RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

Monaa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.7.2012 19:05:11)

Ja ti za kamenje i tako malo neravnije terene preporucujem Peg Perego GT3. Malo je reci da sam zadovoljna. Imas i podesavanje amortizera u zavisnosti od terena, gumeni tockovi koje mozes dodatno napuhati (dodje i pumpa uz kolica), na 3 tocka su. Jedino je zamjerka sto su teska i glomazna ali ako imas lift ili zivis u kuci nije problem, ja sama izadjem sa bebicom iz zgrade bez problema. Sama kolica su oko 1000 KM. Ja sam kupila 3u1 i platila sve skupa 1800 KM, i ne zalim ni marke, kolica su predobra.

lepao -> RE: Koja kolica su dobra? (11.7.2012 23:31:01)

Koliki su tockovi otprilike? Ja bih htjela vece ali da nisu ono pre pre preglomazni a ne bih ni samo alo veca od ovih koje imam (maclaren quest sport) posto mi to nema poente uzimati ili ono 2 mala i 1 veliki ili slicno sto mi isto nije prakticno posto ti mali onda zapinju.
Gledala sam ta vasa i super izgledaju i gledala sam hauck marku..malo su mi hauck mala ali ne znam najbolje procjeniti po slikama. Gdje ste kupili vasa??

IZVORNA PORUKA: Monaa

Ja ti za kamenje i tako malo neravnije terene preporucujem Peg Perego GT3. Malo je reci da sam zadovoljna. Imas i podesavanje amortizera u zavisnosti od terena, gumeni tockovi koje mozes dodatno napuhati (dodje i pumpa uz kolica), na 3 tocka su. Jedino je zamjerka sto su teska i glomazna ali ako imas lift ili zivis u kuci nije problem, ja sama izadjem sa bebicom iz zgrade bez problema. Sama kolica su oko 1000 KM. Ja sam kupila 3u1 i platila sve skupa 1800 KM, i ne zalim ni marke, kolica su predobra.

lepao -> RE: Koja kolica su dobra? (11.7.2012 23:32:09)

Zivim u stanu ali zgrada ima lift. Kakva su sto se sklapanja tice i gepeka?

IZVORNA PORUKA: lepao

Koliki su tockovi otprilike? Ja bih htjela vece ali da nisu ono pre pre preglomazni a ne bih ni samo alo veca od ovih koje imam (maclaren quest sport) posto mi to nema poente uzimati ili ono 2 mala i 1 veliki ili slicno sto mi isto nije prakticno posto ti mali onda zapinju.
Gledala sam ta vasa i super izgledaju i gledala sam hauck marku..malo su mi hauck mala ali ne znam najbolje procjeniti po slikama. Gdje ste kupili vasa??

IZVORNA PORUKA: Monaa

Monaa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.7.2012 23:50:08)

Tockovi jesu poveliki ali meni su super jer je bebi bas udobno. Glomazna jesu, zauzmu cijeli gepek. Tockovi se skidaju tako da moras svaki put kada stavljas kolica u gepek skidati i onda postavljati ali jako se lako stavljaju, samo jedan klik i to je to. Ali zato u gepek jako malo stvari jos moze stati pored kolica, tako da bas i nisu za putovanja. Kupila sam ih u Merkuru na Otoci u radnji na prvom spratu, zove se Malisa. Mislim da su oni jedini zastupnik za Peg Perego.

Alannah -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 8:15:03)

Molila bih mame koje imaju Graco Mirage ili Ultima da mi napisu svoje dojmove. Jesu li dobra?[sm=zmeden.gif]

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 8:27:21)

IZVORNA PORUKA: Alannah

Molila bih mame koje imaju Graco Mirage ili Ultima da mi napisu svoje dojmove. Jesu li dobra?[sm=zmeden.gif]

Dobra, izdržljiva, nisu teška, zauzimaju malo više mjesta u gepeku, jer se ne sklapaju kao kišobran. Nisu praktična za nošenje jednom rukom. Moja ocjena 7/10[sm=smiley1.gif]

ciciban26 -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 8:30:22)

Mi imamo Graco Ultima i zadovoljna sam. Pozitivne strane su sto su poprilicno lagana oko 7 kg, veeelika korpa koja mi bas puno znaci,4 polozaja,stanu i u mini gepeke :),mogu se voziti jednom rukom.
Ono sto mi se ne svidja kod njih je sto se dio za nogice ne moze podesavati,pa beba kad sjedi uvijek nekako vise (mada je moja dama pa noge digne na pladanj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])

bebix -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 8:43:25)

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Mi imamo Graco Ultima i zadovoljna sam. Pozitivne strane su sto su poprilicno lagana oko 7 kg, veeelika korpa koja mi bas puno znaci,4 polozaja,stanu i u mini gepeke :),mogu se voziti jednom rukom.
Ono sto mi se ne svidja kod njih je sto se dio za nogice ne moze podesavati,pa beba kad sjedi uvijek nekako vise (mada je moja dama pa noge digne na pladanj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])

Potpisujem od pocetka do ovog noge na pladanj i kod nas isto[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 8:49:15)

Pladanj i korpa su im "+", kao i tri poloaja naslona.

Alannah -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 10:31:45)

Hvala vam puno,razmisljala sam o njima,jer mi se cine povoljna s obzirom da su 2u1,dodje i ona korpa( pretpostavljam da se koristi ko autosjedalica) i samo jos jedno pitanje,mogu li se okrenuti tako da beba gleda u mamu dok se vozi?
P.S. vidjela ih u Fis Bingu,399 KM,a tete koje rade bas ne znaju objasniti.[sm=smiley1.gif]

hatepsut -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 10:40:34)

Hvala vam puno,razmisljala sam o njima,jer mi se cine povoljna s obzirom da su 2u1,dodje i ona korpa( pretpostavljam da se koristi ko autosjedalica) i samo jos jedno pitanje,mogu li se okrenuti tako da beba gleda u mamu dok se vozi?
P.S. vidjela ih u Fis Bingu,399 KM,a tete koje rade bas ne znaju objasniti.[sm=smiley1.gif]

Ne moze se okrenuti rucka da gledas bebu ja sam provjeravala(ako sam dobro provjerila).Neki dan sam gledala i ja ta u bingu kod nas su bila na snizenju 220km jer su se dobro zaprasdila od stajanja.tamno plava kolica,a tenda od male as je svijetlo plava.e ja sam odustala jer nemaju navlaku za kisu i zimsku za noge a meni to i te kako znaci.

ciciban26 -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 10:46:04)

Na zalost ne mogu se okrenuti,ali dobijes AS koju kad postavis na kolica beba je okrenuta prema tebi. Ja sam se dvoumila izmedju mirage i ultime i ultima su malo kvalitetnija od mirage (razlika u tockovima,cvrstoi,korpi i ultima ima 4 polozaja. Imas na stranici www.bimaco.net kolica i mozes direktno od njih naruciti jeftinija su,donesu ti na vrata i ukoliko je narudzba veca od 100 km dostava se ne placa.

bebix -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 10:49:12)

Kod nas je takodjer ultima, dobili smo AS koja se moze dok je beba mala fiksirati na kolica i tada gledas bebu dok je vozis, ima zimska navlaka, a mi smo navlaku za kisu kupili odmah kod njih, kostala je oko 11 km

ciciban26 -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 10:49:14)

I da dodam ovo za navlaku,uz Ultimu dodje zimska navlaka a za kisu se ima posebno kupiti i kosta oko 15-ak km[sm=smiley1.gif]

bebix -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 10:49:46)

IZVORNA PORUKA: ciciban26

I da dodam ovo za navlaku,uz Ultimu dodje zimska navlaka a za kisu se ima posebno kupiti i kosta oko 15-ak km[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]telepatija[sm=jezicek.gif]

Nellica -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 12:06:59)

Drage mame,

Iz mog iskustva, bezbroj pročitanih postova, sati pretraživanja kojekakvih stranica... i u konačnici
mojih dviju djevojčica, birajte kolica koja možete spakiratu u gepek, a da imate još prostora za more drugih stvari,
kolica sa razdvojenim ručkama na koja možete zakačiti bezbroj vrećica sa pijace, ona koja se mogu oboriti da beba spava
u njima, koja nisu svojom težinom preteška, ukoliko imate prepreke u obliku stepenica ona koja možete zajedno sa bebom ponijeti ili spustiti niz te stepenice i sl.

Alma_27 -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 12:48:47)

IZVORNA PORUKA: Nellica

Drage mame,

Iz mog iskustva, bezbroj pročitanih postova, sati pretraživanja kojekakvih stranica... i u konačnici
mojih dviju djevojčica, birajte kolica koja možete spakiratu u gepek, a da imate još prostora za more drugih stvari,
kolica sa razdvojenim ručkama na koja možete zakačiti bezbroj vrećica sa pijace, ona koja se mogu oboriti da beba spava
u njima, koja nisu svojom težinom preteška, ukoliko imate prepreke u obliku stepenica ona koja možete zajedno sa bebom ponijeti ili spustiti niz te stepenice i sl.

ist takva sam trazila i trazila i nasla.

neonato se zovu. kao kisobran. imaju 5 polozaja, presvlaku za kisu, korpu... relativno lagana. mislim, teza su od onih malih kisobran kolica ali su stabilnija i komotnija. ja ponesem i bebu, i kolica i kese uz stepenice a nisam bas neki bilder [sm=smiley1.gif]

http://okbabystrollers.com/Stroller-Neonato-Pippo-t1880/

RICI -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 12:59:09)

gdje kupitit kišobran ljetna kolica Bertonne S-B imam chicco kišobran al su velika trebaju mi za more bas ova mala.

ciciban26 -> RE: Koja kolica su dobra? (12.7.2012 13:17:41)

Meni je puuuuuno prakticnija korpa za stvari s pijace a da naprijed imaju pretinac za mobitel,casu i sl...

Aylana -> RE: Koja kolica su dobra? (13.7.2012 0:14:28)

Mi smo bebici uzeli kolica CAM i ja sam prezadovoljna. Ima 3 tocka, u kompletu su dosli prva autosjedalica, korpa i za kasnije kad beba sjedi. Ja njih koristim maksimalno. Svidja mi se da bebu se moze okrenuti i prema sebi i od sebe, lako se sklapaju i rasklapaju. Malo su poteska, pogotovo kad beba dobije na kilazi, ali ja sam se snasla pa ih ostavljam u autu, posto nemamo lifta u zgradi. Minusi su kao sto sam rekla kilaza i torba za pelene koja dodje u sklopu (nema nikakvih razdeljaka, samo jedan otvor, ni malog dzepica, skroz neprakticna). A u ostalom, lagana su za manevrisanje, ja sam zadovoljna.

Nunny -> RE: Koja kolica su dobra? (15.7.2012 14:01:18)

Da li neko ima QUINNY ZAPP kolica za prodaju??

jele85dr -> RE: Koja kolica su dobra? (24.7.2012 1:32:07)

pozdrav svima [sm=smiley1.gif]
ima li neko iskustva sa chipolino kolicima? kakva su se pokazala? prodavacice u radnjama me uvjeravaju kako su jaaaako dobra, iako je cijena dosta niza od drugih.. a i meni je zapalo za oko nekoliko modela [sm=smiley36.gif]

ksena -> RE: Koja kolica su dobra? (24.7.2012 10:32:53)

IZVORNA PORUKA: jele85dr

pozdrav svima [sm=smiley1.gif]
ima li neko iskustva sa chipolino kolicima? kakva su se pokazala? prodavacice u radnjama me uvjeravaju kako su jaaaako dobra, iako je cijena dosta niza od drugih.. a i meni je zapalo za oko nekoliko modela [sm=smiley36.gif]

Ja imam chipolino gemma i za sada sam jako zadovoljna sa njima. Kolica su 3 u 1, dobili smo AS, korpu i dio za sjedenje, kada je beba veca. U kompletu dodje i navlaka za kisu i torba za bebine stvari. Korpa ispod kolica je stvarno velika, u nju moze stati svaaasta. Prelagana su za upravljanje, uzitak ih je gurati. Jedina zamjerka je to sto se dio u kome beba sjedi ne moze okrenuti sebi/ od sebe prebacivanjem rucke, vec moras okrenuti cijeli dio u kome beba sjedi. Znaci, mozes ga okrenuti, ali moras izvaditi cijeli dio. Sve u svemu, nemoj zazirati od njih samo zato sto su jeftinija, jer su kolica stvarno kvalitetna, i mislim da imaju odlican odnos ulozeno/dobijeno. Ram je metalni, prednji tockovi se pokrecu u svim pravcima, rucka se podesava po visini, materijal je kvalitetan ( kod nas je prelijepa tirkizna boja). Stvarno sam zadovoljna sa njima. Placena su 450 KM. Nadam se da sam bar malo pomogla[sm=smiley1.gif]

jele85dr -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 12:14:47)

ksena, hvala, jesi mi pomogla [sm=smiley1.gif]
kad si ih kupila, skoro ili nekad prije? i gdje si ih kupila? [sm=smiley1.gif]

ja bih isto htjela 3u1 i da se moze okrenuti rucka. ali malo je takvih. zapamtila sam da jedino abc design model avus ima tu opciju, ali njega nema kod nas [sm=smiley13.gif]

lepao -> RE: Koja kolica su dobra? (25.7.2012 12:31:26)

HAUCK VIPER ILI PEG PEREGO GT3? Viper su laksa za 5 kg hmm i jeftinija ali kvalitet nisam siguran koji je bolji

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>