RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

suncesunce -> RE: Koja kolica su dobra? (22.2.2012 23:03:04)

pozz svima [sm=smiley1.gif]
mene zanima, zna li iko ima li u BiH zastupnik (prodavnica) brevi kolica? ako im gdje se mogu pogledati i naruciti. jako nam se svidjaju "brevi ovo" 3u1.
takodjer ako neko zn gdje se mogu pogledati neonato kolica, bila bih zahvalna. (u Sarajevu u BBI centu imaju koliko ja znam samo Cam, iako sam ovdje negdje procitala da je to isti prizvodjac)
eto... pomagajte (inace ce mm kupiti neki bljakus misije boje koji se njemu svidja heheh)

Lana_ -> RE: Koja kolica su dobra? (22.2.2012 23:11:07)

IZVORNA PORUKA: suncesunce

mene zanima, zna li iko ima li u BiH zastupnik (prodavnica) brevi kolica? ako im gdje se mogu pogledati i naruciti. jako nam se svidjaju "brevi ovo" 3u1.
takodjer ako neko zn gdje se mogu pogledati neonato kolica, bila bih zahvalna. (u Sarajevu u BBI centu imaju koliko ja znam samo Cam, iako sam ovdje negdje procitala da je to isti prizvodjac)
eto... pomagajte (inace ce mm kupiti neki bljakus misije boje koji se njemu svidja heheh)

eh ima ti brevi u Bimacu imaju čak i dostavu sad neznam odakle si :) pogledaj na internetu imaju web stranicu...
a neonat isto u Mostaru ima...

suncesunce -> RE: Koja kolica su dobra? (23.2.2012 0:27:20)

hvala Lana [sm=bravo.gif]
iz sarajeva sam

Alhemicarka -> RE: Koja kolica su dobra? (23.2.2012 5:16:35)

IZVORNA PORUKA: ivana st

Ja imam PC 3u1 i svakako ih preporučam, za razliku od nekih nisu tako skupa a jako su funkcionalna i lagana za vožnju što je meni jakp bitno jer smo često u šetnji po neravnom terenu. 

Jesu li to Pierre Cardin kolica?

Ja sam vidjela jedna pierre cardin, 2u1, AS i kolica, za novoređenče su, prihvatljive cijene, lako se sklapaju, i kao lagana su, ali kad googlam iskustva su različita sa ovom markom, pa ne bih da se zaletim. Ima li ko iskustva sa ovim kolicima?

I uopće kakve bi mi preporuke dali, bebili dolazi u aprilu, ako Bog da, pa ih mislim od samog početka koristit, da su 2 u 1 (sa AS), da nisu teška i da se lako sklapaju, a da cijenovno budu u okviru nekih 500-njak maraka [sm=jezicek.gif]. Gledala sam baby sky, ali AS nema certifikat pa otpadaju.

MajkaTereza -> RE: Koja kolica su dobra? (23.2.2012 5:43:37)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

MajkaTereza, kolica su extra! Koja im je cijena?

tere

Moram priznati da su nam rodjaci pomogli sa placanjem [sm=smiley36.gif] Ukupno su strasnih 1600KM. Rodjaci platili 900, a onda mi njih na veceru (400KM) pa kaze ona nikad nije bila kod frizera odkad je u Svedskoj (15 godina!), pa ja i to (uzasnih 300 KM!!!), pa posteljina im se svidjela, a njihovu vuku jos iz kampa za izbjeglice..(200KM), pa curicama poklone, pa kafa od 6 KM i tako na kraju odplatismo mi sebi [sm=smiley36.gif]kolica. Koliko smo se oduzivali smo dvoja mogli kupiti[sm=smiley36.gif]Kad smo vidjeli da je djeciji sirup 60 KM, pa pileci fileti svjezi 30KM (zamrznuti manje) skontamo mi da ta kolica s obzirom da ih imas dugo poslije, nisu ni skupa koliko su im te sitne gluposti skupe. I sto ih duze imamo, sve ih vise volimo, pa nam se sve jeftinia cine[sm=smiley36.gif] Sada ih za 3000KM ne bih prodala, pa ni za 30 000 [sm=jezicek.gif] (lagim, onda bih opet na avion i kupila nova) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Po snijegu mi glavu spasise, a sada po bljuzgi normala, kolica gargaju, a on metar iznad tla, uziva i spava dok mi hodamo mokronogi i mokroguzi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Kad mi neko kaze da nismo normalni sto smo toliko dali ( a jesmo dali, sve se tjesim da smo samo dali 700 ali boga mi kad se sracunam [sm=smiley2.gif] Muz se zeza kako je skupo ovo primanje poklona, valjda sto smo previse savjesni [sm=smiley1.gif] Poenta je da su nama bila vrijedna, ali ko voli iz auta u auto, nisu za njega! Mi volimo u setnju, pa nam nije mrsko nista, a onda su ova kolica[sm=smiley20.gif] Kad bih se morala odreci muza ili njih bih se odrekla muza ;-)Jedina mana im je kabanica, ogromna rupa na prednjoj strani, nidje veze, sve mu lice bude mokro ako pada, ali se to da srediti :-)

MajkaTereza -> RE: Koja kolica su dobra? (23.2.2012 5:51:39)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

IZVORNA PORUKA: MajkaTereza

Moram napisati nesto u vezi kolica- Emmaljunga kolica koja smo kupili kad smo bili u posjeti u Svedskoj [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
Po najgorem snijegu gargaju, a vidjali smo roditelje koje nose kolica jer ne mogu kroz snijeg, pogotovo ona sa malim tockicima, ili sa 3 tocka, uzas.. Tako mi je drago sto imamo ova, spasila su nas- snijeg, kisa, sunce, nebitno, jeste da su ogromna ali mi smo puno aktivni, pa za duge setnje, soping, kafice, za sve su super. Ima termo baza, pa mozete pustiti dotok zraka kad je vruce, zatvoriti kad je hladno, integrisana mreza za insekte, kabanica, gume se mogu napuhati, amortizeri super, zao mi je sto nasi ljudi nemaju priliku da ih ovdje kupe, pogotovo kad je snijeg- najbolja kolica..ALI ko puno ide u auto iz auta , i to sa malim gepekom- nek zaboravi ova kolica..
Glomazna su, upravo zato i jesu za svako vrijeme, za svakakav put, kocnice su toliko dobre da na pokretnim mozes pustiti kolica, bez da idu naprijed..Evo slicnih-

http://www.youtube.com/watch?v=fdhJjGxqL_U

samo nasa imaju i drsku koja se moze prebacivati..

Ovakva kolica imaju i moji snaha i brat i setali su bebija i po snijegu i po ledu .Inace ih cuvaju u ostavi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lijepi pozz
nadam se da ce mi neko odgovoriti... koliko kostaju ovakva kolica kao na videu? totalno sam poludjela za njima, a imam neke prijatelje u svedskoj pa bih mozda mogla nesto iskombinirati.... naravno, prvo moram znati cijenu [sm=smiley1.gif]
hvala

Evo bas napisah 1600 KM. Uzas nad uzasima, ali eto, meni se sada cine jeftina koliko ih volim. Sve je to relativno. Prvo smo kupili polovna Teutonia kolica koja su nam bila super , ali ih razvalili mesai na aerodromu. Kasnije kupili Peg Perego za 800, pa po kisi sjedi kuci, ako je prevruce sjedi kuci, ma daj bjezi.. Pazi je li malom dobro vrat namjesten, cekaj da malo poraste da moze sjesti u onaj ispod, hoce li se ugusiti ispod kabanice u onom car-situ. Uzas. To je bilo pravo bacanje para. Prodali ih za bud posto, i nakon svega toga bih voljela da smo odmah uzeli ova.. A i ja sam luda za njima, mislim da sam zaljubljena, imamo ih vec 4 mjeseca i ljubav samo raste [sm=smiley36.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]

MajkaTereza -> RE: Koja kolica su dobra? (23.2.2012 5:56:55)

A hatesput, mi svoja drzimo ispred vrata za sad i strazarimo[sm=smiley36.gif]Do sad su bila ko clan porodice, s nama u kucu, ali kako je snijeg vala ne mogu i za njima cistiti [sm=smiley36.gif] Ostave nemamo, ali kad budemo imali novi stan,ima da posebnu sobu za njih,sa udomnim drzacima za tockove i tako [sm=smiley36.gif] I da ih mazim i kupam svaki dan[sm=smiley1.gif]

Monaa -> RE: Koja kolica su dobra? (23.2.2012 8:25:56)

Dosla kolica [sm=smiley1.gif] Zvijer prava, ja sam odusevljena, jedva cekam da ih provozam vani. Sklopila sam ih i bas mocno izgledaju i pravo lagana za upravljanje, nisu teska koliko sam ocekivala sto je super, glomazna jesu ali predobro izgledaju.

AminaZana -> RE: Koja kolica su dobra? (27.2.2012 11:06:01)

ma jesu glomazna, ali ko ima kucu, ili ko zivi u prizemlju, nece imati nikakvih problema... i mozes ih koristiti bas dugo, jer je njihova nosivost do 40kg!!!

taze_mlada -> RE: Koja kolica su dobra? (29.2.2012 14:35:24)

ima li igdje sad uzeti bubu kolica kako je turbolimac zatvoren? u sarajevu....

Lulu_08 -> RE: Koja kolica su dobra? (29.2.2012 15:13:02)

IZVORNA PORUKA: Monaa

Super, hvala ti puno. I ja sam uzela 3u1 i kostat ce me 1750 KM. Ludom su me proglasili kada sam rekla cijenu, svi su me redom poceli napadati, ali ja sam odmah rekla da zelim najkvalitetnija i da sam sada kada ih kupim mirna za svu djecu aBd, a ne da se moram zezati i kupovati svaki put nova. A dizajn im je fantastican, pravo mi se svidjaju kolica na 3 tocka, jedva cekam da provozam svoju curicu u njima. [sm=smiley1.gif]

Uh i ja iz istih razloga prije 4 godine kupila 3u1 od Chicco-a ista odprilike cijena, i pokajah se [sm=smiley13.gif] tockovi stradali, popravljala ih ali nije to to - ostala su kruta, ali sta je tu je, zao mi sada ponovo davati novac na nova...

Emica_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (29.2.2012 15:16:14)

Ti ces se poroditi na ljeto,tebi bas kolica odmah trebaju[sm=smiley1.gif],ali ne moras neka skupa

taze_mlada -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 8:52:40)

ako koga interesuje chipolino (neke modele) sam vidjela u onoj radnji preko puta elektroprivrede (sto su svojevremeno imali radnje u skenderiji i iza katedrale)..... pooky model nesto oko 350 km....

sretna_mama -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 9:00:43)

http://www.bimaco.net/podkategorija.aspx?p=KOLICA

Prezadovoljni smo njima..Taman sam ih jučer izvadila..nema zime više..ideeeeeeemo..

sretna_mama -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 9:03:02)

Naša su prva kolica na str.7 :-D

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 9:34:13)

Sretna_mama i nasa su, al ima i laksih, ... nisu losa, al ja bih neka kisobran sa lezecim polozajem.
Ne bih sutra opet ova kupila.

palachinken -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 9:41:38)

IZVORNA PORUKA: selebriti

Sretna_mama i nasa su, al ima i laksih, ... nisu losa, al ja bih neka kisobran sa lezecim polozajem.

Ima Bimaco Brevi kišobran kolica sa ležećim položajem.
http://bimaco.net/bimaco.net/podkategorija.aspx?p=KOLICA
Strana 3, kolica 3,4,5.

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 9:44:43)

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: selebriti

Ima Bimaco Brevi kišobran kolica sa ležećim položajem.
http://bimaco.net/bimaco.net/podkategorija.aspx?p=KOLICA
Strana 3, kolica 3,4,5.

[sm=smiley20.gif]

Sutra bih prije to nego ova Graco, kabasta su mi previse, vec mi je sada tesko da ih teglim. Lako mi je bilo kada je E. bila laksa.

Victoria88 -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 9:47:52)

Jel neko imao iskustva sa BERTONI kolicima??

leona81 -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 14:09:02)

mi imamo zimska chicco pick up i ljetna chicco liteway, prezadovoljni i s jednim i drugim, mogu od prvog dana zivota do 4 godine, jos ih koristimo...imamo kisobran obicna hauck kolica koja nam sluze za krace relacije i more...

canim -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 14:44:11)

Zastupnik za brevi i pegperego je cini mi se Malisa u Merkuru na otoci,pa pitaj njih.

assmiras -> RE: Koja kolica su dobra? (2.3.2012 14:54:01)

I mi smo iz ovih razloga kupili emaljunger, ja iskreno nisam vidjela udobnija kolica za djecu. Uzasno su skupa a i glomazna. Nama su u neko doba posala i prevelika, posto u gepek nisu mogla normalno stat nego svaki put skidaj tockove :(.... na kraju kupili i neka manja, ali ova su zakon, stvarno mrak od kolica.....

Objave: 43
Član od: 11.1.2012
Status: odsutan Moram napisati nesto u vezi kolica- Emmaljunga kolica koja smo kupili kad smo bili u posjeti u Svedskoj
Po najgorem snijegu gargaju, a vidjali smo roditelje koje nose kolica jer ne mogu kroz snijeg, pogotovo ona sa malim tockicima, ili sa 3 tocka, uzas.. Tako mi je drago sto imamo ova, spasila su nas- snijeg, kisa, sunce, nebitno, jeste da su ogromna ali mi smo puno aktivni, pa za duge set_nje, soping, kafice, za sve su super. Ima termo baza, pa mozete pustiti dotok zraka kad je vruce, zatvoriti kad je hladno, integrisana mreza za insekte, kabanica, gume se mogu napuhati, amortizeri super, zao mi je sto nasi ljudi nemaju priliku da ih ovdje kupe, pogotovo kad je snijeg- najbolja kolica..ALI ko puno ide u auto iz auta , i to sa malim gepekom- nek zaboravi ova kolica..
Glomazna su, upravo zato i jesu za svako vrijeme, za svakakav put, kocnice su toliko dobre da na pokretnim mozes pustiti kolica, bez da idu naprijed..Evo slicnih- [/quote]

grejp -> RE: Koja kolica su dobra? (3.3.2012 13:03:17)

Pozdrav svima!

Zanima me, ako neko zna, da li postoji neka radnja u kojoj se mogu kupiti CAM ili NEONATO kolica, osim one u BBI centru u Sarajevu posto sam ovdje procitala da su nekad prije postojale prodavnice u Zenici i Tuzli. Znaci, interesuje me da li te prodavnice jos uvijek postoje. Hvala! [sm=nosecka.gif]

Lulu_08 -> RE: Koja kolica su dobra? (3.3.2012 13:12:00)

IZVORNA PORUKA: grejp

Pozdrav svima!

Zanima me, ako neko zna, da li postoji neka radnja u kojoj se mogu kupiti CAM ili NEONATO kolica, osim one u BBI centru u Sarajevu posto sam ovdje procitala da su nekad prije postojale prodavnice u Zenici i Tuzli. Znaci, interesuje me da li te prodavnice jos uvijek postoje. Hvala! [sm=nosecka.gif]

Trenutno ima novootvorena radnja "Baby Centar" u Tuzli - Mercatoru, koja ima i u Sarajevu - BBI, u kojoj mozes kupiti CAMova kolica izmedju ostalog.

grejp -> RE: Koja kolica su dobra? (3.3.2012 16:13:36)

Hvala puno [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>