novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (20.5.2012 6:46:24)
|
I mene sad malo zbunjuje sto zene po cijeli dan vozaju dijete u toj AS sjedalici. Meni isto djeluje kao opterecenje ze kukove djeteta, kao da dijete pomalo klizi i da ga ta sjedalica tjera "na sjedenje". Naravno, ne bukvalno, ali cini mi se da cini pritisak na karlicu. E sad, koliko sam nasla preporuke proizvodaca po netu, savjetuju je max.2.sata, al kod nas zene vozaju u tome djecu u autu, pa iz auta u tom ostave u kolicima.... Ja svoje prvo dijete sam vozala u Gracco varijanti jeftinijih kolica, vec od uzrasta od 15 dana. Jednostavno ih skroz polegla (koristila ih do 2,5,god., kad je porasla samo dizala sjedalicu po potrebi - kad zaspi spustim dole), stavila udobnu dekicu i smatram da joj je bilo udobno i ergonomski prihvatljivo bez velikih ulaganja! Sad se nesto sve izmislja, milion nekih dodataka, a od svih, ja priznajem samo onu varijantu gdje mozes okrenuti rucke kolica da gledas u dijete ili da ono gleda naprijed, kao nesto jako prakticno. I praktican jos dodatak: mreza protiv komaraca - odlicna na moru! A najlonska kabanica protiv kise mi se ne svida, imam osjecaj da se dijete ispod potpari kao u stakleniku!
|
|
|
|