RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

Skvo RR -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:04:07)

Ima li ko kakav prijedlog...trebaju mi kisobran kolica, da moze lezeci polozaj..max. 5. 6 kg i gdje da kupim?

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:05:14)

ja kupila prije par dana na otoci u mercuru, chipolino, cini mi se 6kg, imaju tri polozaja...

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:06:34)

http://www.volimdakupujem.rs/index.php?action=artikal&name=De%E8ija%20letnja%20kolica%20Chipolino%20AVA%20zelena&idgru=43&idpod=169&idart=7990

ista ovakva, sa sovama[sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:06:45)

Imas li fotku? cijena..i kako nalijezu u gepek...i naravno koliko ti treba ruku[sm=smiley36.gif], da ih rastavis...tj..jel se rastavljaju jednom rukom na "trehu"....to mi je pravo bitno.

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:09:38)

treba jedna ruka za sklapanje i nosenje[sm=smiley36.gif] imaju neki kajs nazad i stavis ih na rame kao postarsku torbu.. kostala su 129km, odlicna su, visoke rucke, ne saginje se ni mm kad ih vozi, lagana, okrenuti ih u mjestu,cas posla...ja zadovoljna...eto ti slika iznad

Skvo RR -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:12:35)

Vidjela..super..odoh ove sedmice da ih pogledam...ma i meni trebaju vise rucke..to me je posebno obradovalo....[sm=bravo.gif]..a i to da zadovoljavaju princip "trehe"..[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:17:18)

hahah trehnu se fino, samo priznajem ona teta na otoci nema pohma i nije ih znala otklopiti dok nisam uzela stvar u svoje ruke[sm=smiley36.gif] jedina zamjerka, a mozda i popusti dok se malo budu koristila, kocnica za tockove je pojaka, ja bas lupim nogom da je zakocim[sm=zmeden.gif]

Skvo RR -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:24:52)

mislim da ce se razraditi...mozda da je malo podmazes uljem?[sm=zmeden.gif]

Skvo RR -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:25:11)

A za onu tetu...ne sumnjam..[sm=smiley36.gif]

M kao Mama -> RE: Koja kolica su dobra? (8.4.2012 22:38:23)

joj,ne znam koja su dobra, ali znam da sam danas vidjela kišobran kolica u Hiper marketu Mojmilo, hello kitty, oko 250 KM čini mi se, znam samo da sam se na peti okrenula lagano,

Arijana2 -> RE: Koja kolica su dobra? (5.5.2012 9:59:05)

Pozdrav [sm=rozica.gif]
gdje se u Sarajevu mogu kupiti kolica model sa tri tocka ,ne znam kako drugacije da opisem [sm=smiley1.gif]

Monaa -> RE: Koja kolica su dobra? (5.5.2012 15:39:08)

Zavisi do koliko para hoces. Ja sam uzela na tri tocka Peg Perego, ona su malo skuplja, a uzela sam ih u Merkuru na Otoci.

Arijana2 -> RE: Koja kolica su dobra? (7.5.2012 11:32:09)

Meni je bitno da se moze sjedalica pricvrstiti na kolica i da je treci dio koji se koristi kad je djete starije dovoljno velik,i da ima tri tocka :) hormoni  To je u djecijoj radnji na spratu ?Moram pogledati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]

vila_7 -> RE: Koja kolica su dobra? (7.5.2012 11:40:38)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Vidjela..super..odoh ove sedmice da ih pogledam...ma i meni trebaju vise rucke..to me je posebno obradovalo....[sm=bravo.gif]..a i to da zadovoljavaju princip "trehe"..[sm=smiley36.gif]

hej kupi li i ti ova kolica? jel mogu u lezeci polozaj? da i ja kumu posaljem d ami kupi ako su bas dobra

canim -> RE: Koja kolica su dobra? (7.5.2012 11:56:22)

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Pozdrav [sm=rozica.gif]
gdje se u Sarajevu mogu kupiti kolica model sa tri tocka ,ne znam kako drugacije da opisem [sm=smiley1.gif]

Bila su divna lagana sa tri tocka u baby centru u BBI, vise boja.

AminaZana -> RE: Koja kolica su dobra? (10.5.2012 12:19:18)

ako neko zeli da kupi kolica PegPerego GT3 (3 tocka) sa komplet opremom za zimu, kisu i ljeto, neka mi javi porukom. ja nasa prodajem, a jedini razlog je sto nosim blizance :) sada moraju nova da se kupe....

dala bi ih povoljno....

uz njih imam i autosjedalicu Primo Viaggio sa postoljem....

mostarka82 -> RE: Koja kolica su dobra? (10.5.2012 16:07:51)

zanima me ima li neko graco kolica sa (jajetom ) i kada je dijete prvi put stavio u jaje ? ja sam ta kolica kupila svi su ih hvalili i svidjela su mi se, medjutim sada kada je beba dosla i spremila se u prvu setnju MENE STRAH STAVITI U JAJE imam osjecaj da mu se krive leđa i kičma ( kazu da je to polozaj iz majčinog trbuha ) ali meni se to nimalo ne sviđa . Ima li neko sliku djeteta u jajetu da vidim kako to izgleda u prodavnici gdje sam kupula savjetuju da stavim ispod dekica peškira da mu napravim ravni polozaj ali to tek sada savjetuju kada sam kupila i kada nemam pravo zamjene a te iste mi prije kupovine nisu rekle da cu morati to sve raditi da bi djete mogla voziti u jajetu . to više nisu ista kolica ako to sve stavim bebi pod guzu i plus ne mogu je zavetai [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] razočarala sam se totalno

smajli80 -> RE: Koja kolica su dobra? (10.5.2012 16:28:03)

Ja sam stavljala peškirić ispod [sm=duda.gif] guze i tim smanjivala ugao pod kojim leži.A kaišiće za vezanje podigla na 3.nivo a donji dio gdje je kopča povlačila naprijed i s tim dobivala dovoljno prostora za normalo ležanje.
Pokušaj tako.

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (10.5.2012 17:54:26)

Mostarka slobodno bebicu stavi u AS jaje, one su napravljene po standardima i nikako ne skode bebinoj kicmi (jedino ako je cijeli dan u istoj, a da je uopste ne vadis). Imas onaj jastucic koji dodje uz AS i njega koristi kad stavljas bebicu do neka 3mj, kasnije ga mozes izvaditi jer vise nije potreban. Ja ako nadjem jednu sliku u nasoj AS postavit cu ti.

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (10.5.2012 18:01:58)

mi smo bebu u AS jaje stavili cim smo posli kuci iz porodilista...ne skodi polozaj, samo nakon 2 sata voznje treba napraviti pauzu pa izvaditi bebu,ali AS se koristi u autu , ne na kolicima, iako tako reklamiraju...ipak je autosjedalica...

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (10.5.2012 18:04:48)

Sad sam pregledala i nemamo bas nijednu sliku u AS [sm=smiley13.gif], al evo ti slika same nase AS i tog jastuka koji je u njoj

[img]http://www4.slikomat.com/11/0510/rfy-DSC024.jpg[/img]

mostarka82 -> RE: Koja kolica su dobra? (11.5.2012 10:33:09)

kako cu sliku postaviti ? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]imam sliku kolica i jajeta koje mi pravi problem

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.5.2012 12:12:26)

Idi na http://slikomat.com/, odaberi sliku, klikni na Nalozi; i onda kopiraj ovdje onaj Kod za forume. [sm=smiley1.gif]

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (20.5.2012 6:46:24)

I mene sad malo zbunjuje sto zene po cijeli dan vozaju dijete u toj AS sjedalici. Meni isto djeluje kao opterecenje ze kukove djeteta, kao da dijete pomalo klizi i da ga ta sjedalica tjera "na sjedenje". Naravno, ne bukvalno, ali cini mi se da cini pritisak na karlicu. E sad, koliko sam nasla preporuke proizvodaca po netu, savjetuju je max.2.sata, al kod nas zene vozaju u tome djecu u autu, pa iz auta u tom ostave u kolicima....
Ja svoje prvo dijete sam vozala u Gracco varijanti jeftinijih kolica, vec od uzrasta od 15 dana. Jednostavno ih skroz polegla (koristila ih do 2,5,god., kad je porasla samo dizala sjedalicu po potrebi - kad zaspi spustim dole), stavila udobnu dekicu i smatram da joj je bilo udobno i ergonomski prihvatljivo bez velikih ulaganja! Sad se nesto sve izmislja, milion nekih dodataka, a od svih, ja priznajem samo onu varijantu gdje mozes okrenuti rucke kolica da gledas u dijete ili da ono gleda naprijed, kao nesto jako prakticno. I praktican jos dodatak: mreza protiv komaraca - odlicna na moru! A najlonska kabanica protiv kise mi se ne svida, imam osjecaj da se dijete ispod potpari kao u stakleniku!

yasemin -> RE: Koja kolica su dobra? (22.5.2012 14:38:52)

ja razmišljam o URBO SANDCASTLE kolicima da li je neko imao iskustva sa njima? , nosiljka , maxicozzi se kupuju odvojeno tako da dođe sve oko 1300 KM , nalaze se na stranici bimaco,ba kolica
nosiljku sam kupila jer se ,može fiksirati u autu , mnogo bolje je da beba lezi , jer mislimo na more akoBogda kad bebi bude 40 dana .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>