Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
OVA SU MI ISTO EXTRA samo eto meni bugaboo zapela za oko...i meni su rekli da su oko 2000KM u sloveniji al da su u Belgiji i Holandiji upola jeftinija..
< Poruku je uredio amelaa RR -- 26.7.2008 10:08:32 >
Cao Amelaa,sto se tice bugaboo cijena ti je u svakoj drzavi gdje ih ima ista,jer su sada hit ta kolica,ja takodjer ih zelim kupiti,ja sam inace u Becu i ovde su sa zeljenom bojom 840 eura plus ti treba ne znam tacno kako se to kaze na nasem vreca u kojoj bebi budu noge itd.(fußsack;ko zna njemacki ) to ti je neizbjezno i to kosta jos 95 eura.Ja sam se obisla i nema ih jeftinije...Nazalost al su kolica boli glava,ja sam odma za njih se zapikala i koju cu boju i sve,jer ima razlicitih boja,posto ne znam sta ce biti kontam uzet crvenu boju iako mi se najvise dopada roza boja....
Slazem se s tobom mamy2 da nisu nestabilna, vidjela sam ih kod jedne komsinice ovdje, ali jesu skupa brate. Ne znam do kada djeca koriste kolica, ali treba dobro skontati isplati li se tolike pare dati....
evo vam jedan savjet ja sam kupila kolica 3 u 1 ..dakle kolica, nosiljka i autosjedalica (cam negdje na pocetku sam stavila i fotku) e sad...tu nosiljku sam koristila ne vise od 5-6 puta a ni Asja nije htjela u nju jer ne voli da lezi na ledjima... sad kad idemo u setnju stavim je u autosjedalicu (naravno pazim da nije vise od 2-2,5 sata... ) Mislim da je pametnije da kupite neka doooobra kolica i autosjedalicu ... Meni sad nosiljka sluzi za odlaganje stvari koje je Asja vec prerasla
da je meni ovo neko rekao kad sam kupovala vjerovatno bih rekla "ma pricaj to nekom drugom" al na sopstvenom iskustvu sam se uvjerila da je nosiljka nepotrebna... pusa
Bugaboo je proglasena za najsigrnija i najudobnija kolica na svijetu...to mozete vidjeti na bugaboo stranici....Jesi preskupa al se meni svidjaju...i razmumjem sto Visnja kaze..Moja zaova u Lux.ima Chicco al ne znam...u potpisu je to sto jest..i ne bih ja zalila dati pare za kolica....razumite me!
Ni ja licno ne bih dala tolike pare za kolica, jer bebe zacas pocne da interesuje nesto drugo, a i kolica se zacas prerastu, jos ako beba nema nikakvu zelju da se vozi u kolicima, e onda si zaista dala te pare uzalud...
Meni se licno ne svidjaju iz razloga jer beba samo sjedi u njima, a znamo da nakon neke setnje bebe uglavnom zaspu, a meni je bas nekako nezgodno gledati kako beba sjedi i spava, jer znam po sebi, da je meni ljepse kad lezim i spavam... Naginje se cijela sjedalica kolica, i dijete je uvijek u sjedećem položaju samo nagnuto cijelim tijelom što znači da se ne može opustiti i ispružiti ako zaspi.
I jos onda se dodatno kupuju ostali dodaci, kao sto su torba, kisobran etc... Mislim da ovdje ime vise kosta, nego sama kolica, jer i chicco je ime, ali zato za 1300 KM, dobijes sve sto je potrebno.. Opet kazem da je to moje misljenje, i moj ukus..... Ali, ako se "zaljubis" e to je onda nesto drugo
< Poruku je uredio Eminica -- 27.7.2008 22:32:05 >
Ja sam u T. Limacu kupila graccova, model "mirage" na snizenju 130 KM. Imaju sve sto mi treba - tri polozaja, krov i dole podlogu za stvari. Uz to su i stabilna i svidjaju mi se dizajnom. Moja prijateljica je kupila jedna iz te klase "ekskluzivnih" i ja se ne mogu zamisliti da ih guram - jednostavno su preteska. A i iz iskustva ostalih znam da vecina parova takva "skupocjena" kolica veoma brzo zamijene nekim prakticnijim i jednostavnijim. A posebno kada das tolike pare i na kraju bebica ne moze lezati u njima! Ali svako ima svoj ukus....
Ja sam u T. Limacu kupila graccova, model "mirage" na snizenju 130 KM. Imaju sve sto mi treba - tri polozaja, krov i dole podlogu za stvari. Uz to su i stabilna i svidjaju mi se dizajnom. Moja prijateljica je kupila jedna iz te klase "ekskluzivnih" i ja se ne mogu zamisliti da ih guram - jednostavno su preteska. A i iz iskustva ostalih znam da vecina parova takva "skupocjena" kolica veoma brzo zamijene nekim prakticnijim i jednostavnijim. A posebno kada das tolike pare i na kraju bebica ne moze lezati u njima! Ali svako ima svoj ukus....
Mislim da su i moja bas ta- a izabrala sam ih upravo tako sto sam podigla i pronosala sve i jedna kolica u radnji dok nisam nasla najlaksa. Moj savjet svim buducim mamama bi bio da kupe ona kolica koja ce im biti najprakticnija. Nece uvijek muz ici s vama u setnju...razmislite o tome da cete se naci u situaciji da trebate negdje same s bebom...a kolica ne mozete ni odici od zemlje a kamoli ih ponijeti na recimo prvi sprat sa bebom u njima.
mi smo kupili gracova kolica i onu nosiljku sto moze u auto,na kolica i kao nosiljka.sada su parkirana na balkonu.iz razloga sto su mi preteska.sada smo kupili brevi kisobran mala kolica.i mogu reci da se nisam pokajala sto sam odustala od peg perega
hmmmm...naravno svako ima svoje misljenje,ja licno mislim da za moje dijete nista nije skupo ako je prakticno i ako ce mi sigurno dobro doci,a dijetetu biti udobno,to sto mozda nece provesti puno vremena u kolicima ne vjerujem jer moja prijateljica ih je kupila gdje god krene ide sa kolicima a mala uziva kad sjedne u kolica vjerujte mi ne lazem.a to da je preseravanje,pa svako ima svoje,tebi ako je puno ti nemoras dati naravno imas svoje razloge...al ako vidis kako su prakticna i ako namjeravas naprimjer kao i ja drugo dijete onda nije djaba..eminicaaa u kolicima moze beba da lezi i da sjedi pogresno si vidjela da mora spavat sjedeci.....a lagana su katastrofa....ja ih uzimam ako bog da.....ja sam samo rekla svoje misljenje o tome a naravno da nece svako imat isto misljenje....pozdrav
Naravno da svako ima svoje misljenje, samo sto ja zivim na 9. spratu i ne mogu uvijek racunati na to da ce se naci neko u blizini ko ce mi ih snijeti niz stepenice skupa s bebom. Ima "laganih" koja su katastrofa, a pod tim mislim na, nadam se da se neko nece uvrijedjen, ona u Robotu. Ima ih i skupljih , ali kad ih probas imas dojam da ce se raspasti. A to se ne moze reci za "graccova". Ja sam jednom probala gurati bebu u kolicima koja su dole imala "felge" umjesto tockova da bebi bude "udobno" . Nisam uspjela doci ni do semafora! ja sam inace sitnije gradje i ta su mi stvarno preteska i ne namjeravam davati pare za nesto sto ce mi stajati na balkonu. Neko kaze moraju biti veca i sa tim "felgama" da beba ne osjeti truckanje. slazem mozad ima mama i tata koji namjeravaju "planinariti" s tim kolicima. U tom slucaju razumijem...
sve je to divno i krasno a sta ako beba nece da bude u kolicima ..znam dosta takvih slucajeva... moja drugarica je kupila Chiccova poskupa kolica ali beba nece ni da pokusa biti u njima ...baca se i vrisiti...na kraju ih je poklonila sestri... Kao sto sam rekla moja Asa u nosiljku nije htjela... u autosjedalicu hoce... al ne predugo... a za kolica jos ne znam kako ce biti kad bude mogla sjediti... lezat sigrno nece jer ona ne voli da lezi na ledjima
Koja su kod tebe kolica Visnja? Ja sam se upravo u ovom periodu razletila da trazim kolica, ali mi se u glavi zavrtilo od silni kolica i sad sam stvarno zbunjena, ne znam sta uzeti
Evo da se i ja javim, sada iz prakse, kolica su mi se pokazala super, ali samo za one koji imaju lift, jer su teska Kod mene su Peg perego Uno, stavila sam i slike negdje na temi. Super su za manevrisanje, mogu se popeti i na najveci trotoar, kada pocne puhati vjetar spustim kupolicu i stavim oaj rajfeslus i bebac je zasticen . Rucke se okrecu pa mogu gledati i u njega , a ako mu sunce ide u oci onda ga okrenem. Imaju rucnu kocnicu i amortizere , tako dase bebac ne drnda, uglavnom sam prezadovoljna. E sad za sjedalicu, nikako je nisam mogla namjestiit pod ugao od 45 stepeni, pa sam kupila onu malu Graco, pa ga ni u nju njisam mogla namjestiti jer mu je pojas iz auta kojim se steze sjedalica pritiskao stomacic, a prava je mudrost bila ubaciati ga u nju, imam osjecaj da cu ga polomiti . Na kraju sam kupila i bazu i sad je super, stavim ga u stanu i samo klik uklopim u sjedalicu i super. A onu cu koristi kada bude ima 9-10 kg. Eto to su moja iskustva
Koja su kod tebe kolica Visnja? Ja sam se upravo u ovom periodu razletila da trazim kolica, ali mi se u glavi zavrtilo od silni kolica i sad sam stvarno zbunjena, ne znam sta uzeti