RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

ksena -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 12:58:13)

IZVORNA PORUKA: jele85dr

ksena, hvala, jesi mi pomogla [sm=smiley1.gif]
kad si ih kupila, skoro ili nekad prije? i gdje si ih kupila? [sm=smiley1.gif]

ja bih isto htjela 3u1 i da se moze okrenuti rucka. ali malo je takvih. zapamtila sam da jedino abc design model avus ima tu opciju, ali njega nema kod nas [sm=smiley13.gif]

Kolica su kupljena u Bojpromu u Gradisci prosle godine, tako da nisu stari model. Tesko je naci kolica koja u svemu odgovaraju nasim ocekivanjima, i cijenom i kvalitetima, i gabaritima, i izvedbom. Tu treba odvagnuti za i protiv i ne razmisljati dugo, jer sto se vise mislis vise si u nedoumici, makar ja. Akko te jos sta zanima, slobodno pitaj. U svakom slucaju zelim da se bebac dugo i sretno voza u njima, koja kod izabrali [sm=smiley1.gif]

lepao -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 13:17:32)

hauck viper, peg perego gt3 ili graci trekko? trebaju mi sto bolja kolica za sve povrsine.
znate li cijene?

lana32 -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 18:07:10)

Moja iskustva s kolicima baš i nisu najbolja,u onoj silnoj sreći i zanosu što nam dolazi dijete ,kupili smo skupa kolica u Adaxu ,3 u 1 ,i nisu nam se pokazala baš tako isplativim . Mnogo puta sam sebi rekla što nisam kupila neka jednostavnija ,lakša i jeftinija. Ova su malo poteška ,pa dok ih spustim niz stepenice i smontiram ,sva se slomim ,beba i nešto nije baš zadovoljna u kolicima,čim je upoznala čari sjedenja ,kolica više nisu bila tako zanimljiva.Moj savjet je da budete obazrive,nađite što jednostavnija i praktičnija .

jele85dr -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 18:43:10)

hvala puno [sm=bravo.gif]
u banjaluci nemaju taj model [sm=smiley13.gif] ali mozda se moze nabaviti, raspitacu se.
ja bih najradije 3u1 kolica, pa bih kasnije kupila veliku sjedalicu, a ovu malu koju bih dobila uz to ostavila za drugo dijete [sm=smiley1.gif]
i rado bih da se polozaj mijenja okretanjem rucke, ali malo koja 3u1 kolica imaju tu opciju. pored toga bih da su cvrsta, stabilna, lako upravljiva, a lagana. i jos jeftina [sm=smiley36.gif] heheheh
hvala ti jos jednom [sm=smiley1.gif]

ksena -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 20:39:33)

Ma tu smo da pomazemo jedni drugima [sm=bravo.gif]

Precious -> RE: Koja kolica su dobra? (4.8.2012 23:48:22)

http://img401.imageshack.us/img401/3749/402977866953.jpg

Zna li neko kakva su ovo kolica? Brend je neki seebaby. Okvir im je aluminijski a materijal pamuk, tezina 7,1 kg. Ja ih neki dan vidjela, super mi izgledaju, a nisu ni skupa, pa me zanima zna li neko nesto vise, ima li iskustva? Ja cekam prvo dijete, pa ne znam o tim stvarima bas puno...

teacher75 -> RE: Koja kolica su dobra? (4.8.2012 23:52:26)

IZVORNA PORUKA: lana32

Moja iskustva s kolicima baš i nisu najbolja,u onoj silnoj sreći i zanosu što nam dolazi dijete ,kupili smo skupa kolica u Adaxu ,3 u 1 ,i nisu nam se pokazala baš tako isplativim . Mnogo puta sam sebi rekla što nisam kupila neka jednostavnija ,lakša i jeftinija. Ova su malo poteška ,pa dok ih spustim niz stepenice i smontiram ,sva se slomim ,beba i nešto nije baš zadovoljna u kolicima,čim je upoznala čari sjedenja ,kolica više nisu bila tako zanimljiva.Moj savjet je da budete obazrive,nađite što jednostavnija i praktičnija .

ja preporucujem gracova kolica, mi imamo 3in1, lagana, cvrsta i jeftina u poredjenju sa npr. chicco 3in1 koja smo koristili sa prvim djetetom. kod nas su graco ultima, mada imaju i dosta slicnih modela koji su jednako dobri

AminaZana -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 9:22:16)

IZVORNA PORUKA: lepao

hauck viper, peg perego gt3 ili graci trekko? trebaju mi sto bolja kolica za sve povrsine.
znate li cijene?

mi smo imali sa kcerkom GT3 i mislim da su medju najboljim kolicima koja su proizvedena. mogu se voziti po snijegu, pijesku. jedini nedostatak im je sto su velika i ko ima malo auto, ne bih bas preporucila. ostalo je sve vrhunsko. cijena im je oko 1100KM, ja mislim, bez dodataka, a ima i polovnih na pik-u.

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 9:49:16)

Ja kupila gracco trekko u Amku na Mojmilu za otprilike 540 km. Znam da su jeftinija no u Bimaco shopu na internetu

mama21e -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 10:08:56)

lepao mi imamo Trio Combi Elite, ja sam prezadovoljna a i bebica je. Bilo mi je bitno da su kolica lagana a ova stvarno jesu i isprobana su na skoro svim mogucim povrsinama, cak sam i po makadamu probala [sm=smiley1.gif] Imas ih u BBI-u, pa pogledaj ako hoces.

[img]http://www.dodaj.rs/t/X/vd/4rfwHoTo/2/kolica.jpg[/img]

teacher75 -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 11:40:55)

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

Ja kupila gracco trekko u Amku na Mojmilu za otprilike 540 km. Znam da su jeftinija no u Bimaco shopu na internetu

mi uzeli polovna, i kolica i sjedalicu za 150km i super nas sluze[sm=bravo.gif]

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 13:20:17)

Drago mi je da si zadovoljna jer ja jos nisam rodila pa i nisam imala priliku isprobati. Malo su mi glomazna, ali ja volim svasta natovariti po kolicima i imam lift u zgradi, pa se nadam da nece biti problema. Jednostavno sam se zaljubila u njih kad sam ih vidjela, savrseni omjer cijene i kvalitete. Drugo mi je dijete, znaci nema ko da ih naslijedi, tako da bi mi bilo cisto ludilo dati 1000 i ivise za obicna kolica, mogla bih bebi kupiti golfa dvojku za te pare, ha, ha, ha...

Precious -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 15:55:53)

Drago mi je da si zadovoljna jer ja jos nisam rodila pa i nisam imala priliku isprobati. Malo su mi glomazna, ali ja volim svasta natovariti po kolicima i imam lift u zgradi, pa se nadam da nece biti problema. Jednostavno sam se zaljubila u njih kad sam ih vidjela, savrseni omjer cijene i kvalitete. Drugo mi je dijete, znaci nema ko da ih naslijedi, tako da bi mi bilo cisto ludilo dati 1000 i ivise za obicna kolica, mogla bih bebi kupiti golfa dvojku za te pare, ha, ha, ha...

[sm=smiley32.gif]

teacher75 -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 15:58:51)

upravo tako, potpisujem te od do, a kupiti kolica od 1000km i preko a ne znas ni hoce li ti beba htjeti biti u kolicima mi je cista ludost i bacanje para.ima dosta beba koje nece da su u kolicima i ja bih se upucala da dam tolike pare a da poslije stoje u garazi

mamichy -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 17:55:08)

sincicu je 18-i mj i kolica koja imamo su mu poprilicno uska i noge mu nekako cudno vise kada spava. pa sam dosla do zakljucka da bi bilo najbolje kupiti kolica sa 3 tocka (trokolicu) jer ona uglavnom imaju prednji dio duzi. ali koja? ne bih neka preglomazna...svaki prijedlog je dobro dosao :) hvala!

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 18:02:49)

To da li dijete hoce ili nece u kolica - smatram da je do odgoja. Djeca koja su naucila da budu po rukama nece u kolica naravno. Ne bih ni ja kad me roditelji mogu nosati. Znam iz licnog iskustva jer djetetu nismo pruzali sansu da se nesto sad znacajno nosa i nije znala za bolje neg je bila u kolicima. Al ja nisam imala auto, tad smo bili studenti oboje, svugdje sam isla tramvajem i u trzne centre, pa sve natrpaj u "prtljaznik" kolica i kuci sa djetetom, tako da nisam ni mogla dijete nosati, taman da sam i htjela.

Ali, nemojte se zene zaista uvrijediti, nije mi jasna jedna stvar...

Sve kao siromasna zemlja, ljudi nemaju sta jesti, nema posla, ovo-ono...I onda, koliko vidim po forumu, samo se kupuju kolica preko hiljadarke. Ne kontam... [sm=zmeden.gif]. Ja licno sebe smatram dobrostojecom za bosanske uslove zivota, pa mi ni na kraj pameti nije bilo da dajem skoro 15000-2000 km za nesto sto ce se drndati par godina i to je to. Na kraju krajeva, manje vise sve imaju istu funkciju, bitno je da im ne gubite tockove po ulici, da su udobna itd.
Ja sam licno isla na ovu skuplju malo verziju Gracco kolica jer su malo duza nego obicna, a to mi je neophodno jer sam ja jako visoka i prvo dijete mi je vrlo brzo pocelo viriti iz kolica, tacnije nogice su visjele na sve strane.

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 18:04:19)

IZVORNA PORUKA: mamichy

sincicu je 18-i mj i kolica koja imamo su mu poprilicno uska i noge mu nekako cudno vise kada spava. pa sam dosla do zakljucka da bi bilo najbolje kupiti kolica sa 3 tocka (trokolicu) jer ona uglavnom imaju prednji dio duzi. ali koja? ne bih neka preglomazna...svaki prijedlog je dobro dosao :) hvala!

Da, i ja sam iz tog razloga uzela takva kolica. U Amku na Mojmilu imaju 2-3 modela pa pogledaj. Najjeftinija su bila ova Gracco Trekko - valjda se tako pise.

mamichy -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 18:06:30)

ova trekko mi se cine ogromna. imamo veliko auto ali mislim da bi nam cijeli gepek zauzela. mada stvarno dobro izgledaju...

Skvo RR -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 18:22:55)

To da li dijete hoce ili nece u kolica - smatram da je do odgoja. Djeca koja su naucila da budu po rukama nece u kolica naravno. Ne bih ni ja kad me roditelji mogu nosati. Znam iz licnog iskustva jer djetetu nismo pruzali sansu da se nesto sad znacajno nosa i nije znala za bolje neg je bila u kolicima. Al ja nisam imala auto, tad smo bili studenti oboje, svugdje sam isla tramvajem i u trzne centre, pa sve natrpaj u "prtljaznik" kolica i kuci sa djetetom, tako da nisam ni mogla dijete nosati, taman da sam i htjela.

Sve kao siromasna zemlja, ljudi nemaju sta jesti, nema posla, ovo-ono...I onda, koliko vidim po forumu, samo se kupuju kolica preko hiljadarke. Ne kontam... [sm=zmeden.gif] . Ja licno sebe smatram dobrostojecom za bosanske uslove zivota, pa mi ni na kraj pameti nije bilo da dajem skoro 15000-2000 km za nesto sto ce se drndati par godina i to je to. Na kraju krajeva, manje vise sve imaju istu funkciju, bitno je da im ne gubite tockove po ulici, da su udobna itd.
Ja sam licno isla na ovu skuplju malo verziju Gracco kolica jer su malo duza nego obicna, a to mi je neophodno jer sam ja jako visoka i prvo dijete mi je vrlo brzo pocelo viriti iz kolica, tacnije nogice su visjele na sve strane.

To je opet inidividualno..svako ce dati onoliko koliko misli da je potrebno za kolica koja zeli...imala sam i skupa i "neskupa"...velika je razlika izmedju prvih i drugih...o kvalitetu i manervisanju ne da se raspravljati...Skupa su meni npr. bila teska..ali nema tog terena i manerva koje one nisu mogle da podnesu...a nakon pranja kao nova..a ova jeftinija varijanta.....malo klopoce, pa malo se klima, pa teze ide po neravnim terenima...ali znam koliko para toliko muzike..i dan danas kada prva kolica koristim na vikendici...milina ih je voziti...zna samo onaj koji je probao i prvu i drugu varijantu...tako da sve je stvar izbora...da zivim u privatnoj kuci, sa uzivanjem bi koristila prva...ali nazalost...teska su mi za vucaranje po zgradi.

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 18:56:50)

ova trekko mi se cine ogromna. imamo veliko auto ali mislim da bi nam cijeli gepek zauzela. mada stvarno dobro izgledaju...

Veoma lako im se tockovi skidaju, tako da tad nisu problematicna, naravno ako ti nije peglanje svaki put skidati ih.

mamichy -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 19:16:47)

Veoma lako im se tockovi skidaju, tako da tad nisu problematicna, naravno ako ti nije peglanje svaki put skidati ih.

hvala na info :)

mamichy -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 20:26:05)

IZVORNA PORUKA: Precious

http://img401.imageshack.us/img401/3749/402977866953.jpg

Zna li neko kakva su ovo kolica? Brend je neki seebaby. Okvir im je aluminijski a materijal pamuk, tezina 7,1 kg. Ja ih neki dan vidjela, super mi izgledaju, a nisu ni skupa, pa me zanima zna li neko nesto vise, ima li iskustva? Ja cekam prvo dijete, pa ne znam o tim stvarima bas puno...

ova kolica super izgledaju. gdje si ih vidjela, ako nije tajna? :)

milenium -> RE: Koja kolica su dobra? (5.8.2012 20:32:47)

meni se jako sviđaju ona kolica LOKO ili loco ne znam kako se točno piše a nisu skupa.kišobran su kolica i mogu u ležeći.a dobra su mi i Bertone samo ne znam mogu li se ona spustiti[sm=zmeden.gif] ako netko zna o ovim kolicima nek piše.jedna su 75 a druga 120km.

AminaZana -> RE: Koja kolica su dobra? (6.8.2012 10:00:52)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Sve kao siromasna zemlja, ljudi nemaju sta jesti, nema posla, ovo-ono...I onda, koliko vidim po forumu, samo se kupuju kolica preko hiljadarke. Ne kontam... [sm=zmeden.gif] . Ja licno sebe smatram dobrostojecom za bosanske uslove zivota, pa mi ni na kraj pameti nije bilo da dajem skoro 15000-2000 km za nesto sto ce se drndati par godina i to je to. Na kraju krajeva, manje vise sve imaju istu funkciju, bitno je da im ne gubite tockove po ulici, da su udobna itd.

To je opet inidividualno..svako ce dati onoliko koliko misli da je potrebno za kolica koja zeli...imala sam i skupa i "neskupa"...velika je razlika izmedju prvih i drugih...o kvalitetu i manervisanju ne da se raspravljati...Skupa su meni npr. bila teska..ali nema tog terena i manerva koje one nisu mogle da podnesu...a nakon pranja kao nova..a ova jeftinija varijanta.....malo klopoce, pa malo se klima, pa teze ide po neravnim terenima...ali znam koliko para toliko muzike..i dan danas kada prva kolica koristim na vikendici...milina ih je voziti...zna samo onaj koji je probao i prvu i drugu varijantu...tako da sve je stvar izbora...da zivim u privatnoj kuci, sa uzivanjem bi koristila prva...ali nazalost...teska su mi za vucaranje po zgradi.

bas tako. ne moze mi niko reci da kolica od 200KM i od 2000KM isto dobro funkcionisu. imam dosta iskustva s tim i tako, ne trebaju nikakve filozofije oko toga. skuplja su skupa zato sto se bolji materijali iskoristavaju u izgradnju takvih i u sustini je bolje kupiti u startu malo skuplja (odnosno, koliko ko moze iszdvojiti) i malo sarati po forumima gdje se ocjenjuju profesionalni testovi, a ne po forumima gdje svako svog konja hvali.
mi smo prvo kupili Peg Perego GT3 i kolica su mrak, mogu se upravljati jednim prstom, dijete spava u njima kao u kreveticu, ima udobnost i komociju, eh, porasla moja kcerkica i kupimo ona kisobran, bila oko 140KM, cini mi se brevi, odemo na more i bukvalno smo se svadjali ko ce gurati kolica a ko nositi stvari sa plaze [sm=smiley36.gif] navecer setamo i ja krenem da podignem kolica na trotoar, kad ostadose meni rucke u rukama, a dijete napola trotoara.
eh ko god da mi kaze da je jeftinije bolje, nije u pravu sto se tice kolica.
a da li ce dijete u kolica je bas stvar roditelja. moja kcerkan ima 5 godina i dan danas hoce u kolica...
sada ocekujemo blizance i kupili smo kolica ova:
http://www.bugaboo.com/web/guest/learn/bugaboo-donkey
ova kolica su najlaganija i najlaksa za upravljanje i djeca ih mogu koristiti do 5 godina. ni sekunde mi nije zao novaca koje smo potrosili na njih. bitno je da svako dijete ima svoj prostor, udobnost. a pored toga imaju dodataka milion, koja ni jedna koja sam htjela nemaju. sve to se treba uzeti u obzir prilikom kupovine, a ne kupiti najjeftinija i to je to. pa ne bih ni ja sjedila u njima. mogu misliti kako to djecu zulja.

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (6.8.2012 10:18:41)

pa ne bih bas rekla da jeftina kolica djecu zuljaju, ne znam gdje si vidjela nazuljano dijete u jeftinim kolicima[sm=smiley36.gif]

mi imamo dvoja kolica, jedna od onih velikih, mm ih zove autobus, koje smo kupili dok sam bila trudna i vozili jako kratko,jer su glomazna...poslije smo kupili kisobran chipolino i odlicna su nam svima, a nisu bila skupa... ja ne mogu da dizem kolica koja su skoro teza od mene, ne znam koliko da su skupa ili udobna

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>