RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

djoisa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:21:54)

prvo, potpisala bi posljednji post od vesele

drugo, vas dvoje se sad prepucavate i normalo je u takvoj zategnutoj situaciji da jedno drugo vrijedjate (ovo sto ti je rekao za novac)..

reci svom m da zelis iskren, dug, razgovor recite jedno drugom sta vam je na dusi, slusajte jedno drugo, probajte naci neki dogovor..pusti da se strasti smire pa vidi dokle ste..uglavnom razgovarajte

Hannica -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:26:24)

kolacicu [sm=smiley19.gif] bas me rastuzi. Izvinjavam se zbog svojih predhodnih postova gdje sam napisala da je muz za pozelit. On je obican kreten koji ne zna da cijeni tako divnu zenu koja ga ,ocito,voli vise od svega.[sm=smiley19.gif]

chuci -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:29:04)

kolacicu nađi načina da iz njega izvučeš čovjeka iz ovog gore posta. očito je on tu. očito i njemu smeta što je toliko opterećen. pomozi mu jer ga voliš.

maxus svratila -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:29:09)

KOlacicu ako ne mozes pricat s njim a ti lijepo papir i olovku i sve sto ti pada na pamet, sto ti budi sjecanje, sto ti izaziva suze na lice sta bi htjela a ti mu lijepo napisi.
Neces ga uvirjedit u stanju huje, a lijepo ces mu objasnit svoje osjecaje........

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:35:57)

IZVORNA PORUKA: chuci

kolacicu nađi načina da iz njega izvučeš čovjeka iz ovog gore posta. očito je on tu. očito i njemu smeta što je toliko opterećen. pomozi mu jer ga voliš.

slazem se sa svima, ali ovo bih izdvojila. Ovo je misao koja je tad i meni pala na pamet. Muskarac kad pusti suzu, to je znak da se nebo rusi...

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:37:55)

IZVORNA PORUKA: kolacic

slazem se sa svima, ali ovo bih izdvojila. Ovo je misao koja je tad i meni pala na pamet. Muskarac kad pusti suzu, to je znak da se nebo rusi...

ali pitanje je samo da li je to bio samo momenat njegove slabosti, ili je takav osjecaj svakodnevno kod njega prisutan..to treba razgraniciti. Njegova ostrina i krutost me cesto navode da njega ne doticu ni moje rijeci, ni moji pokusaji, ni moje suze... Mozda grijesim[sm=smiley13.gif]

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:38:35)

Muskarac kad pusti suzu, to je znak da se nebo rusi...

ma jel?

SailorMoon -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:40:20)

Nemora ovo da znaci.
MM je kad ga vidite rekli bi macho, jak, nekad cak bez osjecaja. Ali taj redovno turu odplace kad mu je tesko, kad gledamo tuzan film.... za nepovjerovati. Moja sestra prvu put kad je to vidjela (gledali indiski film) nije sebi mogla da dodje. On je vise plako od nje

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:41:06)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma jel?

vesela ispravi me ako grijesim?

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:42:54)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Nemora ovo da znaci.
MM je kad ga vidite rekli bi macho, jak, nekad cak bez osjecaja. Ali taj redovno turu odplace kad mu je tesko, kad gledamo tuzan film.... za nepovjerovati. Moja sestra prvu put kad je to vidjela (gledali indiski film) nije sebi mogla da dodje. On je vise plako od nje

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] izvni sega mi. to se kod nas ne moze desiti, jedino mozda da mu je rod na filmu a i to se pitam bil moglo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] znaci njegova suza je alarmantna, dovoljno ga poznajem da znam.

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:47:11)

nije plakao u teskim situacijama koje su prolazile u zivotu, jesam ga vidjela zabrinutog i tuznog to da, i sjetnog, jednom dvaput suzile mu oci ono caklile se zbog ovih onih razloga, ali suza i brisanje suza koje same naviru i ne moze se zaustaviti, to ne. tad jedino.

Anoniman -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:47:23)

Meni se ova tema toliko promijenila od pocetka do sada...
Sad ciscenje/neciscenje glavni bracni problem? kako god da je muz od Kolacic posesivni Monk, tako mi je i Kolacic na drugoj strani zadrta sa svojim kuhanjem i neodrzavanjem...
Kolacic se ibreti svekrvi sto sve sa sebe skida kad dodje iz bolnice i stavlja u v. masinu, a ne moze podnijeti da se njenom neredu neko ibreti.
Uostalo, cemu se to na danasnjem vaktu treba ibretiti?
Valjda bi svako trebao zivjeti onako kako njemu odgovara?!!!
I sad na pocetku intimna anoreksija, hladnoca ovo ono, a ovamo sex i nije los, cak sta vise...
Puno mi je sve to konfuzno.
Ako zelis dobar brak, otpocetka se udaraju dobri temelji i sa muzem se prica, razgovara, prolazi i dobro i lose da bi se ostarilo zajedno.
Mislite o meni sta hocete, ali NIKAD nije jedno krivo!

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (22.2.2013 11:47:57)

[Sadržaj poruke je obrisan]

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:51:36)

ja baš ne vjerujem u te teorije o kojima se stalno govori kada muškarac pusti suzu to je nešto za ibretit se, kao dokaz velike ljubavi i co
ma daj, više me panika hvata kad muškarac zaplače, za mene je to povezano za mogućom neuračunjivošću odnosno psihičkim poteškoćama
zanemarimo kad plače zbog gubitka odnosno smrti bliske osobe

mnogi su plakali nakon što ženu pretuku, zbog sebe prije svega, da im žena halali pa da mogu opet svoju histeriju na njoj iskaliti
znam masu žena koju su razvedene i njihovi su muškarci plakali, nakon što su ih maltretirali[sm=zmeden.gif]

istjeraju je iz kuće bosu i golu pa onda idu plakati i moliti je da se vrati???

jel to dokaz ljubavi? nešto zabermedet???

postupci i samo postupci a suze i bandačenje zanemariti

Anoniman -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:51:42)

IZVORNA PORUKA: Iman83

ma jel?

Samo što nije...[sm=jezicek.gif]

nigdje veze[sm=jezicek.gif]

D_K -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:51:56)

IZVORNA PORUKA: djoisa

prvo, potpisala bi posljednji post od vesele

drugo, vas dvoje se sad prepucavate i normalo je u takvoj zategnutoj situaciji da jedno drugo vrijedjate (ovo sto ti je rekao za novac)..

reci svom m da zelis iskren, dug, razgovor recite jedno drugom sta vam je na dusi, slusajte jedno drugo, probajte naci neki dogovor..pusti da se strasti smire pa vidi dokle ste..uglavnom razgovarajte

potpisujem..
iako su pale neke teske rijeci treba malo spustiti loptu. ocito ste u teskoj fazi, lome se neke stvari, treba malo smiriti strasti i vidjeti kako dalje, vrijedi li se boriti za vas zajednicki zivot. ako je dijete tu, smatram da je vasa obaveza da uradite sve sto mozete da spasite brak. svakako to vise nece biti sto je bilo ali to je mozda ze tebe i bolje. predala si se, sva zavisis od njegovih reakcija (vidim to po tvojoj zelji da mu ugodis i to te cini sretnom) pa ce te ovakav razvoj situacije mozda natjerati da realnije sagledas gdje si ti u svemu ovome..

teacher75 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:52:10)

IZVORNA PORUKA: Iman83

ma jel?

Samo što nije...[sm=jezicek.gif]

kod mm vazi ova gore, za ovih 5 godina koliko smo zajedno, samo sam ga dva puta vidjela da place i to su bile bas ozbiljne i teske situacija, a ja mogu zaplakati u sekundi, zbog tuznog filma, tuzne price, ruzne rijeci...

D_K -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:53:57)

ja baš ne vjerujem u te teorije o kojima se stalno govori kada muškarac pusti suzu to je nešto za ibretit se, kao dokaz velike ljubavi i co
ma daj, više me panika hvata kad muškarac zaplače, za mene je to povezano za mogućom neuračunjivošću odnosno psihičkim poteškoćama

mnogi su plakali nakon što ženu pretuku, zbog sebe prije svega, da im žena halali pa da mogu opet svoju histeriju na njoj iskaliti
znam masu žena koju su razvedene i njihovi su muškarci plakali, nakon što su ih maltretirali[sm=zmeden.gif]

kraljice.. citam sa guštom, taman je tako..

Anoniman -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:54:46)

IZVORNA PORUKA: D_K

kraljice.. citam sa guštom, taman je tako..

I meni se svidjaju na ovoj temi komentari nase Vesele.[sm=bravo.gif]

tinkivinki -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:55:22)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Sad ciscenje/neciscenje glavni bracni problem? kako god da je muz od Kolacic posesivni Monk, tako mi je i Kolacic na drugoj strani zadrta sa svojim kuhanjem i neodrzavanjem...
Kolacic se ibreti svekrvi sto sve sa sebe skida kad dodje iz bolnice i stavlja u v. masinu, a ne moze podnijeti da se njenom neredu neko ibreti.
I sad na pocetku intimna anoreksija, hladnoca ovo ono, a ovamo sex i nije los, cak sta vise...
Ako zelis dobar brak, otpocetka se udaraju dobri temelji i sa muzem se prica, razgovara, prolazi i dobro i lose da bi se ostarilo zajedno.

a mozda se zena trudi da cisti,a njemu to nije dovoljno dobro.ja nisam skontala da je kod nje nered,vec da nije sterilna kuca kako bi on htio

Anoniman -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:57:09)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

a mozda se zena trudi da cisti,a njemu to nije dovoljno dobro.ja nisam skontala da je kod nje nered,vec da nije sterilna kuca kako bi on htio

Ma i ja sam tako na pocetku ove teme mislila, ali sad nekako ne znam sta da mislim...Kao da mu namjerno udara kontru, kao zeli da njega ocrni ili da nesto rijesi...[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 11:59:23)

kad muškarac počne da plače i cvili treba se odmah noge uhvatiti
mlatne te i baci 2-3 suzice i sve ok??
ma daj

a možda i griješim, aj znaj

bila sam u prilici gledati muškarca koji plače zbog žene koja ga želi ostaviti, i stalno ponavlja "a ja je volim, a ona meni tako"
niti jednom ne spominje šta je on njoj uradio, a provjereno sam znala da je maltretira
pa kad još doda "sve sam joj dao sve" [sm=hudicek1.gif]
a ono jad i bijeda, valjda je sve šporet na plin, pih

teacher75 -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 12:01:52)

kad muškarac počne da plače i cvili treba se odmah noge uhvatiti
mlatne te i baci 2-3 suzice i sve ok??
ma daj

a možda i griješim, aj znaj

bila sam u prilici gledati muškarca koji plače zbog žene koja ga želi ostaviti, i stalno ponavlja "a ja je volim, a ona meni tako"
niti jednom ne spominje šta je on njoj uradio, a provjereno sam znala da je maltretira
pa kad još doda "sve sam joj dao sve" [sm=hudicek1.gif]
a ono jad i bijeda, valjda je sve šporet na plin, pih

to se slazem u svakom slucaju, psihopatama je najlakse zaplakati jer i suze koriste kao oblik manipulacije[sm=smiley13.gif]

kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 12:01:52)

extra razmisljanje, tvoj sam fan[sm=smiley36.gif] mozda i jesam zadrta sta ja znam, nek mi neko otvori oci, da znam[sm=smiley1.gif] nek se ibrete neredu, nije problem, rado prihvatam osudu ali nek me popuste u uputama kako da zivim kompletna porodica njegova i muz...
ako sam i neuredna, a smatram da nisam u tolikoj mjeri kako oni vide jer su optereceni cistocom, to je iskljucivo moja stvar, pa da mi da prostite govna po podu stoje, idem u krajnost znam, ali zivci mi rade, opet kazem MOJA STVAR. I moja svekrva kuha kako kuha nit je slano nit zacinjeno ima saft ali niakvog ukusa, vazda se smota kad ja jedem jer je svjesna da sklepa svaki rucak, pitu eventualno napravi i to kako koju..vrti tako u krug danima isto, i sve to govorim sad ovdje, ali njoj nikad nisam rijeci rekla, pojedem kad napravim, ona trazi komentar jel slano jel ovo ono, ja budem pristojna i kazem ok je, cisto da je ne uvrijedim, dakle, vrlo bitno POSTUJEM njen trud, kakav je takav je. Ne omalovazavam je, ne posmatram kao sto ona mene kad cistim joj kuhinju nakon spremanja hrane, ne govorim joj kako ce sta kuhati, njena dobra volja je sto mene zove da pita koliko cega da stavi kad kuha, ja ne bih ni to ali kad pita kazem, pomognem koliko mogu...

poenta svega, jeste upravo to, da svako zivi kako mu odgovara, a ne kako mu tata mama komsija komsinica kaze i gleda. Tako isto ocekujem od muza, ja sam vakva, il me prihvati il da se rastjeramo ko sto neku noc rece[sm=smiley13.gif]

Svi se bacaju na taj sex, ta stavka je stavka psihologa Weisa, na koju se moj zivot ne odnosi, sve ostale stavke se odnose na njega, ta ne, sta je tu nejasno, hladnoca, pobogu zene, je prisutna u intimi svakodnevnoj, u krevetu je sve ok, on razdvaja krevet od boravka u dnevnoj sobi, dva svijeta su mu to, tu je raspolozen i za poljubac i za akciju i za sve...a vamo u svakodnevnom zivotu, nikakve njeznosti nikakve paznje zagrljaja poljupca, sve iskljuceno[sm=smiley13.gif]

I nije jedno krivo kriva sam i ja. Kriva sam je jer sam pustila da on vlada nasim brakom i prilagodila se njemu, na sebe nisam mislila, dopustila mu da on dominantan lik u svemu, jer je pobogu on MUSKO a ja ZENSKO. dalje ne bih o tome komentarisala, zeludac me boli.

veeseelaa -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (22.2.2013 12:02:59)

i ja ne razumijem ovo za sex
ja sam do skoro mislila da je prvobitni problem sex, pa čišćenje[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>