo predje, sav se ves opere i slozi, on vazda insistira da se potrudim ako mogu, divno ima ako mogu, da i korpa za ves bude prazna, jer kad zene ulaze u kupatilo sramota je vidjeti punu korpu za ves[sm=zmeden2.gif] eto tako to izgleda tih dana, kad se sve dovede u red, hahha, on pregleda i pokazuje sitne detalje da se i to sredi...haos.

Evo vidis, ovo je meni sasvim normalno da odradim jednom sedmicno ne zbog gostiju nego zbog nas dvoje., ali ruku na srce nikad muz nije iso za mnom da pregleda........ sta vise, uskoci d apomogne da se sto prije zavrsi i da idemo hodat.....setat......
I j asama volim da mi je korpa prazna, kupatilo cistim radi nase higijene, i volim sto ovako cistim, manje vremena provodim, nego da zapustim i onda problem....

ramona i moj je odusevljen usisivacem, i usisava s njim, uziva, jos pogotov sto se usisivac pali na onoj rucki pa on sav sretan, igra se ko malo dijete........i js nesto, on zna da ja n evolim d ami sudje ostane neoprano i sam kad nesto isprlja on sapere i slozi, al zato dusa moja ima nagrade za to [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bumbica drago mi je sto nisam jedina..........
bebaa o tome ja pricam, sve se moze kad se hoce a kad se nece nadje se 101 razlog za to.........

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>