RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

sara.at -> RE: Koja kolica su dobra? (27.5.2012 22:56:51)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: yasemin

ne LULU ova se auto sjedalica nalazi na adax autosjedalice i zove se JANE transpoter , služi kao auto sjedalica za bebu do 15kg i montira se i na kolica JANE

http://adax.hr/autosjedalice/cijena/transporter

Jane Transporter je iz kategorije ležaljki, ocjenjena kao dobra u kategoriji ležaljki i nije do 15kg, već do 10kg. Znači kad dijete bude težilo 10kg treba kupiti sjedalicu koja je od 0-13kg ili 0-18kg.

Ležaljke ni jedna ne idu duže od 10kg, znači nakon toga će opet trebati u neko "jaje" ili kombinaciju sjedalice 0+ i I grupe koje su jako problematične na graničnim težinama. yasemin s tim ćeš morati računati.

Nije istina da je Jane transporter puno sigurnija od Romerovih sjedalica grupe 0+ jer to nisu sjedalice sa istim principom zaštite pa se ne mogu porediti.

Može se samo porediti koji je princip zaštite sigurniji za dijete, a to je do sad dokazano polusjedeći položaj okrenut obrnuto od smjera vožnje.

Yasemin, 74. i 79. saobraćaj nije bio ni blizu onom što je sad, automobili nisu bili ni blizu onom što su sad i svijet napreduje. Sjedalice su izmišljene da bi zaštitile dijete nakon što su djeca ginula u saobraćajnim nesrećama pri relativno malim brzinama. Isti je slučaj i sa zaštitnim pojasevima kojih nije bilo u automobilima 70 godina a sad ne možete zamisliti auto bez pojaseva, a sve češće ni bez zračnih jastuka. Sigurnosne mjere se razvijaju kako napreduje svijet, ne možemo se mjeriti sa stanjem desetinama godina u nazad.
[/
Moj se muz Rodio 74god i vozio se u djecijoj sjedalici u Austriji, tako da mi je glupost reci da su koristili jastuke jer Nije Bilo sjedalici. To Nije Tacno, vec su zene tad Bile zalupane i glupe da to steti djetetu a izgleda se ta zalupanost Vuce sve ove godine a nazalost ne stradaju te zalupane osobe vec neduzna, nevina mala bica[sm=smiley19.gif]

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (28.5.2012 10:17:25)

IZVORNA PORUKA: vila_7

Ja samo zelim novim mamama naglasiti da ne ukoliko mogu ne gledaju na cijenu kolica-jer njih se zaista isplati platiti puno vise-naravno da zadovoljavaju vase kriterije. Ja nisam puno istrazivala i kupila sam kolica kojima uopce nisam zadovoljna - GRACO MIRAGE, i sad mi zao druga kupovati jer su prva kao nova

Lulu tvoja ova su mi fantasticna! jel moze rucka i s druge strane?

Mozes li molim te, napisati zasto nisi zadovoljna sa Gracco mirage? Posto sam planirala uzeti neka kolica iz njihove kolekcije, pa da se informisem na vrijeme [sm=smiley1.gif]

dinciii -> RE: Koja kolica su dobra? (28.5.2012 11:30:04)

Ne moze se poredit sta je bilo prije i sta je sada,hvala bogu ako ima nesto s cim mogu zastiti svoje dijete ja cu to kupit i zastiti,a najezim se kad vidim da nose dijete u narucju....I mene moji nisu nosili u autosjedalici al bogme ja svoje dijete ne vozim nigdje bez autosjedalice!!!

vila_7 -> RE: Koja kolica su dobra? (28.5.2012 13:22:16)

novi kolačić - nije da sam apsolutno nezadovoljna - npr. AS koja je dosla uz njih je extra udobna, i cvrsta-nju bih opet odabrala. A s kolicima nisam zadovoljna (i ovjde govorim samo za ova MIRAGE) jer npr: kad beba lezi u njima-dio koji joj dodje iznad glave nekako se nikako neda lijepo namjestiti da se beba zasuska da joj ne puse sa zadnje strane-nego taj dio onako bezveze mlatara, nisu bas ni lagana ako ih moras uz stepenice nositi sa bebom, a sto mi je najgore imam mali auto a kad se sklope zauzmu apsolutno citav prtljaznik-tako da sam za more morala posuditi kisobran kolica.
Dobra strana mi je sto su lijepa za izgled [sm=smiley36.gif] i sto su stvarno cvrsta i kvalitetna u smislu da ja nema kuda nisam vozala Evu - i po seoskom makadamu a trenutno i dalje izgledaju kao da su nova i cekaju aBd ovu novu bebicu da ih koristi.

Candy -> RE: Koja kolica su dobra? (28.5.2012 16:06:41)

Ja imam Graco Mirage, ali onu vrstu gdje nazad kod rucki ima onaj mali pretinac pa se moze ostaviti neka sitnica. Kupila sam prvo taj model gdje nazad ne mozes zasuskati dijete, pa sam ga onda zamijenila za ovaj gdje ima dosta cicaka, pa se bebi bas fino ususka. Sad sam dobila i AS junior Graco, pa mogu uklopiti u kolica, jer sad ce beba u junu doci, a prva beba mi je dosla u novembru pa je nisam htjela uzimati jer nisam nigdje bas hodala sa njom... Ja sam zadovoljna sa njima, zivim u predgradju, naleti se i na koju rupu, dobro se upravlja sa njima, a kad sam trazila sto je moguce laksi model, preporucili su mi ovaj, a kupila sam ih u Bimacu u trznom centru u Zenici...

palachinken -> RE: Koja kolica su dobra? (28.5.2012 19:11:24)

Od svih kolica koje sam gurala, opet mi moja Brevi najlakša za upravljanje, bukvalno jednim prstom mogu vintati lijevo-desno, tamo-vamo, baš su lagana i poslušna.

lepetetka -> RE: Koja kolica su dobra? (28.5.2012 19:54:36)

Ja sam sa Gracovim kolicima zadovoljna zaista,...meni je jedino težina problematična [sm=smiley1.gif] jer su poteška ali mislim da su sva kolica za male bebe otprilike tu negdje sa kilažom, doduše ima i onih teška kategorija od po 12 kg da ti leđa odvale....
Evo drugo dijete se vozika i kao nova su i dalje, skoro svaki dan smo se šetkali, i po asfaltu i po makadamu, platno kao novo, točkovi ekstra, nisu se rasklimali uopšte.... dok kod moje kolegice su se kolica rasklimala sva nakon prvog djeteta i sada kada je rodila drugo morala druga nabaviti...
Eh moja jetrva je nabavila BUBU kolica i ona su teška tek 5 kg a ona baš za malu bebu, nisu kišobran, ona su dobra ko mora uz stepenice tabanati,..

mamicko -> RE: Koja kolica su dobra? (29.5.2012 13:23:30)

IZVORNA PORUKA: chantal

Koliko se kreću cijene polovnih kolica,ja imam jedna koja mi ne trebaju,sa 3 točka,super su očuvana,baš kao nova što bi se reklo,bez ikakvih dodataka (AS,korpa,i sl.) Imam mušteriju ali pojma nemam koliko zacijeniti,a dobila sam ih na poklon,tako da ne znam ni koliko su plaćena,šta vi mislite??

da li jos uvijek prodajete kolica i koja je cijena ??? slika ??

mist -> RE: Koja kolica su dobra? (30.5.2012 11:30:55)

Mamicko, nisam te zaboravila, samo sredjujemo i krecimo kucu, pa sam u haosu. Kolica mi nisu u kuci, u vikendici su pa ne mogu da ih slikam jos nekoliko dana. Koristena su jako malo jer je beba rodjena u avgustu, malo do zime, jos malo na proljeće, a kad je prohodala rijetko je i httjela da se vozi. Najbolje je da ukucas chicco pick up, vidjeces slike i da li ti se dopadaju, a ja cim budem u prilici slikam kolica i postavljam slike. Ako budem znala[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (30.5.2012 11:40:35)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0530/9v-cam-fl.jpg[/img]

Ovo su najbolja kolica [sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif]

leona81 -> RE: Koja kolica su dobra? (30.5.2012 11:51:16)

@selebriti koja su ovo kolica

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (30.5.2012 11:53:04)

IZVORNA PORUKA: leona81

@selebriti koja su ovo kolica

Ovo su Cam Plip kolica. Italijanska. Imaju ležeći položaj i lagana su. Sklopim ih jednom rukom, a dijete držim u drugoj i tako sve ponesem uz stepenice.

lepetetka -> RE: Koja kolica su dobra? (30.5.2012 14:21:07)

selebriti super izgledaju [sm=love.gif] vjerujem da su extra...

vila_7 -> RE: Koja kolica su dobra? (4.6.2012 17:09:53)

IZVORNA PORUKA: selebriti

[img]http://www4.slikomat.com/11/0530/9v-cam-fl.jpg[/img]

Ovo su najbolja kolica [sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif]

[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif] ja i ja bih ova ...koliko su bila?

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (5.6.2012 8:57:17)

Cam Flip se zovu, ... malo sam pogrijesila u kucanju.

Ja sam ih iz Mostara naručila i koptala su malo manje od 200KM.

Ima i u BBI, u Baby centru, ali su skuplja za nekih 30ak KMova.

zoee -> RE: Koja kolica su dobra? (15.6.2012 15:58:31)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: vila_7

Lulu ja sam se zaljubila u tvoja kolica! [sm=smiley36.gif] Smije li se znati cijena?

Hehehe, ma nije frka - vidjala sam razne cijene ovih kolica - raspon 528 (moja) do 620 u nekim drugim radnjama koliko sam mogla vidjeti.

Lulu imam savjet ukoliko ne kasnim, pogledaj kada budes kupovala godinu proizvodnju. Nemoj radi 100KM kupiti "skolarca" 2004 godiste  (cula sam s vise strana da u Beba centru u BBI prodaju taj model starije proizvodnje-odn. sve sto je u Sloveniji stajalo u magacinima i nisu mogli prodati uvaljuju standardno glupim Bosancima)

mama_mo -> RE: Koja kolica su dobra? (15.6.2012 16:22:57)

Mi imamo MacLaren, prezadovoljni smo [sm=bravo.gif]

zoee -> RE: Koja kolica su dobra? (15.6.2012 16:42:03)

Moja rodica ih ima i to one za blizance, prezadovoljna je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

bebaby -> RE: Koja kolica su dobra? (16.6.2012 13:55:57)

Lulu, super su mi tvoja kolica, gdje si ih kupila? Ja upravo donosim odluke oko toga

Lulu_08 -> RE: Koja kolica su dobra? (16.6.2012 14:20:07)

IZVORNA PORUKA: bebaby

Lulu, super su mi tvoja kolica, gdje si ih kupila? Ja upravo donosim odluke oko toga

U Baby Cetru [sm=smiley1.gif]

Esperanca -> RE: Koja kolica su dobra? (25.6.2012 13:27:33)

Mozda sam malo off topic ali ne znam gdje drugo da postavim pitanje....zanima me od kada se beba moze stavljati u ko,ica na drugi polozaj ( za kolica koja imaju tri polozaja)?

yasemin -> RE: Koja kolica su dobra? (6.7.2012 7:31:45)

mnogo bolje je da beba lezi .

Nije bolje. U automobilu je nesigurnije voziti dijete u ležećem položaju nego u autosjedalici koja je predviđena za to. Ove ležaljke koje se mogu fiksirati u automobilu preporučuju se samo u slučajevima kad beba zbog zdravstvenog stanja (npr. prijevremeno rođena ili zbog bolesti) ne može podnijeti polusjedeći položaj.

AS kategorije 0+ su projektovane da se bebe u njima voze, a preporučuje se boravak do 2h ne zbog pritiska na karilicu već zbog toga što nije dobro da beba bude dugo u istom položaju.

ipak je bolje , ja sam rodila svoju sreću 06.06 , izašli smo 10 .06 , rodila sam u Mostrau a živim u Konjicu , termin mi je bio o1,07, beba je hvala Bogu ipak prošla bez inkubatora , ali je jako malaa 2700 i 48 cm duga tako da se nosiljka -autosjerdalica ispostavila kao odličan izbor u maxikoziju bi bilo jako teško , od Mo do Konjica beba je spavala , sve je prošlo extra

Alma_27 -> RE: Koja kolica su dobra? (6.7.2012 8:02:42)

IZVORNA PORUKA: Esperanca

Mozda sam malo off topic ali ne znam gdje drugo da postavim pitanje....zanima me od kada se beba moze stavljati u ko,ica na drugi polozaj ( za kolica koja imaju tri polozaja)?

ako je ugao od 45 stepeni, tek sa 5,5mj i to ako je sve u redu na pregledu kod ortopeda. sa sest, moze sjediti.

ako je manji od 45 stepeni, cicni mi se da su cure rekle da moze i ranije

SailorMoon -> RE: Koja kolica su dobra? (6.7.2012 11:36:27)

mnogo bolje je da beba lezi .

Nije bolje. U automobilu je nesigurnije voziti dijete u ležećem položaju nego u autosjedalici koja je predviđena za to. Ove ležaljke koje se mogu fiksirati u automobilu preporučuju se samo u slučajevima kad beba zbog zdravstvenog stanja (npr. prijevremeno rođena ili zbog bolesti) ne može podnijeti polusjedeći položaj.

AS kategorije 0+ su projektovane da se bebe u njima voze, a preporučuje se boravak do 2h ne zbog pritiska na karilicu već zbog toga što nije dobro da beba bude dugo u istom položaju.

ipak je bolje , ja sam rodila svoju sreću 06.06 , izašli smo 10 .06 , rodila sam u Mostrau a živim u Konjicu , termin mi je bio o1,07, beba je hvala Bogu ipak prošla bez inkubatora , ali je jako malaa 2700 i 48 cm duga tako da se nosiljka -autosjerdalica ispostavila kao odličan izbor u maxikoziju bi bilo jako teško , od Mo do Konjica beba je spavala , sve je prošlo extra

SAmo da ti kazem da se igras sa zivotom svog djeteta. U Njemackoj su te lezaljke zabranjene i nema ih u prodaji i ADAC ih nikako nepreporucuje. I da te polica sa tim zaustavi oduzme i vozacku i prijavi socijalnoj sluzbi da negledas svoje djete kako treba i da si neodgovaran.
Autosjedali ca jaje je od 0kg i ja kako znam 2800kg je vise od 0 ali eto. Samo se nadam da te to nece nekad glave kostati

lepao -> RE: Koja kolica su dobra? (11.7.2012 13:10:23)

Ja bih htjela uzeti kolica koja mogu vozati po snjegu i kamenju i slicno, Imam jedna lagana ali me sada interesuju neka koja su malo stabilnija. Gledala sam marke Hauck, Pep Pereggo, Graco itd.
Imate li prjedloge?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>