kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 12:01:52)
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Meni se ova tema toliko promijenila od pocetka do sada... Sad ciscenje/neciscenje glavni bracni problem? kako god da je muz od Kolacic posesivni Monk, tako mi je i Kolacic na drugoj strani zadrta sa svojim kuhanjem i neodrzavanjem... Kolacic se ibreti svekrvi sto sve sa sebe skida kad dodje iz bolnice i stavlja u v. masinu, a ne moze podnijeti da se njenom neredu neko ibreti. Uostalo, cemu se to na danasnjem vaktu treba ibretiti? Valjda bi svako trebao zivjeti onako kako njemu odgovara?!!! I sad na pocetku intimna anoreksija, hladnoca ovo ono, a ovamo sex i nije los, cak sta vise... Puno mi je sve to konfuzno. Ako zelis dobar brak, otpocetka se udaraju dobri temelji i sa muzem se prica, razgovara, prolazi i dobro i lose da bi se ostarilo zajedno. Mislite o meni sta hocete, ali NIKAD nije jedno krivo! extra razmisljanje, tvoj sam fan[sm=smiley36.gif] mozda i jesam zadrta sta ja znam, nek mi neko otvori oci, da znam[sm=smiley1.gif] nek se ibrete neredu, nije problem, rado prihvatam osudu ali nek me popuste u uputama kako da zivim kompletna porodica njegova i muz... ako sam i neuredna, a smatram da nisam u tolikoj mjeri kako oni vide jer su optereceni cistocom, to je iskljucivo moja stvar, pa da mi da prostite govna po podu stoje, idem u krajnost znam, ali zivci mi rade, opet kazem MOJA STVAR. I moja svekrva kuha kako kuha nit je slano nit zacinjeno ima saft ali niakvog ukusa, vazda se smota kad ja jedem jer je svjesna da sklepa svaki rucak, pitu eventualno napravi i to kako koju..vrti tako u krug danima isto, i sve to govorim sad ovdje, ali njoj nikad nisam rijeci rekla, pojedem kad napravim, ona trazi komentar jel slano jel ovo ono, ja budem pristojna i kazem ok je, cisto da je ne uvrijedim, dakle, vrlo bitno POSTUJEM njen trud, kakav je takav je. Ne omalovazavam je, ne posmatram kao sto ona mene kad cistim joj kuhinju nakon spremanja hrane, ne govorim joj kako ce sta kuhati, njena dobra volja je sto mene zove da pita koliko cega da stavi kad kuha, ja ne bih ni to ali kad pita kazem, pomognem koliko mogu... poenta svega, jeste upravo to, da svako zivi kako mu odgovara, a ne kako mu tata mama komsija komsinica kaze i gleda. Tako isto ocekujem od muza, ja sam vakva, il me prihvati il da se rastjeramo ko sto neku noc rece[sm=smiley13.gif] Svi se bacaju na taj sex, ta stavka je stavka psihologa Weisa, na koju se moj zivot ne odnosi, sve ostale stavke se odnose na njega, ta ne, sta je tu nejasno, hladnoca, pobogu zene, je prisutna u intimi svakodnevnoj, u krevetu je sve ok, on razdvaja krevet od boravka u dnevnoj sobi, dva svijeta su mu to, tu je raspolozen i za poljubac i za akciju i za sve...a vamo u svakodnevnom zivotu, nikakve njeznosti nikakve paznje zagrljaja poljupca, sve iskljuceno[sm=smiley13.gif] I nije jedno krivo kriva sam i ja. Kriva sam je jer sam pustila da on vlada nasim brakom i prilagodila se njemu, na sebe nisam mislila, dopustila mu da on dominantan lik u svemu, jer je pobogu on MUSKO a ja ZENSKO. dalje ne bih o tome komentarisala, zeludac me boli.
|
|
|
|