Emina* -> RE: Koja kolica su dobra? (21.1.2008 14:07:07)
|
Moja prijateljica je kupila Graco kolica, ne znam kakva su kod mama alme, ali nije nimalo zadovoljna s njima. Kaze da su uska, prelagana i curica joj se cak dva puta prevalila naprijed zato sto nisu dobro konstruisana - nemam pojma. Ne znam kakva ima mama alma,jer ima Graco i jako dobrih kolica,al ova kod moje prijateljice ja mislim da su bila jako jeftina, negdje oko 130 KM,ne znam sad ni koliko je to skupo za koga,ali savjetovala bih ti da se ne zalijeces da ih odmah kupujes, dobro pogledaj,imas i u Fis-u Gracovih kolica i to za cak 50 KM jeftinijih od Turbo Limaca, a identicna. Imas u Skenderiji,gdje je ulaz na sajam knjige,ima radnja sa bebecom opremom,imaju tamo i kolica i Graco, Chicco, imaju svasta i svu opremu, mozes i tamo otici i dobro pogledaj. I jos nesto, kad budes kupovala kolica, pogledaj i zatrazi da ti pokazu kolica moraju imati Certifikat (sigurnost bebe,nemam pojma ima datum i svasta nesto pise), uglavnom da imaju taj certifikat jer sto je sigurno, sigurno je. Nekim je mamama takodje bitno da su rucke na kolicima podesive, da mozes gledati bebu dok je jos mala, a kada odraste da okrenes rucke i da beba gleda vanjski svijet (interesantnije za bebu). Kolica 3 u 1 kazu da su jako neprakticna,jer ona kosara ti zatreba 3 puta u toku zivota, u autosjedalici beba ne smije biti duze od dva sata, pa ti ja preporucujem ako budes kupovala, kupi cisto kolica (ali da su podesiva u svim polozajima) da vidis, a ne ona u kojoj beba u stvari lezi u autosjedalici. Izvini ako sam dosadna.... Toliko.....
|
|
|
|