Hanady RR -> RE: Pravni savjet? (16.6.2012 18:10:30)
|
IZVORNA PORUKA: ena23 IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: ena23 Komsije roditelja mm-a nenormalno glasno pustaju muziku po citav dan, ali to je znaci razina zvuka pored kojeg se bukvalno ne moze normalno zivjeti, citav dan treste refkini ahbabi, ma to je za plakanje. ali su i jako pametni tako da uredno muziku gase u 22.00. Molim vas, jako vas molim, mozete li se sjetiti ikakvog zakona protiv tako glasne muzike i kome mogu da se obratim? imam li uopste pravo zvati policiju, da li da snimam koliko je to glasno pa da ih tuzim?? nismo jos u bosnu krenuli a meni vec zivci igraju od same pomisli, kakav odmor kakvi bakraci... Ja ne znam da je naša policija opremljena uredjajima za mjerenje decibala zvuka te da li može odrediti da li je nešto preko ili u granici dopuštenog?! Oni očito poštuju kućni red jer gase muziku u 22.00. Možda da ih ljudski zamolite da slušaju muziku za svoj čejf, a ne i svekolikog komšiluka? Nekad su najbanalnija rješenja najučinkovitija. hm mislim da nisam dobro objasnila. radi se o selu, dakle o kucama na ravnici, naselje je veoma gusto. mnoge komsije do sada su isle na vrata i molile da smanje muziku. jednom od komsija je umro otac i taj dan je otisao i ponovo ih zamolio da stisaju muziku. rezultat tih pregovora je sto su oni uzeli pojacala, stavili liniju na balkon prvog sprata i okrenuli zvucnike u svim pravcima. to se rjecima ne moze opisati koliko to ubi u mozak [sm=smiley13.gif] hm... samo obavjestiti policiju u vrijeme dešavanja glasnoće koja uznemirava okolne stanovnike te se pozvazi n narušavanje javnoga reda i mira... policija već zna kako dalje...
|
|
|
|