Hanady RR -> RE: Pravni savjet? (11.6.2012 15:31:44)
|
IZVORNA PORUKA: AAvalon nadam se da postavljam pitanje na pravom PDF-u, posto mi treba jedan odgovor iz oblasti prava, a u to se bas i ne razumijem... ko ima pravo traziti kopiju licne karte i CIPS obrasca? konkretno: zelim da se uclanim u udruzenje gradjana odnosno udruzenje pacijenata, popunila sam pristupnicu sa svojim podacima, ali oni traze moj JMBG, kopiju licne karte i kopiju CIPS prijave boravista, sto je meni mozda malo previse za jedno udruzenje. da li je ovo zakonom uopste regulisano u smislu da samo odredjeni smiju traziti te podatke/kopije, ili po zakonu svako ima pravo da to trazi, a na nama je da budemo pametni pa da odlucimo da li cemo te podatke/kopije dati ili ne? eto, nadam se da ce mi neka od RR pravnica odgovoriti, i hvala unaprijed [sm=smiley1.gif] u skladu sa zakonom o duruženjima i fondacijama ove podatke treju za sve one koji su članovi uduženja koje s eosniva...znači osnivači... a ako te podatke traže u svhu kad s eučlanjuješ u nešto već oformljeno onda ti traže u skladu sa zakonom o bankama... naime zbog različitih grupacija koje su dovele do toga da s enovci preu prkeo udruženja građana donijete su izmjene zakona u tom smilu... ovim podacima neće niko raspolagati bez porrenbe niti smije dalje daobar dio udruženja ove podatke pohranjuje u svoju arhivu, rpogram koji će moći izbaciti uvijek infomacije o spoli, starosnoj dobi i mejstu stanovanja svoga člana...nekada ua analoze nekada za poziv za ativnije člasntvo...
|
|
|
|